Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος τα καραβάκια από το Θερμαϊκό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έριξαν «άγκυρα» νωρίτερα λόγω καιρικών συνθηκών.

«Άγκυρα» έριξαν από σήμερα ο «Κωνσταντής» και ο «Άγιος Γεώργιος», τα δύο καραβάκια τα οποία εκτελούσαν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, εξυπηρετώντας χιλιάδες επιβάτες, στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Ο προγραμματισμός ήταν τα δρομολόγια να συνεχιστούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο αποφασίστηκε από τους αρμόδιους να διακοπούν νωρίτερα καθώς δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την εταιρία «Thessaloniki Waterways», η προτίμηση του επιβατικού κοινού κατά το μήνα Σεπτέμβριο κινήθηκε κάτω του 20% της πληρότητας των πλοίων εξαιτίας του καιρού που επηρεάζει τα δρομολόγια και δυσκολεύει την πρόσβαση των επιβατών στις προβλήτες αναχώρησης.

Τα καραβάκια θα επιστρέψουν πάλι στο Θερμαϊκό Κόλπο στα τέλη Μαΐου του 2015, για τη νέα θερινή περίοδο, με την αρχική δρομολόγηση τριών πλοίων που θα περιλαμβάνει στάση και στην Αγία Τριάδα.

«Ο καιρός φέτος το καλοκαίρι δεν ήταν σύμμαχός μας. Το παράκανε με τις βροχές και τους ανέμους. Μέσα όμως σ' αυτούς τους μήνες λειτουργίας μεταφέραμε πάνω από 40.000 επιβάτες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πλοιοκτήτης, Μάνος Κάιλας.

Όπως ανέφερε, η δρομολόγηση της νέας περιόδου θα κατατεθεί εγκαίρως στον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμπεριληφθεί στους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς και διαφημιστικούς καταλόγους της πόλης για τη νέα τουριστική σεζόν.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Κάιλα, από το συνολικό αριθμό των επιβατών το 50% ήταν ξένοι τουρίστες που επέλεξαν να περάσουν λίγες ώρες πάνω στα καραβάκια και να χαρούν τη διαδρομή στη θάλασσα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος διατηρήθηκαν σταθερά δρομολόγια, ενώ η κοινοπραξία έδωσε κίνητρο στο επιβατικό κοινό με μειώσεις του συμβατικού εισιτηρίου, μετέφερε δωρεάν τα παιδιά έως 10 ετών και τα ΑΜΕΑ, καθιέρωσε φοιτητικό και ομαδικό εισιτήριο ενώ μειωμένο ήταν για τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού.

Ο «Κωνσταντής», με μήκος 24 μέτρα και δυνατότητα μεταφοράς 170 ατόμων, ξεκίνησε τα ταξιδάκια του στο Θερμαϊκό στις 19 Μαΐου, με τον «Άη Γιώργη», μήκους 18 μέτρων και χωρητικότητας 100 επιβατών, να προστίθεται στην "παρέα" στις 9 Ιουλίου.

Τα δύο καραβάκια, ανά μία ώρα, έκαναν περισσότερα από δέκα συνολικά δρομολόγια από το κέντρο της Θεσσαλονίκης προς τις ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών προκειμένου να διευκολύνουν το κοινό, ενώ οι υπεύθυνοι θεωρούν πως από την επόμενη σεζόν που θα επιστρέψουν στη θάλασσα ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.