Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πότε είναι πιο δυνατός ο γυναικείος οργασμός


Τι ρόλο παίζει το χιούμορ και το… εισόδημα.

Θέλετε να ικανοποιήσετε τη σύντροφό σας στην κρεβατοκάμαρα; Αντί να αναζητάτε «περίεργες» τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε το θερμόμετρο στα ύψη, ίσως θα έπρεπε να φροντίσετε να… βελτιώσετε το χιούμορ και το… εισόδημά σας!

Σε αυτά τα συμπεράσματα τουλάχιστον κατέληξε μια έρευνα, η οποία μελέτησε κατά πόσο η ένταση, η συχνότητα και η σεξουαλική ικανοποίηση του γυναικείου οργασμού καθορίζεται από την επιλογή του συντρόφου μιας γυναίκας.

Η έρευνα αυτή υποστηρίζει, ότι η συχνότητα των ερωτικών επαφών σχετίζεται με την ένταση του οργασμού, που με τη σειρά της γίνεται ακόμη πιο δυνατή όταν ο σύντροφος έχει αυξημένη αίσθηση του χιούμορ, αυτοπεποίθηση και… υψηλά οικογενειακά εισοδήματα.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο ψυχολόγος George Gallup από το πανεπιστήμιο του Albany.

Ο καθηγητής και η ερευνητική του ομάδα μελέτησαν ετεροφυλόφιλες γυναίκες, σε σχέση με το πόσο συχνά βίωναν οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, ενώ κατέγραψαν και πληροφορίες που αφορούσαν τα οικογενειακά εισοδήματα, το σωματότυπο, την προσωπικότητα και την εμφάνιση του συντρόφου τους.

Ακόμη, ζήτησαν και από τους φίλους των εθελοντριών να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα των συντρόφων τους, για να έχουν μια περισσότερο «ουδέτερη» εικόνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η ένταση του οργασμού σχετιζόταν με το πόσο ελκύονταν οι γυναίκες από τους συντρόφους τους, πόσες φορές έκαναν σεξ την εβδομάδα και τα επίπεδα σεξουαλικής τους ικανοποίησης.

Πιο έντονους οργασμούς είχαν εκείνες, που οι σύντροφοί τους αξιολογήθηκαν ως πιο ελκυστικοί από τους φίλους τους.

Η συχνότητα του οργασμού ήταν στενά συνδεδεμένη με την ένταση του οργασμού, η οποία με τη σειρά της παρείχε έναν «οριακά καλύτερο δείκτη πρόβλεψης σεξουαλικής ικανοποίησης απ’ ό,τι η συχνότητα των οργασμών» σχολίασε ο καθηγητής.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπορείς να στείλεις κόπρανα ζώων σε άτομα που θες να εκδικηθείς


Εταιρεία αναλαμβάνει αυτό το σιχαμερό έργο!

Οσο σοκαριστικό και αποκρουστικό ακούγεται, υπάρχει μια νέα υπηρεσία, η Shitexpress, που σε βοηθάει να εκδικηθείς –ανώνυμα-, αυτόν που μισείς.

Η εν λόγω εταιρεία (;) θα αναλάβει να στείλει ένα ωραιότατο κουτί με τα κόπρανα που εσύ θα έχεις επιλέξει από το ζώο της αρεσκείας σου και θα τα στείλεις όπου επιθυμείς πληρώνοντας με Bitcoins ισοδύναμο με 17 δολαρίων.

Μέχρι στιγμής, η Shitexpress στέλνει κουτιά με κοπριά αλόγων, αλλά σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες ακαθαρσίες ζώων… Αν δε πιστεύετε ότι πρόκειται πραγματική είδηση, μπείτε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Έξυπνη» καφετιέρα υπόσχεται ένα απολαυστικό ρόφημα


Ελέγχεται μέσω εφαρμογής και αυτόματα παρασκευάζει τον καφέ που επιθυμούμε.

Μέχρι τώρα για να ετοιμάσουμε μια κούπα (γαλλικού) καφέ, απλά προσθέταμε το νερό και τον καφέ στη μηχανή και πατούσαμε ένα διακόπτη. Ωστόσο, η σύγχρονη τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή και στην εκχύλιση του καφέ, με την εμφάνιση εξελιγμένων μοντέλων που φιλοδοξούν να κάνουν ακόμη πιο εύχρηστη και με περισσότερες δυνατότητες την παραδοσιακή καφετιέρα.

Τελευταία προσθήκη στις «έξυπνες» καφετιέρες είναι η Bruvelo, μια αυτόματη μηχανή που ελέγχεται από ειδική εφαρμογή, καθώς συνδέεται μέσω Wi-Fi! Μάλιστα, μέσω της εφαρμογής για smartphone, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει την προετοιμασία διαφορετικών «συνταγών». Η παραμετροποίηση του ροφήματος αφορά τη θερμοκρασία, την αναλογία νερού και καφέ και άλλα χαρακτηριστικά εκχύλισης.

Η Bruvelo είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει τον καλύτερης ποιότητας καφέ, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο κεραμικό μύλο, ο οποίος θα κόψει την επιθυμητή ποσότητα καφέ, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουμε θέσει μέσω της εφαρμογής. Παράλληλα, η ενσωματωμένη ζυγαριά θα πληροφορήσει το χρήστη για τα γραμμάρια του καφέ να προσθέσει. Επιπλέον, η μηχανή εξοπλίζεται διαθέτει ειδικό φίλτρο νερού με άνθρακα!

