Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Γύρω στις 13:00 αύριο οι βαθμοί των πανελλαδικών


Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων ολοκληρώθηκε και οι βαθμοί θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη 23-6-2015.

Πιο συγκεκριμένα:

- Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν την Τρίτη 23-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Πέμπτη 25-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

- Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Για τους βαθμούς των ειδικών μαθημάτων θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 26-6-2015 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι την Τρίτη 7-7-2015 οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «υποστελέχωση» του Τελωνείου της Ξάνθης


«Το τελωνείο έχει να διαχειριστεί ιδιαίτερα μεγάλο όγκο παραστατικών».

Με ερώτησή τους που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της υποστελέχωσης του Τελωνείου της Ξάνθης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ και Ευστάθιος Γιαννακίδης, ζητούν να μάθουν αφενός μεν σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να καταστεί δυνατή από τους εργαζόμενους η πιστή εφαρμογή των οριζόμενων από τον Εθνικό και Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης του τελωνείου Ξάνθης και αφετέρου δε εάν προτίθεται η κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να δημιουργηθούν μόνιμα μηχανογραφημένα κλιμάκια της τελωνειακής αρχής στον σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στο λιμάνι των Αβδήρων.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση «το τελωνείο Ξάνθης είναι υπεύθυνο για μια σειρά μεγάλων επιχειρήσεων. Το γεγονός ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) που επιβάλλεται πάνω σε ενεργειακά προϊόντα, καπνικά και αλκοολούχα, αντιστοιχεί στο 59% των συνολικών εσόδων που αποφέρουν τα τελωνεία στα κρατικά ταμεία (Στοιχεία ΓΓΔΕ 2014), καταδεικνύει εμφατικά την ιδιαίτερη σημασία του εν λόγω τελωνείου. Επιπλέον, και στα πλαίσια του σχεδιασμού για την πάταξη του λαθρεμπορίου με τις γειτονικές χώρες, το τελωνείο Ξάνθης διεκπεραιώνει έναν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ελέγχων, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της απώλειας εσόδων από μη καταβληθέντες δασμούς και φόρους».

Τέλος, σημειώνεται στην ερώτηση, πως το τελωνείο έχει να διαχειριστεί ιδιαίτερα μεγάλο όγκο παραστατικών με απαλλαγή Φ.Π.Α., γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη για επιπλέον ελέγχους, προκειμένου να αποκλειστεί ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

«Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, οι υπάλληλοι του τελωνείου Ξάνθης καλούνται σε ημερήσια βάση να διεκπεραιώσουν έναν εξαιρετικά σημαντικό αλλά και ιδιαίτερα αυξημένο σε φόρτο έργο υπερβαίνοντας καθημερινά εαυτόν, καθώς το απασχολούμενο προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες», καταλήγουν στην ερώτησή τους οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική αυθαιρεσία


Καταγγελία για παράτυπη λήψη γενετικού υλικού από τον Γρηγόρη Τσιρώνη.
Ερώτηση με την οποία ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, να ερευνηθεί καταγγελία για παράνομη λήψη γενετικού υλικού από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατέθεσαν στη Βουλή 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές, με επικεφαλής τη Βασιλική Κατριβάνου, αναφέρονται σε καταγγελία του συνηγόρου του Γρ. Τσιρώνη, κατηγορούμενου για ληστείες, σύμφωνα με την οποία ελήφθη από τον πελάτη του γενετικό υλικό με παράτυπο τρόπο. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ελήφθη DNA από τον κ. Τσιρώνη και η λήψη έγινε υποχρεωτικά, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του και χωρίς την απαραίτητη παράσταση τεχνικών συμβούλων που προτίθετο να διορίσει εντός προθεσμίας 48 ωρών που του τάχθηκε από τον ανακριτή, η οποία δεν είχε παρέλθει.

Οι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στον ν. 4322/2015 που πρόσφατα ψηφίστηκε και τροποποίησε το άρθρο του Ποινικού Κώδικα για τη διαδικασία λήψης γενετικού υλικού και ζητούν από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και την απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που αυθαιρέτησαν. Επίσης, ζητούν να ενημερωθούν ποια μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστυνομικής αυθαιρεσίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένα κατά 45% τα αιτήματα για άσυλο


Κύρια χώρα καταγωγής των αιτούντων το 2015 η Συρία.

Αύξηση κατά 45% παρουσιάζει ο μέσος όρος των αιτημάτων παροχής ασύλου το 2015 σε σχέση με το μέσο όρο μηνός για το 2014, όπως διαπιστώνεται στον απολογισμό που απέστειλε η Υπηρεσία Ασύλου για το δεύτερο χρόνο λειτουργίας της.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου (Ιούνιος 2013- τέλος Μαΐου 2015), η Υπηρεσία κατέγραψε σχεδόν 20.000 αιτήματα για παροχή διεθνούς προστασίας. Μόνο το 2015, καταγράφηκαν 5.115 αιτήματα. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατηρείται αύξηση του αριθμού των οικογενειών και των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζητούν άσυλο. Επίσης, ενώ η κύρια χώρα καταγωγής αιτούντων άσυλο το 2013 και το 2014 ήταν το Αφγανιστάν, το 2015 είναι η Συρία.

Το ποσοστό αναγνώρισης που το 2013 ήταν 15%, το 2015% (έως σήμερα) σκαρφάλωσε στο 50%, αύξηση που αποδίδεται στο μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από τη Συρία που ζητούν άσυλο. Την ίδια περίοδο, η Ελλάδα απέστειλε σε άλλα κράτη-μέλη 550 αιτήματα ανάληψης ευθύνης, σε εφαρμογή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙΙ», κυρίως για λόγους οικογενειακής επανένωσης. Τέλος, σε έξι περιπτώσεις ανακλήθηκε το καθεστώς διεθνούς προστασίας που είχε χορηγηθεί, είτε λόγω παραίτησής τους από αυτό, είτε λόγω καταδίκης τους για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα νεογέννητα στη Φινλανδία κοιμούνται σε χαρτόκουτο


Το δώρο - πακέτο που προσφέρει το κράτος στους νέους γονείς.

