Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η Apple θα πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες για το Apple Music

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έπιασαν οι απειλές της Taylor Swift.

Η Apple Inc ανακοίνωσε ότι αλλάζει την πολιτική της και θα πληρώνει πλέον δικαιώματα στους καλλιτέχνες και κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου της νέας της υπηρεσίας Apple Music, μετά την ανακοίνωση της Taylor Swift ότι δεν θα παραχωρήσει στην υπηρεσία αυτή το τελευταίο άλμπουμ της «1989».

Η Apple προσφέρει μια δωρεάν τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο της νέας music streaming υπηρεσίας της και είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες για την χρήση της μουσικής τους κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής.

Την αλλαγή πολιτικής της Apple ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Έντι Κιου μέσω Twitter. «Σε ακούμε @taylorswift13», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Κιου.

Η 25χρονη καλλιτέχνης δήλωνε χθες σε μια ανάρτησή της στο Tumblr ότι θεωρεί απογοητευτική και σοκαριστική την πολιτική της Apple να μην πληρώνει τους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου της νέας υπηρεσίας της Apple Music, καθώς αυτό θα ζημιώσει τους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται τώρα στο ξεκίνημά τους και σημείωνε ότι γι'αυτόν τον λόγο δεν θα παραχωρήσει το τελευταίο της άλμπουμ στην υπηρεσία. Μετά την ανακοίνωση της αλλαγής πολιτικής, η Τέιλορ Σουίφτ ευχαρίστησε και αυτή μέσω Twitter την Apple και τους θαυμαστές της, λέγοντας στα 59 εκατομμύρια αυτών που την ακολουθούν στο Twitter: «Είμαι περιχαρής και ανακουφισμένη. Σας ευχαριστώ σήμερα για την υποστήριξή σας. Μας άκουσαν».



Η Taylor Swift έχει και στο παρελθόν στραφεί κατά των υπηρεσιών music streaming. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε αποσύρει ολόκληρο τον κατάλογο με την μουσική της από το Spotify και είχε αρνηθεί να παραχωρήσει το «1989» στις υπηρεσίες συνεχούς ροής μουσικής, με το επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν συρρικνώσει δραματικά τις πωλήσεις ολόκληρων των άλμπουμ.

Ωστόσο η διάσημη αμερικανίδα μουσικός έχει υποστηρίξει την πολιτική της Apple να αντικαταστήσει τις δωρεάν υπηρεσίες συνεχούς ροής που στηρίζονταν στις διαφημίσεις με μια που χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των χρηστών.

Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε τα tweets του Κιου και την είδηση ότι η εταιρεία θα πληρώνει πλέον δικαιώματα στους καλλιτέχνες κατά την διάρκεια της τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου της υπηρεσίας της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.