Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τον μαχαίρωσε γιατί τον ενοχλούσαν… τα όργια


Συνελήφθη Αμερικανός που επιτέθηκε στον «θορυβώδη» συγκάτοικο του - Δείτε το βίντεο.

Είναι πλέον πίσω από τα κάγκελα της φυλακής Bexar County και ο λόγος δεν είναι ηθικός, αλλά… ηχητικός. Ένας Αμερικανός συνελήφθη στον Σαν Αντόνιο γιατί μαχαίρωσε τον συγκάτοικο του.

Πως έφτασε μέχρι την επίθεση; Αιτία ήταν το γεγονός ότι ο 42χρονος Αντόνιο Φλόρες ενοχλήθηκε από τον θόρυβο που έκανε ο συγκάτοικος του την ώρα των οργίων του με δύο γυναίκες. Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν τρεις μήνες για να τον συλλάβουν, ώσπου μετά το ανθρωποκυνηγητό έπεσε τελικά στα χέρια τους. Και οι δύο γυναίκες –που ήταν στο δωμάτιο του συγκατοίκου του- μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τον 42χρονο από μια σειρά φωτογραφιών.

Όπως ανέφεραν, ο άνδρας έσπασε την πόρτα του δωματίου του συγκάτοικου του και παραπονέθηκε ότι έκανε πολύ θόρυβο κατά τη διάρκεια του σεξ. Μετά ο Φλόρες άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και μαχαίρωσε τον 36χρονο πολλές φορές στο κεφάλι, στην πλάτη και στα χέρια. Τελικά ο συγκάτοικος τη γλίτωσε φτηνά, καθώς μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και ο Αντόνιο Φλόρες συνελήφθη με τις κατηγορίες για απόπειρα φόνου και διάρρηξη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησε από κώμα και μιλούσε άπταιστα κινεζικά


Κι όμως συνέβη. Ένας άνδρας από την Αυστραλία βρισκόταν σε κώμα επί μια εβδομάδα μετά από ένα σοβαρό τροχαίο που είχε. Όταν ξύπνησε μιλούσε... Μάνταριν, την πιο διαδεδομένη διάλεκτο της Κίνας.

Ο αγγλόφωνος Ben McMahon από τη Μελβούρνη, 22 ετών, ανέφερε ότι όταν ξύπνησε από το κώμα και είδε μια νοσοκόμα η οποία έμοιαζε με Ασιάτισσα να στέκεται δίπλα από το κρεβάτι του, γύρισε και της είπε στα κινέζικα: "Συγγνώμη, πραγματικά πονάω εδώ".

Στη συνέχεια της ζήτησε χαρτί και στυλό και έγραψε πάλι σε διάλεκτο Μάνταριν: "Αγαπώ τη μαμά μου, τον μπαμπά μου και θα ανακάμψω".

Οι νέες γλωσσικές του δεξιότητες προκάλεσαν αμηχανία στους γιατρούς και την οικογένειά του.

Παρότι ο 22χρονος είχε κάνει κάποια μαθήματα κινεζικών όταν ήταν στο σχολείο, ποτέ δεν μιλούσε άπταιστα τη γλώσσα.

"Δεν σκέφτηκα συνειδητά να μιλήσω Μάνταριν, ήταν κάτι που απλώς βγήκε από μέσα μου και ήταν αυτό που μου φάνηκε πιο φυσιολογικό" σημείωσε.



Στον Ben πήρε 2-3 μέρες για να θυμηθεί πάλι να μιλά αγγλικά. Οι νέες γνώσεις του Ben, του έχουν ανοίξει και νέες... πόρτες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η ξενάγηση γκρουπ Κινέζων και η παρουσίαση τηλεοπτικής εκπομπής στα κινέζικα.

Τώρα έχει μετακομίσει στην Σανγκάη για να σπουδάσει. Δηλώνει ότι ήταν τυχερός που είναι ζωντανός και είναι σε θέση να μιλά μια δεύτερη γλώσσα.

Αυτό που συνέβη στον Ben είχε συμβεί και το 2010, όταν ένα 13χρονο κορίτσι από την Κροατία ξύπνησε από κώμα και μιλούσε αντί για τη μητρική της γλώσσα... άπταιστα γερμανικά.

Πιο πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2013, ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού βρέθηκε αναίσθητος σε ένα δωμάτιο πανδοχείου. Δεν θυμόταν ποιος ήταν και μιλούσε... σουηδικά.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ίσως ο πιο γυμνασμένος άντρας του κόσμου


Ο Rich Froning κατακτά τα τελευταία χρόνια τον τίτλο του Fittest Man on Earth.

Φανταστείτε ακριβώς αυτό: Έναν διαγωνισμό τεσσάρων ημερών, με δυο ή τέσσερις προπονήσεις την ημέρα που περιλαμβάνουν τρέξιμο, κολύμπι, squats, push-ups, ανάβαση με σχοινί, εναέρια squats και ακόμα περισσότερα. Οι 43 συνολικά συμμετέχοντες διεκδικούν τον τίτλο του Fittest on Earth.

Τώρα φανταστείτε έναν άνθρωπο ο οποίος όχι μόνο λαμβάνει μέρος στον παραπάνω διαγωνισμός επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια αλλά έρχεται πρώτος σε κάθε έναν από αυτούς.

Αυτός ο υπεράνθρωπος-γράφει το CNN, ονομάζεται Rich Froning και κατέκτησε για τέταρτη χρονιά τον τίτλο Fittest Man on Earth στους αγώνες CrossFit.





Δείτε το βίντεο από παλαιότερη συμμετοχή του...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλόκοτα οδικά σήματα από τα πέρατα του κόσμου


Τα τρελά και παλαβά των δρόμων της οικουμένης!

Είναι γεγονός ότι όταν κάνουμε την ίδια διαδρομή κάθε μέρα συνηθίζουμε να βλέπουμε συνεχώς τα ίδια πράγματα, προσπερνώντας τα οδικά σήματα χωρίς να δίνουμε πια σημασία.

Ξέρουμε πλέον από μνήμης τα «Stop» και τις απαγορευτικές πινακίδες, παραχωρούμε υποχρεωτικά προτεραιότητα χωρίς να συμβουλευόμαστε ακόμα το αντίστοιχο σήμα κ.ο.κ.