Η φινλανδική κυβέρνηση μεριμνά για τους πολίτες της χώρας που φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο και τους στέλνει ένα πακέτο- δώρο για να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στο νέο τους ρόλο.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΜΩΡΟ ΣΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΟ

Το καλοφτιαγμένο και ζωγραφισμένο κουτί χρησιμεύει και ως κούνια, όπου μπορεί το βρέφος να κοιμηθεί, ενώ περιέχει βρεφικά ρούχα, φόρμα εξόδου για τα χιόνια, σκούφους, κάλτσες, γάντια, φορμάκια, φόρμες και μπλουζάκια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές θερμοκρασίες στη Φινλανδία, περιλαμβάνει επίσης κουβέρτες, βρεφικά προϊόντα και μια σαλιάρα.

Το κουτί θεωρείται σαν «τελετουργικό» για το «πέρασμα» των πολιτών στο γονεϊκό ρόλο και η προσφορά του γίνεται από τη δεκαετία του 1930, όταν περιείχε ύφασμα με το οποίο οι μαμάδες θα έραβαν ρούχα για τα μωρά τους. Τα πράγματα που το κουτί περιλαμβάνει ή όχι αντανακλούν και την εξέλιξη των αντιλήψεων σχετικά με το τι πρέπει ή δε πρέπει να δίνεται σε ένα μωρό: υφασμάτινες πάνες αντικαταστάθηκαν με πλαστικές οι οποίες ξανα- αντικαταστάθηκαν με υφασμάτινες ενώ πιπίλες αρχικά συμπεριλαμβάνονταν και στη συνέχεια αφαιρέθηκαν.

Το κουτί περιέχει ακόμα μια κουδουνίστρα και ένα χρωματιστό βιβλίο- μια κίνηση ενθάρρυνσης προς τους γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους την αγάπη προς την ανάγνωση.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να προσφέρει σε όλα τα παιδιά ένα δίκαιο και ίσο ξεκίνημα στη ζωή, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα για το σώμα, το νου και την ψυχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Nissan Qashqai στην αστυνομία


Το πρώτο τετρακίνητο περιπολικό.

Μετά τα περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, σειρά έχει το πρώτο Qashqai ως περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, δωρεά του εφοπλιστή K. B. Γουλανδρή, στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

H τελετή παραλαβής του συγκεκριμένου περιπολικού, έλαβε χώρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, όπου παρέστησαν τόσο ο διοικητής και τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, όσο και εκπρόσωπος του εφοπλιστή K. B. Γουλανδρή.

Τα συγκεκριμένο Qashqai, είναι εξοπλισμένο με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων dCi, διαθέτει τετρακίνηση και αναμένεται να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην κάλυψη των αναγκών του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και κατ΄ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Apple θα πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες για το Apple Music


Έπιασαν οι απειλές της Taylor Swift.

Η Apple Inc ανακοίνωσε ότι αλλάζει την πολιτική της και θα πληρώνει πλέον δικαιώματα στους καλλιτέχνες και κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου της νέας της υπηρεσίας Apple Music, μετά την ανακοίνωση της Taylor Swift ότι δεν θα παραχωρήσει στην υπηρεσία αυτή το τελευταίο άλμπουμ της «1989».

Η Apple προσφέρει μια δωρεάν τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο της νέας music streaming υπηρεσίας της και είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες για την χρήση της μουσικής τους κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής.

Την αλλαγή πολιτικής της Apple ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Έντι Κιου μέσω Twitter. «Σε ακούμε @taylorswift13», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Κιου.

Η 25χρονη καλλιτέχνης δήλωνε χθες σε μια ανάρτησή της στο Tumblr ότι θεωρεί απογοητευτική και σοκαριστική την πολιτική της Apple να μην πληρώνει τους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου της νέας υπηρεσίας της Apple Music, καθώς αυτό θα ζημιώσει τους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται τώρα στο ξεκίνημά τους και σημείωνε ότι γι'αυτόν τον λόγο δεν θα παραχωρήσει το τελευταίο της άλμπουμ στην υπηρεσία. Μετά την ανακοίνωση της αλλαγής πολιτικής, η Τέιλορ Σουίφτ ευχαρίστησε και αυτή μέσω Twitter την Apple και τους θαυμαστές της, λέγοντας στα 59 εκατομμύρια αυτών που την ακολουθούν στο Twitter: «Είμαι περιχαρής και ανακουφισμένη. Σας ευχαριστώ σήμερα για την υποστήριξή σας. Μας άκουσαν».



Η Taylor Swift έχει και στο παρελθόν στραφεί κατά των υπηρεσιών music streaming. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε αποσύρει ολόκληρο τον κατάλογο με την μουσική της από το Spotify και είχε αρνηθεί να παραχωρήσει το «1989» στις υπηρεσίες συνεχούς ροής μουσικής, με το επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν συρρικνώσει δραματικά τις πωλήσεις ολόκληρων των άλμπουμ.

Ωστόσο η διάσημη αμερικανίδα μουσικός έχει υποστηρίξει την πολιτική της Apple να αντικαταστήσει τις δωρεάν υπηρεσίες συνεχούς ροής που στηρίζονταν στις διαφημίσεις με μια που χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των χρηστών.

Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε τα tweets του Κιου και την είδηση ότι η εταιρεία θα πληρώνει πλέον δικαιώματα στους καλλιτέχνες κατά την διάρκεια της τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου της υπηρεσίας της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διπλωματική εργασία για τη σχεδίαση και την κατασκευή αναπηρικού αμαξιδίου για παιδιά


Σήμερα έλαβα ένα μήνυμα από μια φοιτήτρια, που ζητάει την βοήθειά μας, ώστε να κάνει την διπλωματική εργασία για τη σχεδίαση και την κατασκευή αναπηρικού αμαξιδίου για παιδιά. Ας δούμε τι γράφει στο μήνυμά της.

-----------------

Καλησπέρα,

Eίμαι φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.

Στα πλαίσια της διπλωματικής μου εργασίας, μελετώ και θα σχεδιάσω ένα αναπηρικό αμαξίδιο για παιδιά, προκειμένου να προσπαθήσω κι εγώ, μέσω της δουλειάς μου, να συνεισφέρω και τυχόν να βοηθήσω τα παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Θα εκτιμούσα απεριόριστα τη βοήθεια σας και τις οποιεσδήποτε πληροφορίες θα μπορούσατε να μου παρέχετε.