Για την παραγωγή της μηχανής, οι σχεδιαστές αναζητούν χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter, με το στόχο να έχει σχεδόν επιτευχθεί και τους καταναλωτές να μπορούν να αποκτήσουν την Bruvelo με 350 δολάρια, τον Ιούνιο του ΄15.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το καλύτερο κοκτέιλ συνδέεται με το… smartphone


Η εφαρμογή που κάνει τον οποιοδήποτε τον τελειότερο μπάρμαν.

Στην εποχή του ίντερνετ, μπορεί ένα σέικερ να συνδέεται με ένα smartphone και να επιτρέπει ακόμα και σε έναν αρχάριο να δημιουργεί τα κοκτέιλ όπως θα τα έφτιαχνε και ένας επαγγελματίας μπάρμαν.

Ο χρήστης μέσω του B4RM4N, εξασφαλίζει το τέλειο κοκτέιλ με τη βοήθεια αισθητήρων για τη μέτρηση των συστατικών και το χρόνο ανακατέματος του σέικερ με πρωτοφανή ακρίβεια.

Δείτε πώς λειτουργεί...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλοί στην ψηλότερη κορυφή των Καρπαθίων


Τα βουνά αυτά είναι γνωστά για κυματοειδές αλπικό σχήμα τους.

Επιτυχή ανάβαση στα όρη Tatras και τη κορυφή Rysy που είναι και η ψηλότερη της Πολωνίας πραγματοποίησαν το διάστημα 2-9 Νοεμβρίου 2014 τρεις Θεσσαλοί ορειβάτες.

Πρόκειται, σύμφωνα με το magnesianews.gr, για τους Ηλία και Στέλιο Τσίκα από την Αγχίαλο Μαγνησίας και ο Τόλια Πέτρο από την Οξυά Καρδίτσας.

Τα όρη Tatras είναι η υψηλότερη οροσειρά στα Καρπάθια όρη και σχηματίζουν τα φυσικά σύνορα ανάμεσα στη Σλοβακία και Πολωνία, δεν είναι τόσο γνωστά για το υψόμετρό τους αλλά κυρίως για το κυματοειδές αλπικό σχήμα τους, κάθετοι βράχοι σχηματίζουν την οροσειρά και ανάμεσά τους υπάρχουν διάσπαρτες φυσικές λίμνες. Το ψηλότερο σημείο είναι η κορυφή Gerlach στα 2655 μέτρα και βρίσκεται εντός της Σλοβακίας ενώ από τη Πολωνική πλευρά η κορυφή Rysy στα 2499 μέτρα η ψηλότερη της χώρας και στόχος της ομάδας.

Από την Βαρσοβία (πρωτεύουσα της Πολωνίας) η ομάδα οδικώς κατευθύνθηκε νότια και μέσω Κρακοβίας έφτασε στο Ζακοπάνε, τουριστικό θέρετρο και χειμερινή πρωτεύουσα της Πολωνίας όπως λέγεται. Από το Ζακοπάνε ξεκινάει η πρόσβαση προς το Εθνικό Πάρκο Τάτρα (Tatra National Park) και στη θέση Palenica είναι η αφετηρία ανάβασης προς τη λίμνη Morskie oko (το μάτι της θάλασσας) σε υψόμετρο 1405 μέτρων, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο καταφύγιο. H εικόνα της περιοχής είναι μαγευτική, η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα σε πελώριους βράχους που τη περιβάλουν.

Από το καταφύγιο ξεκινάνε οι περισσότερες διαδρομές προς τα γύρω βουνά, έτσι και η ομάδα μετά από διανυκτέρευση στο καταφύγιο ξεκίνησε ξημερώματα της 6 Νοεμβρίου με στόχο τη κορυφή Rysy. Επιλέχθηκε η κλασική διαδρομή ακολουθώντας το μονοπάτι στο πλάι της λίμνης. Ανεβαίνοντας 200 μέτρα υψομετρικά το μονοπάτι συναντά τη δεύτερη (νότια) στη σειρά λίμνη Czarny Staw (μαύρη λίμνη) από όπου ξεκινά το πολύ ανηφορικό και απόκρημνο τμήμα της διαδρομής. Η κλίση του βουνού είναι συνεχώς πολύ μεγάλη, ενώ σε υψόμετρο 1800 μέτρα και πάνω το χιόνι έχει ήδη καλύψει το βουνό. Σε ορισμένα σημεία το χιόνι ήταν πολύ παγωμένο καθώς όλη η ορθοπλαγιά είναι εκτεθειμένη στο βοριά.

Οι μικτές συνθήκες βράχου και πάγου σε επικίνδυνα σημεία της διαδρομής ανάγκασε την ομάδα να χρησιμοποιήσει τα κραμπόν για μεγαλύτερη ασφάλεια. Χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι οι αλυσίδες που είναι τοποθετημένες στους βράχους και βοηθούνε στην ανάβαση του βουνού (via ferrata). Oι καιρικές συνθήκες την ημέρα της ανάβασης δεν ήταν και τόσο καλές, ισχυροί βόρειοι άνεμοι και πυκνή ομίχλη, δυσκόλεψαν τη προσπάθεια, παρόλο αυτά όμως η ομάδα κατάφερε και έφτασε στη κορυφή Rysy στα 2499 μέτρα το ψηλότερο σημείο της Πολωνίας! Η χαρά της ομάδας ήταν τεράστια καθώς βρέθηκε στα βουνά που αποτέλεσαν την αφετηρία της πορείας των μεγαλύτερων ορειβατών του κόσμου. Οι Πολωνοί ορειβάτες έχουν γράψει τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην παγκόσμια ορειβατική ιστορία, με αφετηρία αυτά τα βουνά μέχρι τους άθλους τους στα Ιμαλάϊα.

Η ομάδα εκτός από το βουνό περιηγήθηκε και στις μεγάλες ιστορικές πόλεις της Πολωνίας γνωρίζοντας καλύτερα το πολιτισμό της χώρας.








