Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Γεμίζει με σορούς η Σιέρα Λεόνε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατό πενήντα νέα κρούσματα Έμπολα.

Οι αρχές στη Σιέρα Λεόνε ανακάλυψαν 70 πτώματα και 150 νέα κρούσματα της επιδημίας του ιού Έμπολα, της χειρότερης που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ιστορία. Στη χώρα υπάρχει τριήμερος καθολικός αποκλεισμός των κατοίκων στα σπίτια τους στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης του ξεσπάσματος του Έμπολα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Θα χρειαστεί να κηδέψουμε πάρα πολλές σορούς, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο από την αρχή της επιδημίας. Τώρα έχουμε επιπλέον τουλάχιστον 150 νέα κρούσματα», δήλωσε ο Στίβεν Γκαοτζιά, επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Οι αρχές στη Σιέρα Λεόνε είχαν ανακοινώσει προηγουμένως την ανακάλυψη περίπου 70 πτωμάτων. Ο Γκαοτζιά ωστόσο διευκρίνισε ότι τα 70 πτώματα βρέθηκαν μόνο στην πρωτεύουσα Φριτάουν και τα προάστιά της και πρόσθεσε ότι, όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των νέων θυμάτων στο σύνολο της χώρας, ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Ο υπουργός Υγείας Αμπουμπάκαρ Φοφάνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάφεραν να επισκεφθούν το 80% των κατοικιών στη χώρα, εκτιμώντας ότι η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία.

Ο Φοφάνα είπε ότι επετεύχθησαν «πολλά κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, η οποία τερματίστηκε αλλά είναι πιθανόν να επαναληφθεί», χωρίς να δώσει κάποια ημερομηνία.

«Δεν μπορώ προς το παρόν να δώσω στοιχεία για το σύνολο των σορών οι οποίες ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τριών ημερών διότι αναμένουμε τα αποτελέσματα από τα άλλα τμήματα της χώρας. Αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν αφότου είναι διαθέσιμο το σύνολο των δεδομένων», δήλωσε.

Ο Φοφάνα είπε ακόμη ότι μια από τις επιτυχίες αυτής της επιχείρησης ήταν η διακοπή των «νυχτερινών κηδειών», μια πρακτική που ακολουθούν οικογένειες για να αποκρύπτουν τους θανάτους μελών τους που προσβλήθηκαν από τον Έμπολα.

Οι πολίτες στη Σιέρα Λεόνε επανέρχονταν σήμερα σε φυσιολογικούς ρυθμούς, έπειτα από τρεις ημέρες περιορισμού τους στα σπίτια τους με κυβερνητική εντολή, ένα μέτρο χωρίς προηγούμενο στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας του Έμπολα.

Στη Σιέρα Λεόνε, όπου 562 άνθρωποι έχουν πλέον χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του Έμπολα, οι έξι εκατ. κάτοικοι της χώρας έλαβαν εντολή από τις αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή πλέον των 2.600 ανθρώπων στη Σιέρα Λεόνε, στη Λιβερία και στη Γουινέα από την αρχή του έτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.