Εάν θέλετε και μπορείτε, παρακαλώ προωθήστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο που έχω συντάξει στα πλαίσια της έρευνας μου, (είτε μέσω της σελίδας, είτε σε γνωστούς σας)

https://vanessakaraoglou.typeform.com/to/NwqkY7

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το παρακάτω διευκρινιστικό κείμενο:

Ερωτηματολόγιο που απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους με εκ γενετής κινητική αναπηρία, αλλά και επίκτητη κατά την παιδική τους ηλικία, της τελειόφοιτης φοιτήτριας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καράογλου Βασιλικής, στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας, με θέμα:

«Μελέτη για το σχεδιασμό χειροκίνητου αμαξιδίου για παιδιά με κινητική αναπηρία»
Να σημειωθεί ότι: Θα τηρηθεί εμπιστευτικότητα και ανωνυμία στις πληροφορίες που θα παραχθούν, ενώ τα δεδομένα θα συλλεχθούν και αναλυθούν σύμφωνα με τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Με εκτίμηση,
Βασιλική Καράογλου

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946831977
mail: dpsd09026@aegean.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τα αιτήματα των υπηρεσιών για προσωπικό να είναι περιορισμένος»


Εγκύκλιος Κατρούγκαλου για τις θέσεις του δημοσίου.

Να ενημερώσουν για τις ανάγκες που έχουν οι υπηρεσίες του δημοσίου καθώς και οι φορείς που εποπτεύονται από υπουργεία, προκειμένου να στελεχωθούν με αποφοίτους της ΚΔ' εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), ζητά με εγκύκλιό του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην εγκύκλιο, τονίζεται ότι καθίσταται απαραίτητος και επιβεβλημένος, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα, ο περιορισμός των αιτημάτων των υπηρεσιών στα απολύτως απαραίτητα στελέχη-αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ.

Προστίθεται δε ότι για το σκοπό αυτό, πρέπει να κάνουν γνωστές, το αργότερο μέχρι τις 26/6/2015, τις ανάγκες των υπηρεσιών και των φορέων, σε αποφοίτους της ΚΔ' εκπαιδευτικής σειράς της ΕΣΔΔΑ, οι οποίοι θα διατεθούν μετά την αποφοίτησή τους και όχι νωρίτερα από το 2017.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η επιβλητική έκρηξη ενός ηφαιστείου


Η δύναμη της φύσης στο μεγαλείο της.

Το ηφαίστειο Calbuco βρίσκεται στην νότια Χιλή. Το περασμένο Απρίλη έγινε η έκρηξη του που καταγράφηκε σε βίντεο και μετά την απαραίτητη επεξεργασία ανέβηκε στο διαδίκτυο!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ της χώρας


Υπάρχει πρόβλεψη εγγραφών εκπρόθεσμα, τον Σεπτέμβριο.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας και, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία λήγει το τρέχον διδακτικό έτος.

Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη εγγραφών εκπρόθεσμα, τον Σεπτέμβριο, μέχρι πριν την έναρξη των μαθημάτων, για όσους λόγω ανωτέρας βίας, δεν πρόλαβαν να εγγραφούν τον Ιούνιο, αλλά και για τους μαθητές, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε επανεξέταση για τον Σεπτέμβριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απίστευτη μάχη με την ανορεξία


Μία νεαρή κοπέλα έπαθε έμφραγμα στα 17 της χρόνια.

Μάχη με το θάνατο δίνει εδώ και χρόνια μία νεαρή γυναίκα στη Βρετανία που έφτασε στο σημείο να μην τρώει απολύτως τίποτα από τα 10 της χρόνια, να γυμνάζεται 12 ώρες τη μέρα και τελικά να πάθει έμφραγμα στα 17 της.

Η 24χρονη σήμερα γυναίκα περιγράφει την ιστορία της και συγκλονίζει. Είχε πέσει θύμα bulling στο σχολείο, καθώς οι συμμαθητές της είχαν καταλάβει το πρόβλημά της και την κοροϊδευαν λέγοντας τη χοντρή, ενώ παραδέχεται ότι ακόμη και όταν έπαθε έμφραγμα δεν καταλάβαινε τη σοβαρότητα του προβλήματος της.

Όπως λοιπόν περιγράφει η ίδια, στην ηλικία των 10 χρονών άρχισε δίαιτα κόβοντας τα λιπαρά και οτιδήποτε περιείχε ζάχαρη.

Η ανορεξία είναι μία πάθηση που αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα μπορεί και να είναι μοιραία.

Για παράδειγμα, η ανορεξία αδυνατίζει το μυ της καρδιάς, ο οποίος είναι πολύ ευαίσθητος. Αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η γυναίκα διηγείται πώς πίεζε τον εαυτό της να της αρέσει ο σκέτος καφές, επειδή της είχαν πει ότι κόβει την όρεξη. Ξυπνούσε στις 4 το πρωί και ξεκινούσε γυμναστική στις 5 το πρωί, συχνά για 12 ώρες.

Στα 16 της διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία όταν λιποθύμησε στο σχολείο από την πείνα και οι καθηγητές της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Όταν οι συμμαθητές της έμαθαν για το πρόβλημά της αντί να της συμπαρασταθούν την κορόιδευαν. Τότε, όπως λέει, σταμάτησε να τρώει επειδή ήθελε να γίνει αόρατη.

Στα 17 έπαθε έμφραγμα πηγαίνοντας στο γιατρό, στον οποίο την είχαν αναγκάσει οι γονείς της να πάει για θεραπεία. Ξύπνησε στην εντατική.

Παρότι έβαλε λίγο βάρος, επέστρεψε στα γνωστά, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο ολόκληρη την τελευταία χρονιά στο σχολείο.

Χρειάστηκαν άλλα 4 χρόνια για να αρχίσει να λέει στον εαυτό της ότι δε γινόταν να συνεχίσει έτσι. Έκανε μπείμπι σίττινγκ σε παιδάκια, τα οποία τη θαύμαζαν και δεν ήθελε να τη βλέπουν σε αυτή την κατάσταση.

Πλέον ζει μία πιο φυσιολογική ζωή και, όπως λέει, έχει φίλους που τη βοηθούν να μην ξανακυλήσει.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Διαύγεια η εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών του 2016


Και η κατανομή των σχολών με τους συντελεστές βαρύτητας.

