Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Μακεδονία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για να μην αυξηθεί και τον φετινό χειμώνα.

Προσπαθεί να προλάβει το πρόβλημα… Συστάσεις στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μην παρατηρηθεί και φέτος αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κυρίως στους οικισμούς που δεν υπάρχει τηλεθέρμανση, απευθύνει ενόψει του χειμώνα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εντάθηκε εξαιτίας της μεταστροφής των πολιτών σε άλλες μορφές καυσίμων και κυρίως στην εκτεταμένη χρήση ορυκτών καυσίμων και άλλων υλικών, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και του αυξημένου κόστους πετρελαίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας όχι μόνο των περιοίκων λόγω ρύπανσης της ατμόσφαιρας, αλλά και του ίδιου του χρήστη λόγω ρύπανσης του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Μετά από καταγγελίες η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προέβη σε συστάσεις μεμονωμένων περιπτώσεων, ενώ προμηθεύτηκε φορητά όργανα μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων ώστε να παρακολουθεί την ποιότητα της ατμόσφαιρας και σε περιοχές που δεν καλύπτονται από το δίκτυο των σταθμών μέτρησης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας τα μόνα επιτρεπόμενα είδη καυσίμων στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης είναι: πετρέλαιο θέρμανσης, αέρια καυσίμων των εκάστοτε νόμιμων τύπων προδιαγραφών και τα καύσιμα στερεής βιομάζας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.