Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και όπως είναι φυσικό διοργανώνονται πολλά και ενδιαφέροντα εργαστήρια που θα απασχολήσουν δημιουργικά τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά.

Ψάξαμε και βρήκαμε δημιουργικά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους, και σας προτείνουμε τα καλύτερα!

Εργαστήρια & θεατρικά παιχνίδια στο Θέατρο της Ημέρας για παιδιά ηλικίας 4-7 & 8-12 ετών
Το Θέατρο της Ημέρας έβαλε τα γιορτινά του και ετοίμασε για τους μικρούς του φίλους ένα πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, εργαστήρια κατασκευών και θεατρικά παιχνίδια για τις μέρες των διακοπών.

Γλυκογιορτινά Χριστούγεννα!

Μαζί με τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι δημιουργούμε γιορτινά γλυκά: χτίζουμε λαχταριστά μπισκοτένια σπιτάκια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τις στιγμές, σκορπίζουμε χρώματα και μοσχοβολιές πριν στρώσουμε για ρεβεγιόν το οικογενειακό μας τραπέζι. Επιτέλους Χριστούγεννα!

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 π.μ. - 1:30 μ.μ.

Η μάγισσα γνωρίζει τον Άγιο Βασίλη & ταξιδεύουν στην υδρόγειο!

Μόλις κατεβάσαμε τις κούτες με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ένα παράξενο ταξίδι ξεκινά. Ένα γιορτινό θεατρικό παιχνίδι που θα μας ταξιδέψει σε χριστουγεννιάτικα ήθη και παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο. Τι συμβαίνει την παραμονή των Χριστουγέννων σε διάφορα μέρη; Οι δρόμοι της Βενεζουέλας γεμίζουν με πατίνια. Στη Μεγάλη Βρετανία μοσχοβολούν οι πουτίγκες. Στο Μεξικό γιορτάζουν με posadas, στην Ιταλία τρώνε σταφύλια κ.λπ. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις που επικρατούν σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη μέσα από ένα πολυπολιτισμικό παιχνίδι γνώσεων και φαντασίας.

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 π.μ. - 1:30 μ.μ.

Το πολύτιμο κουβάρι του χρόνου: Καλωσήρθες 2016!

Μαζί με τα παιδιά ταξιδεύουμε στον χρόνο, ξετυλίγοντας το κουβάρι του με αγαπημένες στιγμές και πρόσωπα. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ξεδιπλώνονται μπροστά μας. Καλωσορίζουμε τον νέο χρόνο με προσμονή, ευχές και πολλά όνειρα, όνειρα που ίσως μπορούν να πραγματοποιηθούν!

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 5:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.

Θέατρο της Ημέρας, Νικολάου Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: τηλ. 2106929090, 2106995777 * Για όλα τα εργαστήρια η είσοδος είναι 10€.

Εργαστήρια στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας για τους μικρούς μας φίλους.

«Ένα Δώρο για … τον Εαυτό μου!» για παιδιά από 6 ετών και άνω

Ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι, και όχι μόνο, για την πολύτιμη εμπιστοσύνη και εκτίμηση προς τον εαυτό μας. Κάθε φορά που καταφέρνουμε να κάνουμε με χαρά ένα δώρο στον εαυτό μας δυναμώνουμε! Κάθε φορά που κάνουμε ένα δώρο με χαρά στον εαυτό μας αποκτάμε τη δυνατότητα να δωρίζουμε με χαρά και γύρω μας! Ένα εργαστήρι όπου μικροί και μεγάλοι μαζί θα φτιάξουμε τα δικά μας δώρα!

20 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Ώρα: 1μ.μ. - 2μ.μ.

«Με μια Βαλίτσα Συναισθήματα… Ταξιδεύω Χριστούγεννα στην Ευρώπη!» για παιδιά από 4 ετών και άνω

Βάζουμε στο βαλιτσάκι μας αγάπη, απορία, συγκίνηση, ζήλεια, δέος, θαυμασμό και στοργή και φεύγουμε για Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στα παραμύθια και τους θρύλους των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη. Στο δρόμο μας θα βρούμε ξωτικά και καλικάντζαρους, Αϊ-Βασίληδες και δώρα αγάπης!