Δημοσιεύτηκαν στον δικτυακό τόπο της «Διαύγειας» οι αποφάσεις για τον καθορισμό της εξεταστέας – διδακτέας ύλης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 καθώς και η κατανομή των σχολών για το νέο σύστημα και οι συντελεστές βαρύτητας.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ανακοίνωσή της ζητά μια διόρθωση στην ανακοινωθείσα ύλη των μαθηματικών καθώς προτείνει την απάλειψη της υπόδειξης – οδηγίας της παραγράφου 3.5 και έτσι να παραμείνει η παράγραφος 3.5 αυτούσια με τα προηγούμενα χρόνια

Η απόφαση για τον καθορισμό της εξεταστέας - διδακτέας ύλης

Η απόφαση για την κατανομή των σχολών


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στο χώρο της Δικαιοσύνης


Προήχθησαν σε συμβούλους της Επικρατείας πέντε πάρεδροι.
Σε συμβούλους Επικρατείας προήχθησαν σήμερα πέντε πάρεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ειδικότερα, συνεδρίασε σήμερα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Διοικητικής Δικαιοσύνης, υπό την προεδρία του αρχαιότερου αντιπροέδρου Φιλοκτήμονα Αρναούτογλου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Κατά την συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε η προαγωγή στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας των παρέδρων Βικτωρίας Πλαπούτα, Δημητρίου Εμμανουηλίδη, Όλγας Παπαδοπούλου, Μαρίας Σωτηροπούλου και Ιωάννη Σύμπλη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συστατική επιστολή για θέσεις Διευθυντών σε Εκκλησιαστικά Σχολεία


Για ποιους Διευθυντές απαιτείται έγκριση.

Η συστατική επιστολή του επιχώριου με το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης μητροπολίτη ή από εξέχουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, περιλαμβάνεται στα απαιτούμενα δικαιολογητικά-συνοδευτικά των αιτήσεων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση διευθυντή στα επτά (7) Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια, και, τα τρία (3) Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια, της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Επίσης αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι για την τοποθέτηση διευθυντή στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, καθώς και στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, απαιτείται επιπροσθέτως προηγούμενη έγκριση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης καθώς και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι κάτοχοι των νομίμων προσόντων καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, και εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών αρχόμενης την 22η Ιουνίου 2015, προκειμένου να καταταγούν στους, ανά Εκκλησιαστικό Σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του παραρτήματος της παρούσας, πίνακες υποψηφίων διευθυντών.

Το χρονοδιάγραμμα

i. Υποβολή αιτήσεων υποψηφιοτήτων με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά από Δευτέρα 22- 6-2015 έως και Τετάρτη 24-6-2015, και ώρα 15.00,

ii. Λήξη πρόσθετου διήμερου προσκόμισης-υποβολής συνοδευτικών δικαιολογητικών, Παρασκευή 26-6-2015, και ώρα 15.00

iii. Ανακοίνωση πινάκων υποψηφίων ανά Εκκλησιαστικό Σχολείο, Τετάρτη 24-6-2015

iv. Υποβολή ενστάσεων κατά των πινάκων από Τετάρτη 24-6-2015 έως και Παρασκευή 26-6- 2015, και ώρα 15.00

v. Εξέταση ενστάσεων από το Συμβούλιο Επιλογής, Παρασκευή 26-6-2015

vi. Κατάρτιση τελικών πινάκων υποψηφίων και αποστολή πινάκων εκλογέων ανά Εκκλησιαστικό Σχολείο, έως και Παρασκευή 26-6-2015 και ώρα 18.00

vii. Συγκρότηση εφορευτικών, ανά Εκκλησιαστικό Σχολείο, επιτροπών, έως και Δευτέρα 29-6- 2015 και ώρα 11.00

viii. Συγκρότηση Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Παρασκευή 26-6-2015

ix. Ειδική συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων ανά Εκκλησιαστικό Σχολείο & Μυστική Ψηφοφορία: Δευτέρα 29-6-2015, και ώρες 13.00-15.00

x. Σύνταξη Πρακτικού της ανά Εκκλησιαστικό Σχολείο Εφορευτικής Επιτροπής & Αποστολή αποτελεσμάτων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Δευτέρα 29-6-2015, έως και ώρα 18.00

xi. Κατάρτιση τελικού πίνακα υποψηφίων ανά Εκκλησιαστικό Σχολείο με το αντίστοιχο άθροισμα μορίων και των τριών κατηγοριών αποτίμησης, Τρίτη 30/6/2015

xii. Υποβολή ενστάσεων κατά του τελικού πίνακα από Τετάρτη 1-7-2015 έως και Παρασκευή, 03-7-2015, και ώρα 15.00

Δείτε εδώ την πρόσκληση


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε απόγνωση οι αγρότες στην περιοχή της Φαρκαδόνας


Μεγάλες οι καταστροφές στις καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε μεγάλη έκταση εκτείνονται οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών σε καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας στο νομό Τρικάλων, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ένα σημαντικό μέρος καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι, καλαμπόκι και σιτηρά στα δημοτικά διαμερίσματα του Ζάρκου, της Πηνειάδας, της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Πηνειού πλημμύρισαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και από τη μερική υπερχείλιση του ποταμού.

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν 22.000 στρέμματα. Η έκταση όμως που επλήγη, σύμφωνα με μια πρώτη ανεπίσημη εκτίμηση, καλύπτει περίπου 4.000 στρέμματα.

Ωστόσο, οι αγρότες της περιοχής εκφράζουν φόβους για νέες βροχοπτώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να παραμείνει το νερό στα χωράφια και να προκαλέσει ολική καταστροφή στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, όπως επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Να σημειώσουμε ότι καταστροφές από ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκαν σε καλλιέργειες και στην περιοχή της Μεγάρχης του Δήμου Τρικκαίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν διόρθωση στην εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών για το 2015-16


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Μια απαραίτητη διόρθωση στην εξεταστέα ύλης της Γ' Λυκείου, τιτλοφορείται το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στο οποίο αναφέρεται ότι η προσθήκη υπόδειξης-οδηγίας στην παράγραφο 3.5, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και σύγχυση στους μαθητές, καθώς και δυσκολίες στην επιλογή θεμάτων για τις εξετάσεις.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προτείνει την απάλειψη της υπόδειξης - οδηγίας της παραγράφου 3.5 κι έτσι να παραμείνει η παράγραφος 3.5 αυτούσια με τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου...

