Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Το απόκοσμο τοπίο στο ηφαίστειο Dallol της Αιθιοπίας


Μοιάζει με εικόνα από άλλο γαλαξία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σαν από άλλο πλανήτη μοιάζουν οι εικόνες από το ηφαίστειο Dallol της Αιθιοπίας, με το κίτρινο- πορτοκαλί έδαφος να εκτείνεται σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Παρότι ονομάζεται ηφαίστειο, στην πραγματικότητα το Dallol είναι υδροθερμικό πεδίο στο βύθισμα Ντανακίλ. Ο κρατήρας σχηματίστηκε από την εισχώρηση βασαλτικού μάγματος σε αποθέσεις αλατιού της γεωλογικής περιόδου του Μειόκαινου και την υδροθερμική δραστηριότητα που ακολούθησε.

Στην περιοχή υπάρχουν επίσης θερμές πηγές που απελευθερώνουν όξινα στοιχεία.

Ο αυτοαποκαλούμενος «κυνηγός λάβας» Adrian Rohnfelder φωτογράφισε το τοπίο του Dallol ενώ βρισκόταν στην Αιθιοπία για να φωτογραφίσει τη λίμνη λάβας του Erta Ale, ενός άλλου ηφαιστείου της χώρας.

«Με ενθουσίασε το Dallol, η απίστευτη θέα», είπε στη Daily Mail ο Adrian, που επισκέφθηκε την περιοχή στα τέλη του Φεβρουαρίου. «Μια τεράστια έκταση με απίθανα χρώματα, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, μπλε, πράσινο και άσπρο, ένα σκηνικό που δεν είχα ξαναδεί ποτέ. Με συνεπήρε, έμοιαζε με τοπίο από άλλο πλανήτη, στην άλλη μεριά του γαλαξία μας».

Dallol

Dallol

Dallol

Dallol

Dallol

Dallol

Dallol

Dallol



Erta Ale

Erta Ale


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν παλιά υλικά «συναντούν» την τεχνολογία


Λάτρεις της ιστορίας οι δημιουργοί του - Δείτε τις φωτογραφίες.

Χρησιμοποιώντας πολύ παλιά υλικά και μεθόδους αλλά ταυτόχρονα πολύ σύγχρονα μέσα χρηματοδότησης, ένας ζευγάρι από τη Βρετανία αφιέρωσε είκοσι ολόκληρα χρόνια στην κατασκευή του πρωτότυπου σπιτιού τους στο Lincolnshire.

Λάτρεις της ιστορίας ο 64χρονος Steve και η 65χρονη Judith Jones, συνταξιούχοι δάσκαλοι και οι δύο, χρησιμοποίησαν μεθόδους του 7ου αιώνα αλλά και το crowdfunding για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ τους.

Χρησιμοποίησαν ξύλο βελανιδιάς για την βασική κατασκευή που έγινε στο πίσω μέρος του σπιτιού τους, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά εργαλεία. Στη συνέχεια «κάλυψαν» τους τοίχους με μείγμα που περιέχει μεταξύ άλλων ασβέστη και κοπριά αλόγου.

Τα πάντα και στη λιτή επίπλωση του σπιτιού είναι φτιαγμένα με φυσικά υλικά, σαν η τεχνολογία να μην έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της.

Ο Steve και η Judith προσφέρουν το σπίτι αυτό σε παιδιά από το κοντινό σχολείο με μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς. Ωστόσο κι άλλες ομάδες ανθρώπων, όπως φοιτητές, επισκέπτονται τακτικά το σπίτι για να βιώσουν τον τρόπο που ζούσαν οι άνθρωποι τον 7ο αιώνα.

Φέτος τον Ιανουάριο η στέγη του σπιτιού χρειάστηκε επισκευή, και τότε οι δημιουργοί του στράφηκαν στην τεχνολογία του 21ου αιώνα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συγκέντρωσαν το ποσό- στόχο των 3000 λιρών μέσω Kickstarter και πλέον θα ασχοληθούν με την αποκατάσταση της στέγης ώστε να μην μπαίνει στο σπίτι νερό.

