Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «υποστελέχωση» του Τελωνείου της Ξάνθης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το τελωνείο έχει να διαχειριστεί ιδιαίτερα μεγάλο όγκο παραστατικών».

Με ερώτησή τους που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της υποστελέχωσης του Τελωνείου της Ξάνθης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ και Ευστάθιος Γιαννακίδης, ζητούν να μάθουν αφενός μεν σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να καταστεί δυνατή από τους εργαζόμενους η πιστή εφαρμογή των οριζόμενων από τον Εθνικό και Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης του τελωνείου Ξάνθης και αφετέρου δε εάν προτίθεται η κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να δημιουργηθούν μόνιμα μηχανογραφημένα κλιμάκια της τελωνειακής αρχής στον σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στο λιμάνι των Αβδήρων.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση «το τελωνείο Ξάνθης είναι υπεύθυνο για μια σειρά μεγάλων επιχειρήσεων. Το γεγονός ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) που επιβάλλεται πάνω σε ενεργειακά προϊόντα, καπνικά και αλκοολούχα, αντιστοιχεί στο 59% των συνολικών εσόδων που αποφέρουν τα τελωνεία στα κρατικά ταμεία (Στοιχεία ΓΓΔΕ 2014), καταδεικνύει εμφατικά την ιδιαίτερη σημασία του εν λόγω τελωνείου. Επιπλέον, και στα πλαίσια του σχεδιασμού για την πάταξη του λαθρεμπορίου με τις γειτονικές χώρες, το τελωνείο Ξάνθης διεκπεραιώνει έναν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ελέγχων, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της απώλειας εσόδων από μη καταβληθέντες δασμούς και φόρους».

Τέλος, σημειώνεται στην ερώτηση, πως το τελωνείο έχει να διαχειριστεί ιδιαίτερα μεγάλο όγκο παραστατικών με απαλλαγή Φ.Π.Α., γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη για επιπλέον ελέγχους, προκειμένου να αποκλειστεί ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

«Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, οι υπάλληλοι του τελωνείου Ξάνθης καλούνται σε ημερήσια βάση να διεκπεραιώσουν έναν εξαιρετικά σημαντικό αλλά και ιδιαίτερα αυξημένο σε φόρτο έργο υπερβαίνοντας καθημερινά εαυτόν, καθώς το απασχολούμενο προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες», καταλήγουν στην ερώτησή τους οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.