Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Πήγα σε ομάδα απεξάρτησης από το σεξ»


Παρουσιάστρια από τη Σκωτία απευθύνθηκε σε ειδικούς για τον εθισμό της.
Σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το σεξ μπήκε η παρουσιάστρια από τη Σκωτία Gail Porter. Η ίδια αποκάλυψε ότι μπήκε σε γκρουπ για να καταπολεμήσει τον εθισμό της, ωστόσο ένιωθε ερωτική έλξη για τους άλλους ασθενείς του γκρουπ.

Η 43χρονη Porter, πιστεύει πως η ακραία σεξουαλική της συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα της κατάθλιψης αφού διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή.

Η Gail η οποία έχει ένα παιδί, εμφάνισε αλωπεκία το 2005 εξαιτίας του υπερβολικού άγχους με αποτέλεσμα να χάσει όλα της τα μαλλιά. Αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τους κατάλληλους ανθρώπους για το πρόβλημά του εθισμού της στο σεξ και αναγκάστηκε να παρακολουθεί γκρουπ μόνο για γυναίκες για να μην αποσπάται από τους ανδρικούς πειρασμούς.

«Πήγα σε ομάδα απεξάρτησης από το σεξ. Και όταν τελείωνε η συνεδρία όλοι ήταν σε σεξουαλική διέγερση. Ήταν κάπως «πάμε για μπέργκερ μετά ή σε κάποιου το σπίτι» λέει η ίδια σύμφωνα με την Daily Mail.

Σήμερα, έχοντας χωρίσει από τον μουσικό και πατέρα του παιδιού της Dan Hipgrave είναι μόνη και θεωρεί πως δύσκολα θα καταφέρει να βρει κάποιον άλλον και πιστεύει πως απωθεί τους άνδρες επειδή είναι καραφλή.

«Το χειρότερο πράγμα αυτή τη στιγμή, είναι η μοναξιά που νιώθω εξαιτίας του ότι δεν έχω μαλλιά. Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι έκανα στην προηγούμενη ζωή μου για να μου αξίζει κάτι τέτοιο στην παρούσα ζωή».

Η Gail Porter, που ζει πια στο Βόρειο Λονδίνο έχει κι ακόμη ένα πρόβλημα. Όπως λέει η ίδια δεν έχει λεφτά, ψάχνει δουλειά από εδώ κι από εκεί, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτή την περίοδο γράφει την αυτοβιογραφία της.







Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός ελέγχου οι εκπομπές CO2


Καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν εκτροχιαστεί και η ικανότητα των ωκεανών να απορροφούν τον αέριο ρύπο μειώνεται, η παγκόσμια θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει σε οριακά σημεία.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα ερευνών και εκθέσεων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη.

Προς μια θερμότερη Γη

Ειδικότερα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την καύση ορυκτών καυσίμων αλλά και την παραγωγή τσιμέντου αυξήθηκαν κατά 2,3% το 2013 φτάνοντας σε επίπεδα-ρεκόρ, στο ετήσιο υψηλό των 36 δισεκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση των τάσεων από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Άνθρακα.

Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος βαδίζει ολοταχώς για να εξαντλήσει την ποσόστωση του 1,2 δισ. τόνων για τις εκπομπές «σε περίπου 30 χρόνια» ή σε μια γενιά, σύμφωνα με το κέντρο Ερευνών για το Περιβάλλον και το Κλίμα.

Σε περίπτωση υπέρβασης της ποσόστωσης εκπομπών, είναι πιθανό η θερμοκρασία της Γης να αυξηθεί περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις θερμοκρασίες της προ-βιομηχανικής εποχής. Σε αυτή την περίπτωση, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες για το παγκόσμιο κλίμα, η Γη αντιμετωπίζει δραματικούς κινδύνους από την αύξηση του επίπεδου των θαλασσών αλλά και από θανατηφόρες ξηρασίες.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή αναφέρει ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει πιθανότητα αύξησης της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, εάν δεν αναληφθεί κάποια προληπτική δράση.

Σε αυτή την ολέθρια πορεία πρωταγωνιστεί η Κίνα με 27,7% των συνολικών εκπομπών CO2 το 2013, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με 14,4%.

Ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο σύνολο των 28 κρατών μελών της με 9,6% και έπεται η βιομηχανικά αναδυόμενη Ινδία με 6,6%.

Την υπερθέρμανση του πλανήτη πιστοποιούν οι μετρήσεις των NOAA και NASA σε ξηρά και ωκεανούς με το 2014 να εξελίσσεται σε τρίτο θερμότερο έτος από το 1880 που τηρούνται μετεωρολογικά δεδομένα.

Ρεκόρ για τις εκπομπές άνθρακα το 2013

Νέα δεδομένα από την οργάνωση Global Carbon Project δείχνουν πως οι ανθρωπογενείς εκπομπές άνθρακα για το 2013 έφτασαν τα 36 δισεκατομμύρια τόνους, αριθμό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Το Global Carbon Project αποτελεί συνεταιρισμό τεσσάρων διαφορετικών ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών ερευνητικών προγραμμάτων. Ερευνητές από διάφορα ινστιτούτα συνεργάζονται, με σκοπό τη δημοσίευση αντικειμενικών δεδομένων σχετικά την κλίμακα των παγκοσμίων εκπομπών άνθρακα ετησίως.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατά κεφαλήν ποσότητα εκπομπών άνθρακα, ενώ η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει και αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019. Η Κίνα παράγει πλέον 7,2 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά άτομο, ενώ τα μέλη της ΕΕ 6,8 τόνους. Την αρνητική πρωτιά κατέχουν με διαφορά οι Ηνωμένες Πολιτείες με 16,5 τόνους, ποσότητα που είναι υπερτριπλάσια σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Επιπτώσεις στους ωκεανούς

Η αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας των ωκεανών λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μειώνει την ικανότητά τους να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα, ενώ επίσης επηρεάζει την οξύτητά του, δημιουργώντας έναν κλιματικό φαύλο κύκλο επισημαίνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.

Τα θερμότερα επιφανειακά ύδατα είναι ελαφρύτερα, με συνέπεια να υπάρχει μικρότερος βαθμός ανταλλαγής υδάτων με το βαθύτερο ωκεανό, γεγονός που επίσης μειώνει την ικανότητα απορρόφησης.

Η μειωμένη ανάμειξη των υδάτων σημαίνει με τη σειρά της πως λιγότερα θρεπτικά συστατικά αναδύονται στην επιφάνεια της θάλασσας, μεταβάλλοντας την οικολογία των θαλασσών και μειώνοντας τη βιολογική πρόσληψη του άνθρακα, σύμφωνα με τη Μάισνερ.

Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι ωκεανοί απορροφούν περίπου το ήμισυ του συνόλου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και συνεισφέρουν στην επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η απορρόφηση αυτή δε συμβαδίζει με την αύξηση των συγκεντρώσεων διοξειδίου στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον Μάικλ Ράουπαχ του Εθνικού Πανεπιστημίου Αυστραλίας.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αναφέρει επίσης στοιχεία για την αύξηση της οξύτητας των ωκεανών, σημειώνοντας πως το επίπεδο είναι «άνευ προηγουμένου» για τα τελευταία 300 εκατομμύρια χρόνια.

Εκτιμάται πως οι ωκεανοί απορροφούν περίπου 4 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά ημέρα και ανά άτομο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τατουάζ μέσα στο μάτι


Τα τατουάζ στο σώμα αποτελούν πλέον μόδα όμως τατουάζ μέσα στο μάτι σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί και είναι κάτι που τόλμησε ένας 58χρονος από τη Νέα Υόρκη.





Η διαφορά είναι όμως ότι οWilliam Watson δεν είχε κίνητρο να γίνει μοντέρνος αλλά να επανορθώσει μία ζημιά στο μάτι, που υπέστη από ένα ατύχημα που είχε σε παιδική ηλικία.



Tραυματίστηκε από μπάλα με αποτέλεσμα να μην φαίνεται η κόρη και το μάτι του να δείχνει άσπρο. Οι περαστικοί αν και άθελά τους τον κοιτούσαν περίεργα, κάτι που τον έκανε να αισθάνεται πολύ άβολα.



Έτσι ο 58χρονος πήρε την απόφαση να κάνει αυτήν την αισθητική επέμβαση και "χτύπησε" τατουάζ μέσα στο μάτι.



Την επέμβαση έκανε ο Δρ. Emil Chynn με τη βοήθεια του tattoo artist CJ Pento.



Χρειάστηκαν λίγες βδομάδες ανάρρωσης και πλέον τα δυο μάτια του 58χρονου μοιάζουν ίδια.

Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος με το πόσο καλύτερα νιώθει πλέον για την εμφάνισή του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλεγχος του smartphone με ένα νεύμα


Νέα τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα χειρισμού χωρίς να έχουμε οπτική επαφή με τη συσκευή.

Μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσουν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, θα μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε τη συσκευή μας χωρίς να έχουμε οπτική πρόσβαση σε αυτά, απλά και μόνο... χειρονομώντας! Για παράδειγμα, εάν είχαμε το τηλέφωνο στην τσέπη και το ακούγαμε να χτυπάει, θα μπορούσαμε να το ρυθμίσουμε σε σίγηση, απλά με ένα νεύμα του χεριού μας, χωρίς να χρειαστεί να το ακουμπήσουμε!

Ενώ ορισμένα smartphones έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη μέσω της κάμερας της συσκευής, η δυνατότητα αυτή έχει το μειονέκτημα ότι καταναλώνει πολλή ενέργεια της μπαταρίας και επιπλέον η κάμερα πρέπει να έχει πάντα ξεκάθαρη εικόνα των χεριών του χρήστη.

Αντίθετα, η νέα τεχνολογία βασίζεται σε νέου τύπου ασύρματους αισθητήρες που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια και επιτρέπουν στους χρήστες να «εκπαιδεύουν» το τηλέφωνό τους, ώστε να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες αθέατες χειρονομίες που κάνουν κοντά σε αυτό.

Η τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από τους αναπληρωτές καθηγητές Ματι Ρέινολντς και Σουέτακ Πατέλ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον, χρησιμοποιεί την ασύρματη μετάδοση σήματος για να αντιληφθεί τις χειρονομίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται το τηλέφωνο να «βλέπει» τα χέρια του χρήστη με τη βοήθεια της κάμερας. Ακόμη κι αν η συσκευή βρίσκεται μέσα σε μια τσέπη ή τσάντα, «πιάνει» τις χειρονομίες του ιδιοκτήτη της.

«Τα σημερινά smartphones διαθέτουν πολλούς αισθητήρες, από κάμερες έως επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια, που μπορούν να ανιχνεύουν την κίνηση του ίδιου του τηλεφώνου. Αναπτύξαμε ένα νέο τύπο αισθητήρα που χρησιμοποιεί την ανάκλαση των ασύρματων μεταδόσεων του ίδιου του τηλεφώνου προκειμένου να αντιλαμβάνεται τις κοντινές χειρονομίες, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το τηλέφωνό τους ακόμη κι αν δεν το κρατούν, δεν κοιτάζουν την οθόνη ή δεν την αγγίζουν», δήλωσε ο Μάτι Ρέϊνολντς.

Όταν κάποιος μιλάει στο τηλέφωνο ή χρησιμοποιεί μια εφαρμογή μέσω διαδικτύου, η συσκευή μεταδίδει ραδιοσήματα, επικοινωνώντας έτσι με τις κεραίες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Όταν ο χρήστης κινεί το χέρι του στο χώρο γύρω από το τηλέφωνο, το σώμα του ανακλά πίσω στη συσκευή ένα μέρος από αυτά τα ραδιοσήματα.

Ο νέος αισθητήρας χρησιμοποιεί μια σειρά από ενσωματωμένες μικροσκοπικές κεραίες, οι οποίες «πιάνουν» αυτές τις αλλαγές στο ανακλώμενο σήμα και ανιχνεύουν έτσι σε ποιες χειρονομίες αντιστοιχούν. Οι τελευταίες, στη συνέχεια, «μεταφράζονται» σε συγκεκριμένες εντολές προς το τηλέφωνο (π.χ. σίγαση ή αλλαγή τραγουδιού). Επειδή τα ασύρματα ραδιοσήματα διαπερνούν εύκολα ένα ύφασμα ή άλλο υλικό, το σύστημα δουλεύει ακόμη και αν η συσκευή είναι κάπου χωμένη.

«Με τον τρόπο αυτό», δήλωσε ο Σουετάκ Πατέλ, «όλος ο χώρος γύρω από το τηλέφωνο μετατρέπεται σε χώρο αλληλεπίδρασης με αυτό, πέρα από τη διεπαφή μιας τυπικής οθόνης αφής». Τα έως τώρα πειράματα με δέκα εθελοντές, που έκαναν 14 διαφορετικές χειρονομίες, έδειξαν ότι η συσκευή μπορεί να τις αναγνωρίσει με μέση ακρίβεια της τάξης του 87%, η οποία μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο στο μέλλον.

Η καινοτομική τεχνολογία με την ονομασία SideSwipe, που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα smartphones, θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Οκτωβρίου σε συνέδριο πληροφορικής στη Χαβάη. Οι ερευνητές έχουν ήδη αποκτήσει τη σχετική εμπορική πατέντα για την ανακάλυψή τους.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Χάθηκε για 650 ευρώ»


Δεν είχα χρήματα για βενζίνη, λέει ο σύζυγος της 42χρονης που διαμελίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Με δάκρυα στα μάτια ο σύζυγος της 42χρονης γυναίκας που διαμελίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Περιφερειακή οδό στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο ύψος του Αγ. Παύλου, εξηγεί ότι η γυναίκα του χάθηκε στην προσπάθεια τους να κάνουν οικονομία.

Ο ίδιος άνεργος. «Δεν είχα λεφτά για βενζίνη», τονίζει και συμπληρώνει: «Το αυτοκίνητο την έκανε χίλια κομμάτια. Δεν την είδε λέει».

Ο άνδρας της αδικοχαμένης γυναίκας ξυπνούσε κάθε πρωί για να την πάει στη δουλειά. Σήμερα όμως έπρεπε να βρίσκεται στη βάρδια της στο εργοστάσιο πριν τις 06:00 και του πρότεινε να μοιράσουν τη διαδρομή με έναν συνάδελφο της –ο οποίος θα την παραλάμβανε από το σημείο που την αποβίβασε το αυτοκίνητο του συζύγου της- για να κάνουν οικονομία

«Με πήραν από τη δουλειά της, μου είπαν δεν πήγε. Την έψαξα και είδα ότι η τροχαία είχε κλειστό το δρόμο… Έφαγε την ψυχούλα της για 650 ευρώ».

Δείτε το βίντεο του Alpha:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο οδοκαθαριστής που κέρδισε 4,5 εκατ. λίρες στο λαχείο


Δεν πίστευε ότι είχε κερδίσει και πήγε κανονικά στη βάρδιά του.

Ένας οδοκαθαριστής από το βόρειο Λονδίνο κέρδισε 4,5 εκατομμύρια λίρες στο λαχείο και στη συνέχεια πήγε κανονικά στη δουλειά γιατί δεν πίστευε ότι είχε κερδίσει.

Ο Joseph Whiting είπε: «Σηκώθηκα στις 4 το πρωί, κοίταξα τον αριθμό στο teletext και είδα ότι είχα πιάσει και τους έξι αριθμούς. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Επειδή δεν φορούσα τα γυαλιά μου νόμιζα ότι είχα κάνει λάθος και αφού τα φόρεσα τσέκαρα τους αριθμούς 2 και 3 φορές».

Στη συνέχεια ενημέρωσε την μητέρα του, η οποία του είπε ότι δεν κάνουν τέτοια αστεία τα ξημερώματα, και πήγε κανονικά στη βάρδια του.

Αφού πείστηκε για τη νίκη του, ο πατέρας τριών παιδιών παράτησε την επί 14 χρόνια δουλειά του. «Μου άρεσε η δουλειά μου αλλά δεν θα μου λείψει να ξυπνάω στις 4 το πρωί».

Ο ίδιος λέει ότι πιστεύει στη μοίρα αφού αγόρασε το λαχείο εννέα λεπτά πριν σταματήσει η διάθεση των δελτίων.

Όσο για το τι θα κάνει με τα χρήματα; Ο Joseph Whiting σκοπεύει να κάνει μαθήματα οδήγησης, να αγοράσει ένα μεγαλύτερο σπίτι, και να πάει στη Ντίσνεϊλαντ με τα τρία του παιδιά. Επίσης δεν θα έλεγε όχι σε ένα εισιτήριο διαρκείας για την αγαπημένη του ομάδα της Άρσεναλ αν και αμφιβάλλει ότι θα βρει γιατί υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.






Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε τα χρυσόψαρα της πρώην του για την εκδικηθεί


Τα πέντε χρυσόψαρα της πρώην του σκότωσε ένας 25χρονος στη Βρετανία, θέλοντας έτσι να την εκδικηθεί επειδή τον χώρισε.

