Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Επικίνδυνες αποστολές για μια φωτογραφία


Τα μέρη του πλανήτη που πρέπει να προσέχεις όταν… ποζάρεις.

Οι φωτογραφήσεις δεν είναι τελικά πάντα τόσο ακίνδυνες. Εξαρτάται σε ποιο σημείο θα στηθείς για να ποζάρεις στον φακό. Υπάρχουν μερικά σημεία στον πλανήτη που αποδείχτηκαν θανατηφόρα για αρκετούς τουρίστες και ορισμένους που θέλησαν να βγάλουν μια φωτογραφία για να την ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με τη βρετανική Express.

Αυτά είναι μερικά πανέμορφα αλλά επικίνδυνα μέρη...


1. Βράχος Wedding Cake, Αυστραλία



Αυτά τα εκπληκτικά λευκά βράχια με θέα στον ωκεανό βρίσκονται στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και προσελκύουν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες το μήνα. Πολλοί είναι αυτοί που κάθονται στην άκρη του βράχου, σε σημείο να γίνεται πλέον πολύ επικίνδυνο για τους πιο τολμηρούς και μάλιστα πέρυσι ένας άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας στο κενό.

2. Trolltunga, Νορβηγία



Αυτός ο βράχος βρίσκεται σχεδόν 700 μέτρα πάνω από τη λίμνη Ringedalsvatnet στη Νορβηγία. Πολλοί τουρίστες θεωρούν ιδανικό το σημείο για να τραβήξουν μια selfie όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο μια γυναίκα από την Αυστραλία έπεσε στο κενό στην προσπάθειά της να βγάλει μια φωτογραφία.

3. Η πισίνα του διαβόλου στους καταρράκτες Victoria



Η φυσική πισίνα βρίσκεται 100 μέτρα πάνω από το έδαφος στην κορυφή του μεγαλύτερου καταρράκτη του κόσμου. Εκατοντάδες επισκέπτες φτάνουν στα σύνορα της Ζάμπια με τη Ζιμπάμπουε για να τη θαυμάσουν και να κάνουν μια βουτιά. Το 2009, ένας ξεναγός πέθανε προσπαθώντας να σώσει έναν τουρίστα, ο οποίος είχε γλιστρήσει στον καταρράκτη.

4. Angel’s Landing, Εθνικό Πάρκο Zion



Αυτός ο σχηματισμός του βράχου στη νότια Γιούτα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες που αγαπούν την πεζοπορία. Όμως οι πεζοπόροι χρησιμοποιούν αλυσίδες στήριξης για να είναι ασφαλείς και να βγάλουν και ασφαλείς φωτογραφίες. Πέντε μοιραίες πτώσεις έχουν καταγραφεί, αλλά υποστηρίζεται ότι στην πραγματικότητα είναι αρκετά περισσότερες.

5. Yosemite Εθνικό πάρκο



Αν ποτέ το επισκεφτείτε στην Καλιφόρνια, η πεζοπορία θα σας οδηγήσει πολλά μέτρα πάνω από το έδαφος. Τα τελευταία 120 μέτρα είναι σχεδόν κάθετα μονοπάτια και μπορείτε να φτάσετε μόνο με εξοπλισμό αναρρίχησης. Φανταστείτε να προσπαθήσει κανείς να βγάλει και φωτογραφία εκεί. Συνολικά, 60 άνθρωποι μάλιστα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την άνοδο.

6. Ηφαίστειο Εθνικού Πάρκου Χαβάης



Οι τουρίστες φτάνουν στο ενεργό ηφαίστειο και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και ποδηλασία. Πολλοί θάνατοι έχουν όμως επέλθει όταν κάποιοι έχασαν τον έλεγχο των ποδηλάτων τους. Στη δεκαετία μεταξύ 1992 και 2002 έχουν αναφερθεί 40 θάνατοι και σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο σημείο να βγάλεις φωτογραφία ενώ οδηγείς το ποδήλατο.