27 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας. Ώρα: 1μ.μ. - 2μ.μ.

«H Λαχτάρα των Χριστουγέννων!» για ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών

«Τούτη τη χρονιά αυτά που θέλω είναι…. Να τα ζητήσω τώρα ή να περιμένω… την κατάλληλη στιγμή;»

Είναι ποτέ δυνατόν η επιθυμία να περιμένει; Οι επιθυμίες δεν περιμένουν! Τώρα, τώρα είναι η ώρα, μετά δεν έχει. Έχει η επιθυμία τη στιγμή της; Θέλει η επιθυμία τη στιγμή της για να γεννηθεί; Ένα δημιουργικό εργαστήρι για να γιορτάσουμε μέσα από τη διάδραση με την ιστορία τη χαρά της ανακάλυψης της κάθε μας επιθυμίας!

Ημερομηνίες: 28, 29, 30 Δεκεμβρίου και 2, 3, 4, 5 Ιανουαρίου Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7, Φιλοπάππου, Τηλ.: 210 9218329 * * Είσοδος εργαστηρίων: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ. )

Εργαστήρια στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για παιδιά 3-6 χρόνων

«Λαμπερά στολίδια για το δέντρο μου»

Έφτασε η ώρα να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! Τα παιδιά αφού εξοικειωθούν με τον πηλό μέσα από παιχνίδια αφής, φτιάχνουν στολίδια για το δέντρο τους. Τα διακοσμούν με πούλιες, χρυσόσκονη, ασημόσκονη και άλλα λαμπερά υλικά.

Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

«Τα ζώα της φάτνης»

Τι είναι η φάτνη; Ποια είναι τα ζώα της; Τι ήχο κάνει το καθένα; Ποια άλλα ζώα θα μπορούσαν να ζήσουν εκεί; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ζώα της φάτνης στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και… δημιουργούν ένα ζώο για τη δική τους φάτνη…

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

«Γλυκαίνω τον ερχομό της νέας χρονιάς»

Για να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο με θετικά συναισθήματα, τα παιδιά φτιάχνουν ένα γλυκό, αφού πρώτα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά μαγειρικής.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

«21 χρόνια Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας συμπληρώνει 21 χρόνια λειτουργίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ολοήμερη γιορτή για να ετοιμάσουν όλοι μαζί τις τούρτες και να ανταλλάξουν ευχές.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 & ώρες 10:00 – 17:00

«Ένα δώρο για τον Αϊ-Βασίλη»

Ποια σχέση μπορεί να έχει ένα δώρο για τον Αϊ- Βασίλη με τα πειράματα; Τα παιδιά πειραματίζονται με τη γλυκερίνη και την κίνηση των αντικειμένων μέσα στο νερό και κατασκευάζουν τη δική τους διακοσμητική λαμπερή χιονοθύελλα, δώρο για τον πιο αγαπημένο Άγιο των Χριστουγέννων.

Τετάρτη 30 & Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 19, 20, 27 Δεκεμβρίου 2015 είναι: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45

Στις 24, 30, 31 Δεκεμβρίου 2015 είναι: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45

H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2015, τα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν θα έχουν οικονομική συμμετοχή.

«Εορταστικά απογεύματα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» για παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων

Φέτος, τις γιορτές το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας ανοίγει τα απογεύματα:

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 & ώρες 17:30 – 20:30

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 & ώρες 17:30 – 20:30

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 & ώρες 17:30 – 20:30 και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα μπισκότα και διαφορετικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με αφορμή συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (κάρτες, μουσικά όργανα κλπ. ) αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν στα εκθέματά του. Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14 Πλάκα * Τηλέφωνο: 2103312995

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Η νεράιδα Μάγια μύρισε Χριστούγεννα!, για παιδιά 4 έως 7 ετών

Στο μικρό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι του μουσείου οι ετοιμασίες έχουν αρχίσει για τα καλά... Η νεράιδα Μάγια περιμένει τα παιδιά με χρώματα, υφάσματα, μέταλλα, πηλό, υλικά από τη φύση, βότανα και μπαχαρικά μαζί με μπόλικη αστερόσκονη! Έτοιμη να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά των Χριστουγέννων και τις μοναδικές ιστορίες της. Τα παιδιά θα της χαρίσουν τη δημιουργικότητα και την αστείρευτη φαντασία τους και θα δημιουργήσουν όλοι μαζί ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, στολίδια, κάρτες,γούρια, ημερολόγια και άλλα πολλά σε ένα εργαστήρι που θα ζήλευαν και οι βοηθοί του Αη Βασίλη!

