Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Δεν υπάρχει αλλαγή σχετικά με δεύτερη ανάθεση μαθημάτων στη Β/θμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέριμνα για τον κατά προτεραιότητα διορισμό εκπαιδευτικών διοριστέων του 2008.

Μέριμνα θα υπάρξει από την πλευρά του Υπουργείου για τον κατά προτεραιότητα διορισμό των εκπαιδευτικών με κατοχυρωμένο δικαίωμα διορισμού από το 2008 σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας που εκπρόσωποί της είχαν συνάντηση με την κα Κυριακίδη, συνεργάτη του Τάσου Κουράκη.

Επίσης έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει αλλαγή ως προς τα ισχύοντα σχετικά με το μάθημα δεύτερης ανάθεσης στη Δευτεροβάθμια.

Η συνάντηση πραγματοποίηθηκε στις 12.06.2015 και από την πλευρά του της ΠΕΚΑΓΕΠΕ συμμετείχαν η Πρόεδρος Στεφανία Μπετίνα Αλβίνα Τίλε και ο Γεώργιος Ζουζανέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχε η κα. Ειρήνη Κυριακίδη, συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αναστάσιου Κουράκη. Η συνάντηση είχε ως στόχο να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι της ΠΕΚΑΓΕΠΕ τόσο για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, όσο και για άλλα επείγοντα θέματα της Εκπαίδευσης, τα οποία, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. διαμορφώνονται ως εξής:

• Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αναφορικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, το οποίο έχει οδηγηθεί ουσιαστικά σε «πάγωμα», τόσο λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που ακολούθησαν της εισήγησης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., όσο και λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η εξεύρεση λύσης, η οποία θα επιτρέπει την ολόπλευρη αντιμετώπιση του ζητήματος.
• Ο αριθμός των οργανικών θέσεων, για τη σύσταση των οποίων το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα είναι ωστόσο κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.
• Δεν υπήρξε πληροφόρηση σχετικά με των αριθμό των αιτήσεων μετάθεσης που σκοπεύει να ικανοποιήσει το Υπουργείο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά για όλες τις κατηγορίες εκπαιδευτικών, πλην των μεταταγμένων.
• Θα ληφθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα διορισμό των εκπαιδευτικών με κατοχυρωμένο δικαίωμα διορισμού από το 2008.
• Δεν υπάρχει αλλαγή ως προς τα ισχύοντα σχετικά με το μάθημα δεύτερης ανάθεσης στη Δευτεροβάθμια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.