Αν όμως βρεθούμε με το τιμόνι στα χέρια σε άλλες χώρες κάποια σήματα θα μας κάνουν αναμφίβολα εντύπωση και δεν θα τα προσπεράσουμε με την ίδια χαρακτηριστική ευκολία. Αντιθέτως, θα αποσβολωθούμε στις θέσεις μας και θα τα παρατηρούμε με το στόμα ανοιχτό!

Για πάμε λοιπόν ένα οδικό ταξίδι σε δρόμους της οικουμένης για να δούμε αυτά…

Αυτά τα οτοστόπ δεν τα θες στο αμάξι σου



Αν δεις λέει κάποιον να κάνει οτοστόπ έξω από φυλακή των ΗΠΑ, να μην τον πάρεις στο αμάξι σου, καθώς μπορεί κάλλιστα να είναι δραπέτης! Τόσο εύκολες -και πολιτισμένες- οι αποδράσεις στην Αμερική…

Ζώνη σπασίματος τακουνιών



Αν σκοπεύετε να οργώσετε τον κόσμο πάνω στα 12ποντα τακούνια σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε τους τουριστικούς οδηγούς για τα μέρη που φιγουράρουν τα συγκεκριμένα σήματα της Ευρώπης. Κι αυτό γιατί τα ευρωπαϊκά πλακόστρωτα είναι ο Νο 1 κίνδυνος κατά των τακουνιών…

Προσοχή, άρμα μάχης μπροστά!



Απολαμβάνεις τη βόλτα σου με το αυτοκίνητο και ξαφνικά συναντάς το σήμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν έχει συμβεί πραξικόπημα! Περνούν αλήθεια τόσα τανκς από τον συγκεκριμένο δρόμο, τα οποία μάλιστα δεν τα βλέπουν οι οδηγοί; Τόσοι τόνοι δηλαδή αργοκίνητου και θωρακισμένου μετάλλου περνούν απαρατήρητοι;

Οι πάπιες το ’σκασαν (σχεδόν)



Δεν ξέρουμε πώς ορίζει ο συγκεκριμένος συγκοινωνιολόγος την πάπια, σίγουρα πάντως τελείως διαφορετικά από μας…

Γαβ, γαβ, γαβ



Αυτό το σήμα πρέπει να έχει φτιαχτεί για πλάκα, πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι απευθύνεται σε σκύλους; Όλοι ξέρουμε ότι οι τετράποδοι φίλοι μας δεν τα πάνε καλά με την ανάγνωση…

Προτεραιότητα στα παιδιά και τους αγριόχοιρους (και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά)



Είναι υπέροχο να πας για σαφάρι στην Κένυα, ακόμα καλύτερη όμως είναι η πινακίδα έξω από το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, αυτή που δίνει προτεραιότητα στους αφρικανικούς αγριόχοιρους και μετά στα παιδιά! Σεβασμός στη φύση…

Θάνατος μετά… προστίμου



Όποιος σκοπεύει να αυτοκτονήσει αγγίζοντας τα υψηλής τάσης καλώδια του τραμ στο Νιούκαστλ της Βρετανίας, οφείλει να ξέρει ότι πρέπει να επιστρέψει από τον άλλο κόσμο για να ξοφλήσει το τσουχτερό πρόστιμο των 200 δολαρίων! Όσο για την τιμωρία αν δεν εμφανιστείς να πληρώσεις, ελέγχεται ακόμα…

Η μηχανή του πνιγμού



Αν ακούτε ένα υπόκωφο και χαιρέκακο γέλιο, είναι από τον κακό του Τζέιμς Μποντ που έστησε τη νέα του παγίδα. Στο Κάλγκαρι του Καναδά αυτή τη φορά, εκεί δουλεύει η μηχανή που σε στέλνει κατευθείαν στον υγρό τάφο! Σοβαρά τώρα, το σήμα είναι στημένο έξω από τον υδατοφράκτη της πόλης και λειτουργεί ως αποτρεπτικό για τους λουόμενους, καθώς εκεί καραδοκεί η απόλυτη μηχανή του θανάτου…

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να διασκεδάσετε στη Σάντα Κρουζ!



Αναρωτιόμαστε τι να επιτρέπεται τελικά στη γνωστή πόλη της Καλιφόρνια, καθώς όλα τα γνωστά απαγορεύονται! Ακούγεται σαν την πόλη των ονείρων μας, εκεί που τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ, απλά-απλά γιατί δεν τα θέλει ο νομοθέτης…

Μόνο αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ…



Φυσικά και έχουν όλοι ενσωματωμένα αλεξίπτωτα στα αυτοκίνητά τους, σαν τον πράκτορα 007 δηλαδή, για τις φορές που θα βρεθείς σε απόκρημνο βράχο και θα θες πάση θυσία να συνεχίσεις την πορεία σου με το αμάξι στο άγνωστο του αιθέρα…



Διαβάστε περισσότερα...

Το Σεπτέμβριο θα έχει απάντηση το ΥΠΑΙΘ για την ανατροπή του 1/10


Προσπάθειες για την έγκαιρη κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή.

Εντός του Σεπτεμβρίου θα γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας αν θα ανατραπεί το 1/10 στην εκπαίδευση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για διορισμούς και διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Σύμφωνο με το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας είναι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που όπως είπε ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή έχει στηρίξει την κίνηση ωστόσο απαιτείται και η συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, γιατί η ρύθμιση του 1 προς 10 είναι σε αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών κατ’ εφαρμογή και κατά προσαρμογή με το Πρόγραμμα.

