Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Θέτω σε αργία 4 εκπαιδευτικούς που ελέγχονται για εμπλοκή σε παιδική πορνογραφία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκάλυψη του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή.

Σαν… βόμβα έσκασε στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, η δήλωση-αποκάλυψη του Ανδρέα Λοβέρδου ότι θέτει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς οι οποίοι ελέγχονται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι διαθέτει στοιχεία -από τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη - για την εμπλοκή τεσσάρων εκπαιδευτικών σε παιδική πορνογραφία. Οι τρεις εξ αυτών εργάζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο τέταρτος σε Πανεπιστήμιο.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς. «Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ακόμη την Επιτροπή ότι ο υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος». Ο κ. Σφακιανάκης, την Πέμπτη, θα επιχειρήσει την πρώτη εφαρμογή σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία.

«Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ζήτησε να κληθεί στην Βουλή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ενημερώσει για το ζήτημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.