Ο Julian Inchley μπήκε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, όταν εκείνη απουσίαζε και έριξε χλωρίνη στο ενυδρείο, θανατώνοντας τα χρυσόψαρα. Μάλιστα, πριν ρίξει τη χλωρίνη έβγαλε από μέσα το έκτο χρυσόψαρο, το οποίο ήταν το δικό του.

Επίσης, έριξε χλωρίνη σε ένα ζευγάρι παπούτσια της πρώην του, το οποίο της το είχε κάνει δώρο και της έκλεψε ένα tablet.



Και δεν έμεινε εκεί...Ανέβασε μια γυμνή φωτογραφία της κοπέλας στο Facebook , την οποία στη συνέχεια κατέβασε, όταν εκείνη τον παρακάλεσε.

Όταν η πρώην του γύρισε στο σπίτι έπαθε σοκ βρίσκοντας νεκρά τα χρυσόψαρά της, τα οποία λάτρευε. Της ήταν αδύνατον να πιστέψει πως ο άντρας με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί, έκανε τέτοιο πράγμα.

Ο 25χρονος καταδικάστηκε για κλοπή και εγκληματική βλάβη. Μεταξύ άλλων του επιβλήθηκε η ποινή της παροχής 120 ωρών κοινωφελούς εργασίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ζητάω συγνώμη ένα εκατομμύριο φορές»


Ο 37χρονος που χτύπησε με το αυτοκίνητο του τη 15χρονη εύχεται να γίνει καλά η μαθήτρια.

«Δεν κατάλαβα ότι τη χτύπησα» ήταν τα πρώτα λόγια του 37χρονου Αλβανού, ο οποίος χθες παρέσυρε με το αυτοκίνητο του 15χρονη μαθήτρια ενώ κινούταν πεζή στην επαρχιακή οδό Τριλόφου- Καρδίας, στο ύψος της στάσης του ΟΑΣΘ «Φτελιά»

«Ζητώ ένα εκατομμύριο συγνώμες. Περαστικά στο παιδί, γιατί έχει μια πορεία ζωής, όπως έχω κι εγώ που περιμένω να γίνω και μπαμπάς», τόνισε ο οδηγός και εξήγησε ότι «δεν κατάλαβα ότι τη χτύπησα. Νόμιζα ότι τράκαρα με το λεωφορείο».

Δείτε το βίντεο του Alpha:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πιο όμορφος άντρας του κόσμου


Αν αναρωτιέστε ποιον σας θυμίζει, δείτε από ποιους πήρε τα καλύτερα χαρακτηριστικά.

Από το θρυλικό ερώτημα «υπάρχουν άντρες;», στον τελειότερο εκπρόσωπο των αρσενικών.

Φαίνεται όμως πως ο γοητευτικός άντρας δεν γεννήθηκε ακόμα και έτσι τον δημιούργησαν τα ψυχρά κομπιούτερς.

Ο ομορφότερος άντρας, σύμφωνα με την Telegraph, είναι ένας συνδυασμός από μερικούς από τους διάσημους κούκλους: Τα μαλλιά του Τζορτζ Κλούνεϊ, τα μάτια του Μπράντλεϊ Κούπερ, τη μύτη του Μπραντ Πιτ, τη γενειάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ και το πηγούνι του Ντέιβιντ Γκάντι (μοντέλο).



Διαβάστε περισσότερα...

Κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών εξαρθρώθηκε στα Τρίκαλα


Συνελήφθησαν επτά άτομα ανάμεσα στα οποία ένας συμβολαιογράφος και μια δικηγόρος.

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας που οδήγησαν στην εξάρθρωση κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι συλλήψεις έγιναν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή της αγοραπωλησίας βρέφους έναντι 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr στην Ασφάλεια Τρικάλων είχε περιέλθει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Βουλγάρα είχε έρθει σε συμφωνία να πουλήσει το βρέφος της σε ζευγάρι Τρικαλινών έναντι του ποσού των 8.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ένας άντρας και μια γυναίκα, υποδύθηκαν το ζευγάρι και έδωσαν ραντεβού για συνάντηση το πρωί της Τρίτης σε παιδίατρο (σ.σ. ο οποίος ήταν ενημερωμένος για την υπόθεση) προκειμένου να «εξεταστεί» το παιδί.

Εκεί προχώρησαν και στη σύλληψη της Βουλγάρας, του συζύγου της και της «διαμεσολαβήτριας» που φέρεται να είναι μια Τρικαλινή, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας γνωστός Τρικαλινός συμβολαιογράφος καθώς και μια γνωστή δικηγόρος.

Επίσης, συνελήφθη η Τρικαλινή που είχε το ρόλο της «διαμεσολαβήτριας», καθώς και ένας εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ.
Αύριο θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τις Αστυνομικές Αρχών.



Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικά θα διαβιβάζονται οι συμβολαιογραφικές πράξεις στο Κτηματολόγιο


Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από 50 συμβολαιογράφους.

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζουν πλέον οι συμβολαιογράφοι, μέσω βάσης δεδομένων του Συλλόγου τους, στοιχεία και αντίγραφα συμβολαιογραφικών πράξεων με χρήση ψηφιακής υπογραφής στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου.

Το πρόγραμμα πρόκειται να αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά αρχικά από 50 συμβολαιογράφους, όπως παρουσιάστηκε παρουσία του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.)
Σε χαιρετισμό του, κατά την παρουσίαση του προγράμματος από την ΕΚΧΑ Α.Ε. και τον συμβολαιογραφικό σύλλογο, χαρακτήρισε το έργο ως τη μεγαλύτερη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας, καθώς όπως είπε, ως βασικό αντικείμενο έχει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προστασία, η αξιοποίηση, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του πολίτη, ή του Δημοσίου.

«Φιλοδοξία όλων μας είναι να διαμορφώσουμε σήμερα και το επόμενο χρονικό διάστημα το πιο σύγχρονο Κτηματολογικό σύστημα της Ευρώπης» ανέφερε ο υπουργός.

Ενώ, μιλώντας για το θέμα της διαφάνειας, ανέφερε ότι «κανένας πια, με την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου δεν θα μπορεί να κρύβεται, είτε αυτός είναι υπουργός, είτε είναι δήμαρχος και περιφερειάρχης, είτε είναι υπηρεσιακός παράγοντας, πίσω από την πιθανολογούμενη άγνοια του πολίτη», καθώς όπως τόνισε «ο πολίτης θα μπορεί να μας ελέγχει όλους».

Καταλήγοντας ο υπουργός επεσήμανε ότι πλέον ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αρχίσει πια να βρίσκει απαντήσεις στο βασικό ερώτημα «αν μπορώ, που μπορώ, να κάνω τι», ενώ ο πολίτης μπορεί ασφαλώς να διασφαλίσει τη δική του ακίνητη περιουσία και το ελληνικό δημόσιο να την προστατέψει από καταπατήσεις και μη βιώσιμες ορθολογικές χρήσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειώνεται ο Ειδικός Φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την κηροζίνη


Στα 230 ευρώ/χιλιόλιτρο με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην κηροζίνη, από τα 330 ευρώ/χιλιόλιτρο στα 230 ευρώ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «με τη μείωση των συντελεστών ΕΦΚ κατά 30%, αποσκοπείται η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου, με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα».

Η τροπολογία επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για τη νομική μορφή των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα...

«Θέτω σε αργία 4 εκπαιδευτικούς που ελέγχονται για εμπλοκή σε παιδική πορνογραφία»


Αποκάλυψη του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή.

Σαν… βόμβα έσκασε στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, η δήλωση-αποκάλυψη του Ανδρέα Λοβέρδου ότι θέτει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς οι οποίοι ελέγχονται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι διαθέτει στοιχεία -από τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη - για την εμπλοκή τεσσάρων εκπαιδευτικών σε παιδική πορνογραφία. Οι τρεις εξ αυτών εργάζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο τέταρτος σε Πανεπιστήμιο.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς. «Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ακόμη την Επιτροπή ότι ο υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος». Ο κ. Σφακιανάκης, την Πέμπτη, θα επιχειρήσει την πρώτη εφαρμογή σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία.

«Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ζήτησε να κληθεί στην Βουλή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ενημερώσει για το ζήτημα.



Διαβάστε περισσότερα...

Στη θάλασσα χύνονται οι αποχετεύσεις της Μυκόνου


Απογοήτευση και ντροπή προκαλεί το βίντεο κατοίκου της Μυκόνου που αποκαλύπτει ότι οι αποχετεύσεις των ακάθαρτων αποβλήτων ή μέρος από αυτές δεν περνούν από βιολογικό καθαρισμό αλλά χύνονται στη θάλασσα.