Διαβάστε περισσότερα...

Τι ειπώθηκε στη Βουλή για τους συντελεστές βαρύτητας στο νέο σύστημα


Σκέψεις για άπαξ έκδοση της απόφασης των συντελεστών.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας για το νέο σύστημα εισαγωγής καθώς σύμφωνα με το νόμο 4186 προβλέπεται ότι ο καθορισμός του συντελεστή βαρύτητας, σε ένα μάθημα από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ανά σχολή ή ανά τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση πραγματοποιείται με απόφαση του υπουργού παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης της σχολής ή του τιμήματος, η οποία περιέρχεται σε αυτό έως στη 1 Μαρτίου εκάστου έτους. Και ισχύει, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών της πρώτης τάξης του σχολικού έτους στην οποία αυτή προτείνεται.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος σε τοποθέτησή του στη Βουλή αναφέρθηκε σε διάταξη με την οποία παρατείνεται η πρόταση αυτή μόνο για φέτος ως τις 15 Μαΐου.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο σκέφτεται, αφενός ότι η ανωτέρω παράταση πρέπει να συντμηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, παράδειγμα 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, ώστε να το γνωρίζουν έγκαιρα οι μαθητές και αφετέρου να εκδίδεται άπαξ, και όχι κάθε έτος να ζητάμε τη βαρύτητα από τα Α.Ε.Ι. για τα μαθήματα αυτά.



Διαβάστε περισσότερα...

Βγαίνοντας ραντεβού με μια… χαρτοσακούλα στο κεφάλι


Για να μην επηρεάσει η εξωτερική εμφάνιση την κρίση σας.

Τα ραντεβού είναι λίγο άβολα: το να προσπαθείς να μάθεις έναν τελείως άγνωστο, να ξέρεις να «διαβάζεις» τις κινήσεις του και όσα πιθανότατα εννοεί. Σε πολλές περιπτώσεις, η αρχική σύνδεση δυο ανθρώπων είναι αρκετά ρηχή καθώς βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην εμφάνιση.

Αυτό φυσικά μπορεί να μην αποτελεί θέμα για πολλούς, αλλά η εξωτερική εμφάνιση από μόνη της δεν αποτελεί σοβαρό κριτήριο για μια σχέση.

Έχοντας αυτό κατά νου, η Loveflutter, εταιρεία που ειδικεύεται στο speed dating αποφάσισε να φέρει σε επαφή όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον έρωτα, αλλά χωρίς να βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση.

Έτσι, τους συγκεντρώνει όλους μαζί, τους φορά… χάρτινες σακούλες στο κεφάλι και ξεκινά η διαδικασία της γνωριμίας.



Η Loveflutter έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και κάθε συμμετέχοντας καταβάλει το ποσό των 24 δολαρίων.








Διαβάστε περισσότερα...

Νίκησε τον Έμπολα αλλά δε μπορεί να κάνει σεξ


Ο νεαρός γιατρός μπαίνει σε «σεξουαλική καραντίνα».

Ο Δρ. Craig Spencer υπήρξε το τέταρτο άτομο που προσβλήθηκε από τον Έμπολα στις ΗΠΑ και ευτυχώς ιάθηκε πλήρως.

Ωστόσο, αν και ο 33χρονος γιατρός μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, εντούτοις δεν μπορεί να κάνει σεξ με την αρραβωνιαστικιά του Morgan Dixon καθώς-σύμφωνα με τους The New York Daily News-, ιός μπορεί να μην έχει αποβληθεί από τον οργανισμό του

Ο ιός ζει στον οργανισμό για τουλάχιστον 3 μήνες οπότε δεν θα πρέπει να συμμετάσχει σε σεξουαλικές επαφές-προς το παρόν, σημειώνει ο γιατρός του νοσοκομείου Lenox Hill, Robert Glatter.



Διαβάστε περισσότερα...

Πολίτες έσωσαν οδηγό λίγο πριν πνίγει


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τρεις άντρες να σώζουν έναν οδηγό αυτοκίνητου που βυθιζόταν σε ποτάμι του Ντάλας των ΗΠΑ. Οι διασώστες του οδηγού, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, αρχικά προσπάθησαν να σπάσουν τα τζαμιά του αυτοκίνητου χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια άνοιξαν την πόρτα του οδηγού και αφού έκοψαν τη ζώνη ασφαλείας έσωσαν τον άντρα λίγα δευτερόλεπτα πριν το αυτοκίνητο βυθιστεί.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη του ΣΕΠΕ στην ένταξη της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο


Ο Σύνδεσμος ζητά την αναβάθμιση της διδασκαλίας του.

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να προσθέσει με τροπολογία το μάθημα της Πληροφορικής στις ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού και Επιστημονικού Πεδίου Εξειδίκευσης (ΕΠΕ) του Νέου Λυκείου χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Επιπλέον, ο ΣΕΠΕ σημειώνει πως, με την τροπολογία αυτή, επιβεβαιώνονται οι προσπάθειες και παρεμβάσεις στις οποίες έχει προβεί ο Σύνδεσμος από το 2011 σε θεσμικό επίπεδο, ζητώντας την αναίρεση της κατάργησης του μαθήματος της Πληροφορικής και, ταυτόχρονα, την αναβάθμιση της διδασκαλίας του.

«Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και της επιστήμης της πληροφορικής αποτελεί βασικό άξονα της στρατηγικής του ΣΕΠΕ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, που αποτελεί το σοβαρότερο αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όπου σε όλους τους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης οι τεχνολογίες της πληροφορικής βρίσκονται στον πυρήνα των επιστημονικών εξελίξεων, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω της ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, των επιστημών, της μηχανικής και των μαθηματικών, είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού δυναμικού. Παράλληλα, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η αύξηση του αριθμού των ψηφιακών θέσεων απασχόλησης υπερβαίνει κάθε χρόνο τις 100.000 και εκτιμάται ότι, μέχρι το 2020, 1.000.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα παραμείνουν κενές, ακριβώς λόγω αυτής της αναντιστοιχίας», επισημαίνει ο ΣΕΠΕ σε ανακοίνωσή του.

Τέλος, ο ΣΕΠΕ, με στόχο τη στήριξη της νέας γενιάς, καθώς και της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει την προσπάθεια του να παρουσιάσει τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως έναν κόσμο γνώσης και εμπειρίας, πολλαπλών ικανοτήτων και δυνατοτήτων, στον οποίο μπορούν να εντρυφήσουν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων χωρίς περιορισμούς και προσκόμματα, με σωστή καθοδήγηση και επίβλεψη.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές είναι οι αλλαγές στην τροπολογία για τα "κόκκινα" δάνεια


Μέχρι 31 Μαρτίου του 2016 θα έχουν δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν στη νομοτεχνική βελτίωση της τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης που κατέθεσε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με θέμα: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι η αρχική ρύθμιση προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου του 2015, ενώ οι άλλες αλλαγές που έγιναν ορίζουν ότι οι διαγραφές ανά χρηματοδοτικό φορέα που αφορούν μία ή περισσότερες επιχειρηματικές πιστώσεις προς τον οφειλέτη και οι διαγραφές αυτού του χρηματοδοτικού φορέα προς τον επιλέξιμο οφειλέτη δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν αθροιστικά το ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ όσοι χρωστούν και σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν και αυτά τα χρέη και μετά να προχωρήσουν σε ρύθμιση με τις τράπεζες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσκομίζει στη φορολογική Διοίκηση ή/και στους ΦΚΑ, βεβαίωση χρηματοδοτικού φορέα ότι έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή/και διαγραφή δικαιούται και πρόσθετη διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 20% πέραν των προβλεπόμενων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων ενώ η υποβολή της αίτησης του επιχειρηματία, πρέπει να συνοδεύεται από εκτίμηση των συμβαλλομένων περί της βιωσιμότητάς του μετά την υπαγωγή στην έκτακτη διαδικασία ρύθμισης.

Τέλος, ως ειδικός διαχειριστής μπορεί να ορίζεται εκτός από δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις και πτυχιούχος ανώτατης σχολής που είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και κάτοχος αδείας λογιστή - φοροτεχνικού Α΄ τάξεως.


Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Ποιοι δεν χρειάζονται νέο πιστοποιητικό.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα πρέπει να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Τετάρτη 12 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Αίτηση (υπόδειγμα αίτησης υπάρχει στο τέλος του παρόντος δελτίου και στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ http://www.minedu.gov.gr, στην ενότητα: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα: Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις, Έγγραφα Εξετάσεων υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις)

β) ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Καθηγητή Πανεπιστημίου ή Αναπληρωτή Καθηγητή και

γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Τα δικαιολογητικά αυτά μπορεί να υποβληθούν από τον ίδιο τον υποψήφιο ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Επίσης μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά. Το εμπρόθεσμο της αίτησης στην περίπτωση αυτή, κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Επισημάνσεις:

Α. Αποκλειστικά και μόνο οι υποψήφιοι :

α) με μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%) (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΚΩΔΙΚΟΣ : 02)

β) με κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία τουλάχιστον 67% (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΚΩΔΙΚΟΣ: 30) και

γ) πάσχοντες από διάφορα σπάνια συγγενή, κληρονομικά ή επίκτητα σύνδρομα- νοσήματα όταν εκφράζονται με σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις που προσδίδουν αναπηρία τουλάχιστον 80% (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΚΩΔΙΚΟΣ: 68)

εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών χρειάζεται να καταθέσουν στις επιτροπές των Νοσοκομείων και πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας (σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ. Φ.151/156141 /Β6/30-09-2014 (ΑΔΑ: ΒΜΒ19-Η17) εγκύκλιό μας).

Όσοι από τους ανωτέρω υποψήφιους α) β) και γ) έχουν ήδη υποβάλει αίτηση προς τα ΚΕΠΑ για έκδοση πιστοποιητικού αναπηρίας, αλλά δεν το έχουν αποκτήσει ακόμα, θα υποβάλουν προς τις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων εμπρόθεσμη αίτηση με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Ταυτόχρονα, αντί για το πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας καταθέτουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα αναφέρουν ότι έχουν υποβάλει αίτηση προς τα ΚΕΠΑ (σημειώνοντας τον αριθμ. πρωτ. της αίτησης) και ότι θα προσκομίσουν το πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας, αμέσως μόλις το αποκτήσουν.

Β. Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, κατά τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014 δεν χρειάζεται να αποκτήσουν νέο πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης.

Εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο οι υποψήφιοι των οποίων στα πιστοποιητικά διαπίστωσης πάθησής τους αναγράφονται οι κωδικοί 53 και 58, οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν εκ νέου σε μια από τις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων, εφόσον επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με την ειδική κατηγορία τον Σεπτέμβριο 2015.

Γ. Μετά την απόκτηση του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο προτιμήσεων προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιλογή εισαγωγής σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία των ατόμων με σοβαρές παθήσεις. Η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθεί με νεότερη εγκύκλιο, η οποία θα αποσταλεί στα σχολεία και θα αναρτηθεί προς ενημέρωση στο διαδίκτυο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι – κάτοχοι του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο, το Σεπτέμβριο, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Στοιχεία για τη μεταφορά μαθητών ζητά το ΥΠΕΣ από τις περιφέρειες


Καταληκτική ημερομηνία η 20η Νομεβρίου.