«Με την ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης των Μαθηματικών για τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2016 διαπιστώνεται ότι οι αλλαγές που υπάρχουν σε σχέση με την ύλη των εξετάσεων των προηγουμένων ετών είναι οι εξής:

Α. Η αφαίρεση του Κεφαλαίου των Μιγαδικών και

Β. η προσθήκη υπόδειξης – οδηγίας στην παράγραφο 3.5.

Θεωρούμε ότι αποφάσεις που αφορούν Αναλυτικά Προγράμματα Μαθηματικών, Σχολικά Βιβλία, προτεινόμενα συστήματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την εξεταστέα ύλη, πρέπει να είναι αποτέλεσμα ευρύτερου διαλόγου στον οποίο πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητη η θεσμική εκπροσώπηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως τουλάχιστον κατ’ αρχήν δέχτηκε και ο αν. υπουργός κ. Κουράκης σε μια πρώτη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Δ.Σ της Ε.Μ.Ε., την Πέμπτη 4/6/2015.

Είναι κατανοητό ότι προσπάθεια εφαρμογής ενός μεταβατικού συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων για δυο χρόνια που έρχεται να διορθώσει τα σοβαρότατα προβλήματα που θα δημιουργούσε η υλοποίηση της προηγούμενης πρότασης για τις εισαγωγικές εξετάσεις, επηρεάζει και την εξεταστέα ύλη με συνέπεια να εξηγείται η αφαίρεση του κεφαλαίου των Μιγαδικών αριθμών, ώστε να μην επηρεάζονται αρνητικά οι μαθητές που δεν είχαν επιλέξει την Θετική Κατεύθυνση στη Β’ τάξη.

Η προσθήκη όμως υπόδειξης - οδηγίας στην παράγραφο 3.5 δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και σύγχυση στους μαθητές, καθώς και δυσκολίες στην επιλογή θεμάτων για τις εξετάσεις.

Προτείνουμε την απάλειψη της υπόδειξης - οδηγίας της παραγράφου 3.5 και έτσι να παραμείνει η παράγραφος 3.5 αυτούσια με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά και την κοινωνία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, προτίθεται να ενθαρρύνει και να συντονίσει ευρύτερο διάλογο που θα αφορά στα Αναλυτικά Προγράμματα των Μαθηματικών Γυμνασίου και Λυκείου και τη Διδασκαλία των Μαθηματικών, με στόχο μια υψηλού επιπέδου Μαθηματική Παιδεία και Εκπαίδευση, που θα καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη, τη φαντασία, την επινοητικότητα και το κριτικό πνεύμα, στοιχεία απαραίτητα ώστε μεσο-μακροπρόθεσμα η μαθηματική μας εκπαίδευση να συμβάλλει τα μέγιστα, τόσο στην επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών μας, όσο και γενικότερα στην οικονομική ανόρθωση της χώρας μας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κανονικά θα πληρωθούν οι συντάξεις στο τέλος του μήνα»


Στρατούλης: Οι συνταξιούχοι της χώρας μας δεν ανησυχούν.

Κανονικά θα πληρωθούν οι συντάξεις στο τέλος του μήνα δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης στην απαντητική επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία σε πρόσφατο δημοσίευμα της ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση στο τέλος του μήνα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Στρατούλη τονίζει ότι με την εικόνα που υπάρχει για τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά τα έσοδα του Ιουνίου είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική επισημαίνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα γίνει το αυτονόητο που είναι η κανονική και στην ώρα της καταβολή των συντάξεων. Συνεχίζοντας αναφέρει «οι συνταξιούχοι της χώρας μας δεν ανησυχούν καθώς η κυβέρνηση θα είναι συνεπής τώρα-αλλά και στο μέλλον-στις υποχρεώσεις της απέναντι τους», τονίζοντας ότι οι συντάξεις καλύπτονται από τα έσοδα που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών και από τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, αλλά και από τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία απ'οπου υπάρχουν σημαντικά έσοδα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Στρατούλης ότι μέχρι σήμερα, από 230.000 οφειλέτες έχουν ρυθμιστεί 4,7 δισ. ευρώ και ως πρώτη δόση έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 180 εκ. ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός κλείνει την επιστολή του προς τη γερμανική εφημερίδα λέγοντας ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι εκτός πραγματικότητας και ναρκοθετεί τις προσπάθειες για την εξεύρεση οριστικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα, δυσφημεί και αποσταθεροποιεί τη χώρα και τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό και ζητά από την εφημερίδα να προχωρήσει σε αποκατάσταση της αλήθειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχει αλλαγή σχετικά με δεύτερη ανάθεση μαθημάτων στη Β/θμια


Μέριμνα για τον κατά προτεραιότητα διορισμό εκπαιδευτικών διοριστέων του 2008.

Μέριμνα θα υπάρξει από την πλευρά του Υπουργείου για τον κατά προτεραιότητα διορισμό των εκπαιδευτικών με κατοχυρωμένο δικαίωμα διορισμού από το 2008 σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας που εκπρόσωποί της είχαν συνάντηση με την κα Κυριακίδη, συνεργάτη του Τάσου Κουράκη.

Επίσης έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει αλλαγή ως προς τα ισχύοντα σχετικά με το μάθημα δεύτερης ανάθεσης στη Δευτεροβάθμια.

