Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Έκλεισαν κλινική στο Μάλι για την υποψία κρούσματος Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μυστήριο με νοσοκόμα που εργαζόταν εκεί και πέθανε το βράδυ της Τρίτης.

Οι αρχές του Μπαμακό, πρωτεύουσα του Μαλί, διέταξαν το κλείσιμο μιας κλινικής το βράδυ της Τρίτης καθώς υπήρχαν υποψίες για πιθανό κρούσμα του ιού Έμπολα.

Ένας αξιωματούχος στον τομέα της υγείας δήλωσε ότι το άτομο που πιστεύετο ότι έχει προσβληθεί από τον ιό είναι μια νοσοκόμα η οποία εργαζόταν στην κλινική και πέθανε την Τρίτη το βράδυ. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έκαναν κανένα σχόλιο σχετικά με το κλείσιμο της κλινικής, το θάνατο της νοσοκόμας ή εάν οι εξετάσεις έδειξαν πως όντως η γυναίκα είχε προσβληθεί από τη νόσο. Ιατρικοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες δήλωσαν ότι η νοσοκόμα είχε έρθει σε επαφή με έναν άνδρα, ο οποίος είχε φτάσει από τη Γουινέα και είχε παρουσιάσει συμπτώματα του θανατηφόρου ιού. Ο άνδρας πέθανε στα τέλη του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, δεν είχαν γίνει εξετάσεις στον άνδρα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έπασχε από τον Έμπολα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην κλινική.

Το Μαλί έγινε η έκτη χώρα στη Δυτική Αφρική όπου τον περασμένο μήνα καταγράφηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα, όταν ένα κοριτσάκι 2 ετών πέθανε εξαιτίας του ιού. Έκτοτε, δεν έχουν καταγραφεί άλλα κρούσματα και οι 108 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με το παιδί τέθηκαν την Τρίτη σε καραντίνα 21 ημερών, διάρκεια κατά την οποία εμφανίζονται τα συμπτώματα του ιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.