Η ειδυλλιακή παραλία του Αϊ Γιάννη στη δυτική πλευρά του νησιού κινδυνεύει σοβαρά από τη μόλυνση που προκαλείται.

Το βίντεο που έστειλε ο αναγνώστης του enikos.gr αποτυπώνει την σκληρή πραγματικότητα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρύβουν οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης;


Σημαντικές ομοιότητες φαίνεται ότι παρουσιάζουν οι Καρυάτιδες που έφερε στο φως η ανασκαφή της Αμφίπολης, με τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις Κόρες της Αμφίπολης, βρέθηκαν ίχνη από κόκκινο και κίτρινο χρώμα ενώ είναι γνωστό ότι και οι Καρυάτιδες στο Ερέχθειο ήταν ζωγραφισμένες. Επιπρόσθετα, και στις δύο περιπτώσεις, οι Κόρες λειτουργούν ως κίονες, και πιο συγκεκριμένα ως «φύλακες» ταφικών μνημείων, καθώς κάτω από το Ερέχθειο βρίσκεται, σύμφωνα με αναφορές, ο τάφος του μυθικού βασιλιά της Αθήνας, του Κέκροπα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Μουσείο της Ακρόπολης, «για τις Καρυάτιδες έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες. Η πειστικότερη υποστηρίζει ότι αποτελούσαν το υπέργειο μνημείο του τάφου του Κέκροπα και ότι ήταν οι χοηφόροι που απέδιδαν τιμές στον ένδοξο νεκρό».

Σε ό,τι αφορά την ονομασία των γυναικείων αγαλμάτων, το Μουσείο της Ακρόπολης σημειώνει ότι «τα αγάλματα, σε οικοδομική επιγραφή του Ερεχθείου ονομάζονται απλώς Κόρες, ενώ η ονομασία Καρυάτιδες δόθηκε σε μεταγενέστερα χρόνια».





Τα δάχτυλα των ποδιών των Καρυάτιδων της Αμφίπολης

Σε «πεδίο μάχης» σχετικά με το μυστικό της καταγωγής των Καρυάτιδων της Αμφίπολης, έχουν μετατραπεί τα δάχτυλα των ποδιών τους. Η μορφολογία των κάτω άκρων τους –με το δεύτερο δάχτυλο να είναι μακρύτερο του μεγάλου δαχτύλου- δηλώνει, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πασιφανώς την ελληνική τους ταυτότητα. Ωστόσο, άλλοι συνάδελφοί τους όμως εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας ότι, ακριβώς αυτό που ονομάζεται «ελληνικό πόδι» στη γλυπτική πιθανόν να ενισχύει την άποψη περί της ρωμαϊκής προέλευσης των Καρυάτιδων.

Σύμφωνα και με τους επιστήμονες, υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι ποδιού: το «αιγυπτιακό πόδι», στο οποίο το μεγάλο δάχτυλο είναι το μακρύτερο και τα υπόλοιπα σταδιακά μικραίνουν, το «ρωμαϊκό πόδι», όπου τα δάχτυλα έχουν περίπου το ίδιο μήκος, και το «ελληνικό πόδι», στο οποίο το δεύτερο δάκτυλο είναι μακρύτερο από το μεγάλο.



Σε αναλογία ο τύμβος Καστά με την Αλεξάνδρεια

Ένα ακόμη συγκλονιστικό στοιχείο ήρθε στο φως με την ανασκαφή της Αμφίπολης που «συνδέει» τον τύμβο Καστά με την πόλη της Αλεξάνδρειας, μέσω μιας εντυπωσιακής συμμετρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, ο Λέων της Αμφίπολης στην κορυφή του τύμβου έφτανε μαζί με τη βάση τα 15,84 μέτρα, ενώ η διάμετρος του τύμβου φαίνεται να είναι σε άμεση αρμονία με το Λιοντάρι, καθώς είναι το ύψος του ακριβώς επί δέκα, δηλαδή 158,40 μέτρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες η διάμετρος των τειχών της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, που έφτιαξε ο αρχιτέκτονας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δεινοκράτης, είναι 15.840 μέτρα. Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, ο τύμβος του λόφου Καστά είναι μια μικρογραφία της αγαπημένης πόλης του Μακεδόνα βασιλιά σε κλίμακα 1/100.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΒΕΑ: Το 55% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει φόρους και ασφαλιστικές υποχρεώσεις


«Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες δείχνουν να αμφιβάλλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των δαπανών των νοικοκυριών, ενώ, ταυτόχρονα, αμφιβάλλουν για την εφαρμοσιμότητα των μέτρων του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, όλο και περισσότεροι δείχνουν να ελπίζουν για βελτίωση τόσο στα οικονομικά των νοικοκυριών τους όσο και γενικότερα στην οικονομία».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, δίνοντας στη δημοσιότητα σήμερα, τη δεύτερη για το 2014 ποσοτική έρευνα, με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρεία ALCO, ενώ τα ευρήματά της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

Η έρευνα διεξήχθη, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ενήλικων ατόμων από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 16- 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν τους συμμετέχοντες επιφυλακτικούς τόσο σχετικά με το κοινωνικό όφελος των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με μόλις 29% να εκτιμούν ότι θα μειωθούν οι δαπάνες τους όσο και με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με μόλις 26% των ερωτηθένων να το θεωρούν εφαρμόσιμο.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες, συγκεκριμένα 55%, θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές και στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, γεγονός που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών.

Αναλυτικότερα:

Στο πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν τη συμβολή των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για τη μείωση των δαπανών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε ποσοστό 55% θεωρούν πως τα οικονομικά μέτρα αυτά δεν θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών, ενώ μόλις 29% διατηρούν αντίθετη άποψη. Σημαντικό είναι το ποσοστό αβεβαιότητας ανάμεσα στους συμμετέχοντες, όπου σχεδόν δύο στους δέκα δεν ήταν σε θέση να εκφέρουν γνώμη στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Το δεύτερο ερώτημα κατά περίπτωση, εξετάζει τη δυνατότητα εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων και, συγκεκριμένα, 59% θεωρούν ότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, με μόλις 26% να το κρίνουν ως εφαρμόσιμο. Και εδώ το ποσοστό αβεβαιότητας στο 15% είναι αρκετά σημαντικό.

Στο τρίτο και τελευταίο κατά περίπτωση ερώτημα του ΕΒΕΑ για το οικονομικό του βαρόμετρο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν τη δυνατότητα ανταπόκρισής τους στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων, συγκεκριμένα 55% αυτών, θεωρούν ότι πλέον είναι αδύνατη η εκπλήρωση υποχρεώσεων ασφαλιστικής και φορολογικής φύσεως, ενώ μόλις 41% αυτών εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτές. Το ποσοστό αβεβαιότητας σε αυτό το ερώτημα διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 4% του συνόλου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα ποσοστά φανερώνουν αισθητή μεταβολή. Περισσότεροι από δύο στους δέκα και, συγκεκριμένα, ποσοστό 22% των συμμετεχόντων, δηλώνουν αισιόδοξοι για τη μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό του 18%. Εντούτοις, το ποσοστό απαισιοδοξίας παρουσίασε σημαντικότερη βελτίωση, μειωμένο από 65% σε 57%, γεγονός που δηλώνει ότι υπάρχει σημαντικά μεγάλη μερίδα των πολιτών που πλέον διατηρούν θετικότερη στάση σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις. Επιπλέον και εξίσου σημαντική είναι η αύξηση του ποσοστού αβεβαιότητας των συμμετεχόντων, το οποίο κατέληξε στο 21%.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, μόλις 20% των συμμετεχόντων δήλωσαν αισιόδοξοι, σημειώνοντας, παρά ταύτα μία βελτίωση 5 ποσοστιαίων μονάδων από τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνας. Το ποσοστό απαισιοδοξίας των συμμετεχόντων, όμως, διατηρείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το 60%, γεγονός που πιθανώς να υποδηλώνει τη δυσκολία μεταστροφής του αρνητικού κλίματος, ενώ και το ποσοστό αβεβαιότητας είναι αρκετά υψηλό στο 19%.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ανακοίνωση για την κάλυψη 10 θέσεων εκπαιδευομένων για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στην ΧΙΟ


Ανακοίνωση 22.09.2014


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ΝΠΙΔ- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9» καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη 10 θέσεων εκπαιδευομένων για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στην ΧΙΟ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία» του ανωτέρω Έργου, συνολικής διάρκειας 200 ωρών. Οι θεματικές ενότητες που θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευόμενοι είναι:1. Συνοπτική Παρουσίαση του Αναπηρικού Κινήματος στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο, 2.Θεωρητικά Μοντέλα Προσέγγισης της Αναπηρίας, 3. Άτομα με Αναπηρία και Εκπαίδευση, 4. Υγεία – Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία, 5. Νομοθεσία για την Αναπηρία, 6. Ελληνική Πολιτεία/Φορείς Δημόσιας Διοίκησης/Κοινωνικοί Εταίροι/Κοινωνία των Πολιτών 7. Εργασία – Απασχόληση και Άτομα με Αναπηρία, 8. ΜΜΕ και Άτομα με Αναπηρία , 9. Προσβασιμότητα και Άτομα με Αναπηρία, 10. Σχεδιάζοντας στην Πράξη τη νέα Πολιτική για την Αναπηρία/Πρακτικά Εργαλεία. 



