Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Επτά τρόφιμα για δροσερή αναπνοή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταπολεμούν τη δυσάρεστη οσμή.

Ενώ όλοι οι επίδοξοι Καζανόβες –και μη- γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η κατανάλωση σκόρδου ή κρεμμυδιού πριν από ένα καυτό ραντεβού, αυτά τα δύο τρόφιμα δεν είναι τα μοναδικά που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

Η υγιεινή του στόματος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που πρέπει να φροντίζει κανείς, αν δε θέλει να διώχνει τους συνομιλητές του σε απόσταση ασφαλείας… με το που ξεστομίζει μια λέξη!

Δείτε παρακάτω επτά τρόφιμα, που σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post καταπολεμούν τις δυσάρεστες οσμές και μπορούν να σας χαρίσουν ευχάριστη και δροσερή αναπνοή:

1. Φρέσκα βότανα



Ο μαϊντανός είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για να καταπολεμήσετε την κακή αναπνοή. Την ίδια δράση έχει επίσης ο κόλιανδρος, ο δυόσμος, το εστραγκόν, το δενδρολίβανο και άλλα βότανα πλούσια σε χλωροφύλλη. Μασήστε μερικά φυλλαράκια όπως είναι, ή κάντε τσάι με αυτά.

2. Γιαούρτι



Μια μερίδα γιαούρτι την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το επίπεδο των κακών οσμών και την ανάπτυξη των ανθυγιεινών βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, δημιουργώντας δυσάρεστο περιβάλλον γι’ αυτά. Φροντίστε μόνο να μην τρώτε γιαούρτι με προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης.

3. Μήλα, σέλινο κι άλλα τραγανά τρόφιμα



Τα μήλα, τα καρότα, το σέλινο και άλλα τραγανά τρόφιμα, που αυξάνουν την παραγωγή σάλιου στη στοματική κοιλότητα, βοηθούν στον καθαρισμό του στόματος.

4. Τζίντζερ



Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως φυσική θεραπεία για τα… ανάστατα στομάχια. Όμως, το τζίντζερ είναι αποτελεσματικό και κατά της δυσοσμίας του στόματος.

5. Πιπεριές, παπάγια και άλλα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C



Τα βακτήρια που ευθύνονται για την κακή οσμή δεν τα πηγαίνουν καλά με τη βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην πρόληψη της ουλίτιδας.

6. Πράσινο τσάι



Μπορεί το πρωί να θέλετε καφέ για να ξυπνήσετε, όμως ο καφές μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή σας. Αντίθετα, το πράσινο τσάι καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει.

7. Νερό



Το νερό καθαρίζει το στόμα και ενισχύει την παραγωγή σάλιου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.