ΑΣΕΠ για βασικές ειδικότητες

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή επεσήμανε ότι «αν η Κυβέρνηση καταφέρει να πείσει κατ’ αρχάς όλα τα μέλη της και στη συνέχεια να είναι πειστική με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -εμείς γι’ αυτό το λόγο καταρτίζουμε σχετική μελέτη τώρα, η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες- τότε θα βγούμε από το 1 προς 10 και θα κάνουμε μια προκήρυξη για τις βασικές ειδικότητες, που θα αφορά -αυτό θέλουμε- δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Αναπληρωτές

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε στη Βουλή ότι αύριο θα γνωρίζει το Υπουργείο πόσα κενά θα υπάρξουν ενώ ενημέρωσε ότι η φιλοδοξία είναι τη Δευτέρα να έχει πάει το πρώτο κύμα των αναπληρωτών, γιατί αφού πάει ένας αναπληρωτής, μετά πρέπει και να τοποθετηθεί. « Θέλουμε τη Δευτέρα να είναι το πρώτο κύμα, ούτως ώστε να έχουμε περιθώριο μέχρι την Πέμπτη» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Ειδική Αγωγή

Αναφορά έγινε από τον υπουργό Παιδείας και στην Ειδική Αγωγή για την οποία υποστήριξε ότι λόγω του γεγονότος ότι ακολουθούνταν άλλες διαδικασίες για αυτή και άλλες για την γενική εκπαίδευση και τελικά υιοθετήθηκε μια κοινή διαδικασία ενημερώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση ότι το 11 είναι επισφαλές όσον αφορά την κάλυψη των κενών.

Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας μετά την έντονη αντίδραση του ενημέρωσε ότι ενδεχομένως το 11 να υλοποιηθεί και θα έχει ενημέρωση γι αυτό στις 8 Σεπτεμβρίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα ακόλουθα:

«Τώρα, μας είπαν, λοιπόν, ότι λόγω αυτών των συγκρούσεων και των καθυστερήσεων το 11 είναι επισφαλές. Η απάντησή μας ήταν πάρα πολύ αυστηρή και όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και σε άλλη γλώσσα. Θεωρώ ότι τη Δευτέρα, ως προς αυτό, θα έχω ενημέρωση ότι και για την Ειδική Αγωγή οι φωνές πιάνουν τόπο και ενδεχομένως στις 11 του μηνός να είμαστε, όπως πρέπει να είμαστε. Ενδεχομένως, λέω. Δεν σας βεβαιώνω. Θέλω να είμαι σαφής και ειλικρινής. Θα το δούμε. Είναι και ένα στοίχημα στοιχειώδους ευρυθμίας για την ελληνική δημοκρατία το να ανοίγουν τα σχολεία της κανονικά».



Διαβάστε περισσότερα...

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Μακεδονία


Για να μην αυξηθεί και τον φετινό χειμώνα.

Προσπαθεί να προλάβει το πρόβλημα… Συστάσεις στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μην παρατηρηθεί και φέτος αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κυρίως στους οικισμούς που δεν υπάρχει τηλεθέρμανση, απευθύνει ενόψει του χειμώνα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εντάθηκε εξαιτίας της μεταστροφής των πολιτών σε άλλες μορφές καυσίμων και κυρίως στην εκτεταμένη χρήση ορυκτών καυσίμων και άλλων υλικών, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και του αυξημένου κόστους πετρελαίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας όχι μόνο των περιοίκων λόγω ρύπανσης της ατμόσφαιρας, αλλά και του ίδιου του χρήστη λόγω ρύπανσης του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Μετά από καταγγελίες η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προέβη σε συστάσεις μεμονωμένων περιπτώσεων, ενώ προμηθεύτηκε φορητά όργανα μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων ώστε να παρακολουθεί την ποιότητα της ατμόσφαιρας και σε περιοχές που δεν καλύπτονται από το δίκτυο των σταθμών μέτρησης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας τα μόνα επιτρεπόμενα είδη καυσίμων στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης είναι: πετρέλαιο θέρμανσης, αέρια καυσίμων των εκάστοτε νόμιμων τύπων προδιαγραφών και τα καύσιμα στερεής βιομάζας.



Διαβάστε περισσότερα...

Η κυριακάτικη απασχόληση πληρώνεται στο 75% του ημερομισθίου


Με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Με τη βούλα του Αρείου Πάγου, οι εργαζόμενοι τις Κυριακές, στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να απολαμβάνουν διπλό μεροκάματο ή προσαύξηση αυτού κατά 75% και ένα ρεπό τη βδομάδα. Μάλιστα, όπως είπε με απόφαση του το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αυτό πρέπει να ισχύει ανεξάρτητα αν η απασχόληση είναι νόμιμη ή παράνομη.

Ο Άρειος Πάγος, δικαίωσε οδηγό φορτηγού υποχρεώνοντας κατασκευαστική εταιρία να του καταβάλλει το ποσό των 5.487 ευρώ ως αμοιβή για την απασχόληση του κατά τις Κυριακές για την οποία δεν είχε πληρωθεί επί δυο χρόνια.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δικαιούται ένα πρόσθετο ημερομίσθιο για κάθε Κυριακή, από τις 57 που εργάστηκε, χωρίς να λάβει ρεπό άλλη ημέρα της εβδομάδας.

Μάλιστα, οι δικαστές διευκρινίζουν την έννοια του «αδικαιολόγητου πλουτισμού του εργοδότη», σημειώνοντας ότι ο εργοδότης στις περιπτώσεις που ο μισθωτός εργάζεται τις Κυριακές, αλλά δεν λαμβάνει άλλη ημέρα αναπαύσεως υποχρεούται να καταβάλλει «κάθε τι που ο εργοδότης θα κατέβαλλε στον ίδιο εργαζόμενο αν εργαζόταν σε ημέρα μη αναπαύσεως, χωρίς όμως την προσαύξηση της υπερεργασίας άλλων ημερών και της αναλογίας επιδομάτων αδείας και εορτών».



Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος έφαγε...43 κάλτσες


Σε νοσοκομείο ζώων για επείγοντα περιστατικά μεταφέρθηκε από τους ιδιοκτήτες τους ένας σκύλος ο οποίος ήταν σε άθλια κατάσταση έχοντας τάση για έμετο και αναγούλα.

Το περιστατικό συνέβη στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και ο εν λόγω σκύλος ονομάζεταιGreat Dane και είναι 3 ετών.

Τι είχε τελικά; Έφταιγε κάτι που είχε φάει. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο από μεγάλη ποσότητα "ξένου σώματος". Μετά από δίωρη επέμβαση, λύθηκε το μυστήριο.