13, 20 Δεκεμβρίου 12:00- 13:00, 15€ είσοδος (έκπτωση 10% για αδέρφια) * Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να έχει γίνει προπληρωμή, Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr
Επιχείρηση Χριστούγεννα για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών

Περιμένοντας με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή όλων των μικρών και μεγάλων παιδιών, από αρχές Δεκεμβρίου ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα τον χρόνο. Μέσα από Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια με τραγούδια, παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών και πολλές κατασκευές, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα νοιώσουν τη μαγεία των γιορτών.

12 & 19 Δεκεμβρίου, 12:00, 12€ είσοδος 12€ (έκπτωση 10% για αδέρφια) * Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να έχει γίνει προπληρωμή, Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα, Τηλ: 210 3250341.

Μουσείο Ηρακλειδών
Με χρώματα, πηλό και γεωμετρία φτιάχνω τα δικά μου γεωμετρικά αγγεία για τα Χριστούγεννα!, εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά 5 έως 7 ετών

Τα παιδιά θα μάθουν την ιστορία της γραμμής, θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της Γεωμετρίας μέσα από τη γεωμετρική τέχνη της αρχαιότητας αλλά και τη σύγχρονη τέχνη. Συγχρόνως θα γίνουν για λίγο μικροί αγγειοπλάστες κι αγγειογράφοι, αφού θα πλάσουν όχι μόνο τα δικά τους γεωμετρικά αγγεία από πηλό, αλλά και τα δικά τους πήλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα τα διακοσμήσουν με γεωμετρικά μοτίβα. Παράλληλα, θα ακούσουν μύθους για τους Κένταυρους που ζούσαν στα βουνά και τα δάση και θα φιλοτεχνήσουν το δικό τους πρωτοχρονιάτικο γούρι, ένα διαχρονικό σύμβολο τύχης από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στο τέλος, οι μικροί μας φίλοι θα φτιάξουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες και θα τις πάρουν μαζί τους για να γράψουν τις ευχές τους σε αγαπημένα πρόσωπα.

Κυριακή 13 & 20 Δεκεμβρίου, 10:00-12:00, Κόστος συμμετοχής: 20€ ο κάθε κύκλος (2 Κυριακές ) – Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

Πληροφορίες-εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, τηλ.: 2103461981, email: edu@herakleidon-art.gr
Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Αθήνα

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Το Εργαστήριο των Χριστουγέννων

Μικρά ξωτικά θα κατασκευάσουν παιχνίδια, ημερολόγια, γλυκά, αλλά και ευχές και τραγούδια για να είναι όλα έτοιμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Οργανωμένα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 12 & 13 και 19 & 20 Δεκεμβρίου.

Τις καθημερινές τα παιδιά που επισκέπτονται τον χώρο μαζί με τους γονείς τους, θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια με τα υλικά που θα είναι διαθέσιμα στη μονάδα παραγωγής του χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου, αλλά και να παίξουν στο λαβύρινθο των χριστουγεννιάτικων ιστοριών.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες/εγγραφές: τηλ: 210 8778396/8

Κέντρο Επισκεπτών - Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς

«Άι Βασίλη θέλω… έναν φίλο!», εργαστήρι κίνησης-έκφρασης για παιδιά από 18 μηνών έως 3 ετών και τις οικογένειες τους

Το Λαγουδάκι ξέρει τι θέλει να του φέρει ο Άι-Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα: έναν φίλο! Όμως δεν προλαβαίνει τον ταχυδρόμο και αποφασίζει να ακολουθήσει το Αστέρι του Βορρά για να πάει ο ίδιος το γράμμα του στον Άι-Βασίλη. Με τη βοήθεια της μουσικής και επαναλαμβανόμενα κινησιολογικά και λεκτικά μοτίβα τα παιδιά εκφράζονται και ζωντανεύουν το παραμύθι «Άι-Βασίλη, θέλω έναν φίλο!» (Rebecca Harry ).