Στοιχεία εκτιμώμενου κόστους για τη μεταφορά μαθητών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 έως 31-12-2014 και αριθμού μεταφερόμενων μαθητών, ζητάει από τις περιφέρειες το υπουργείο Εσωτερικών.

Μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, οι περιφέρειες θα πρέπει να ενημερώσουν το υπουργείο για τον αριθμό των μαθητών που δικαιούνται μεταφοράς με όλους τους διαθέσιμους τρόπους -μαθητικά δελτία, ίδια μέσα περιφερειών και δήμων, δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών- και τους δικαιούχους επιδομάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μεταφράζοντας» τη νοηματική σε κείμενο


Κωφάλαλοι ερευνητές ανέπτυξαν μια πολύ «έξυπνη» συσκευή.

Μια ομάδα κωφάλαλων εφευρετών ανέπτυξαν μια έξυπνη θήκη για ταμπλέτες, την οποία ονόμασαν «Uni» και η οποία μπορεί να «μεταφράσει» τη νοηματική γλώσσα σε κείμενο, το οποίο απεικονίζεται σε αυτή.

Σκοπός των ερευνητών, όπως αναφέρει η Daily Mail, είναι να «γεφυρωθεί» το κενό επικοινωνίας ανάμεσα στους κωφάλαλους και σε αυτούς που ακούν κανονικά.

Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν την εφεύρεσή τους ως «ένα επαναστατικό, αμφίδρομο εργαλείο επικοινωνίας για κωφούς και όσους ακούν».




Η θήκη έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο Dell Venue 8 Pro tablet, ωστόσο θα ακολουθήσουν εκδοχές για Android και iOS συσκευές επίσης.



Περιέχει τεχνολογία αισθητήρων κίνησης, η οποία «διαβάζει» τη νοηματική γλώσσα και τη μεταφράζει σε κείμενο, το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη της ταμπλέτας σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους μη-κωφάλαλους να ερμηνεύσουν τη νοηματική γλώσσα και στους κωφούς να επικοινωνήσουν και με άλλους ανθρώπους.

Η ομάδα των εφευρετών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Rochester και το Εθνικό Τεχνικό Ινστιτούτο για Κωφούς προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω του Indiegogo, για να προχωρήσουν στην παραγωγή της πολλά υποσχόμενης συσκευής τους.




Διαβάστε περισσότερα...

Μετέτρεψαν σε μαντρί τον χώρο της Αρχαίας Κασσώπης


Εικόνες ντροπής.

Την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν στραφεί στην Αμφίπολη ένας άλλος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε… μαντρί. Πρόκειται για την Αρχαία Κασσώπη, έναν από τις σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου.

Φωτογραφίες που δημοσιεύει το pamepreveza.gr, φαίνονται πρόβατα να βόσκουν αμέριμνα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, σε ένα κατά τ’ άλλα ειδυλλιακό τοπίο και είναι ξεκάθαρο πως η αρχαία Κασσώπη έχει πλέον μετατραπεί όχι μόνο σε χώρο βοσκής αλλά και σε χώρο σταυλισμού των αιγοπροβάτων τα οποία (όπως δείχνει ξεκάθαρα μία από τις φωτογραφίες) κάνουν την… ανάγκη τους πάνω στο προστατευτικό ύφασμα που έχουν τοποθετήσει οι αρχαιολόγοι στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου.

Τις φωτογραφίες έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας ο οποίος σημειώνει κάποιες πολύ απλές διαπιστώσεις:

1) Η κτηνοτροφία εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα ασκείται περίπου στην τύχη. Χιλιάδες μαντριά σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σχεδόν παντού: Σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε εθνικούς δρυμούς και άλλες «προστατευόμενες» περιοχές (π.χ. υγροβιότοπους), σε παραλίες και αιγιαλούς και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς. Νόμοι ασφαλώς υπάρχουν αλλά η εφαρμογή τους επαφίεται στον …πατριωτισμό και την ευσυνειδησία των υπαλλήλων και κάποιες φορές και στην διάθεσή τους να κοντραριστούν με καλά οργανωμένα τοπικά συμφέροντα.

2) Η νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων έχει τουλάχιστον 7-8 χρόνια που βρίσκεται σε …εξέλιξη! Με αλλεπάλληλες παρατάσεις από το 2007 μέχρι σήμερα (τελευταία προθεσμία που «τρέχει» η 6/2/2015), έχει μάλλον πενιχρά αποτελέσματα στο να νομιμοποιήσει και να βάλει σε τάξη όλη αυτήν την κατάσταση.

3) Από την άλλη, για να είμαστε δίκαιοι, σε αρκετές περιπτώσεις οι …μακρόπνοοι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί κάποιων τοπικών αρχόντων έχουν καταστήσει παράνομη και απαγορευμένη την κτηνοτροφία σε κάποιες περιοχές παραδοσιακά κτηνοτροφικές. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του πρώην Δήμου Φαναρίου (που ευτυχώς δεν προχώρησε με την αρχική του σχεδίαση) είναι ένα καλό παράδειγμα. Τα όρια οικισμού κάποιων χωριών που για λόγους σκοπιμότητας επεκτάθηκαν σε έκταση μιας …μικρής πόλης, είναι ένα άλλο παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος που έχει ένα σταύλο να βρεθεί ξαφνικά και χωρίς λόγο παράνομος!