7. Caminito del Rey, Ισπανία



Το συγκεκριμένο μονοπάτι στη Μάλαγα θεωρείται ως μια από τις πιο επικίνδυνες διαβάσεις πεζών. Έχει πλάτος μόνο ένα μέτρο και από κάτω κενό 100 μέτρων. Τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν μεταξύ των ετών 1999 και 2000 και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και το πιο ασφαλές σημείο για μια selfie.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο αξέχαστες προτάσεις γάμου για το 2015


Μπορεί ο πατροπαράδοτος κανόνας να λέει πως μια σωστή πρόταση γάμου γίνεται με δαχτυλίδι σε ένα πανάκριβο εστιατόριο, πολλοί όμως πιστεύουν πως πρόκειται για μια ξεπερασμένη και συνηθισμένη πλέον πρακτική.

Γι αυτό το λόγο, όλο και περισσότεροι κύριοι και κυρίες επιλέγουν να πρωτοτυπήσουν, έτσι ώστε να κάνουν αυτή την ημέρα, όσο πιο ιδανική γίνεται για το ταίρι τους.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να ζητήσεις τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου σε γάμο. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τις πιο εμπνευσμένες προτάσεις γάμου, που έγιναν το 2015. Από το σουπερμάρκετ μέχρι το πλατό μιας ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, από μια γκαλερί μέχρι τη θέα μιας παραλίας, σημασία δεν έχει η αξία του μονόπετρου όσο το απροσδόκητο της πράξης.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Aληθινά σπίτια... χόμπιτ


Έχετε φανταστεί πώς θα ήταν ένα σπίτι κτισμένο μέσα σε έναν λόφο γεμάτο από λουλούδια; Και αν πάλι δεν το έχετε φανταστεί, σίγουρα θα έχετε δει τέτοιου είδους σπίτια στη γνωστή κινηματογραφική σειρά: «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Πράγματι, κανένας δε θα περίμενε, όταν έβλεπε τις σκηνές της δημοφιλούς σειράς, ότι αυτά τα σπίτια θα μπορούσαν να υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Τα σπίτια τύπου – Χόμπιτ και όμως υπάρχουν και μάλιστα είναι κτισμένα κάτω από καταπράσινους λόφους. Δίπλα ή πάνω σε αυτά μπορεί κανείς να δει λουλούδια και δέντρα , φρούτα και λαχανικά και οτιδήποτε άλλο στοιχείο είναι σχετικό με τη φύση.

Σύμφωνα με την κατασκευαστική τους εταιρία, Green Magic Homes, μια γκαρσονιέρα τύπου Χόμπιτ χρειάζεται μόνο τρεις μέρες για να κατασκευαστεί και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα.

Η εταιρία επίσης εξηγεί ότι τέτοιου είδους ιδιοκτησίες δε στερούνται σε τίποτα σε σχέση με τα συμβατικά κτίρια. Αυτά τα σπίτια μάλιστα, όπως αναφέρουν, χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας και είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.

Δείτε τις φώτο εδώ:

Διαβάστε περισσότερα...

Η μυστηριώδης λίμνη των σκελετών στην Ινδία


Ένας γρίφος σε ύψος 5.000 μέτρων.

Η Roopkund ή αλλιώς λίμνη-μυστήριο βρίσκεται στα Ιμαλάια Όρη σε ύψος 5.000 μέτρων. Η λίμνη είναι διάσημη για τους εκατοντάδες σκελετούς που βρέθηκαν εκεί και αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης για πολλά χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν όταν το 1942 ένας δασοφύλακας «έπεσε» επάνω στην παγωμένη λίμνη και είδε κάτι που τον άφησε άφωνο, αν και ορισμένοι ντόπιοι, όπως προέκυψε αργότερα, το γνώριζαν. Στις όχθες της λίμνης βρίσκονταν δεκάδες ανθρώπινοι σκελετοί. Το ίδιο καλοκαίρι και όταν έλιωσαν οι πάγοι αποκαλύφθηκαν ακόμη περισσότεροι σκελετοί, πάνω από 300, και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να ανακαλυφθεί από πού προέρχονταν αυτοί οι ανθρώπινοι σκελετοί.



Η αρχική σκέψη ήταν ότι, λόγω του πολεμικού κλίματος που επικρατούσε την περίοδο εκείνη, θα μπορούσαν να είναι στρατιώτες που προσπάθησαν να περάσουν τα Ιμαλάια και σκοτώθηκαν. Ωστόσο η εξέταση έδειξε ότι οι σκελετοί χρονολογούνται πολύ πριν το 1940.



