Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Επικίνδυνες αποστολές για μια φωτογραφία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μέρη του πλανήτη που πρέπει να προσέχεις όταν… ποζάρεις.

Οι φωτογραφήσεις δεν είναι τελικά πάντα τόσο ακίνδυνες. Εξαρτάται σε ποιο σημείο θα στηθείς για να ποζάρεις στον φακό. Υπάρχουν μερικά σημεία στον πλανήτη που αποδείχτηκαν θανατηφόρα για αρκετούς τουρίστες και ορισμένους που θέλησαν να βγάλουν μια φωτογραφία για να την ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με τη βρετανική Express.

Αυτά είναι μερικά πανέμορφα αλλά επικίνδυνα μέρη...


1. Βράχος Wedding Cake, Αυστραλία



Αυτά τα εκπληκτικά λευκά βράχια με θέα στον ωκεανό βρίσκονται στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και προσελκύουν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες το μήνα. Πολλοί είναι αυτοί που κάθονται στην άκρη του βράχου, σε σημείο να γίνεται πλέον πολύ επικίνδυνο για τους πιο τολμηρούς και μάλιστα πέρυσι ένας άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας στο κενό.

2. Trolltunga, Νορβηγία



Αυτός ο βράχος βρίσκεται σχεδόν 700 μέτρα πάνω από τη λίμνη Ringedalsvatnet στη Νορβηγία. Πολλοί τουρίστες θεωρούν ιδανικό το σημείο για να τραβήξουν μια selfie όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο μια γυναίκα από την Αυστραλία έπεσε στο κενό στην προσπάθειά της να βγάλει μια φωτογραφία.

3. Η πισίνα του διαβόλου στους καταρράκτες Victoria



Η φυσική πισίνα βρίσκεται 100 μέτρα πάνω από το έδαφος στην κορυφή του μεγαλύτερου καταρράκτη του κόσμου. Εκατοντάδες επισκέπτες φτάνουν στα σύνορα της Ζάμπια με τη Ζιμπάμπουε για να τη θαυμάσουν και να κάνουν μια βουτιά. Το 2009, ένας ξεναγός πέθανε προσπαθώντας να σώσει έναν τουρίστα, ο οποίος είχε γλιστρήσει στον καταρράκτη.

4. Angel’s Landing, Εθνικό Πάρκο Zion



Αυτός ο σχηματισμός του βράχου στη νότια Γιούτα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες που αγαπούν την πεζοπορία. Όμως οι πεζοπόροι χρησιμοποιούν αλυσίδες στήριξης για να είναι ασφαλείς και να βγάλουν και ασφαλείς φωτογραφίες. Πέντε μοιραίες πτώσεις έχουν καταγραφεί, αλλά υποστηρίζεται ότι στην πραγματικότητα είναι αρκετά περισσότερες.

5. Yosemite Εθνικό πάρκο



Αν ποτέ το επισκεφτείτε στην Καλιφόρνια, η πεζοπορία θα σας οδηγήσει πολλά μέτρα πάνω από το έδαφος. Τα τελευταία 120 μέτρα είναι σχεδόν κάθετα μονοπάτια και μπορείτε να φτάσετε μόνο με εξοπλισμό αναρρίχησης. Φανταστείτε να προσπαθήσει κανείς να βγάλει και φωτογραφία εκεί. Συνολικά, 60 άνθρωποι μάλιστα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την άνοδο.

6. Ηφαίστειο Εθνικού Πάρκου Χαβάης



Οι τουρίστες φτάνουν στο ενεργό ηφαίστειο και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και ποδηλασία. Πολλοί θάνατοι έχουν όμως επέλθει όταν κάποιοι έχασαν τον έλεγχο των ποδηλάτων τους. Στη δεκαετία μεταξύ 1992 και 2002 έχουν αναφερθεί 40 θάνατοι και σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο σημείο να βγάλεις φωτογραφία ενώ οδηγείς το ποδήλατο.

7. Caminito del Rey, Ισπανία



Το συγκεκριμένο μονοπάτι στη Μάλαγα θεωρείται ως μια από τις πιο επικίνδυνες διαβάσεις πεζών. Έχει πλάτος μόνο ένα μέτρο και από κάτω κενό 100 μέτρων. Τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν μεταξύ των ετών 1999 και 2000 και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και το πιο ασφαλές σημείο για μια selfie.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.