28 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 13:00

29 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 13:00

Συμμετοχή: 6€ ανά παιδί (οι συνοδοί συμμετέχουν δωρεάν )

Ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της αγάπης, αφήγηση παραμυθιού και μουσική για παιδιά άνω των 4 ετών και τις οικογένειες τους

Παραμύθια που χαμογελούν, ιστορίες που αγκαλιάζουν και καρκατζέλια που... πειράζουν!

20 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 12:00

Συμμετοχή: 6€ ανά άτομο, 4€ πολύτεκνοι, άνεργοι

Καρυοθραύστης, για όλη την οικογένεια

Μία παράσταση για όλη την οικογένεια, γεμάτη με μουσικές και τραγούδια. Ένα τρυφερό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν που μας ξυπνά μνήμες και όνειρα της παιδικής ηλικίας, εκεί όπου όλα είναι δυνατά. Ο Καρυοθραύστης και όλα τα παιχνίδια κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ζωντανεύουν μαγικά και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλους ποντικούς. Ο Καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε όμορφο πρίγκιπα και μας ταξιδεύει στη Χώρα των Ζαχαρωτών, μας γνωρίζει την Βασίλισσα του Χιονιού και τη Νεράιδα Ζαχαρένια.

23, 26, 28, 29 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18:00

24, 27 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 13:00

2, 3 Ιανουαρίου 2016, ώρα 13:00

Συμμετοχή: 6€ ανά άτομο, 4€ πολύτεκνοι, άνεργοι

Στη χώρα των καλικαντζάρων, αφήγηση παραμυθιού, οικογενειακή δραστηριότητα, κατασκευή

Παραμύθια με καλικάντζαρους που πριονίζουν το δέντρο που βαστά τη γη και μας επισκέπτονται κάθε Χριστούγεννα για να μας πιάσουν στο χορό μέχρι να πέσουμε ξεροί και να μας κάνουν το σπίτι άνω-κάτω. Πώς θα τους αναγνωρίσουμε αφού σε κάθε περιοχή εμφανίζονται με διαφορετική μορφή; Φτιάχνουμε το καλικαντζαρο-χάρτη της Ελλάδας και ανακαλύπτουμε τους τρόπους που θα γλιτώσουμε. Με χαρτί, ύφασμα και άλλα υλικά κατασκευάζουμε και ντύνουμε τον δικό μας κινούμενο καλικάντζαρο με τραγοπόδαρα, σιδεροπάπουτσα, μαϊμουδόχερα, κουρελόρουχα!

28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2015, 13:00

Συμμετοχή: 6€ ανά παιδί (οι συνοδοί συμμετέχουν δωρεάν )

Ο Καραγκιόζης και ο τελευταίος καλικάντζαρος, θέατρο σκιών

Τι σκαρώνουν ο Καραγκιόζης και ο τελευταίος Καλικάντζαρος; Μια ιστορία για το διαφορετικό, το αλλιώτικο, γεμάτη αλήθειες μα και ραντισμένη με την μαγεία του Δωδεκαημέρου. Ο αγαπημένος σε όλους μας Καραγκιόζης συναντά τον σκανταλιάρη Καλικάντζαρο και οι δυο τους μας διασκεδάζουν με απίθανα καμώματα και έξυπνους διαλόγους. Μια εορταστική παράσταση με άφθονο γέλιο για μικρούς και μεγάλους, από τον Θίασο Σκιών «Θερσίτης».

26 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 13:00

2 Ιανουαρίου 2016, ώρα 13:00

Συμμετοχή: 7€ ανά άτομο, 5€ πολύτεκνοι, άνεργοι

Μια βασιλόπιτα γεμάτη παραμύθια, παραμύθια και ζαχαροπλαστική

Πώς συνδέονται τα κοσμήματα του λαού της Καισαρείας με το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα; Και τι θα απογίνει η Μάρμπω με τους καλικάντζαρους τώρα που πάει στο μύλο να αλέσει για να φέρει το αλεύρι; Με αφήγηση παραμυθιών από την ελληνική λαϊκή παράδοση και με φρέσκα υλικά, κάθε παιδί φτιάχνει τη δική του μικρή μοσχομυριστή βασιλόπιτα.