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ανακοίνωση για μια θέση Συντονιστή για την παροχή υπηρεσιών συντονισμού εκπαιδευτικού προγράμματος στην ΧΙΟ


Ανακοίνωση 22.09.2014


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ΝΠΙΔ- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2007-2013», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9» προκηρύσσει μία θέση Συντονιστή για την παροχή υπηρεσιών συντονισμού εκπαιδευτικού προγράμματος στην ΧΙΟ στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία» του ανωτέρω Έργου, συνολικής διάρκειας 200 ωρών. Η συνολική αμοιβή του συντονιστή, ανέρχεται σε τρεις χιλιάδες μηδέν σαράντα ευρώ (3.040,00), (στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου). Η χρονική διάρκεια της δράσης είναι από τα μέσα Οκτωβρίου 2014 μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2014. 




Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η ψυχίατρος του Δρομοκαϊτείου


Κατηγορείται για θανατηφόρο έκθεση, αδίκημα που αφορά στην αυτοκτονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της στον 3ο ειδικό ανακριτή της Αθήνας, η ψυχίατρος του Δρομοκαίτειου η οποία κατηγορείται για θανατηφόρο έκθεση, αδίκημα που αφορά στην αυτοκτονία του 44χρονου ψυχικά ασθενή ο οποίος την περασμένη Παρασκευή πήδηξε στο κενό από στέγη αστέγων στο κέντρο της Αθήνας.

Στην 60χρονη ψυχίατρο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση να εμφανίζεται 1η και 15 του μήνα στο Α.Τ. περιοχής της.

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύλληψη της 60χρονης είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία αφού καταγγελίες ήθελαν τη γιατρό και έναν συνάδελφο της να μην κράτησαν στο Δρομοκαίτειο για νοσηλεία τον 44χρονο άστεγο παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι τους στο Αιγινίτειο το είχαν κρίνει απαραίτητο καθώς είχαν διαπιστώσει σοβαρές ψυχικές διαταραχές.


Διαβάστε περισσότερα...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει για ΑΣΕΠ στους εκπαιδευτικούς


Στις 30 Σεπτεμβρίου κατατίθεται η μελέτη.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη το Υπουργείο έχει ετοιμάσει τη μελέτη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το ΑΣΕΠ την οποία και θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα παραπάνω προκύπτουν τόσο από πληροφορίες του newsbeast.gr όσο και από δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει το «πράσινο φώς» ο διαγωνισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη Δεκεμβρίου, πιθανόν μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ή αρχές Ιανουαρίου.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ως προς το θέμα του ΑΣΕΠ τα εξής:

Επειδή αυξάνονται ραγδαία οι συνταξιοδοτήσεις και παράλληλα δεν γίνονται προσλήψεις του χρόνου δεν θα τα βγάλουμε πέρα. Δεν θα μπορέσει του χρόνου το σύστημα να λειτουργήσει, γι' αυτό πρέπει να βγούμε από το 1 προς 10. Κάναμε τη μελέτη, την ετοιμάσαμε. Χρειαζόμαστε 10.000 εκπαιδευτικούς. Και αυτούς θα τους πάρουμε φυσικά με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος εάν έχουμε τη σχετική δυνατότητα θα γίνει το Δεκέμβριο, ή επειδή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει και να διαβάσουν θα γίνει τον Ιανουάριο. Αυτό σκεφτόμαστε.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος τα καραβάκια από το Θερμαϊκό


Έριξαν «άγκυρα» νωρίτερα λόγω καιρικών συνθηκών.

«Άγκυρα» έριξαν από σήμερα ο «Κωνσταντής» και ο «Άγιος Γεώργιος», τα δύο καραβάκια τα οποία εκτελούσαν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, εξυπηρετώντας χιλιάδες επιβάτες, στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Ο προγραμματισμός ήταν τα δρομολόγια να συνεχιστούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο αποφασίστηκε από τους αρμόδιους να διακοπούν νωρίτερα καθώς δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την εταιρία «Thessaloniki Waterways», η προτίμηση του επιβατικού κοινού κατά το μήνα Σεπτέμβριο κινήθηκε κάτω του 20% της πληρότητας των πλοίων εξαιτίας του καιρού που επηρεάζει τα δρομολόγια και δυσκολεύει την πρόσβαση των επιβατών στις προβλήτες αναχώρησης.

Τα καραβάκια θα επιστρέψουν πάλι στο Θερμαϊκό Κόλπο στα τέλη Μαΐου του 2015, για τη νέα θερινή περίοδο, με την αρχική δρομολόγηση τριών πλοίων που θα περιλαμβάνει στάση και στην Αγία Τριάδα.

«Ο καιρός φέτος το καλοκαίρι δεν ήταν σύμμαχός μας. Το παράκανε με τις βροχές και τους ανέμους. Μέσα όμως σ' αυτούς τους μήνες λειτουργίας μεταφέραμε πάνω από 40.000 επιβάτες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πλοιοκτήτης, Μάνος Κάιλας.

Όπως ανέφερε, η δρομολόγηση της νέας περιόδου θα κατατεθεί εγκαίρως στον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμπεριληφθεί στους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς και διαφημιστικούς καταλόγους της πόλης για τη νέα τουριστική σεζόν.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Κάιλα, από το συνολικό αριθμό των επιβατών το 50% ήταν ξένοι τουρίστες που επέλεξαν να περάσουν λίγες ώρες πάνω στα καραβάκια και να χαρούν τη διαδρομή στη θάλασσα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος διατηρήθηκαν σταθερά δρομολόγια, ενώ η κοινοπραξία έδωσε κίνητρο στο επιβατικό κοινό με μειώσεις του συμβατικού εισιτηρίου, μετέφερε δωρεάν τα παιδιά έως 10 ετών και τα ΑΜΕΑ, καθιέρωσε φοιτητικό και ομαδικό εισιτήριο ενώ μειωμένο ήταν για τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού.

Ο «Κωνσταντής», με μήκος 24 μέτρα και δυνατότητα μεταφοράς 170 ατόμων, ξεκίνησε τα ταξιδάκια του στο Θερμαϊκό στις 19 Μαΐου, με τον «Άη Γιώργη», μήκους 18 μέτρων και χωρητικότητας 100 επιβατών, να προστίθεται στην "παρέα" στις 9 Ιουλίου.

Τα δύο καραβάκια, ανά μία ώρα, έκαναν περισσότερα από δέκα συνολικά δρομολόγια από το κέντρο της Θεσσαλονίκης προς τις ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών προκειμένου να διευκολύνουν το κοινό, ενώ οι υπεύθυνοι θεωρούν πως από την επόμενη σεζόν που θα επιστρέψουν στη θάλασσα ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα


Ένα εξαιρετικό γράφημα για την ταυτότητά μας - Από που κρατάει η σκούφια μας μέχρι πόσοι είναι οι παντρεμένοι.

Πρόκειται για την οπτικοποίηση ενός ψηφιακού χάρτη που παρουσίασε τον τρέχοντα μήνα η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθυσμό της Ελλάδας από την απογραφή του 2011. Ο ομάδα του Interweave παρουσίασε ένα ιδιαίτερο και επεξηγηματικό infographic.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 10.816.286, όπου το 50,97% είναι γυναίκες (5.513.063) και το 49,03% (5.303.223) είναι άντρες.

Όπως γίνεται κατανοητό, οι περισσότεροι Έλληνες είναι παντρεμένοι (49,6%) ενώ μόλις το 0,02% κατοικούν κάτω από την ίδια στέγη με σύμφωνο συμβίωσης, ενώ το 27,93% του πληθυσμού ζει μόνο του.




Διαβάστε περισσότερα...

