Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Θεραπεία για τον HIV τον έσωσε από τη λευχαιμία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι θεράποντες ιατροί ενός ασθενή που έπασχε από μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου, αποφάσισαν να του χορηγήσουν ιό που προκαλεί AIDS σε μια προσπάθεια να αναστείλουν τη λευχαιμία.



Και τα κατάφεραν. Ο Marshall Jensen από τη Γιούτα που πριν από δύο χρόνια κινδύνευε να χάσει τη ζωή του από τον καρκίνο, σήμερα έχει την ασθένεια σε ύφεση χάρη σε αυτή την επαναστατική θεραπεία.

Ο Marshall είναι ένας από τους 30 ασθενείς με λευχαιμία που υποβλήθηκαν στην επέμβαση και μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στη θεραπεία.

Όταν ο 30χρονος πατέρας διεγνώσθη με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία το 2012, αναζήτησε στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας του μια θεραπεία που να του επιτρέψει να συνεχίσει να χαίρεται τη ζωή του με τη γυναίκα του και τον μικρό του γιο.

Ο dr. Carl June, του πρότεινε την πρωτοποριακή πειραματική θεραπεία με τη χρήση του ιού HIV. Αν και η θεραπεία ακούγεται τρομακτική, ο γιατρός υποστηρίζει ότι πρόκειται για έναν ακίνδυνο ιό που «διατηρεί το ουσιώδες χαρακτηριστικό του HIV που είναι η ικανότητα να εισάγει νέα γονίδια σε κύτταρα».

Η επιστημονική ομάδα εξετάζει τώρα τη χρήση της θεραπείας του HIV και για άλλες μορφές καρκίνου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο στο πάγκρεας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.