Μαζί με τους σκελετούς ανακαλύφθηκαν επίσης διάφορα άλλα ευρήματα, όπως κοσμήματα και κομμάτια από ξύλινα αντικείμενα αλλά τίποτα δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι εκεί και από τι πέθαναν. Πολλές θεωρίες ακολούθησαν, όπως ότι οι άνθρωποι πέθαναν από φυσικά αίτια, από κάποια νόσο που τους χτύπησε, από κάποια άγνωστη μάχη ή ακόμη και από πείνα. Το 2004 επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα από τους σκελετούς και αφού έκαναν ραδιοχρονολόγηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ανθρώπινοι σκελετοί χρονολογούνται γύρω στο 850 μ.Χ.



Σύμφωνα με τους ερευνητές, και εφόσον δεν υπήρχε κοντά κάποιος οικισμός, επρόκειτο για μια ομάδα ταξιδιωτών που ίσως μετακινούνταν για θρησκευτικό προσκύνημα. Νέες έρευνες μετά από χρόνια υποστηρίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι πέθαναν από τον ίδιο λόγο, δηλαδή ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ίσως χτυπήθηκαν από πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση από την οποία δεν μπορούσαν να προστατευθούν, σύμφωνα με το historicmysteries.



Η άποψη όμως ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν από χαλαζοθύελλα είναι περίεργη και αμφισβητείται από αρκετούς. Βέβαια αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τίποτε να τους προστατεύσει από τέτοιες καιρικές συνθήκες καθώς δεν υπήρχε κοντά κάποιο καταφύγιο που θα μπορούσαν να κρυφτούν. Αυτό εξακολουθεί να εγείρει το ερώτημα, γιατί οι πληγές είναι μόνο γύρω από το κεφάλι και τους ώμους; Επιπλέον, φαίνεται απίθανο ότι κανένας από αυτούς δεν προσπάθησε να προστατεύσει κάποιον άλλο ώστε να μην υπάρχουν σκελετοί με λίγες ή καθόλου πληγές. Τα ερωτήματα αυτά οδηγούν πολλούς να πιστεύουν ότι το τι πραγματικά συνέβη με αυτούς τους μυστηριώδεις σκελετούς είναι ακόμα υπό συζήτηση και χρειάζεται περαιτέρω μελέτη. Επιπλέον υπάρχει και μια θεωρία ερευνητών του National Geographic που υποστηρίζει ότι τα πτώματα ανήκουν σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, μια πολύ ψηλή και μια πολύ κοντή.



Κάθε χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι, πολλοί ταξιδιώτες φτάνουν στο σημείο για να δουν τη μυστηριώδη λίμνη ενώ λέγεται ότι κάποιοι παίρνουν μαζί τους απομεινάρια από τους σκελετούς με αποτέλεσμα όπως λένε οι ειδικοί σε λίγα χρόνια οι σκελετοί να απειλούνται με εξαφάνιση και έτσι είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδικό υπερθέαμα για την κλιματική αλλαγή


Οι εντυπωσιακές εικόνες κάλυψαν την πρόσοψη του Αγίου Πέτρου.

Μια θαλάσσια, χελώνα, ένα λιοντάρι, μια αρκούδα, ένας λύκος και πολλά ακόμη ζώα και όχι μόνο «έντυσαν» την πρόσοψη του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, σε μια δράση με στόχο να σταλεί ένα μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Αφορμή για το υπερθέαμα αποτέλεσε και η έναρξη του Αγίου Έτους των Καθολικών.

Δείτε τις φωτογραφίες…























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέλαβαν ηλικιωμένο καστανά γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή - Τι λέει ο καστανάς


Αστυνομική επιχείρηση για τη… σύλληψή του – Δείτε φωτογραφίες.

Σάλος έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη με την σύλληψη ηλικιωμένου καστανά γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή, ενώ του κατάσχεσαν τα κάστανα και τη φουφού.

Επτά αστυνομικοί με κράνη, μετέβησαν στην γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους όπου βρισκόταν με το καρότσι του ηλικιωμένος καστανάς.

