Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μία κατάληψη που στηρίζεται από ένα ολόκληρο νησί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συστράτευση των γονιών στο πλευρό των μαθητών της Κύθνου.

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το Γυμνάσιο Κύθνου με λυκειακές τάξεις από μαθητές που απελπισμένοι από την κατάσταση στο σχολείο τους, πέρασαν λουκέτο, ξεκινώντας μια διαμαρτυρία για το αυτονόητο... Οι καθηγητές για να κάνουν τα μαθήματά τους!

Οι μαθητές έχουν σοβαρές ελλείψεις καθηγητών που συνιστούν απώλεια μαθημάτων αρκετών ωρών , γεγονός που φέρνει την κατάσταση στο ... ως εδώ και μη παρέκει, καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος, οι μαθητές να διακινδυνεύσουν να χάσουν την σχολική χρονιά και φυσικά να μην ρισκάρουν να πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας, αν και ενήμερο για την κατάσταση, δεν προχωράει σε προσλήψεις. Αντιθέτως προέβη σε μεταθέσεις καθηγητών, όπως αναφέρει το cyclades24. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ξεκίνησαν 22 καθηγητές και πλέον το σχολείο υπολειτουργεί μόνο με 9 καθηγητές για 70 μαθητές.

Η κινητοποίηση στηρίζεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη συμμετοχή και εκ μέρους των γονέων.

Τα αναπάντητα ερωτήματα των μαθητών

1. Γιατί οι 13 καθηγητές μετατέθηκαν ή αποσπάσθηκαν χωρίς πρώτα να βρεθεί αντικαταστάτης, όπως ρητά ορίζει ο ισχύων νόμος (παρ.1 του άρθρου 31 Ν 3848/2010).

2. Ποιος ενέκρινε αυτές τις αποσπάσεις / μεταθέσεις χωρίς να λάβει υπόψη του την επάρκεια του σχολείου μας;

Σε απόγνωση οι γονείς

«Είμαστε Έλληνες πολίτες και κάτοικοι ενός μικρού νησιού που απαριθμεί 1.200 κατοίκους. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας έχουν ίσα δικαιώματα με τα παιδιά που ζουν στις μεγαλουπόλεις και ασφαλώς δεν θέλουμε να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ζητάμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών καθώς έχουν ήδη περάσει 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολείου. Ήδη τα παιδιά μας έχουν υποβάλει και δημοσιεύσει ένα κείμενο διαμαρτυρίας διαμαρτυρόμενα για την υποβάθμιση του σχολείου τους.

Διαμαρτυρήθηκαν πριν από μας για την έλλειψη εκπαιδευτικών ζητώντας από κάθε αρμόδιο να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να στελεχωθεί έγκαιρα το σχολείο μας.

Σε συνάντηση που είχαμε με το 15μελές του σχολείου πληροφορηθήκαμε ότι τα μαθήματα ξεκίνησαν με έξι (6) εκπαιδευτικούς και μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί τρεις (3) αναπληρωτές. Τα μαθήματαδιεξάγονται χωρίς Οικονομολόγο, γεγονός το οποίο καθιστά τα παιδιά της Γ’ Λυκείου εκτός συναγωνισμού με τα υπόλοιπα που θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις! Επίσης υπάρχει έλλειψη Φιλολόγου, Γυμναστή και καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Δεν διδάσκονται τα μαθήματα της Μουσικής, της Αισθητικής Αγωγής, της Οικιακής Οικονομίας και της Τεχνολογίας. Όλα αυτά κάνουν την ανάγκη τοποθέτησης εκπαιδευτικών επιτακτική. Είναι ευνόητο ότι η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτικότερη , αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά μας, θα πρέπει για να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις να μετακομίσουν στην Αθήνα εγκαταλείποντας τα σπίτια τους.

Θα θέλαμε να θεωρήσετε την αγωνιστική μας διάθεση δεδομένη λαμβανομένου υπόψη ότι θα δραστηριοποιηθούμε εντονότερα και θα απευθυνθούμε στα ΜΜΕ και στην δικαιοσύνη για το καλό των παιδιών μας, αν δεν υπάρξει άμεση λύση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.