Σύμφωνα με τον δρ Ashley Magee ο σκύλος είχε καταναλώσει...43,5 κάλτσες. Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι ενδεχομένως να είναι πιο περίεργη περίπτωση που έχει ποτέ συναντήσει.

Το σκυλάκι μια μέρα μετά την επέμβαση, γύρισε σπίτι του και εξ΄όσων έχει γίνει γνωστό είναι μια χαρά, αν και δεν ξέρουμε τι...τρώει τον τελευταίο καιρό.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον ΕΛΓΑ


Στόχος η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσφέρει από σήμερα δωρεάν, στους αγρότες ο ΕΛΓΑ, με στόχο τον περιορισμό του κόστους, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την εξασφάλιση της διαφάνειας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, είναι πλέον εφικτή η έκδοση και εκτύπωση βεβαίωσης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, ασφαλιστικής ενημερότητας, βεβαίωσης καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής ΕΛΓΑ, αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου ΕΛΓΑ και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής.

O ΕΛΓΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει αφενός την παροχή αυστηρώς προσωποποιημένης πληροφόρησης και αφετέρου να μην επιβαρύνει τους αγρότες με τη διαδικασία εγγραφής τους σε μια νέα υπηρεσία (δηλαδή την ενεργοποίηση και τη φύλαξη ενός ακόμη κωδικού χρήστη μόνο για τον ΕΛΓΑ) συνεργάστηκε με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε η σύνδεση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ, να γίνεται χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης στις υπηρεσίες της ΓΓΠΣ (myTAXISnet).

Επίσης, οι εν λόγω ηλεκτρονικές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρονται στους πολίτες και μέσω του πιστοποιημένου διαδικτυακού τόπου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Παράλληλα, ο ΕΛΓΑ σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον την ενεργοποίηση και νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών τόσο μέσω της ιστοσελίδας του όσο και μέσω των ΚΕΠ.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος, συνεχίζεται η προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης για να έχει ο οργανισμός τη δυνατότητα να στηρίζει τους αγρότες που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, χωρίς να δημιουργεί ελλείμματα και χρέη.

«Ο ΕΛΓΑ έχει πλέον οικονομικό απόθεμα και μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του προς τους αγρότες. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει αποζημιώσεις» επισήμανε ο κ. Έξαρχος και πρόσθεσε πως έχει αντιμετωπιστεί επιτυχώς το ζήτημα της εισφοροδιαφυγής που ταλάνιζε παλαιότερα τον Οργανισμό, με αποτέλεσμα τα έσοδα του από 70- 80 εκατ. ευρώ να ανέρχονται σήμερα σε περίπου 140 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις που κατέβαλε για το 2013 σε αγρότες ανήλθαν σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ο Οργανισμός δε, ασφαλίζει 800.000 αγρότες εκ των οποίων ένα μικρό ποσοστό που αφορά σε 55.000 αγρότες (για το έτος 2011) δεν κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 45 εκατ. ευρώ. Ανάλογη είναι η εικόνα και για το 2012, αλλά ο ΕΛΓΑ- όπως είπε ο κ. Έξαρχος- αναγνωρίζοντας την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, δίνει παρατάσεις προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες

Την ανάγκη για επιτάχυνση πληρωμής των αποζημιώσεων στους αγρότες επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας ότι βασικό υπόβαθρο γι' αυτή την προσπάθεια αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος και έχει επιτευχθεί, απαλλάσσοντας την Ελλάδα από καταλογισμούς 3,2 δισ. ευρώ. Στην κατεύθυνση επιτάχυνσης καταβολής των αποζημιώσεων- όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος- θα επιδιωχθεί οι δηλώσεις Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) να υποβάλονται πολύ νωρίτερα, στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς, ενώ άμεσα πρόκειται μέσω σχετικής σύμβασης να θεμελιωθεί μια μακροχρόνια συνεργασία του ΕΛΓΑ και του άλλου εποπτευόμενου Οργανισμού του υπουργείου, του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.).

Παράλληλα, σημείωσε ότι στους επόμενους μήνες θα δρομολογηθεί και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον ΕΛΓΑ στη βάση των συμπερασμάτων σχετικής αναλογιστικής μελέτης. «Στόχος είναι η δικαιότερη κατανομή των εισφορών, η επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων αλλά και η κάλυψη νέων κινδύνων» ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «από καμία άλλη τάξη δεν περιμένει η Ελλάδα περισσότερα, παρά από την αγροτιά».

Ο ΕΛΓΑ, τα τελευταία χρόνια, έχει εντάξει σειρά δράσεων και εργαλείων πληροφόρησης των αγροτών, όπως η αυτόματη τηλεφωνική εξυπηρέτηση, η χρήση της οποίας παρουσιάζει ιδιαίτερη ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών «1540» από 22.127 κλήσεις που δέχθηκε το 2012, έφτασε από την αρχή του χρόνου έως σήμερα τις 63.882 κλήσεις. Με την κλήση στο αυτόματο σύστημα εξυπηρέτησης, οι αγρότες ενημερώνονται για τις οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές, τις πρόσφατες αποζημιώσεις/ενισχύσεις που έχουν εκδοθεί για ζημιές που έχουν υποστεί και το διοικητικό στάδιο που βρίσκονται οι εκκρεμείς αιτήσεις τους για αποζημίωση. Σήμερα, στον ΕΛΓΑ εργάζονται 455 μόνιμοι υπάλληλοι (από 550) και έχει ζητηθεί η πρόσληψη έξι κτηνιάτρων, τριών επιστημόνων πληροφορικής και τεσσάρων οικονομολόγων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναβάθμισης και εμπλουτισμού των δράσεών του.



Διαβάστε περισσότερα...

Ασθενής γρονθοκόπησε γιατρό


Αναστάτωση επικράτησε στο νοσοκομείο των Τρικάλων όταν ασθενής χτύπησε ειδικευόμενο γιατρό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 33χρονος ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Μετά από λίγα λεπτά ωστόσο άρχισε να λογομαχεί με έναν ειδικευόμενο γιατρό παθολόγο και με μια νοσηλεύτρια.


Όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο 33χρονος γρονθοκόπησε τον γιατρό όπου άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο νοσοκομείο έφτασαν οι αστυνομικοί, με τον γιατρό να υποβάλλει μήνυση κατά του ασθενούς όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του νοσοκομείου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβαθμίζεται το μάθημα της πληροφορικής στο Νέο Λύκειο


Θα προστεθεί στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σε αναβάθμιση του μαθήματος της πληροφορικής θα προχωρήσει ο υπουργός Παιδείας. Αν και κατά το παρελθόν είχε υποστηρίξει μέσα από γραπτές του απαντήσεις ότι τα μαθήματα έχουν καθοριστεί με το νόμο για το Νέο Λύκειο σήμερα έδωσε την πληροφορία μέσα από τη Βουλή ότι το μάθημα θα προστεθεί στα εξεταζόμενα. Επίσης ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο τρόπος διαμόρφωσης του αναλυτικού προγράμματος του «Νέου Λυκείου» έχει προβλήματα ωστόσο τόνισε ότι δε θέλει να πειράξει το νόμο ούτε για το «Νέο Λύκειο» ούτε για τα πανεπιστήμια.

Παραθέτουμε τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας για το μάθημα της πληροφορικής:

Υπάρχει ένα πολιτικό πρόβλημα, κυρία Ρεπούση, να μην αλλάξουμε το ν.4009 όπως τροποποιήθηκε από τον κ. Αρβανιτόπουλο, ούτε το «Νέο Λύκειο», παρ’ ότι έτσι όπως διαμορφώθηκε το αναλυτικό του πρόγραμμα, κατά τη γνώμη μου -γιατί είμαι και εγώ εκπαιδευτικός- έχει προβλήματα. Το μόνο που θα κάνουμε εδώ είναι η αναβάθμιση της πληροφορικής, την οποία θα προσθέσουμε για αυτούς που δίνουν τις σχετικές εξετάσεις ως εξεταζόμενο μάθημα. Και θα το κάνουμε τώρα, για να προλάβουμε την επόμενη εξεταστική περίοδο.

Δεν πρόκειται να πειράξουμε τους νόμους για τα πανεπιστήμια και για το «Νέο Λύκειο», γιατί δεν θέλουμε να επαναλάβουμε την πρακτική ότι κάθε Υπουργός αλλάζει αυτά που έκανε ο προηγούμενος.



Διαβάστε περισσότερα...

«Εντός του 2015 ξεκινά η ανάπλαση της Πανεπιστημίου»


Σιμόπουλος: Οι εργασίες θα κρατήσουν περίπου δύο χρόνια.

Εντός του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο. «Πιστεύουμε ότι η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου θα γίνει εντός του 2015 και αν όλα πάνε καλά με τον διαγωνισμό, περί τα μέσα του 2015 μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες», σημείωσε κ. Σιμόπουλος, μιλώντας την Πέμπτη στη ΝΕΡΙΤ.



Όπως σημείωσε ο κ. Σιμόπουλος, οι εργασίες θα κρατήσουν περίπου δύο χρόνια. «Πρόκειται για παρέμβαση, η οποία θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα τελειώσει στην Ομόνοια» και όπως επισήμανε «δεν θα υπάρξει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα από την πεζοδρόμηση». Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, «θα υπάρχουν πολλοί διάδρομοι πρόσβασης των λεωφορείων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ταξί, ενώ στη μέση του πεζόδρομου, θα υπάρχει ειδική διαμόρφωση για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας. Οι δρόμοι όπως είναι η Αμερικής και η Εμμανουήλ Μπενάκη δεν πεζοδρομούνται όπως επίσης και άλλοι δύο δρόμοι, οι οποίοι θα επιτρέπουν τη διαμπερή κίνηση των λεωφορείων».

Η χρηματοδότηση του έργου, όπως ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος, είναι από το ΕΠΕΡΑΑ, το Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ και από την Περιφέρεια Αττικής. «Πρόκειται για ένα απολύτως περιβαλλοντικό έργο, γιατί στο μεγάλο της μήκος η γραμμή του τραμ θα τροφοδοτείται από συσσωρευτές, ενώ όλες οι φυτεύσεις που θα γίνουν, θα αρδεύονται από τα νερά της βροχής μέσω κατάλληλων ταμιευτήρων».

Οι μελέτες προέρχονται από χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση, έγιναν με την επίβλεψη της Αττικό Μετρό ΑΕ και «συμμετείχε κυρίως το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσον αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις», σημείωσε.

«Είναι ένα έργο, το οποίο θα εκτελέσει η Αττικό Μετρό ΑΕ και έρχεται ως συμπλήρωμα άλλων δύο έργων. Έρχεται ως συμπλήρωμα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό και συμπληρώνει κάτι αντίστοιχο με την τριλογία των έργων, που έχουμε μπροστά μας από τα παλαιά διατηρητέα κτίρια της Αθήνας», εξήγησε ο κ. Σιμόπουλος, περιγράφοντας το σύνολο των παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία).



Διαβάστε περισσότερα...

Νομοτεχνική βελτίωση για τα δυσπρόσιτα σχολεία


Προστέθηκε και το νηπιαγωγείο Αγαθονησίου.

Προσθήκη-νομοτεχνική βελτίωση για τα δυσπρόσιτα σχολεία κατατέθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα η νομοτεχνική βελτίωση έχει ως εξής:

Για το σχολικό έτος 2014-15, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ ή ΙΒ, αυτοδικαίως εντάσσονται:

1. Στην κατηγορία Θ σε περίπτωση που η πλησιέστερη μονάδα δευτεροβάθμιας ανήκει στην κατηγορία ΙΑ

2. Στην κατηγορία Ι σε περίπτωση που η πλησιέστερη μονάδα δευτεροβάθμιας ανήκει στην κατηγορία ΙΒ

Η πιο πάνω ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα αν ένα Γυμνάσιο σε μια περιοχή ανήκει στην κατηγορία ΙΑ και το δημοτικό σχολείο της περιοχής ανήκει για παράδειγμα στην κατηγορία Ζ αυτοδικαίως το δημοτικό σχολείο εντάσσεται στα δυσπρόσιτα κατηγορίας Θ με διπλή μοριοδότηση για τους πίνακες του νόμου 3848.