Μετά από σχετική καταγγελία οι άνδρες της ΕΛΑΣ ήθελαν να συλλάβουν τον ηλικιωμένο που φώναζε πως δεν είναι παράνομος, ενώ η Αστυνομία του ξεκαθάρισε ότι το καρότσι του με όλα τα προϊόντα κατάσχεται.

Ο ίδιος αντέδρασε έντονα και λόγω της έντασης και της ηλικίας του έχασε τις αισθήσεις του. Το πλήθος που κοιτούσε το περιστατικό αποσβολωμένο, έσπευσε αμέσως πάνω από τον ηλικιωμένο για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί τράβηξαν απότομα το καρότσι, τα κάστανα έπεσαν στο έδαφος και στην γωνία απέναντι περίμενε γερανός για να «σηκώσει» το καρότσι.







----------


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η επέμβαση της αστυνομίας σε βάρος πλανόδιου καστανά. Τη στιγμή μάλιστα που αστυνομικοί τον συνέλαβαν έχασε τις αισθήσεις τους. «Βγαίνω μπας και βγάλω κανένα φράγκο για να πάρω την άδεια» δηλώνει μια ημέρα μετά ο καστανάς. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://parallaximag.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη


«Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας».

Σε συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή καλεί το ΠΑΜΕ για την προσεχή Τρίτη, αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων προαπαιτούμενων μέτρων.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ πέρα από το βαθύ πλήγμα που προσπαθούν να επιφέρουν αυτήν την περίοδο στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, τσεκούρι στις παροχές υγείας και πρόνοιας, έχουν διαμορφώσει την ευρύτερη τακτική τους, τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για τη συνέχεια».

«Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή» προσθέτει και επισημαίνει ότι «τα καθημερινά χτυπήματα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας πληθαίνουν, με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το τσεκούρι στα επιδόματα θέρμανσης, τις συνεχείς περικοπές δικαιούχων-ανέργων και των ποσών των συνολικών επιδομάτων ανεργίας σε περίοδο εκτεταμένης ανεργίας».

Όπως αναφέρει, τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «απερρίφθη μετά πολλών επαίνων»


Η έκφραση ανήκει στο γνωστό σατιρικό ποιητή Γεώργιο Σουρή.

Γνωστή σε όλους είναι η ειρωνική φράση «απερρίφθη μετά πολλών επαίνων».

Σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, η φράση αυτή μας έχει μείνει από τον σατιρικό ποιητή Γεώργιο Σουρή.

Ο Γεώργιος Σουρής δεν μπόρεσε να πάρει το πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γιατί τον απέρριπτε συνεχώς στο μάθημα της «μετρικής» ο καθηγητής Σεμιτέλος, ο «σπανός», όπως τον ονόμαζαν χαρακτηριστικά.

Έτσι, για πολύ καιρό, ένα από τα συνηθισμένα σατιρικά θέματά του στην εβδομαδιαία τετρασέλιδη εφημερίδα που εξέδιδε ο ίδιος, τον «Ρωμηό», ήταν εμπνευσμένο από τον λατινιστή Σεμιτέλο.

Ο Σουρής τον διακωμωδούσε τόσο πολύ που όλοι ξεκαρδίζονταν στα γέλια.

Και όπως έγραφε πολλές φορές αυτοσαρκαζόμενος «Είχε απορριφθεί μετά πολλών επαίνων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Euronews: Σε συνθήκες φτώχειας κινδυνεύουν να περιέλθουν 122 εκατ. Ευρωπαίοι


Η συγκλονιστική αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με τη Eurostat, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ευρώπης είναι τώρα σε κίνδυνο να περιέλθει σε κατάσταση φτώχειας. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 122 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ευρώπη σε χώρες που χαρακτηρίζονται ανεπτυγμένες αναφέρει το Euronews.

Οι γυναίκες και τα παιδιά είναι οι ομάδες που είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια στον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με το Euronews υπάρχουν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο οι οποίοι ζουν με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα.

Έχουν λίγο φαγητό και νερό, καμία πραγματική στέγαση, λίγα ρούχα και καμία ιατρική. Για αυτούς τους ανθρώπους είναι μια καθημερινή μάχη για να μείνουν ζωντανοί. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν την απόλυτη φτώχεια.