31 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 13:00

Συμμετοχή: 8 € ανά παιδί (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά και οι συνοδοί συμμετέχουν δωρεάν )

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς, Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, Τηλ.: 2104313332

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος

«Βουτιά στη Σοκολάτα…», για παιδιά 5 έως 12 ετών

Ο «Ελληνικός Κόσμος» στήνει το δικό του εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και περιμένει τους μικρούς του φίλους για να το γεμίσει με σοκολατένιες δημιουργίες. Αν η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη, σίγουρα αναδεικνύεται τις ημέρες των Χριστουγέννων! Το σπίτι πλημμυρίζει μυρωδιές και γεύσεις τόσο από παραδοσιακά γλυκά, όσο και από γλυκά γεμάτα έμπνευση από τους δημιουργούς τους! Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις παραδοσιακές λιχουδιές των ημερών και πειραματίζονται με τη σοκολάτα, αλλά και άλλα υλικά σε ένα εργαστήρι με ατμόσφαιρα Χριστουγέννων!

13 Δεκεμβρίου 2015

«Σαπούνι από τα χεράκια μας», για παιδιά 5 έως 12 ετών

Μοσχομυριστά σαπούνια, φτιαγμένα με μπόλικη φαντασία, θα σκορπίσουν γύρω τους το άρωμα των Χριστουγέννων! Σαπούνια, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα! Με ποια τεχνική κατασκευάζεται το σαπούνι; Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων δίνει έμπνευση στα παιδιά που θα δημιουργήσουν σαπούνια αποκλειστικά για αυτές τις ημέρες, γεμάτα με Χριστουγεννιάτικη όψη και μυρωδιά!

20 Δεκεμβρίου 2015

«Βοηθοί του Άη- Βασίλη…», για παιδιά 5 έως 12 ετών

Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να σηκώσουν τα μανίκια τους, να φέρουν το κέφι και τη φαντασία τους και να βάλουν μπροστά το εργαστήρι παιχνιδιών, δημιουργώντας τα δικά τους παιχνίδια, σαν άλλοι βοηθοί του Άη-Βασίλη! Φέτος, λοιπόν, τα παιδιά θα κάνουν κάτι διαφορετικό. Θα τρυπώσουν σ' ένα εργαστήρι, σαν κι αυτό του Άη-Βασίλη και όλα μαζί, σαν τα ξωτικά του, θα κατασκευάσουν τα δικά τους χειροποίητα παιχνίδια, για να τα προσφέρουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

27 Δεκεμβρίου 2015

Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00, Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 €

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλέφωνο: 2122540600

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
«Θαλής ο Μιλήσιος … ήταν κάποτε ένα πλοίο από την Αμερική», για παιδιά 4 έως 6 ετών & 7 έως 12 ετών

Ένα πλοίο από την Αμερική γίνεται το πλοίο που θα ποντίσει καλώδια σε όλο το Αιγαίο. Ψάχνουμε στο αυθεντικό ημερολόγιο του πλοίου και συνθέτουμε την ιστορία του. Μέσα από ένα παιχνίδι γεωγραφίας, φτιάχνουμε δρόμους και τους τυπώνουμε στο εργαστήρι χαρακτικής.

12 & 13 Δεκεμβρίου 2015

Για παιδιά 4 έως 6 ετών ώρα: 10:00-11:00

Για παιδιά 7 έως 12 ετών ώρα: 11:30-13:00

Α’ εργαστήριο | Εκτοξευτής κομφετί από ρολό χαρτιού σε σχήμα δορυφόρου, για παιδιά 6 έως 12 ετών

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στη Συλλογή του ΜΤ για τις δορυφορικές επικοινωνίες, ανεβαίνουμε στο εικαστικό εργαστήρι για έναν φτιάξουμε εκτοξευτή κομφετί σε σχήμα δορυφόρου. Κατασκευάζουμε, κόβουμε, χρωματίζουμε σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

12 Δεκεμβρίου 2015, ώρα: 13:30-14:30

Β’ εργαστήρι | Φτιάχνω το δικό μου γούρι για το 2016, για παιδιά 6 έως 12 ετών

Τα παιδιά με υλικά όπως χαρτόνι, κορδέλες, glitter φτιάχνουν το δικό τους μοναδικό γούρι για το 2016. Έμπνευσή τους; Τα αυθεντικά νομίσματα της Συλλογής του Μουσείου.

