Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ενισχύεται το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προστίθενται νέες ειδικότητες γιατρών.

Με νέες ιατρικές ειδικότητες, που καλύπτουν το σύνολο των υπηρεσιών υγείας, ενισχύεται το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, το οποίο άρχισε να λειτουργεί στις 17 Μαρτίου του 2014, έχοντας αρχικά μόνο τέσσερις ειδικότητες (παθολόγο, γυναικολόγο, δερματολόγο και ορθοπαιδικό).

Με τις νέες ειδικότητες ιατρών, που εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Ιατρείο, παρέχονται πλέον υπηρεσίες υγείας από ουρολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, παιδίατρο, νευρολόγο, καρδιολόγο,πνευμονολόγο, ενδοκρινολόγο, μαστολόγο, γενικό χειρουργό, ψυχίατρο και οφθαλμίατρο.

Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι το τέλος Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στο Κοινωνικό Ιατρείο 225 ραντεβού και ο αριθμός των εγγεγραμμένων ξεπερνά τους 400, ενώ μαζί με αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Φαρμακείου ξεπερνά τους 800.

Οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου παρέχονται δωρεάν σε ανασφάλιστους ή ασφαλισμένους στην Πρόνοια δημότες, από ιατρούς που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας στην υποστήριξη και ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του δήμου.

«Το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου μας διευρύνεται, παρέχοντας πλέον τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας, μέσα από σχεδόν όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Ευχαριστούμε τους γιατρούς του δήμου μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική αποστολή τους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Βασίλης Ταλατάς.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στην οδό Κοσμά Αιτωλού 19 (έναντι τέρματος λεωφορείου 20), τα εξής δικαιολογητικά:

- Φωτοτυπία ταυτότητας από όλους τους ενήλικες. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (εφ' όσον υπάρχουν παιδιά)

- Απόδειξη κατοικίας: λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.

- Φωτοτυπία ληγμένου βιβλιαρίου ασθενείας από όλους τους ενήλικες.

- Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού.

- Μία φωτογραφία για κάθε μέλος της οικογένειας (σε περίπτωση που δεν υπάρχουν, μπορούν να βγουν φωτογραφίες επί τόπου στα γραφεία του Τμήματος).

- Κάρτα ανεργίας από όλους τους ενήλικες.

- Βιβλιάριο εμβολιασμού παιδιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 703 177.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.