Επίσης να αναφέρουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία προστέθηκε στα σχολεία με διπλά μόρια το νηπιαγωγείο Αγαθονησίου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσων το οποίο εκ παραδρομής δεν είχε συμπεριληφθεί. Το εν λόγω σχολείο εντάσσεται στην κατηγορία μοριοδότησης Ι.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για απαλλαγή των διατηρητέων στο Ναύπλιο από τον ΕΝΦΙΑ


«Με τις αποφάσεις σας δεν φορολογείτε περιουσίες αλλά την ίδια την ιστορία».

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των διατηρητέων κτιρίων της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, ζητάει με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και στον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος.

Στην επιστολή του ο κ. Κωστούρος αναφέρει ότι η παλαιά πόλη του Ναυπλίου έχει κηρυχτεί εξολοκλήρου διατηρητέα και θα πρέπει να διατηρείται η μορφή και η φυσιογνωμία της αναλλοίωτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος συντήρησης των κτιρίων στα ύψη και επισημαίνει: «Η επιβάρυνση αυτών των κτιρίων με ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψη και ως εκ τούτου στην κατάρρευση πολλών κτιρίων με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτο στη φυσιογνωμία της πόλης και θα σβήσει από τον χάρτη έναν "ζωντανό μάρτυρα" των εξελίξεων του νεοελληνικού έθνους».

«Δεν ζητάμε απλώς την απαλλαγή των κτιρίων αυτών από επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά και τη διάθεση πόρων ώστε επιτέλους να συντηρηθούν σωστά και να ενταχθούν στην σύγχρονη οικονομική και κοινωνική ζωή», προσθέτει ο δήμαρχος, ενώ κλείνοντας τονίζει στους υπουργούς ότι «με τις αποφάσεις σας δεν φορολογείτε περιουσίες στο Ναύπλιο αλλά την ίδια την ιστορία».



Διαβάστε περισσότερα...

Θυσίασε το όνομα του για τη δουλειά


Το άλλαξε και έπαψε να είναι άνεργος - Δείτε το βίντεο.

Τι μπορεί να κάνει ένα γράμμα… Κι όμως η διαφορά ενδέχεται να είναι μεγάλη, όπως συνέβη στην περίπτωση ενός Αμερικανού, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει μια μικρή αλλαγή στο όνομα του για να καταφέρει να βρει δουλειά.

Ο José Zamora αναζητούσε δουλειά επί αρκετούς μήνες. Με βοηθό το διαδίκτυο έβρισκε αγγελίες και είχε φτάσει να στέλνει από 50 μέχρι και 100 βιογραφικά ημερησίως, ακόμη και σε εταιρείες που δεν ζητούσαν προσωπικό, αλλά θεωρούσε ότι θα μπορούσε να βρει μια θέση βάσει προσόντων. Δε γινόταν τίποτα όμως.

Ώσπου είπε να προσπαθήσει με έναν διαφορετικό τρόπο. Η αλλαγή που πραγματοποίησε ήταν στο όνομα του. Αφαίρεσε ένα γράμμα και ο Jose έγινε Joe. Η επιλογή του δεν φανέρωνε ξεκάθαρα την λατινοαμερικάνικη καταγωγή του. Όπως εξηγεί και στο βίντεο μια εβδομάδα αργότερα, όπως εξηγεί, το γραμματοκιβώτιό του ήταν γεμάτο προσφορές.

Στο βιογραφικό του δεν άλλαξε τίποτα από τις γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία.
«Αναγκάστηκα να βγάλω ένα γράμμα από το όνομά μου. Μερικές φορές δεν συνειδητοποιώ πόσο εύκολα κρίνουμε από ένα όνομα» δηλώνει. Το σάιτ mic.com αναφέρει ότι από την ημέρα που άλλαξε το όνομά του ο Joe βρήκε δουλειά.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύει το Huffingtonpost, οι άνεργοι με αγγλοσαξωνικό όνομα δέχονται 50% περισσότερα τηλεφωνήματα από τους ανέργους που το όνομά τους έχει αφρο-αμερικανικές ρίζες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Jose αναγκάστηκε να κάνει την αλλαγή που τον έκανε να μοιάζει πιο… λευκός.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια συναυλία για καλό σκοπό


Αύριο Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο ο Μάριος Φραγκούλης.

«Sing me an angel» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο ο Μάριος Φραγκούλης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «I Live For Me - Όλα Για Τη Ζωή Μου».

Τη μουσική διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ και της Παιδικής Χορωδίας του St. Catherine’s School έχει αναλάβει ο διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος της English National Opera και παλιός συνεργάτης του Μάριου Φραγκούλη, Richard Balcombe.

Προσκεκλημένοι θα είναι η φημισμένη νορβηγίδα σοπράνο Sissel και, σε ειδική εμφάνιση, ο συνθέτης και σολίστ Στέφανος Κορκολής. Ο Μάριος Φραγκούλης συνεργάζεται πρώτη φορά με την σοπράνο, η οποία - με 15 προσωπικά άλμπουμ και πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων παγκοσμίως - θεωρείται μία από τις καλύτερες classical cross - over καλλιτέχνιδες στον κόσμο. Διάσημη για τον «κρυστάλλινο» ήχο και το εύρος της φωνής της, αγαπήθηκε από το κοινό για το μοναδικό μουσικό ύφος της, που χαρακτηρίζεται από αιθέριες αντηχήσεις.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «I Live For Me - Όλα Για Τη Ζωή Μου» δημιουργήθηκε το 2010, με σκοπό τη μέριμνα, στήριξη, εκπαίδευση και φροντίδα ατόμων με καρκίνο και χρόνια νοσήματα, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα, αλλά και τα δικαιώματα των ατόμων αυτών, μεταξύ άλλων, και ως προς την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει η ασθένειά τους στην ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Μέσα από το έργο του, επιχειρεί να προσφέρει λύσεις στην καθημερινότητα των ασθενών, εκεί που οι συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες. Στόχος του είναι η συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση της ψυχολογίας του ασθενούς, μέσω της βελτίωσης της εικόνας του.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ανακοίνωση για την επαναπροκήρυξη διαγωνισμού με κριτήριο την χαμηλότερη οικονομική προσφορά