«Μας το πρότειναν τα παιδιά μας, εμείς δεν είχαμε κάνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ένιωθα πως ήταν κάπως αγενές επειδή στη γενιά μου δεν συνηθιζόταν να μαζεύεις χρήματα με τον τρόπο αυτό. Ενθουσιαστήκαμε όταν φτάσαμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε», δήλωσε η Judith.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πωλητήριο στο «χρυσό» διαμέρισμα της Ρωσίας


Αντανακλά την αισθητική των ιδιοκτητών του - Δείτε φωτογραφίες.

Όποιος ενδιαφέρεται για ένα πραγματικά «χρυσό» διαμέρισμα, που έχει τοίχους καλυμμένους με χρυσάφι- ακόμα και χρυσή τουαλέτα!- έχει τώρα την ευκαιρία να το αποκτήσει, καθώς πωλείται στη Ρωσία ένα τέτοιο σπίτι έναντι 85.000 ευρώ.

Το παράξενο σπίτι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Magadan στη βορειοανατολική Ρωσία, στο 2ο όροφο 4ώροφου κτηρίου.

Οι ιδιοκτήτες του είναι επιχειρηματίες και αγαπούν τις καλές τέχνες «Είναι διανοούμενοι, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και φέρνουν πίσω διάφορα διακοσμητικά, ο τρόπος ζωής τους αντανακλάται στην εικόνα του διαμερίσματος», εξήγησε ο μεσίτης που τους εκπροσωπεί.

Ο σχεδιασμός του διαμερίσματος, πρόσθεσε, έγινε με βάση την καλλιτεχνική οπτική των ιδιοκτητών του για το πώς θα πρέπει να είναι το τέλειο σπίτι.

«Όλοι οι πίνακες και τα έργα τέχνης είναι ρέπλικες αλλά οι κορνίζες είναι όλες επίχρυσες», συμπλήρωσε.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες γυναίκες θεωρούνταν σέξι το 1900


Δείτε εικόνες με τα πρότυπα της εποχής σε διάφορες χώρες.

Τα πρότυπα ομορφιάς, αλλά και η εμφάνιση των γυναικών έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από το 1900.

Σήμερα η εικόνα μιας γυναίκας με μπικίνι που καλύπτει μετά βίας τα απαραίτητα είναι πολύ συνηθισμένη, ενώ κάποτε ακόμη και μια κοντή φούστα ήταν άκρως προκλητική. Βέβαια αυτό εξαρτιόταν και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χώρα και την περιοχή που ζούσε η κάθε γυναίκα, καθώς τα πρότυπα διαφέρουν.

Η Daily Mail παρουσίασε μια σειρά από καρτ ποστάλ από τις αρχές του 1900, οι οποίες δημοσιεύτηκαν αρχικά στο Flickr, με γυναίκες από όλον τον κόσμο, δίνοντάς μας μια ιδέα για τι θεωρούταν σέξι και τι προκλητικό, αλλά και το πώς άλλαξε αυτό ανά τις δεκαετίες.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν τα πρότυπα ομορφιάς, αλλά και τα ιδανικά της εποχής, με όμορφες γυναίκες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες να ποζάρουν στο φακό άλλοτε με νάζι κι άλλοτε με συστολή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εικόνες δείχνουν την εξέλιξη του σεξαπίλ το οποίο σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό στο μυαλό μας σήμερα.

Αριστερά είναι μια γυναίκα κατά το έτος 1909 και αριστερά μια Γιαπωνέζα το 1920. Και οι δύο αποδεικνύουν πόσο έχουν αλλάξει τα πρότυπα ομορφιάς.

Η αγγλίδα ηθοποιός Gertrude Millar απεικονίζεται αριστερά κοντά στο 1919 με ένα μακρύ φόρεμα και μεγάλο καπέλο, ενώ στα δεξιά μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες απαθανατίζεται γύρω στο 1909 με μια μακριά μπλούζα και ανέμελα μαλλιά.

Αυτή η γυναίκα από το Νεπάλ απεικονίζεται περίπου το 1905, ξεχωρίζοντας από τις γυναίκες άλλων χωρών φορώντας τα έντονα κοσμήματά της ακόμη και στη μύτη.

Αριστερά μία γυναίκα που αναφέρεται ως γκέισα το 1909 και δεξιά μία γυναίκα από την Ιαπωνία το 1913.