4) Οι Δήμοι, που είναι από το νόμο οι αρμόδιες υπηρεσίες για να απομακρύνουν τα ζώα, που σ’ αυτές τις περιπτώσεις θεωρούνται ως «ανεπιτήρητα», ελάχιστες φορές το κάνουν, για πολλούς και διάφορους λόγους. Πριν από ένα περίπου μήνα έκανε το γύρο του ελληνικού διαδικτύου ως …αστεία και περίεργη είδηση το γεγονός ότι ένας Δήμος στη Χαλκιδική, μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες, είχε εφαρμόσει το νόμο! Είχε κατασχέσει και ετοιμαζόταν να βγάλει σε πλειστηριασμό 95 αιγοπρόβατα από παράνομη σταυλική εγκατάσταση που βρισκόταν εντός οικισμού…

5) Και τέλος να αναφερθούμε και στην αδυναμία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού να φυλάξει και να επιτηρήσει αποτελεσματικά τους αρχαιολογικούς χώρους. Η περίπτωση του Μουσείου της Νικόπολης που πριν από ενάμιση μήνα κινδύνεψε να βάλει λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού είναι χαρακτηριστική. Η είδηση «έπαιξε» πολύ σε κεντρικά ΜΜΕ και τελικά την τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση από το ΥΠΠΟ για το μουσείο, προκειμένου να λειτουργεί τουλάχιστον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, όχι όμως και για τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, ο οποίος παραμένει αφύλακτος μέχρι νεωτέρας (μέχρι δηλαδή την πρόσληψη του απαραίτητου φυλακτικού προσωπικού).








Διαβάστε περισσότερα...

«Όρθια» παρά τα έντονα προβλήματα τα κέντρα πρόληψης


Οι δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Οι δράσεις των 20 Κέντρων Πρόληψης της περιφέρειας Αττικής, σε οικογένειες, σχολεία, πανεπιστήμια και στις γειτονιές, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, παρουσιάστηκαν σήμερα από το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, σε συνέντευξη Τύπου.

Μέλη του σωματείου και της επιστημονικής επιτροπής τόνισαν «την κατακόρυφη αύξηση της δουλειάς εξαιτίας της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με την παράλληλη υποχρηματοδότηση και τις «θεσμικές τρικλοποδιές», που οφείλονται σε συγκεκριμένες πολιτικές, οδηγούν σε υποβάθμιση και συρρίκνωση των δομών των Κέντρων πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας».

Όπως επισημάνθηκε, οι δράσεις του 2014 έγιναν σε ένα πλαίσιο «που ορίζεται αφ' ενός από τις γενικές συνθήκες κρίσης και τις νεοσυντηρητικές πολιτικές διαχείρισης αναπαραγωγής τους, αφ' ετέρου από τις ειδικές συνθήκες αποσταθεροποίησης των Κέντρων Πρόληψης».

Συγκεκριμένα, τονίστηκε η υποστελέχωση των Κέντρων Πρόληψης, η ύπαρξη περιοχών χωρίς Κέντρα Πρόληψης, η ελλιπής χρηματοδότηση των δομών, με περικοπές ως και 70% την τετραετία 2011- 2014, η μη απόδοση στα Κέντρα Πρόληψης ακόμη και των περικομμένων ποσών επιχορήγησής τους, οι διαρκείς αυθαιρεσίες από πλευράς ηγεσιών ΟΚΑΝΑ κ.α. Όπως υπογράμμισαν οι ομιλητές, «παρεμβάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές και εκπαιδεύσεις περικόπτονται ή πραγματοποιούνται με έξοδα και ευθύνη των εργαζομένων. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εργαζόμαστε απλήρωτοι».

«Κόντρα σε αυτά, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας κρατήσαμε τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά και το 2014, προσφέροντας δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες σε χιλιάδες συνανθρώπους μας», είπαν, αναλύοντας τα αιτήματά τους μεταξύ άλλων, για ένα ενιαίο και σαφές πλαίσιο λειτουργίας, με μετεξέλιξη των 74 αστικών εταιρειών σε 13 αποκεντρωμένα ΝΠΔΔ, με κάλυψη όλων των περιοχών της χώρας, ζητώντας την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας και των δήμων της Αττικής.



Διαβάστε περισσότερα...

Φορτίστε το κινητό σας με το… πορτοφόλι σας


Με το Mighty Power Wallet δε θα ξεμείνετε από μπαταρία ποτέ.

Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και κάθε είδους «έξυπνη», φορητή συσκευή έχουν γίνει πια αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και, δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά πια.

Πολλές φορές όμως, μας κάνουν τη ζωή δύσκολη… ειδικά όταν τελειώνει η μπαταρία τους και δεν έχουμε άμεσα στη διάθεσή μας τρόπο για να τα φορτίσουμε και πάλι.

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει ένα… πορτοφόλι, το οποίο έχει διπλό ρόλο.

Είναι και πορτοφόλι, αλλά και… φορτιστής!



Το Mighty Power Wallet μοιάζει σαν ένα οποιοδήποτε άλλο δερμάτινο πορτοφόλι, μόνο που στο εσωτερικό του εκτός από χρήματα, «κρύβει» και μια μπαταρία και μια micro USB θύρα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει συσκευές, όπως ταμπλέτες, smartphones και e-readers.

Είναι κατασκευασμένο από ιταλικό δέρμα, οι διαστάσεις του είναι 11x9x2,5 εκατοστά και φέρει μια «εντοιχισμένη» 3000mAh μπαταρία, η οποία έχει 1,5 φορά περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται για να φορτίσει ένα smartphone, σύμφωνα με τη MailOnline.



Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από το μοντέλο του κινητού και την «ηλικία» του. Ένα iPhone 6 όμως, για παράδειγμα, θα χρειαζόταν 2,5 ώρες για να φορτίσει από το 0 στο 100%.