Επίσης, υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι, κερδίσουν λιγότερα; χρήματα από ό, τι χρειάζεται για να διατηρηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης που περιλμβάνει στέγη, τροφή και ιατρικές δαπάνες. Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων ζει κάτω από συνθήκες σχεικής φτώχειας.

Euronews: Σε συνθήκες φτώχειας κινδυνεύουν να περιέλθουν 122 εκατ. Ευρωπαίοι

Η μείωση της φτώχειας

Ο στόχος της ΕΕ είναι να «ανασύρει» 20 εκατομμυρίων ανθρώπους από το καθεστώς της σχετικής φτώχειας μέχρι το 2020. Ωστόσο η οικονομική κρίση τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει βάλει περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας, ιδιαίτερα τις γυναίκες. Το ένα τέταρτο των γυναικών σε όλη την ΕΕ διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού σύμφωνα με την Eurostat.

Η Dominique Pitault ζει στα προάστια του Παρισιού και μετά από 18 χρόνια εργασίας, μέρος εκείνου του χρόνου ως διευθυντής ενός κέντρου αναψυχής, έχασε τη δουλειά της.

«Έζησα για περίπου 4 χρόνια με 500 ευρώ το μήνα τα τα οποία λαμβάνω από την κυβέρνηση", δήλωσε η Ντομινίκ.

Αφού πληρώνω λογαριασμούς και ενοίκιο μου μένει μόλις 1 ευρώ την ημέρα για να ζήσω...»

Τα στοιχεία από την Eurostat δείχνουν ότι το όριο της φτώχειας ποικίλλει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Ρουμανία είναι μόνο 103 ευρώ το μήνα. Στο Λουξεμβούργο είναι 1.600 ευρώ, και στη Ρώμη είναι 786 ευρώ.



Τα παιδιά στη κόψη του ξυραφιού

Περισσότερα παιδιά από τους ενήλικες ζουν σε συνθήκες φτώχειας στην Ευρώπη και πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα για την επισφαλή κατάσταση της απασχόλησης των γονέων τους αναφέρει το Euronews σχολιάζοντας πως «Αν έχουμε 26 εκατομμύρια παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε ολόκληρη την Ευρώπη - κάτι δεν πάει καλά»...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά τα φυτά είναι για... τεμπέληδες


Μπορεί να αγαπάτε πολύ τα φυτά αλλά δεν έχετε καθόλου χρόνο να τα φροντίζετε και να τα ποτίζετε. Aυτός είναι και ο λόγος που το μπαλκόνι του σπιτιού σας μοιάζει με τη Σαχάρα. Δείτε ποια φυτά είναι ιδανικά για τεμπέληδες κηπουρούς και δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα.

Αλόη 
Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και το μόνο που ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή είναι μία μεγαλύτερη γλάστρα μιας και συνεχώς μεγαλώνει. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα της για να κάνετε μάσκες ομορφιάς και σαν ρόφημα για να καθαρίζετε τον οργανισμό και να βελτιώνετε τη διαδικασία της πέψης.

Κάκτοι 
Η σλουμπεργκέρα είναι από τους κάκτους που χρειάζονται μέτριο φως και νοτισμένο χώμα ενώ θέλει νερό μία φορά την εβδομάδα. Γενικότερα οι κάκτοι θέλουν πολύ λίγο πότισμα και πολύ ήλιο με αποτέλεσμα να είναι τα ιδανικά φυτά για τεμπέληδες.

Νεφρίτης 
Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει για αρκετό καιρό χωρίς νερό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ξηρό κλίμα και αρκετό φως ενώ καλό είναι μία στο τόσο να ψεκάζετε με λίγο νερό τα φύλλα του για να μην ζαρώνουν. Αν δεν ξέρετε πώς να φυτέψετε ένα φυτό σε μία γλάστρα με επιτυχία, σας έχουμε εδώ 13 συμβουλές για να τα καταφέρετε.