13 Δεκεμβρίου 2015, ώρα: 13:30-14:30

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά, Τηλέφωνο: 2106201899, 2106201999

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

«Ταξίδι με το Καράβι των Χριστουγέννων»

Το Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ γίνεται ένα ονειρικό, λαμπερό τοπίο, όπου η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ παρουσιάζει το θεατρικό παιχνίδι «Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι». Γονείς και παιδιά θα συμμετάσχουν σε μία ιστορία ονειρικού ταξιδιού παρέα με φάλαινες, γλάρους, αστερίες και άλλα πλάσματα της θάλασσας και θα μεταφέρουν δώρα και χαρά σε μακριούς τόπους.

Στο εργαστήρι «Ζωγραφίζω και ταξιδεύω» τα παιδιά ταξιδεύοντας στον χώρο της ζωγραφικής και των χειροτεχνιών, θα φτιάξουν το δικό τους καράβι, τα δικά τους στολίδια, θα συνθέσουν ένα μεγάλο έργο στον χώρο και θα πάρουν μαζί τους για το σπίτι, τα στολίδια που έφτιαξαν.

Στην Παραμυθούπολη, παρουσιάζονται τα δραματοποιημένα παραμύθια «Ιστορίες με Καλικάντζαρους» του Φίλιππου Μανδηλαρά και «Ο Καλικάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Γενική είσοδος: 8 ευρώ για ενήλικες και παιδιά

Δωρεάν: παιδιά έως 2 ετών, ΑΜΕΑ, εθελόντριες του Μουσείου

Οικογένειες με 2 παιδιά : 28 ευρώ

Οικογένειες με 3 παιδιά: 34 ευρώ

50% έκπτωση: πολύτεκνες οικογένειες, άτομα άνω 65 ετών, ΦΙΛΟΙ ΜΓΦΙ, μέλη ICOM, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ξεναγοί, δημοσιογράφοι

Με το ίδιο εισιτήριο των 8 ευρώ ανά άτομο, μπορείτε να επισκεφθείτε και τις δύο μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου καθώς και τρεις περιοδικές: Έκθεση του Αντώνη Καστρινάκη με τα γνωστά του καραβάκια, «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές», «Το Μήνυμα της Θάλασσας».

19 Δεκεμβρίου 2015 έως και 03 Ιανουαρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά, Τηλέφωνο: 210 8015870

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Το ποντικάκι και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο», για παιδιά 2 έως 3,5 ετών

Ήταν και δεν ήταν…ήταν ένα ποντικάκι. Τα Χριστούγεννα ήθελε να στολίσει ένα δέντρο και τα κατάφερε με τη βοήθεια όλων των ζώων του δάσους…. Τα Χριστούγεννα έφτασαν και η περιπέτεια του μικρού μας ποντικιού μας οδηγεί στο εργαστήρι μας για να φτιάξουμε τα δικά μας στολίδια για το δέντρο! Ζωάκια ζωντανεύουν μέσα από τις σπιτικές μας συνταγές για ζυμάρι. Μέσα σε βαθιές γαβάθες ανακατεύουμε αλεύρι, λάδι, νερό και άλλα υλικά, που δε θα αποκαλύψουμε τώρα, ζυμώνουμε και στο τέλος πλάθουμε τα στολίδια μας. Στη συνέχεια τα αρωματίζουμε και τα διακοσμούμε με υλικά που βρίσκουμε και πάλι στα ντουλάπια της κουζίνας μας! Στο τέλος θα φύγουμε με τα χέρια γεμάτα χειροποίητα στολίδια αλλά και τη μυστική μας συνταγή.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30-13.00

Απαραίτητη η παρουσία γονέα.

Εισιτήριο :€ 15, Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο ), Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Τηλέφωνο: 210 7228321-3



Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.