Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Οδηγός παρασύρει μουσουλμάνα στο Μόλενμπεκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάμερα κατέγραψε όχημα που αναπτύσσει ταχύτητα και παρασύρει μια πεζή γυναίκα στο κέντρο των Βρυξελλών.

Στο βίντεο καταγράφεται ένα αυτοκίνητο που πλησίασε και κατάφερε να περάσει από το μπλόκο των αστυνομικών σε αποκλεισμένη περιοχή του Μόλενμπεκ.

Ο οδηγός του προσπάθησε να απομακρυνθεί και αναπτύσσοντας ταχύτητα στη συνέχεια καταγράφεται να χτυπά και να παρασύρει μια μουσουλμάνα την οποία εγκαταλείπει τραυματισμένη στο δρόμο.

Λίγο πριν την αποτρόπαια κίνηση ο συνοδηγός του οχήματος απαθανατίστηκε να τραβάει φωτογραφίες και να διασκεδάζει, καθώς περνούσε ανάμεσα στο πλήθος. Ο οδηγός και οι επιβάτες στο όχημα έχουν συλληφθεί και η γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η βελγική αστυνομία προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε δεκάδες συλλήψεις στη συνοικία Μόλενμπεκ και στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου μονάδες αντιμετώπισης ταραχών ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με νεαρούς.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ακροδεξιοί αποπειράθηκαν να συγκεντρωθούν στο Μόλενμπεκ, όπου ζουν κυρίως μουσουλμάνοι και είχαν τη βάση τους αρκετοί από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Αμφότερες οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν από τις αρχές των Βρυξελλών, που φοβούνταν πως θα επαναλαμβάνονταν οι ταραχές της περασμένης Κυριακής, όταν η αστυνομία έκανε χρήση οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απωθήσει περίπου 450 επιθετικούς διαδηλωτές.

Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ήταν ακροδεξιοί εθνικιστές. Παρά την απαγόρευση, η αστυνομία ανέφερε πως ένας αριθμός ακροδεξιών πήγε στο Μόλενμπεκ για τη συγκέντρωση. Τουλάχιστον επτά εξ αυτών προσήχθησαν. Οι δύο είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.