Πώς μια πολίτης και 3 υπηρεσιακοί υπάλληλοι στα Χανιά άλλαξαν τη ζωή ενός ανθρώπου


Η συγκινητική ιστορία μιας άστεγης Αυστριακής που την αναζητούσε η οικογένεια της.

Καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας και μπορεί να μην τις έχουμε προσέξει. Άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και δεν υπάρχει κανείς να τους την προσφέρει, διότι ουδείς ενδιαφέρεται. Κι όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου κάποιοι αποδεικνύουν ότι είναι «άνθρωποι» με όλη την έννοια της λέξης.

Αυτό ισχύει στη συγκεκριμένη ιστορία μιας γυναίκας από την Αυστρία, η οποία βρέθηκε να κοιμάται και να περιφέρεται στους δρόμους των Χανίων. Ευτυχώς γι’ αυτήν ενδιαφέρθηκε μια κάτοικος και κινητοποίησε -με κόπο- την κρατική μηχανή του τόπου και πήγαν όλα κατ’ ευχήν.

Η παρακάτω ιστορία –την οποία έφερε στο φως το flashnews.gr- έχει ως επίκεντρο μια άστεγη γυναίκα και «πρωταγωνιστές» μια απλή πολίτη και τρεις δημόσιους υπαλλήλους. Κοινό χαρακτηριστικό, πέρα από το προφανές της ανθρωπιάς; Ότι κανείς δεν τα παράτησε...

Πριν από ένα χρόνο

Όλα άρχισαν πέρσι τον Αύγουστο, όταν η Ελένη Νίκα, φιλόλογος στο επάγγελμα, πηγαίνοντας στη δουλειά της στο κέντρο των Χανίων, άρχισε να βλέπει κάθε μέρα, μια γυναίκα, εμφανώς ταλαιπωρημένη να κάθεται στο παγκάκι του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, απέναντι από το ρολόι του Κήπου.

Την προσέγγισε αρχικά με ένα χυμό πορτοκάλι και η γυναίκα πολύ ευγενικά την ευχαρίστησε. Άρχισαν να μιλούν στα αγγλικά και εκεί έμαθε ότι ήταν από την Αυστρία. Από την επόμενη ημέρα άρχισε να της πηγαίνει φαγητό.

«Η γυναίκα δεν μου ζήτησε ποτέ τίποτα. Δε ζητιάνεψε, ούτε μου είπε ποτέ να της φέρω κάτι. Καθόταν στο παγκάκι της ήρεμη και μου έλεγε απλώς ότι ήταν χαρούμενη. Ήταν σε κακή κατάσταση αλλά δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει, γιατί δεν ήταν ψυχικά καλά αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν απειλή για τους άλλους. Από την πρώτη στιγμή που της μίλησα και την είδα χαμογελαστή, ένοιωθα πως δεν μπορούσα να την αφήσω. Το έβρισκα παράξενο να είναι εδώ, σε αυτή την κατάσταση, προερχόμενη από μια χώρα που δε βρίσκεται σε πόλεμο. Μου είχε "καρφωθεί" στο μυαλό ότι ίσως υπήρχαν κάποιοι συγγενείς που την ψάχνουν και αποδείχτηκε στο τέλος πως έτσι ήταν», τόνισε η Ελένη Νίκα.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η κα. Νίκα ήταν να απευθυνθεί στον Ερυθρό Σταυρό και στους Γιατρούς του Κόσμου. Της είπαν ότι από τη στιγμή που δέχτηκε η γυναίκα το φαγητό, το είχε ανάγκη. Δυστυχώς, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι ως προς τη στέγη. Έπρεπε τουλάχιστον να την πείσει να πάνε μαζί οικειοθελώς στα γραφεία τους. Όμως η περίπου 60χρονη γυναίκα αρνιόταν πολύ ευγενικά. «Ευχαριστώ, είμαι ευτυχισμένη εδώ», της έλεγε.

Η κα. Νίκα συνέχιζε να της δίνει φαγητό κάθε μέρα μέχρι να δει τι θα γίνει με τις αρχές και ποιος θα αναλάβει. Ρώτησε ακόμα και στην εκκλησία. Την είπαν όμως, πως δεν έχουν χώρο φιλοξενίας αστέγων.

Απευθύνθηκε στη συνέχεια στο δήμο προκειμένου να βρεθεί λύση με το δημοτικό γηροκομείο στο οποίο παρέχεται προσωρινά στέγη σε ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο. Δυστυχώς, ούτε εκεί βρήκε λύση.

«Έψαξα να βγάλω άκρη στο δήμο ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προσωρινή φιλοξενία των αστέγων στο δημοτικό γηροκομείο. Έλειπε ο αρμόδιος. Δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι να βρω υπεύθυνο, όταν ένας άνθρωπος κοιμόταν στον δρόμο. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω», ανέφερε η κα. Νίκα.

Όπου είχε στραφεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν έβρισκε βοήθεια. Ευρισκόμενη σε αδιέξοδο, σκέφτηκε να αποταθεί σε έναν άνθρωπο που δραστηριοποιείται σε αρκετά θέματα, τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Νικάκη, ο οποίος και πήρε τηλέφωνο αμέσως τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων, Δημήτρη Νικολακάκη.

«Ο κ. Νικολακάκης, έδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία. Μου έλεγαν οι υπάλληλοι εκεί ότι το έχει πάρει πολύ προσωπικά αν και απ’ ό,τι έμαθα δεν ήταν αρμοδιότητα τυπικά του ίδιου αλλά του δήμου. Όμως και οι κοινωνικοί λειτουργοί της Διεύθυνσης Υγείας αμέσως άρχισαν να πηγαίνουν στο παγκάκι, να μιλούν στη γυναίκα ζητώντας της να τους αφήσει να τη βοηθήσουν. Κάθε μέρα μιλούσα με τις κοινωνικές λειτουργούς», σύμφωνα με την Ελένη Νϊκα.

«Με πήρε ο κ. Νικάκης και μου είπε ότι μια γνωστή του φιλόλογος, ταΐζει μια άστεγη. Πήρα με τη σειρά μου τις υπηρεσίες του δήμου, μου είπαν ότι δε συνεργάζεται η άστεγη και γι’ αυτό δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Ανέθεσα λοιπόν, την υπόθεση στην κοινωνική λειτουργό της Διεύθυνσης Υγείας, Δήμητρα Κουμαντάκη, η οποία πραγματικά έσκυψε στην υπόθεση πρώτα σαν άνθρωπος», συμπλήρωσε ο Δ. Νικολακάκης.

Από την πλευρά της, η Δήμητρα Κουμαντάκη τόνισε: «Μόλις ενημερωθήκαμε για την άστεγη, αμέσως την ίδια μέρα, πήγαμε εγώ μαζί με μια άλλη εκπαιδευόμενη κοινωνική λειτουργό, την προσεγγίσαμε, τη γνωρίσαμε, της μιλήσαμε, της ζητήσαμε να μας αφήσει να τη βοηθήσουμε. Εκείνη δεν συναισθανόταν την κατάστασή της. Μας έλεγε “ευχαριστώ πολύ, δε χρειάζομαι τίποτα”.

Ενημέρωσα το προξενείο, ενημέρωσα την πρεσβεία της Αυστρίας, ενημέρωσα το δημοτικό γηροκομείο Χανίων ότι έχουμε έναν άστεγο, την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Ενημερώσαμε τον εισαγγελέα πρωτοδικών και έδωσε εντολή την επόμενη ημέρα, χωρίς να χρειαστεί ψυχιατρική εκτίμηση. Μας διευκόλυνε ο εισαγγελέας και μας βοήθησε πάρα πολύ, δείχνοντας μεγάλη ευελιξία και ευαισθησία.

Την επόμενη ημέρα παρουσία της αστυνομίας μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου. Η γυναίκα ήταν πολύ συνεργάσιμη. Μετά από μια εβδομάδα θα έπαιρνε εξιτήριο όμως. Δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε στο δρόμο. Συνεργαστήκαμε με την κα. Κακανάτσα, που ήταν τότε κοινωνική λειτουργός στο γηροκομείο στο οποίο φιλοξενήθηκε μετά η άστεγη γυναίκα.

Από τους άλλους φορείς που είχαμε επικοινωνήσει δεν έγινε τίποτα γιατί θεωρούσαν ότι έχει «κλείσει» σαν περίπτωση από τη στιγμή που η άστεγη γυναίκα δεν συνεργαζόταν σαν άνθρωπος».

Η φιλοξενία της όμως στο δημοτικό γηροκομείο θα ήταν προσωρινή. Έτσι, όπως ανέφερε η κα. Νίκα άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να βρεθεί λύση πριν περάσει το χρονικό διάστημα φιλοξενίας και ξαναβγεί πάλι στο δρόμο.