Φυτά αέρος 
Τα φυτά αυτά δε χρειάζονται χώμα για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα όντας πάνω σε άλλα φυτά ή σε αντικείμενα ενώ παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά τους από τον αέρα. Πόσο τέλειο είναι αυτό; Ψάξτε για τα λεγόμενα Tillandsias τα οποία θα χρειάζεται να ψεκάζετε με νερό μόνο μία φορά την εβδομάδα. «Βέβαια, τα φυτά αυτά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τοποθέτησή τους και άρα δεν ενδείκνυνται για αρχάριους κηπουρούς», σας ενημερώνει η Αιμιλία Ροδοπούλου, MSc Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

Παχύφυτα 
Πρόκειται για φυτά που δε θέλουν ιδιαίτερο πότισμα. Για παράδειγμα η καλαγχόη θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει φως. Ο τηλέγραφος θέλει νοτισμένο χρώμα αλλά αντέχει και με ένα πότισμα την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα παχύφυτα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτα τον έκλεψε και μετά τον έσωσε


Ένα πρωτοφανές περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του Μετρό στο Παρίσι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ένας μεθυσμένος άνδρας έχει αποκοιμηθεί στα καθίσματα του σταθμού. Ένα άλλο άτομο τον πλησιάζει και του αρπάζει το πορτοφόλι. Μετά από λίγα λεπτά ο μεθυσμένος άνδρας σηκώνεται όμως χάνει την ισορροπία του και πέφτει στις γραμμές του Μετρό.

Παρά το γεγονός ότι ένας επιβάτης του Μετρό τον είδε να πέφτει στις ράγες δεν έκανε τίποτα, αντιθέτως ο κλέφτης έτρεξε και τον ανέβασε στην πλατφόρμα πριν τον χτυπήσει ο συρμός.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ από τη σκληρή μητέρα που ρίχνει το παιδί της στο ποτάμι


Έναν απαράδεκτο τρόπο για να επιπλήξει την μικρή κόρη της επειδή δεν έγραψε καλά σε διαγώνισμα στο σχολείο βρήκε μια μητέρα στην Κίνα.

Η μητέρα αποφάσισε να ρίξει στο ποτάμι την κόρη της τιμωρώντας την έτσι για την κακή της απόδοση.

Την απαράδεκτη συμπεριφορά της κατέγραψε ένας περαστικός και το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιμένει ο Μπαλτάς στην απόφαση για τα γλυπτά του Παρθενώνα


Στις αιτιάσεις που έχει εκφράσει για το αν η χώρα μας πρέπει να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή των Γλυπτών που Παρθενώνα αναφέρθηκε, σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Πολιτισμού ερωτήθηκε για πιο λόγο έχει εκφράσει τόσες αμφιβολίες πώς αν κινηθεί νομικά η χώρα θα το χάσει το παιχνίδι.

Ο κ. Μπαλτάς απάντησε: «Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν έχω πολλές αμφιβολίες. Είναι το ανάποδο. Όσο ισχυρά και αν είναι τα επιχειρήματα που έχουμε, και είναι εξαιρετικά τα επιχειρήματα που έχουμε, σε μία δίκη πάντα υπάρχει έστω η μικρή πιθανότητα να την χάσουμε. Και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε να χάσουμε τη δίκη όσο και αν οι πιθανότητες είναι προς το μέρος μας.

Βλέπετε, ότι η διεθνής κοινή γνώμη συμπαρίσταται όλο και περισσότερο. Προχθές στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είχε μια απόφαση που πράγματι συμβαίνει πολύ σπάνια να αναφέρονται ρητά τα γλυπτά του Παρθενώνα για ανάγκη επιστροφής τους και άρα με αυτή την έννοια η κοινή γνώμη πιέζει όλο και περισσότερο παγκοσμίως και στη Βρετανία ειδικότερα.

Με αυτή την έννοια δεν θεωρούμε, δεν θεωρώ τουλάχιστον εγώ, ότι είναι η στιγμή σήμερα να πάμε στη δίκη επειδή υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να την χάσουμε».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργάτης βουλευτή παρέσυρε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ


Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο διακομίστηκαν δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία ο συνεργάτης του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων αρχικά παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να στρίψει αριστερά σε στενό που δεν επιτρεπόταν. Εκείνη τη στιγμή από το σημείο διέρχονταν μηχανές της ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να συγκρουστεί σχεδόν μετωπικά με το όχημα.

