Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 100 εκατ. €

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα ευκαιρία χρηματοδότησης θα έχουν τόσο οι νεοφυείς επιχειρηματικές δραστηριότητες (startups) όσο και εταιρίες σε λειτουργία με κονδύλια που ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ. Ο "Ελεύθερος Τύπος" παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα που έχει στα "σκαριά" το υπουργείο Ανάπτυξης για όσους θέλουν να στήσουν ή να εκσυγχρονίσουν την επιχείρησή τους.

Το πρόγραμμα "σπάει" σε δύο δράσεις, όπου για καθεμία από αυτές θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ. Πηγές του υπουργείου εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρξει κάποια "πριματοδότηση" για τους νέους και για τις γυναίκες.

Οι δύο δράσεις

Η πρώτη δράση θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις startups. Στο πλαίσιο αυτής, θα επιδοτείται μέχρι 40.000 ευρώ κάθε επιλέξιμο έργο, ενώ θα καλύπτονται στο 100% τα λειτουργικά έξοδα και οι θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του υπουργείου, εκτιμάται πως θα πάρουν το "πράσινο φως" περισσότερα από 5.000 επενδυτικά αρχεία. Η χρηματοδότηση σε αυτή τη δράση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η δεύτερη δράση θα αφορά σε υφιστάμενες επιχειρήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ενίσχυση σε αυτή την περίπτωση είναι μέχρι 200.000 ευρώ και μπορεί να καλύπτεται έως το 50% των επιλέξιμων δαπανών. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάσσονται σε έναν από τους παρακάτω κλάδους δραστηριότητας: αγροδιατροφή, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, υγεία-φαρμακευτική βιομηχανία, ενέργεια, υλικά-κατασκευές, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες (έτοιμο ένδυμα, χειροτεχνία, αλλά και εκδόσεις βιβλίων, κινηματογράφος κλπ).

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.