«Τότε στο δημοτικό γηροκομείο υπήρχε μια κοινωνική λειτουργός η κα Κακανάτσα, η οποία βοήθησε πολύ και με την οποία η γυναίκα ένοιωθε ασφάλεια. Όταν για ένα διάστημα έφυγε με άδεια η κοινωνική λειτουργός, η γυναίκα άρχισε να έχει φοβίες και έφυγε από το γηροκομείο κρυφά. Άρχισαν να την ψάχνουν όλοι. Μάλιστα η κα. Κακανάτσα κινητοποίησε όλους τους φίλους και τους γνωστούς για να τη βρουν. Την εντόπισαν στην πλατεία 1866 σε κάποιο παγκάκι. Πριν φύγει από το γηροκομείο η κ. Κανακάτσα είχε βρει στα πράγματά της ένα μπλοκ με τηλέφωνα και άρχισε να καλεί στην Αυστρία. Ένα από τα τηλέφωνα ήταν της αδερφής της. Την έψαχναν οι δικοί της και δεν ήξεραν πού είναι!», εξήγησε η Ελ. Νίκα.

Οι συγγενείς ήρθαν από την Αυστρία, έτυχε όμως να είναι εκείνες τις ημέρες που είχε φύγει κρυφά από το γηροκομείο η αδερφή τους. Οι συγγενείς αναγκάστηκαν να φύγουν καθώς δεν μπορούσαν να μείνουν πάνω από μια εβδομάδα λόγω δουλειάς. Όταν όμως βρέθηκε η αδερφή τους στην πλατεία 1866 ενημερώθηκαν και δρομολόγησαν διαδικασίες για τη μεταφορά της στο Ηράκλειο σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική προκειμένου να τη σταθεροποιήσουν ιατρικά. Προσέλαβαν και ένα δικηγόρο ο οποίος παρακολουθούσε την υπόθεση γιατί η γυναίκα δεν ήταν συνεργάσιμη στο να επιστρέψει στην Αυστρία.

«Έλεγε ότι ήθελε να μείνει εδώ. Πάλι στο δρόμο όμως, θα κατέληγε», συμπληρώνει η κα. Νίκα. Πήγαινα τότε και την έβλεπα στο Ηράκλειο. Κάποια στιγμή σταθεροποιήθηκε η κατάστασή της στην κλινική και ζήτησε από μόνη της να γυρίσει στην πατρίδα της! Στις 15 Αυγούστου ήρθε η αδερφή της και την πήρε. Τώρα είναι με την οικογένειά της στην Αυστρία. Με πήρε προχθές τηλέφωνο γιατί διατηρούμε επικοινωνία και είναι πολύ καλά. Είχαν και στο παρελθόν έρθει οι συγγενείς της να την πάρουν όμως εκείνη έφευγε στο αεροδρόμιο. Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να την πάρουν με το ζόρι και τότε δεν ήταν στην άθλια κατάσταση που τη βρήκαμε εμείς.

Εκ των υστέρων, μάθαμε ότι είχε σπίτι στο Κολυμπάρι αλλά το είχε εγκαταλείψει και ζούσε εδώ και κάποια χρόνια, σε άθλια κατάσταση. Με κάποιο τρόπο έφτασε στα Χανιά. Είχε κόψει την επαφή με τις δυο της αδερφές που έμεναν στην Αυστρία. Η ίδια είχε αποφασίσει να μείνει στα Χανιά και δεν επικοινωνούσε μαζί τους γιατί δεν τους άφηνε να τη βοηθήσουν επειδή δεν ήταν ψυχικά καλά. Έτσι κατέληξε στο δρόμο. Οι δικοί της δεν είχαν καν τηλέφωνό της. Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε κατόπιν εορτής, η οικογένειά της ήταν επιφανής και οικονομικά εύρωστη στην Αυστρία».

Πώς όμως δεν τα παρατά ένας απλός πολίτης ο οποίος συναντά από την αρχή σκοπέλους από την πλευρά των φορέων με δεδομένο συν τοις άλλοις, ότι ο άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει δε συνεργάζεται καθώς δεν έχει επίγνωση της κατάστασής του;

Η... πρωτεργάτης Ελένη Νίκα τόνισε ότι «δεν μπορούσα να σταματήσω. Είχα χάσει τον ύπνο μου. Όλα τα άλλα είχαν μπει σε δεύτερη μοίρα. Το μυαλό μου ήταν εκεί, στον άνθρωπο που είχε ανάγκη. Έπαιρνα τα παιδιά μου από το σχολείο και έλεγα “ελάτε, είναι ώρα να πάμε φαγητό στην κυρία”. Δε γινόταν να την αφήσω χωρίς φαγητό. Έπρεπε λοιπόν να δω πώς δεν θα την αφήσω και χωρίς στέγη. Η ίδια ήταν σε κακή κατάσταση δεν ήταν όμως σε ψυχική θέση να το γνωρίζει.

Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει τίποτα αν δεν είχα βρει ανθρώπους σε θέσεις να δράσουν και να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δε θα γινόταν τίποτα, αν δεν έπιανε το γαϊτανάκι ο κ. Νικάκης και από εκεί ο κ. Νικολακάκης και μετά οι κοινωνικές λειτουργοί της διεύθυνσης υγείας και του γηροκομείου, που θα μπορούσαν κιόλας όλοι αυτοί να μου πουν ότι δεν είναι αρμοδιότητά τους. Θα πρέπει οι υπηρεσίες να επιμένουν. Όχι περνάω, ρωτάω αν χρειάζεσαι κάτι, μου λες όχι και φεύγω. Όσοι είναι στην αντίστοιχη θέση και υπηρεσία πρέπει να εξαντλούν όλα τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης».

Και πώς όταν φορείς και υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιοι ή αδυναμία, κάποιοι δεν σταματούν στα σύνορα των τυπικά αμιγών αρμοδιοτήτων τους;

Ο Δημήτρης Νικολακάκης εξήγησε ότι «κάθε πρόβλημα που έρχεται ο πολίτης και το λέει σε οποιαδήποτε υπηρεσία, πρέπει να το αντιμετωπίζει ο δημόσιος υπάλληλος σα να είναι δικό του πρόβλημα, του πατέρα του, του αδερφού του, της γυναίκας του. Όταν έρθει ο γνωστός μας σε μια υπηρεσία, δεν θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τον βοηθήσουμε, άσχετα αν είναι δικιά μας αρμοδιότητα; Θα πάρουμε 10 τηλέφωνα να δούμε πώς μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε. Έτσι πρέπει να γίνεται πάντα».

Τέλος, η Δήμητρα Κουμαντάκη ανέφερε ότι: «Θέλουμε την ευαισθησία των πολιτών να αναφέρουν τέτοια περιστατικά και να μην είμαστε αδιάφοροι σε αυτό που συμβαίνει δίπλα μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν αρμόδιοι και αναρμόδιοι. Όλοι είμαστε εμπλεκόμενοι φορείς».



Εκεί βρισκόταν αρκετές φορές η άστεγη γυναίκα.



Η κα. Ελένη Νϊκα.



Ο προϊστάμενος Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης.



Η κοινωνική λειτουργός της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων, Δήμητρα Κουμαντάκη.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε έξαρση ο καταρροϊκός πυρετός στην Ήπειρο


Καχριμάνης: Όποιος έχει ζώα πρέπει να βρει τρόπο για την ταφή τους.

Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο καταρροϊκός πυρετός σε κτηνοτροφικές μονάδες περιοχών της Ηπείρου, που όπως επισημαίνουν οι ειδικοί ενισχύεται και από την εναλλαγή των καιρικών συνθηκών.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου άρχισαν την καταγραφή των μονάδων, όπου εντοπίζονται κρούσματα της νόσου και οι οποίες έχουν προμηθευτεί εντομοαπωθητικά σκευάσματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προκειμένου να τους καταβληθεί σχετική αποζημίωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς υπάρχει πρόβλημα σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.

