Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Μπέρδεμα για το τι θα γίνει με τις συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρωμανιάς: Πάμε για κατάργηση των πρόωρων συντάξεων

«Το θέμα είναι ποιοι θα θεωρηθεί ότι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα»
«Φαίνεται ότι είναι σίγουρο ότι πάμε για κατάργηση των πρόωρων, των μειωμένων συντάξεων, αλλά σταδιακά, θα ξεκινήσει από 1/1/2016 και θα πάει μέχρι το 2025», δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Mega.

Διευκρίνισε επίσης ότι στο έγγραφο που παρέδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα περιλαμβανόταν η φράση «τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θιγούν». Άρα, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ρωμανιά, αυτό έχει γίνει δεκτό από τους δανειστές.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, δεν θα θιγούν μητέρες ανήλικων παιδιών, υπαγόμενοι βαρέα και ανθυγιεινά και ΑΜΕΑ.

«Δεδομένης όμως της πρόβλεψης για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το θέμα είναι το ποιοι θα θεωρηθεί ότι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για κατάργηση της έκπτωσης του 1% των εργοδοτικών εισφορών και θα αύξηση 1% των εισφορών των εργαζομένων, ο κ. Ρωμανιάς παραδέχθηκε ότι βρίσκονται στο τραπέζι αλλά εκτίμησε ότι δεν θα περάσουν.

-----------

Στρατούλης: Καμία μείωση στις συντάξεις

«Δεν θα γίνει καμία μείωση στις συντάξεις» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σχετικά με το θέμα των συντάξεων.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε πως «όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και τις έξι διαδοχικές μειώσεις, οι συντάξεις έχουν κατεδαφιστεί και έχουν κριθεί αντισυνταγματικές» και συνέχισε λέγοντας πως οι «δανειστές πρέπει να καταλάβουν πως σε αυτή τη χώρα υπάρχει σύνταγμα και δεν πρέπει να παραβιάζεται».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
-----------

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις


«Αυτό που προσδιορίζει τις πιθανότητες (να υπάρξει συμφωνία) είναι η σταθερή προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας και να επιτευχθεί μία κοινά αποδεκτή συμφωνία, αυτό που κάναμε όλο αυτό το διάστημα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «έχουν γίνει αρκετά βήματα» και συμπλήρωσε: «Έχουμε φτάσει, λοιπόν, σε αυτή την ώρα, όπου η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει και αυτή να δείξει αν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Το αδιέξοδο έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν θα είναι μόνο για τη μία πλευρά, θα είναι και για τις δύο πλευρές. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι που θα οδηγήσει σε ωριμότερες σκέψεις και στην επίτευξη μίας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας. Ναι... θα πρυτανεύσει η λογική».

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση, είτε σε επικουρικές, είτε σε βασικές συντάξεις. Αυτό είναι, θεωρώ, το βασικό από μας σταθερό σημείο και να το θεωρήσετε ως δεδομένο. Τουλάχιστον σε σχέση με τις δικές μας επιδιώξεις».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε:

«Υπάρχουν προθεσμίες, οι οποίες ξέρετε πολύ καλά ότι μπορούν και πηγαίνουν όλο και πιο εκεί. Για το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του ΔΝΤ, προφανώς η μη συμμετοχή του θα προέλθει μέσα από κάποια συμφωνία που θα του δίνει τη δυνατότητα αυτή, χωρίς να θεωρηθεί ότι δημιουργείται πρόβλημα για την Ελλάδα... Είναι επιδίωξή μας η συμφωνία»


Πηγή: www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.