Ανακοίνωση 04.09.2014


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), ενεργώντας ως Αναθέτουσα Αρχή, προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (CATERING) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» στο πλαίσιο του Υποέργου 1 και της Δράσης 5 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΒΜ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ» της Πράξης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7 με κωδ. ΟΠΣ 277710, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 8 με κωδ. ΟΠΣ 277711 και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 9 με κωδ. ΟΠΣ 277712, το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Αντικείμενο της δράσης είναι η διοργάνωση δύο σεμιναρίων εκπαίδευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (955.47 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διερμηνέων νοηματικής γλώσσας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης αιρετών στελεχών και εργαζομένων του αναπηρικού κινήματος στο σχεδιασμό πολιτικής για θέματα αναπηρίας


Ανακοίνωση 04.09.2014


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ν.Π.Ι.Δ.- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2007-2013», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9» ΚΑΛΕΙ υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία» του ανωτέρω Έργου.
Την χρονική περίοδο Οκτώβριος 2014 – Ιανουάριος 2015 θα διεξαχθούν έξι (6) εκπαιδευτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 200 ωρών το καθένα και συγκεκριμένα: Αθήνα (1 τμήμα), Γιαννιτσά (1 τμήμα), Λάρισα (1 τμήμα), Μυτιλήνη (1 τμήμα) Καστοριά (1 τμήμα), και Ιωάννινα (1 τμήμα).



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπαιδευτές για την Πράξη «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία - Απ 7,8,9»


Ανακοίνωση 03.09.2014


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.Α.μεΑ. (Ν.Π.Ι.Δ.) στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) λαμβάνοντας υπόψη τις α) με αρ. πρωτ.11344/29.07.2010, 11345/29.07.2010, 11346/29.07.2010 Αποφάσεις Ένταξης της ΕΥΔ και τη Νο22/22.07.2014 απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ.
Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων ατόμων με βαριές αναπηρίες – συνολικής διάρκειας 250 ωρών (οι οποίες κατανέμονται στις επιμέρους θεματικές ενότητες) σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (134.39 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Πεντάχρονη «κόλλησε» σε πλυντήριο ρούχων


Άγνωστο πώς η πόρτα έκλεισε και η συσκευή μπήκε σε λειτουργία.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα 5χρονο κοριτσάκι που «κόλλησε» σε πλυντήριο ρούχων στην Καλιφόρνια.

Άγνωστο παραμένει πώς το κορίτσι ανέβηκε στο μηχάνημα σε καθαριστήριο την ώρα που η γυναίκα που το συνόδευε δεν την παρακολουθούσε.

Η γυναίκα προσπάθησε να βάλει σε λειτουργία το πλυντήριο όμως αυτό δεν λειτουργούσε κι έτσι στράφηκε σε άλλη συσκευή. Τότε ήταν που το κορίτσι μπήκε μέσα. Άγνωστο πώς, η πόρτα έκλεισε και ενεργοποιήθηκε η λειτουργία στυψίματος προτού η γυναίκα καταλάβει τι είχε συμβεί.

«Δυστυχώς περιστρεφόταν μέσα στο πλυντήριο για αρκετά λεπτά και μάλιστα σε μεγάλη ταχύτητα. Ένας άνθρωπος πέρασε από εκεί και είδε κάτι να γυρνά εκεί μέσα πιστεύοντας πως πρόκειται για κάποιο φόρεμα γιατί δούλευε πολύ γρήγορα» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με τη New York Daily News.

Ο ιδιοκτήτης του καθαριστηρίου έκλεισε το πλυντήριο και το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους αν και δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαπατούσε αρρώστους τάζοντας τους υποσχόμενη θεραπεία


Η 44χρονη συλληφθείσα είχε αρπάξει από τα θύματά της 23.500 ευρώ.

Θεραπεία σε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και λύσιμο μαγείας υποσχόταν μία 44χρονη, έναντι χρηματικής αμοιβής, εξαπατώντας πλήθος ανυποψίαστων πολιτών.

Η 44χρονη, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, δεχόταν στο σπίτι της διάφορα άτομα -ακόμη και παιδιά- από τα οποία αποσπούσε χρήματα, υποσχόμενη ότι μπορεί να λύσει μάγια, να κάνει εξορκισμούς, αλλά και να θεραπεύσει αρρώστιες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 44χρονη, κατά τους τελευταίους επτά μήνες, διέπραττε απάτες, έχοντας ως θύματα μεγάλο αριθμό ατόμων και αποκομίζοντας συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 23.500 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 ευρώ από την παράνομη δραστηριότητά της, τιμολόγια, χειρόγραφα έγγραφα και πλήθος αντικειμένων σχετικών με τη δραστηριότητά της (κέρινα ομοιώματα ανθρώπων, τράπουλες μαντείας - αστρολογίας, βαζάκια που περιείχαν διάφορα φίλτρα και αρώματα κ.ά.).


Διαβάστε περισσότερα...

Του έκοψαν τις φλέβες επειδή φορούσε ρολόι


Του επιτέθηκαν συμμαθητές του επειδή τον θεωρούσαν μολυσμένο.

Ένα ανήλικο αγόρι από την Ινδία βίωσε μια τραυματική εμπειρία: Εξαγριωμένοι συμμαθητές του του επιτέθηκαν και του έκοψαν με μαχαίρι τις φλέβες επειδή φορούσε ρολόι.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Times of India, ο ανήλικος ανήκει στους Ανέγγιχτους-οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους «ντάλιτ», που σημαίνει «σπασμένοι, θρυμματισμένοι άνθρωποι»- τους οποίους δεν επιτρέπεται να τους αγγίξει κανείς γιατί θα μολυνθεί!.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε χωριό στο Tamil Nadu και σύμφωνα με την αστυνομία ο 16χρονος Ramesh φοιτούσε στην Ανώτερη Δευτεροβάθμια Σχολή Thiruthangal.
Όπως φαίνεται, οι συμφοιτητές του φέρονται να τον αμφισβήτησαν, όταν τον είδαν να φοράει ρολόι το οποίο και κατάφεραν να βγάλουν από τον καρπό του. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το αγόρι που πάλεψε με τους συμμαθητές του με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη το βράδυ, και ενώ ο 16χρονος περπατούσε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, έπεσε θύμα μιας συμμορίας αποτελούμενης από περίπου 15 αγόρια από το σχολείο του, τα οποία του επιτέθηκαν με μαχαίρια και του έκοψαν τις φλέβες. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.