Η συνάντηση πραγματοποίηθηκε στις 12.06.2015 και από την πλευρά του της ΠΕΚΑΓΕΠΕ συμμετείχαν η Πρόεδρος Στεφανία Μπετίνα Αλβίνα Τίλε και ο Γεώργιος Ζουζανέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχε η κα. Ειρήνη Κυριακίδη, συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αναστάσιου Κουράκη. Η συνάντηση είχε ως στόχο να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι της ΠΕΚΑΓΕΠΕ τόσο για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, όσο και για άλλα επείγοντα θέματα της Εκπαίδευσης, τα οποία, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. διαμορφώνονται ως εξής:

• Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αναφορικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, το οποίο έχει οδηγηθεί ουσιαστικά σε «πάγωμα», τόσο λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που ακολούθησαν της εισήγησης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., όσο και λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η εξεύρεση λύσης, η οποία θα επιτρέπει την ολόπλευρη αντιμετώπιση του ζητήματος.
• Ο αριθμός των οργανικών θέσεων, για τη σύσταση των οποίων το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα είναι ωστόσο κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.
• Δεν υπήρξε πληροφόρηση σχετικά με των αριθμό των αιτήσεων μετάθεσης που σκοπεύει να ικανοποιήσει το Υπουργείο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά για όλες τις κατηγορίες εκπαιδευτικών, πλην των μεταταγμένων.
• Θα ληφθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα διορισμό των εκπαιδευτικών με κατοχυρωμένο δικαίωμα διορισμού από το 2008.
• Δεν υπάρχει αλλαγή ως προς τα ισχύοντα σχετικά με το μάθημα δεύτερης ανάθεσης στη Δευτεροβάθμια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυσπρόσιτα σχολεία και διαχωρισμός πινάκων Ειδικής και Γενικής Αγωγής


Ανακοίνωση των αναπληρωτών νηπιαγωγών και αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, ως εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, ως εκπρόσωπος των αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνουν σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1.Διπλασιασμός ή μη της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές

Συμφωνούμε απόλυτα με το άρθρο 47 του επικείμενου νομοσχεδίου και με τη δήλωση του αν. υπ. παιδείας σχετικά με τη μη προσμέτρηση στο διπλάσιο της πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010‐2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. Κάθε διαφορετική ρύθμιση του θέματος έρχεται σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη, την ηθική και τη νομιμότητα. Επισημαίνουμε ότι τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων της τετραετίας 2010-2014 ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ αλλά θα προσμετρηθούν στις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις) των εν λόγω εκπαιδευτικών μετά τον μόνιμο διορισμό τους.

Παραθέτουμε και τη σχετική δήλωση του αν. υπ Παιδείας Τ. Κουράκη. «Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012–2014. Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία. Βέβαια, το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν παύει να ισχύει για όλες τις άλλες περιόδους»

2. Διαχωρισμός πινάκων Γενικής και Ειδικής Αγωγής

Το Υπουργείο Παιδείας με το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας εκφράζει την πολιτική βούληση για την προάσπιση των δικαιωμάτων, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών που συμμετέχουν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κάνει σαφές ότι αυτή δεν αποτελεί ένα ακόμη «παζάρι» δικαιωμάτων. Με το άνοιγμα και τον διαχωρισμό των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010 και όχι από το 2015 και την προσμέτρηση της προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, κατόχων σεμιναρίων, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών ειδικής αγωγής μόνο στον οικείο πίνακα και όχι και στους δύο (γενικής και ειδικής αγωγής) εξασφαλίζεται η ποιότητα και αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης.

Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής από εκπαιδευτικούς οι οποίοι κατέχοντας «αγορασμένα» μεταπτυχιακά μπαίνουν στους πίνακες της ειδικής αγωγής και στη συνέχεια μεταπηδούν σε αυτόν της γενικής προσπερνώντας συναδέλφους που έχουν πετύχει σε εξετάσεις ΑΣΕΠ ή κατέχουν σημαντική προϋπηρεσία; Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και η βοήθεια σε παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αν και έχουν κάποια κατάρτιση και εμπειρία στην ειδική αγωγή μοναδικό μέλημά τους είναι να μεταπηδήσουν στη γενική αγωγή και τελικά να διοριστούν σε αυτή;

Αποτελεί νομοθετική και πανεκπαιδευτική πρωτοτυπία το φαινόμενο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής λόγω κάποιου ακαδημαϊκού προσόντος (διδακτορικό/μεταπτυχιακό/ σεμινάριο ή απλά προϋπηρεσία ενός έτους) να ονομάζονται κλάδοι ΠΕ, ΔΕ 50 και με το ίδιο βασικό πτυχίο να εγγράφονται σε δύο (2) πίνακες αναπληρωτών ταυτόχρονα.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις (μη προσμέτρηση στο διπλάσιο δυσπρόσιτων και διαχωρισμός πινάκων γενικής-ειδικής αγωγής) έρχονται να ικανοποιήσουν τις μέχρι τώρα δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, να ενισχύσουν το του αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας στον πολύπαθο εκπαιδευτικό χώρο.

Η σημερινή αντίδραση της Π.Ε.Α.Δ και του Σ.Α.Ν δεν έχει συντεχνιακά ερείσματα αλλά αποτελεί έκφραση προάσπισης της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Θεωρώντας ότι πρέπει επιτέλους στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι να υπάρχει εντιμότητα και συνέπεια λόγων και έργων καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην υποκύψει σε συντεχνιακές μειοψηφίες και ομάδες αναπληρωτών (δυσπρόσιτων και ειδικής αγωγής). Τα αιτήματα και επιχειρήματα τους αποτελούν εσκεμμένες και ιδιοτελείς επιλογές που όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά γίνονται υπό το κράτος συντεχνιακής αντίληψης και επιπόλαιας και συμφεροντολογικής σκέψης. Ο λόγος των εκπαιδευτικών λειτουργών οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από σοβαρό ήθος, ανιδιοτέλεια και την αναγκαία λογική και επιχειρηματολογία και ύστερα να επιδεικνύει περίσσεια κριτικής και πολυμάθειας. Οι ανεξήγητες και αναιτιολόγητες αυτές ενέργειες αυτών αλλά και κάποιων συνδικαλιστικών ταγών παραπέμπουν συνειρμικά στην έκφραση «αἰδώς Ἀργεῖοι» (Ομήρου Ιλιάδα, Ε 787, 0 502.).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα εφαρμογή για διαδικτυακές αγορές


Λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, από smartwatch μέχρι υπολογιστή.

Μια νέα εφαρμογή μόδας που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων fashionistas, οι οποίοι έσπευσαν να την κατεβάσουν από την πρώτη στιγμή.

Η εφαρμογή ονομάζεται «The WantList» και λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, από smartwatch και smartphone, μέχρι υπολογιστές και λάπτοπ. Φανταστείτε κάτι σαν έναν προσωπικό στιλίστα, που θα κουβαλάτε μαζί σας όπου κι αν πάτε, ο οποίος θα σκανάρει τα ρούχα που σας αρέσουν από μια ποικιλία εμπόρων λιανικής και θα θυμάται τα γούστα σας, τα χρώματα που προτιμάτε, μέχρι και τα prints που σας αρέσουν πιο πολύ.