Η μπαταρία του πορτοφολιού μπορεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας ένα micro USB καλώδιο και ένα φορτιστή.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο κυνηγητό μιας… τίγρης η γαλλική αστυνομία


Επιχείρηση κοντά στο Παρίσι με τη συμμετοχή πυροσβεστικής και ελικοπτέρου.

Ομάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου, κινητοποιήθηκαν σήμερα προκειμένου να εντοπίσουν και να αιχμαλωτίσουν μία τίγρη η οποία το έσκασε και κυκλοφορεί ελεύθερη σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το Παρίσι και την οποία φωτογράφισε νωρίτερα σήμερα μια κάτοικος της περιοχής, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.



«Από αυτό το πρωί, έχουμε εξαπολύσει κυνηγητό, αστυνομικοί προσπαθούν να την αιχμαλωτίσουν» εξήγησε μία αστυνομική πηγή.

Πυροσβέστες, που φέρουν όπλα που προκαλούν παράλυση, όπως και ένα ελικόπτερο, συμμετέχουν επίσης στις έρευνες, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Την παρουσία του άγριου ζώου, που κυκλοφορεί ελεύθερο, παρατήρησε νωρίς το πρωί η σύζυγος του διευθυντή ενός σουπερμάρκετ στο Μοντεβρέν, ανατολικά του Παρισιού, η οποία το φωτογράφισε και προειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες στο Μοντεβρέν, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πάρκο της Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι. Η τίγρη δεν έχει σχέση με το πάρκο αναψυχής.



Αυτή είναι η φωτογραφία της τίγρης που αναζητείται.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 11/11 έγινε... 111 ετών


Ενδυναμώνει τα χέρια της με δυο κονσέρβες.

Η Rosa Becker κρατάει στα χέρια της δυο κονσέρβες με φασόλια και με αυτές γυμνάζει τα χέρια της.

Η γλυκύτατη ηλικιωμένη απασχόλησε τα μίντια της πόλης της, τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ καθώς θεωρείται η τρίτη γηραιότερη κάτοικος της πολιτείας. Στις 11 Νοεμβρίου η Becker γιόρτασε αισίως τα 111 της χρόνια εν ζωή.



Γεννημένη το 1903, έζησε τη ζωή της σε μια φάρμα στην κομητεία Roanoke, έχει κάνει δυο γάμους και έχει δυο παιδιά. 

Η υπεραιωνόβια, περνάει το χρόνο της διαβάζοντας τη Βίβλο και κάνοντας γυμναστική με κονσέρβες.


Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες παθήσεις σάς αποκλείουν από τις στρατιωτικές σχολές


Εκτός στρατιωτικών σχολών οι δυσλεκτικοί μαθητές.

Με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας για τις στρατιωτικές σχολές το newsbeast.gr παρουσιάζει σημαντικές πληροφορίες για τους υποψηφίους των σχολών αυτών αλλά και όσους φοιτούν ήδη.

Εκτός οι δυσλεκτικοί μαθητές

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείο για τους υποψηφίους του 2015 δεν θα ισχύσει το ΠΔ 133/2002 (ΦΕΚ 109 Α΄) αλλά το ΠΔ του 2014 που φέρνει μερικές αλλαγές.

Από τις σπουδαιότερες αλλαγές είναι ότι οι διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηλικία όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία κ.α που επιτρέπουν την προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον χαρακτηρίζουν έναν υποψήφιο ως Ι3-Ι4 που σημαίνει ότι κρίνεται ακατάλληλος για τις στρατιωτικές σχολές.

Όσοι μαθητές εξετάζονται προφορικά δεν θα μπορέσουν να κριθούν ικανοί για φοίτηση στις στρατιωτικές σχολές.

Σύμφωνα με τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα οι υποψήφιοι καθώς και οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών κρίνονται κατάλληλοι ή ακατάλληλοι. Οι προϋποθέσεις για να κριθεί κάποιος υποψήφιος είναι αρκετά αυστηρές και ακόμα και αν πάσχουν από νοσήματα με ένδειξη Ι2 κρίνονται ακατάλληλοι . Κάποια εκ των νοσημάτων θα παρουσιαστούν ακολούθως.

Τι ισχύει για το βάρος και ύψος

Όσον αφορά το ύψος και το βάρος σύμφωνα με το ΠΔ οι γυναίκες πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1.60 και οι άνδρες ύψος 1.70. Όσον αφορά το Δείκτη Μάζας Σώματος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 και για τις γυναίκες από 18 έως 25.

Σχολή Ικάρων

Οι υποψήφιοι άνδρες του τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων κρίνονται Ακατάλληλοι λόγω εργονομικών περιορισμών των πτητικών μέσων και υλικών εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από το ένα μέτρο και ενενήντα εκατοστά (1.90), μικρότερο από το ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1.70) και ύψος κορμού μεγαλύτερο από ένα μέτρο (1). Οι υποψήφιες γυναίκες του τμήματος Ιπταμένων κρίνονται ακατάλληλες λόγω εργονομικών περιορισμών εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από ένα μέτρο και ενενήντα εκατοστά και μικρότερο από ένα μέτρο και εξήντα και πέντε εκατοστά (1.65) και ύψος κορμού μεγαλύτερο από ένα μέτρο (1).