Διαβάστε περισσότερα...

Στη Λοζάνη το κύπελλο του Σπύρου Λούη


Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον πρώτο μαραθωνιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρο Λούη, μεταφέρθηκε προσωρινά στην Ελβετία, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λοζάνη, ενόψει και της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί στην ελβετική πόλη στις 26 Οκτωβρίου.



Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ιστορικό Κύπελλο, ταυτόσημο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, θα παραμείνει στο Ολυμπιακό Μουσείο για έξι μήνες, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλον τον κόσμο να θαυμάσουν από κοντά το σημαντικό αυτό κειμήλιο και να ενημερωθούν για την ιστορία του.

Το Κύπελλο του Σπύρου Λούη, που σχεδίασε ο Michel Bréal για τον μαραθωνιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, αποκτήθηκε τον Απρίλιο του 2012 από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε διεθνή δημοπρασία.



Με την ενέργειά του αυτή, το Ίδρυμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θέλησε να συμβάλει στον επαναπατρισμό ενός κειμηλίου εξαιρετικής σημασίας για την ιστορία της Ελλάδας, με μοναδικό στόχο να το καταστήσει προσιτό στον ελληνικό λαό, στο διηνεκές. Τηρώντας την αρχική δέσμευσή του, τον Σεπτέμβριο του 2012, το Ίδρυμα φρόντισε για την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στο ασημένιο κύπελλο, μέσω της φιλοξενίας αυτού στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά το διάστημα των δύο τελευταίων ετών (Σεπτέμβριος 2012- Αύγουστος 2014), περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έκθεμα και να εμπνευστούν από τον συμβολισμό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ των εν λόγω επισκεπτών, τουλάχιστον 300.000 ήταν μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης και δημοφιλούς παραμονής του στο Μουσείο της Ακρόπολης για δύο συναπτά έτη, το ασημένιο κύπελλο θα φιλοξενηθεί το επόμενο διάστημα στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λοζάνη, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αρχείο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον κόσμο, καθώς και ένα από σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Λοζάνης με χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, το Ολυμπιακό Μουσείο προσφέρει το πλέον κατάλληλο περιβάλλον, από άποψη περιεχομένου, προσβασιμότητας λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και ασφάλειας, προκειμένου το Κύπελλο να βρει προσωρινά τη θέση του ανάμεσα στα υπόλοιπα αναμνηστικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, διαδίδοντας μέσα από τον συμβολισμό του, τη δύναμη της ελληνικής ιστορίας και τα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών, το Κύπελλο, κατά τη διάρκεια της έκθεσής του στο Ολυμπιακό Μουσείο, θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Μετά το πέρας των έξι μηνών που το Κύπελλο θα παραμείνει στο Ολυμπιακό Μουσείο, θα επιστρέψει στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, θα εκτεθεί και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου.

Από το 2016 και έπειτα, οπότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το ιστορικό Κύπελλο θα εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας θα ταξιδέψει εκτός συνόρων, δίνοντας τη δυνατότητα στη διεθνή κοινότητα να γνωρίσει την πορεία του ιστορικού αυτού Κυπέλλου και, μέσω αυτού, το σθεναρό ελληνικό πνεύμα. Ελπίζουμε το Κύπελλο να εμπνεύσει τους επισκέπτες του Ολυμπιακού Μουσείου και ευχόμαστε από καρδιάς, μόλις το μοναδικό αυτό κειμήλιο βρει τη μόνιμη θέση του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να συνεχίσει να αποτελεί πηγή δύναμης, περηφάνιας και αισιοδοξίας για όλους μας».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πληρώνουν για να τους... γκρινιάζουν


Απελπισμένοι Κινέζοι επιχειρηματίες δίνουν χρήματα σε γυναίκες, προκειμένου να ακούν την γκρίνια τους ύστερα από μία δύσκολη ημέρα στο γραφείο. Οι επιχειρηματίες πληρώνουν έως και 5 δολάρια την ημέρα για τις «εικονικές τους φίλες» με σκοπό να τους τηλεφωνήσουν, να τους ξυπνήσουν, να ακούσουν τα παράπονα τους και να τους καληνυχτίσουν στο τέλος της ημέρας.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα τηλεφωνικής υπηρεσίας το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει τεράστια αύξηση επισκεπτών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει και μια ποικιλία στις προσωπικότητες των εικονικών φίλων ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Συγκεκριμένα, υπάρχουν «τα όμορφα κορίτσια», «οι ώριμες γυναίκες» και «το κορίτσι της διπλανής πόρτας».



Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες υπηρεσίες υπάρχουν και για τις γυναίκες που ψάχνουν εικονικούς φίλους. Σε αυτή την περίπτωση οι κατηγορίες των ανδρών είναι «οι ένστολοι», «οι όμορφοι άνδρες» και οι «άνδρες για την παρηγοριά».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους


Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένους.

Οι τέσσερις είχαν συλληφθεί στις 29 Ιούλιου στις Αχαρνές και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

Α) ΛΑΔΑ Παρασκευή του Χρήστου και της Σοφίας Δημοπούλου, που γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα.



Β) ΜΑΡΚΟΥ Ειρήνη του Νικολάου και της Σουλτάνας, που γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα.



Γ) ΜΑΡΚΟΥ Χρήστο του Γεωργίου και της Δήμητρας που γεννήθηκε το 1982 στη Νίκαια.



Δ) ΜΠΑΖΑΚΑ Παναγιώτη του Νικολάου και της Παρασκευής που γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα.



Ε) ΣΙΣΚΟ Ευστράτιο του Ελευθερίου και της Σουλτάνας που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα.



Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2478020 του Τ.Α. Αχαρνών, 210-5319301 και 210-5319302 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Διαβάστε περισσότερα...