Καλές διαδικτυακές αγορές!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ομπάμα: Δεν έχουμε θεραπευτεί από τον ρατσισμό


«Δεν έχουμε θεραπευτεί από τον ρατσισμό» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισημαίνοντας ότι η σκιά των φυλετικών διακρίσεων συνεχίζει να καλύπτει την αμερικανική κοινωνία, λίγες ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας 21χρονος λευκός στη Νότια Καρολίνα με αποτέλεσμα τον θάνατο 9 Αφροαμερικανών.

«Το θέμα δεν είναι απλά να μην λέμε "νέγρος" δημοσίως επειδή είναι αγένεια, δεν είναι αυτό το οποίο λαμβάνουμε υπόψη μας προκειμένου να εκτιμήσουμε εάν ο ρατσισμός υφίσταται ή όχι» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος της χώρας, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «WTF with Marc Maron» που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.

«Δεν είναι μόνο ένα θέμα παγιωμένων διακρίσεων. Οι κοινωνίες δεν έχουν εξαλείψει απόλυτα, μέσα σε μία ημέρα, τα γεγονότα που συνέβησαν 200 ή 300 χρόνια νωρίτερα» συνέχισε ο Ομπάμα.

«Η κληρονομιά της δουλείας, των (νόμων των φυλετικών διακρίσεων) Τζιμ Κρόου, των διακρίσεων σε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωή μας, αυτό έχει ένα διαρκή αντίκτυπο κι αποτελεί κομμάτι του DNA μας» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εντούτοις επέμεινε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί: «είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι φυλετικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί αισθητά κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες, οι συμπεριφορές έχουν αλλάξει. Αυτό είναι γεγονός» τόνισε ο ίδιος.

«Να μη λέτε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο θέμα των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ» υπογράμμισε σε αυτήν τη συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλεισμός από την γκάφα του αιώνα


Οι γκάφες στην ΕΟΚ είναι... ρουτίνα. Στον χθεσινό αγώνα της εθνικής γυναικών στο Ευρωμπάσκετ αρκούσε νίκη με 15 πόντους επί του Μαυροβουνίου για να εξασφαλίσουν τα κορίτσια του Δικαιουλάκου την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες (αλλαγή κανονισμών ισοβαθμίας 2014 που μετρούν μεταξύ τους νίκες, διαφορές και τρίτο κριτήριο είναι η προτεραιότητα της απλής νίκης και όχι το goal average).

Η εθνική μας είχε την τελευταία επίθεση του αγώνα προηγούμενη με 13 πόντους. Αρκούσε εν ολίγοις ένα δίποντο για την πρόκριση. Όλοι απορήσαμε βλέποντας τα κορίτσια να σουτάρουν τρίποντο. Έλα όμως που υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια που χάλασε αυτή την υπέροχη ιστορία που έφτιαξαν με τρομερές υπερβάσεις ο Τζώρτζης με τα κορίτσια του. Η Ομοσπονδία είχε ενημερώσει την ομάδα ότι δεν χρειάζεται νίκη με 15, αλλά με 16 πόντους. Αγνοούσαν εν ολίγοις τον νέο κανονισμό.



Δικαίως θα αναρωτηθείτε γιατί άφησε ο προπονητής την τύχη του στην ασχετοσύνη των ''συνοδών''. Ο Δικαιουλάκος σύμφωνα με μαρτυρίες παικτριών επέμενε για το +15, αλλά οι γίγαντες επέμειναν τόσο που τελικά έπεισαν και εκείνον και τα κορίτσια.

Κρίμα για την τεράστια προσπάθεια της ομάδας που έκανε ιστορικές νίκες και έφτασε μια ανάσα από μια ακόμη υπέρβαση και τεράστια διάκριση. Αρκούσε όμως ένας λάθος άνθρωπος για να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Ιστορίες για αγρίους...


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενεργοποιείται η «επιταγή εισόδου» για 8.663 ανέργους


Επιλύθηκε το ζήτημα με την ηλικία για 8.663 επιλαχόντες των επιταγών εισόδου για νέους 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών και αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αιτούντων ανέργων από τα προγράμματα.

Ως εκ τούτου, οι επιλαχόντες που πλέον δικαιούνται την επιταγή εισόδου στη θέση των διαγραφέντων, μπορούν να την ενεργοποιήσουν έως και τις 19 Αυγούστου.

Το πρόβλημα με την ένταξη των επιλαχόντων προέκυψε από το γεγονός ότι στις αρχικές προσκλήσεις που δημοσιεύτηκαν το 2014, δεν αποσαφηνιζόταν αν το οριζόμενο όριο ηλικίας υπολογίζεται από τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης από τον άνεργο ή τη στιγμή της ενεργοποίησης της επιταγής και της ένταξής του στα προγράμματα.

Μετά τις ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου η Κομισιόν δέχτηκε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς ότι το όριο ηλικίας του ανέργου πρέπει να υπολογίζεται από την υποβολή της αίτησης.

Οι πίνακες κατάταξης των νέων επιλεγέντων ήδη αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από την αναπληρώτρια υπουργό.

Επισημαίνεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι πίνακες των νέων επιλεγέντων στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης www.voucher.gov.gr προκειμένου οι νέοι επιλεγέντες, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό αριθμό υποβολής αίτησης, να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι την επιταγή εισόδου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την ημερίδα της ΕΣΑμεΑ «Δια Βίου Εκπαίδευση και Αναπηρία»


Ανακοίνωση 22.06.2015


Αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου οι φωτογραφίες από την ημερίδα της ΕΣΑμεΑ «Δια Βίου Εκπαίδευση και Αναπηρία», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Το άλμπουμ βρίσκεται εδώ
Επίσης είναι αναρτημένα τα βίντεο 1, 2 , από τις εργασίες της ημερίδας, οι ομιλίες και οι δύο ομάδες εργασίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Υπέκυψε στη μοίρα του και στα κιλά του


Έφυγε από τη ζωή ο παχύτερος άνθρωπος της Βρετανίας.

Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τον Carl Thompson πως αν δεν έχανε βάρος θα έχανε τη ζωή του. Σε ηλικία 33 ετών είχε φτάσει να ζυγίζει 413 κιλά.

Λίγες ώρες μετά την τελευταία του παραγγελία από το αγαπημένο του delivery, βρέθηκε νεκρός.

Ο εξευτελισμός του νεαρού άνδρα λόγω των κιλών του συνεχίστηκε και μετά θάνατον. Χρειάστηκαν ώρες για να μεταφερθεί η σορός του από το σπίτι του και χρησιμοποιήθηκε ένας μικρός γερανός για να τον βγάλει από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο δρόμος έξω από το σπίτι του παρέμεινε κλειστός.

Ο 33χρονος ζούσε εγκλωβισμένος3 στο σπίτι του για περισσότερο από ένα χρόνο ενώ οι γιατροί τον είχαν προειδοποιήσει πως έπρεπε να χάσει το 70% του βάρους του για να ζήσει.

Ο ιδιοκτήτης του αγαπημένου του takeaway, που του παρέδιδε το φαγητό του στο κρεβάτι του- είχε κλειδί του σπιτιού του- και περιέγραψε πόσο είχε μειώσει το τελευταίο διάστημα τις παραγγελίες του με σκοπό να χάσει κιλά.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είχε περιορίσει πολύ το φαγητό του, έκανε μόνο μία ή δύο παραγγελίες την ημέρα», δήλωσε ο Merdad Mohebbi, ιδιοκτήτης της Q Pizza στην εφημερίδα The Sun. «Όταν του πήγα την παραγγελία έδειχνε χαρούμενος, μου έλεγε πως θα πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ήταν γεμάτος ζωή».

Τον περασμένο μήνα ο Thompson είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή ικετεύοντας για βοήθεια και τονίζοντας πως ήθελε να χάσει βάρος με φυσιολογικό τρόπο παρά να βάλει γαστρικό δακτύλιο.

Η απώλεια της μητέρας του το 2012 ήταν στιγμή- ορόσημο για τον άνδρα που, αν και ήδη παχύσαρκος, εκτοξεύτηκε μέσα σε τρία χρόνια από τα 190 στα 413 κιλά.

Κατανάλωνε 10.000 θερμίδες την ημέρα και δεν μπορούσε πια να περπατήσει ούτε να φροντίσει τον εαυτό του.

Ζούσε με επιδόματα ανικανότητας και αναπηρίας, δεν δούλευε από τα 17 του και ξόδευε περίπου 200 λίρες την εβδομάδα σε φαγητό απ’ έξω.

Δείτε τις φωτογραφίες











Διαβάστε περισσότερα...

Ο μακρύς δρόμος της ανάρρωσης για ένα γενναίο κορίτσι


Αυτή είναι η ιστορία της - Δείτε τις φωτογραφίες της.

Στα 13 της η Hannah έχει ήδη δώσει μια μεγάλη, επώδυνη αλλά και νικηφόρα μάχη: με τη σκολίωση. Ήταν εννέα χρονών όταν άρχισε να φορά κηδεμόνα για 23 ώρες την ημέρα με την ελπίδα να έρθει στη σωστή θέση η σπονδυλική της στήλη, κάτι που προσπαθούσε να κρύψει από τους συμμαθητές της.

Ο κηδεμόνας δεν έφερε όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα κι έτσι αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση. Η φωτογράφος θεία της κατέγραψε την επώδυνη πορεία της προς την ανάρρωση.

Η Julia Cybularz συγκέντρωσε τις φωτογραφίες αυτές στη συλλογή με τίτλο «Breaking the Girl», ξεκινώντας με τη Hannah να βάζει τον πρώτο της κηδεμόνα και καταγράφοντας όλο το δρόμο που διένυσε με μέχρι την ανάρρωση από τη χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία της τοποθέτησαν ράβδους τιτανίου στη σπονδυλική στήλη.

Χρειάστηκε περισσότερο από δύο μήνες αποκατάστασης μετά το χειρουργείο και πλέον είναι έτοιμη να πάει το φθινόπωρο στο γυμνάσιο.

«Παρέμενε για πολύ καιρό κρυμμένη πίσω από τον κηδεμόνα της. Τώρα βρίσκει νέους φίλους, εκδηλώνει τα ενδιαφέροντά της. Η εμπειρία της αυτή τη διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό», εξηγεί η Cybularz.

Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις για τη βελτιστοποίηση του νομοσχεδίου για τα ΚΕΠΑ


Δελτίο Τύπου 22.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1746


Θετικό κρίνει η ΕΣΑμεΑ το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Μέτρα Ανακούφισης για τα Α.μεΑ. και απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)», μετά τη δημόσια διαβούλευση.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται θετικές διατάξεις ως προς την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των ΚΕΠΑ. Θετικές επίσης είναι διατάξεις με τις οποίες καταργούνται άδικα μέτρα όπως, η διακοπή του εξωιδρυματικού επιδόματος κατά την νοσηλεία του δικαιούχου και η διακοπή χορήγησης της σύνταξης υπερηλίκων του ΟΓΑ σε άτομα με βαριές αναπηρίες.

Επισημαίνεται επίσης ότι μέρος των προτάσεων που είχε καταθέσει η Ε.Σ.ΑμεΑ κατά την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης έχουν συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του κατατεθέντος νομοσχεδίου.

Με νέα επιστολή της ΕΣΑμεΑ καταθέτει προτάσεις στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Η επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.76 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ασημένιοι» Κορακάκη, Μαλγαρινός


Η Άννα Κορακάκη και ο Κωνσταντίνος Μαλγαρινός κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι στην κατηγορία μεικτού από 10 μέτρα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Το ελληνικό δίδυμο έδωσε μεγάλη μάχη στον τελικό για το χρυσο μετάλλιο αλλά ηττήθηκε 5-4 απο το γερμανικό διδυμο Μόνικα Καρς, Κρίστιαν Ρέιτζ με 5-4 κι έτσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο που είναι το έκτο συνολικά της Ελλάδας στη διοργάνωση το οποίο και την φέρνει στην 19η θέση του πίνακα των μεταλλίων.

«Ασημένιοι» Κορακάκη, Μαλγαρινός


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...