Τι συμβαίνει αν κάποιος παρουσιάσει πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια της φοίτησής του σε στρατιωτικές σχολές

Στους μαθητές και μαθήτριες των στρατιωτικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών που κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους μέχρι και την ονομασία τους σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς παρουσιάζουν μια σειρά από νοσήματα και παθήσεις ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Εφόσον αυτά τα νοσήματα είναι ιάσιμα, χορηγείται αναρρωτική άδεια που προβλέπεται από τον Οργανισμό της κάθε σχολής με βάση τη γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής. Σ’ αυτή παραπέμπονται από το Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκαν ή από τη σχολή, ύστερα από ένδειξη του Νοσοκομείου. Στην περίπτωση που ο Οργανισμός της Σχολής δεν ορίζει τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας, μπορεί να τους χορηγηθεί άδεια μέχρι έξι μηνών μετά από την οποία κρίνονται οριστικά.

2. Εφόσον οι ασθένειες δεν είναι ιάσιμες ή δεν έχουν θεραπευτεί μετά τη λήξη της αναρρωτικής άδειας οι μαθητές των στρατιωτικών σχολών κρίνονται ακατάλληλοι για τη συνέχιση της φοίτησής τους και απολύονται/διαγράφονται από τη σχολή.

3. Ειδικά οι μαθητές στρατιωτικών σχολών ιπταμένων (Ίκαροι – ιπτάμενοι, Ραδιοναυτίλων) εκτός από τα όσα καθορίζονται πιο πάνω κρίνονται ακατάλληλοι για τη φοίτησή τους ως ιπτάμενοι, εφόσον για οποιοδήποτε λόγο χάσουν την πτητική τους καταλληλότητα. Στο 1ο έτος απώλεια της πτητικής καταλληλότητας συνεπάγεται την απομάκρυνση από τη σχολή. Στα επόμενα έτη τοποθετούνται σε ειδικότητες εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάποιος μαθητής στρατιωτικής σχολής διαγραφεί για λόγους υγείας αυτό δε σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την υποχρέωση για στράτευση αν φυσικά υπάρχει. Όπως αναφέρει το ΠΔ η σωματική ικανότητα των μαθητών των στρατιωτικών σχολών που κρίνονται ακατάλληλοι είναι άσχετη με την σωματική ικανότητα για εκπλήρωση στρατιωτικής υποχρέωσης.

Μερικά νοσήματα που αποκλείουν έναν υποψήφιο από τις στρατιωτικές σχολές.


Νοσήματα

Ακμή πολύμορφη πυκνή με αποστημάτια ή νεκρωτική
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Αλωπεκία τριχωτού κεφαλής εκτεταμένη (γυροειδής, ουλωτική, ψευδογυροειδής)
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Απόφραξη της μιας ρινικής κοιλότητας χωρίς λειτουργικές διαταραχές τα άλλης κοιλότητας
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Κάθε διαταραχή όσφρησης
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Χρόνια λαρυγγίτιδα οποιαδήποτε αιτιολογίας με ήπιες διαταραχές φώνησης
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Διαθλαστική ανωμαλία (μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός του ενός ή και των δυο οφθαλμών μεταξύ 4,5-8 διοπτρίων (σφαιρικό ισοδύναμο)
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Δυσχρωματοψία που εξακριβώνεται με τους ψευδοισοχρωματικούς πίνακες
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Λεύκη εκτεταμένη σε ακάλυπτα μέρη του σώματος με επίπονες ψυχοσωματικές εκδηλώσεις
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Προσοχή αν κάποιες παθήσεις όπως η λεύκη ή η αλωπεκία (φαλάκρα) είναι περιορισμένες δεν αποκλείουν έναν υποψήφιο από τις στρατιωτικές σχολές. Συγκεκριμένα με βάση το ΠΔ κατάλληλοι χαρακτηρίζονται οι υποψήφιοι αν έχουν:

Αλωπεκία σε περιορισμένη έκταση
Ακμή βλατιδοφλυκταινώδης υπό θεραπεία
Λεύκη περιορισμένης έκτασης σε ακάλυπτα μέρη του σώματος

Αναλυτικά οι παθήσεις


Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική διάσωση καθαριστών τζαμιών στο World Trade Center


Παραλίγο να γκρεμιστούν όταν η πλατφόρμα τους έπεσε 69 πατώματα – Δείτε το βίντεο
.
Οι ώρες που έζησαν θα τους μείνουν… αξέχαστες, αλλά όχι για ευχάριστους λόγους. Μέχρι να τους σώσουν και να τελειώσει η περιπέτεια τους, όλοι φοβόνταν το χειρότερο στο ψηλότερο κτίριο των ΗΠΑ. Τελικά οι διασώστες τα κατάφεραν και οι καθαριστές τζαμιών είναι πλέον ασφαλείς.

Τρόμος επικράτησε χθες το απόγευμα στο World Trade Center, όταν οι υπάλληλοι που έκαναν τη δουλειά τους είδαν ξαφνικά την πλατφόρμα των καθαριστών να πέφτει με ταχύτητα 69 πατώματα. Ο Χουάν Λόπεζ και ο Χουάν Λιζάμα παρέμειναν ψύχραιμοι. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, αλλά και η Πυροσβεστική.

Οι εργάτες περίμεναν υπομονετικά να φτάσουν οι διασώστες που θα αναλάμβαναν τη δύσκολη αποστολή. Όπως και έγινε και λόγω του ότι οι δύο άνδρες ήξεραν τη δουλειά τους, καθότι έμπειροι στα ύψη, έδιναν και οδηγίες στους άνδρες της Πυροσβεστικής. Οι τελευταίοι έσπασαν τελικά ένα παράθυρο στον 68ο όροφο του κτιρίου και κατάφεραν να τραβήξουν μέσα τους δύο εργάτες, την ώρα που περαστικοί και εργαζόμενοι περίμεναν από κάτω με αγωνία.

Τελικά οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι πέρα από την υποθερμία, ήταν καλά στην υγεία τους.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:























Διαβάστε περισσότερα...