Η αμερικανίδα ηθοποιός Maude Fealy (φωτογραφία του 1908), που αντιπροσωπεύει την εμφάνιση και το στυλ των γυναικών στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή έχοντας κατσαρά μαλλιά και μια ομπρέλα.

Μια γυναίκα από την Καμπότζη που απεικονίζεται γύρω στο 1906 ξυπόλητη φορώντας φούστα και στράπλες τοπ.

Η Carolina Otéro στα αριστερά, μια ισπανίδα χορεύτρια και ηθοποιός φωτογραφημένη κοντά στο 1907, ενώ στα δεξιά μια γυναίκα με ένα αρκετά προκλητικό φόρεμα για το 1913, οπότε και τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Αυτή η γυναίκα από το Βιετνάμ απεικονίζεται σε μια καρτ ποστάλ κοντά στο 1908.

Η εικόνα αυτή από το 1907 δείχνει δύο κορίτσια από τη Μανίλα και αποδεικνύει τις διαφορετικές αντιλήψεις για το γυμνό σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η φωτογραφία τραβηγμένη κάπου στο 1920 χαρακτηριζόταν ως ερωτική.

Μια εικόνα που χαρακτηριζόταν ως πάρα πολύ σέξι όπως και άλλες παρόμοιες της εποχής. Είναι τραβηγμένη το 1919.

Το να φαίνεται ο μηρός πάνω από τις κάλτσες ήταν επίσης αρκετά τολμηρό.

Αυτή η vintage ερωτική καρτ ποστάλ από το 1919 ανήκε στις πολύ αποκαλυπτικές.

Φωτογραφίες, όπως αυτή από το 1913, δείχνουν πόσο πολύ τα πρότυπα ομορφιάς και τα στερεότυπα για το ιδανικό σώμα έχουν αλλάξει σήμερα καθώς οι καμπύλες «κέρδιζαν» τις πιο αδύνατες γραμμές.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της Google


Κατέγραφε με την ειδική κάμερα τα τοπία της Ταϊλάνδης.

Για περισσότερα από 2 χρόνια η Google στέλνει ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές της γης για να καταγράψουν εικόνες για την υπηρεσία Street View.

Και επειδή όλες οι περιοχές δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, αυτό το έργο αναλαμβάνουν και πεζοπόροι οι οποίοι κουβαλούν στην πλάτη ένα σύστημα καμερών με δυνατότητα λήψης 360 μοιρών.

Στην Ταϊλάνδη το έργο αυτό έχει αναλάβει ένας άνδρας ο οποίος έχει περπατήσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για να καταγράψει τις εικόνες που μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Mashable.

Τη Δευτέρα, η Google πρόσθεσε 150 νέα σημεία ενδιαφέροντος όπως το Πάρκο Sukhothai και αρχαίους ναούς στην Ατατούγια. Για να απαθανατίσουν αυτά τα μέρη βγήκε στους δρόμους ο αθλητής τριάθλου από την Ταϊλάνδη, Panupong Luangsa-ard, ο οποίος με ένα σακίδιο στην πλάτη περπάτησε σε λόφους και δάση. Χρειάστηκε να λιώσει αρκετά ζευγάρια παπούτσια για να γυρίσει όλες τις περιοχές κι όλη αυτή η προσπάθεια του πήρε δύο ολόκληρα χρόνια με διαλείμματα κατά τις βροχερές μέρες κι αυτό επειδή η κάμερα χρειαζόταν καθαρό ουρανό για να πάρει ένα καλό πλάνο.

Το σακίδιο που κουβαλούσε στην πλάτη του ζυγίζει 18 κιλά και εκτεινόταν περίπου μισό μέτρο πάνω από το κεφάλι του. Η μπαταρία της κάμερας διαρκεί περίπου 6 έως 8 ώρες. Ο άνδρας χρειάστηκε να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα για να καταγράψει όλα τα απόμερα σημεία, αλλά δεν είναι ο μόνος που έχει αναλάβει αυτή την αποστολή.

Εκτός από τις νέες περιοχές στην Ταϊλάνδη, το Street View της Google έχει ήδη επεκταθεί και σε άλλες τοποθεσίες, ακόμη και εξωτικές όπως είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι στην Ινδονησία. Μεταξύ άλλων επίσης έφτασε στο Burj Khalifa στο Ντουμπάι και στις πυραμίδες στην Αίγυπτο.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...