Από τη σύγκρουση οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ ένας από αυτούς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κλείδα.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Τροχαίας όπου σε έλεγχο αλκοτέστ που έκανε στον οδηγό διαπίστωσε πως οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης ενώ στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ο βουλευτής.

Ο οδηγός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

'Ολο το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα τα οποία πρέπει να ψηφιστούν το αργότερο έως την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου...

Το νομοσχέδιο των 84 σελίδων με τίτλο: «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει τις διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο κ.α.

Το νομοσχέδιο δίνει το «πράσινο φως» για για την είσοδο των Distress Funds και την αγορά «κόκκινων» δανείων.

Εξαιρείται η πώληση «κόκκινων δανείων» που έχουν υποθήκη πρώτη κατοικία, καθώς και τα δάνεια των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων (για τα οποία θα υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου).

Μεταξύ άλλων, καθορίζεται το είδος των εταιριών στις οποίες δύναται να ανατεθεί η διαχείριση των απαιτήσεων και η μεταβίβαση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, περιγράφονται οι όροι, προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά χορήγησης της σχετικής άδειας, θεσπίζεται το πλαίσιο εποπτείας των εταιριών αυτών από την Τράπεζα της Ελλάδας, ορίζεται το ύψος του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου στις 100.000 ευρώ κ.λπ

Επίσης ορίζονται οι συμβάσεις ανάθεσης της διαχείρισης και τις συμβάσεις πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από τις συμβάσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και πιστώσεων. Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι στις προαναφερόμενες Εταιρίες δύναται να ανατίθεται η διαχείριση απαιτήσεων από τις συμβάσεις δανείων ή/και πιστώσεων, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημέρων.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις διατάξεις για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο όπως επίσης και την αποσύνδεση των μισθών από τα έτη υπηρεσίας στο δημόσιο με το εισαγωγικό μισθό να προσδιορίζεται στα 780 ευρώ.

Επίσης στο νομοσχέδιο ορίζονται και αυξήσεις για το επίδομα θέσης ευθύνης στα 1.000 ευρώ (από 900 ευρώ) για τον Γενικό Διευθυντή, 450 ευρώ (400 ευρώ) για τον Διευθυντή, 350 ευρώ (300 ευρώ) για τον υποδιευθυντή και 290 ευρώ (250 ευρώ) για τον τμηματάρχη

Παράλληλα καταργείται η αποζημίωση για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα με εξαίρεση τα χρηματοδοτούμενα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιέχονται διατάξεις με τις οποίες ρυθμίζεται η χρηματοδότηση των έργων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με συνολικό κόστος ύψους 545 εκ ευρώ για τους αυτοκινητόδρομους Κόρινθος Σπάρτη και Κεντρικής Ελλάδας.

Ειδικότερα κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη (πιθανή πρόσθετη δαπάνη 330 εκατ ευρώ πλέον ΦΠΑ που θα καλύψει το ΠΔΕ αλλά και μείωση της συμβατικής υποχρέωσης του δημοσίου κατά 106,6 εκατ ευρώ εκτιμά η συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου) και Κεντρικής Ελλάδας (διασφάλιση είσπραξης εσόδων 105 εκατ ευρώ εκτιμά η συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου).

Επίσης προσδιορίζονται και τα όρια των ανώτατων ετήσιων δαπανών μέχρι και το 2018 για τις εξετάσεις διαγωνιστικών κέντρων της νοσοκομειακής νοσηλείας και φαρμάκων πέραν των οποίων εφαμόζεται ο νόμος της εκ των υστέρων επιστροφής (Claw back).

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφισθεί έως την Τρίτη ώστε, αφού οι δανειστές να συντάξουν εισήγηση προς το EWG το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη και τελικά να επιτευχθεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ έως την προσεχή Παρασκευή.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το νομοσχέδιο.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την αιτιολογική έκθεση.

Πιέστε εδώ για να ανοίξετε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την Ειδική 'Εκθεση.

Πιέστε εδώ για να ανοίξετε το 'Εκθεση αξιολόγησης συνεπειών.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...