«Στην Ήπειρο έχουμε έξαρση αυτή την περίοδο στην περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας, ενώ έχει αρχίσει να γίνεται έντονο το πρόβλημα και σε μεγάλο τμήμα της Θεσπρωτίας. Υπάρχει και στα Γιάννενα, όχι όμως στον ίδιο βαθμό με τις άλλες περιοχές. Γενικά, στους παραθαλάσσιους νομούς, που έχουν πιο ήπιο κλίμα, το πρόβλημα είναι έντονο. Δυστυχώς, με τα μέτρα της απολύμανσης δεν υπήρξαν ουσιαστικά αποτελέσματα και επιπλέον σε πολλά κοπάδια δεν έγινε αντιληπτή η νόσος έγκαιρα» είπε.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι η προσπάθεια για παραγωγή εμβολίων στην Ελλάδα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ίδια με εκείνα των άλλων χωρών, γιατί ενδέχεται να υπάρξουν αποκλίσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. Γι αυτό τον λόγο, επανέλαβε την ανάγκη να λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι με οδηγία του υπουργείου σταμάτησαν οι αιμοληψίες, γιατί πλέον ήταν άνευ σημασίας, από τη στιγμή που είχε γενικευθεί η διάδοση της νόσου. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, προ ημερών ήρθε έγγραφο από το υπουργείο να μη γίνονται αιμοληψίες για καταρροϊκό πυρετό. «Αν συνεχίζαμε, τότε θα έπρεπε όλη η Ήπειρος να έμπαινε σε καραντίνα. Στο διάστημα που προηγήθηκε, η ανακοίνωση περιοχών που έμπαιναν σε καραντίνα λειτουργούσε αποτρεπτικά σε πολλούς κτηνοτρόφους, από το να προσέλθουν στις υπηρεσίες της περιφέρειας και να ενημερώσουν ότι τα ζώα τους έχουν καταρροϊκό πυρετό. Η νομοθεσία προβλέπει ότι όποιος έχει άρρωστο ζώο, θα πρέπει να απευθυνθεί σε ιδιώτη κτηνίατρο για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων» τόνισε.

Κατά την εκτενή αναφορά του στο ζήτημα για την Περιφέρεια Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο και για αποζημιώσεις, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ζητήσει τα ονόματα των κτηνοτρόφων που έχουν προμηθευτεί εντομοαπωθητικά με συνταγογράφηση από τους ιδιώτες κτηνιάτρους, αλλά και ενημέρωση για τον αριθμό των ζώων που θανατώθηκαν με απόφαση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης απηύθυνε έκκληση για προστασία του περιβάλλοντος λέγοντας ότι «όποιος χάνει ζώα, πρέπει να βρει τρόπο για την ταφή τους, ώστε να μη ρυπαίνεται το περιβάλλον, τα ποτάμια και τα ρέματα». Επιπλέον, διευκρίνισε ότι όποιος κτηνοτρόφος χρειάζεται βοήθεια θα πρέπει να τη ζητήσει από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας ή του δήμου του.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι προσλήψεις αναπληρωτών έφεραν υπερωρίες


Θα κοστίσουν 320.000 ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας.

Η ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, όπως και η έγκαιρη έκδοση των πράξεων συνταξιοδότησης και τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ήταν μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν το Υπουργείο Παιδείας στην έγκριση υπερωριακής απασχόλησης για 1.600 διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους –έναντι 320.000 ευρώ- μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, για το χρονικό διάστημα έως 31 -12-2014 και έως 40 ώρες συνολικά για κάθε υπάλληλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ανωτέρω υπαλλήλους δεν συμπεριλαμβάνονται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης. Για κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα εκδίδεται, ανάλογα με τις ανάγκες της, απόφαση συγκρότησης συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης στην οποία θα αναφέρονται οι συμμετέχοντες υπάλληλοι και οι ώρες απασχόλησης για τον καθένα.

Υπεύθυνος για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την βεβαίωση της υπερωριακής απασχόλησης και του υπερωριακά παρασχεθέντος έργου είναι ο προϊστάμενος της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Η υπερωριακή απασχόληση κρίθηκε απαραίτητη για τους ακόλουθους λόγους:

-Τη συνεχή μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων.

-Την κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης με την αντίστοιχη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

-Την ένταξη αρμοδιοτήτων άλλων Υπουργείων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Οικονομικών − Εργασίας).

-Την αύξηση των υπηρεσιακών αναγκών και του όγκου της εργασίας στα πλαίσια της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής και της διοικητικής μεταρρύθμισης που εφαρμόζεται στο Υπουργείο μας στους τομείς που αφορούν τις αρμοδιότητές μας.

-Την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη έκδοση των πράξεων συνταξιοδότησης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών.

-Την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

-Την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη και ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους.

-Την εκπαίδευση των υπαλλήλων και την παρακολούθηση εφαρμογής των ψηφιακών υπογραφών που ήδη εφαρμόζεται σε υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.

-Τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας πρωτοκόλλου λόγω εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτεπάγγελτος πλέον ο έλεγχος των δικαιολογητικών για πρόσληψη στο Δημόσιο


Ανάλογος έλεγχος –με στόχο την τήρηση της νομιμότητας- ακόμα και πριν από μια ενδεχόμενη παραίτηση.

Φρένο στις προσλήψεις στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά προσπαθεί να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, για τα Ανοικτά Δεδομένα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο αυτό, και με στόχο την τήρηση της νομιμότητας, εκτός από τις διατάξεις για τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των δικαιολογητικών του υποψηφίου, πριν από την υπογραφή της πράξεως του διορισμού του, προβλέπεται και έλεγχος των πτυχίων και των δικαιολογητικών, πριν από ενδεχόμενη παραίτηση του υπαλλήλου από το δημόσιο. Και αυτό, καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 150 περιπτώσεις υπαλλήλων που παραιτήθηκαν, για να αποφύγουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, διότι εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών δικαιολογητικών.

Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο εισάγει διάταξη στο παραπάνω νομοσχέδιο, με το οποίο προβλέπεται, σε περίπτωση αίτησης παραίτησης υπαλλήλου, με σύμβαση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και με θητεία που ανανεώνεται ή με σχέση έμμισθης εντολής σε φορέα του δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, να μην γίνεται δεκτή πριν ολοκληρωθεί ο αυτεπάγγελτος έλεγχος εγκυρότητας των υποχρεωτικών και λαμβανόμενων υπόψη για τον διορισμό δικαιολογητικών. Προστίθεται δε ότι προς τον σκοπό αυτόν, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από το αρμόδιο για τη λύση της εργασιακής σχέσης όργανο της διοίκησης.

Επισημαίνεται δε ότι στην περίπτωση έκδοσης διαπιστωτικής πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης ή αποδοχής της καταγγελίας από τον απασχολούμενο, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και εφόσον εκ των υστέρων διαπιστωθεί η ύπαρξη μη έγκυρου τίτλου σπουδών, η πράξη διορισμού ή πρόσληψης ανακαλείται από το αρμόδιο για το διορισμό ή πρόσληψη όργανο διοίκησης.

Στο σχέδιο νόμου, όπως έχει προαναγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προβλέπεται ότι πριν από την υπογραφή της πράξεως διορισμού ή πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτος έλεγχος γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και που είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη.

Επιπλέον προβλέπεται ότι μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλου του δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, δεν ολοκληρώνεται εάν δεν προηγηθεί ο αυτεπάγγελτος έλεγχος εγκυρότητας των δικαιολογητικών του και προς τον σκοπό αυτόν εκδίδεται σχετική βεβαίωση από το αρμόδιο για τη μετάταξη ή τη μεταφορά όργανο διοίκησης του φορέα προέλευσης πριν από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης.

Επισημαίνεται δε ότι «οι φορείς προς τους οποίους αποστέλλονται αιτήματα ελέγχου της γνησιότητας των δικαιολογητικών κατά τις διαδικασίες που ορίζονται στην παρούσα, οφείλουν να πραγματοποιούν τον έλεγχο αμελητί και η απάντησή τους να περιέρχεται στον φορέα που έχει υποβάλει το αίτημα το αργότερο εντός πέντε εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής του».

Τέλος, η υποχρεωτική διενέργεια ελέγχου νομιμότητας όλων των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών δικαιολογητικών του προσωπικού, αφορά το σύνολο των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης, με την οποία υπηρετούν, στις δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητες αρχές, ΟΤΑ και τις επιχειρήσεις αυτών, ΝΠΔΔ, κρατικά ΝΠΙΔ και δημόσιες υπηρεσίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμόπολεμοι οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των μαθητών


Ζητούν να εξασφαλιστεί η αναδρομικότητα των πληρωμών των μεταφορέων.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία στα σχολεία τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) ζητά από την Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή διαγωνισμού και από τους βουλευτές του νομού να πιέσουν ώστε να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία που να εξασφαλίζει την αναδρομικότητα των πληρωμών των μεταφορέων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΔΚΜ σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση εντός της εβδομάδας οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, καθώς η μη μεταφορά των παιδιών με λεωφορεία δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους.


Διαβάστε περισσότερα...