Κυριακή 3 Απριλίου 2016

10 συμβουλές για να γλιτώσει το παιδί σου από τη γρίπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εποχική γρίπη οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι περιμένουμε την κορύφωσή της τις προσεχείς εβδομάδες. Το κύμα της γρίπης ανεβαίνει με δραματικό ρυθμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά μικρότερα των 5 ετών που νοσούν από γρίπη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν επιπλοκές όπως πνευμονία (λοίμωξη και φλεγμονή των πνευμόνων), αφυδάτωση (όταν ένα παιδί είναι τόσο άρρωστο ,δεν μπορεί να πιει υγρά και δεν μπορεί να αναπληρώσει τα υγρά που χάνει) επιδείνωση χρόνιων σοβαρών παθήσεων όπως άσθμα ή καρδιακή νόσο, εγκεφαλίτιδα ,φλεγμονές των βλεννογόνων και των αυτιών. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι επιπλοκές της γρίπης μπορεί να επιφέρουν θάνατο. Οι ενήλικοι μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο μία ημέρα πριν εμφανίσουν συμπτώματα ως και μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Τα παιδιά και οι ασθενείς σε ανοσοκαταστολή μπορεί να αποτελούν «πηγές» μόλυνσης για διάστημα μεγαλύτερο της εβδομάδας.

Πώς μπορούν τα παιδιά να αποφύγουν τη γρίπη

* Τον χειμώνα προσπαθήστε να μην πηγαίνετε το παιδί σας σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο όπως σε σουπερμάρκετ, σε εστιατόρια, σε θέατρα, σε παιδότοπους ή σε παιδικά πάρτι με πολλά παιδάκια.

* Αν το παιδί σας δεν νιώθει καλά ή έχει βήχα κρατήστε το στο σπίτι και μην το αφήσετε να πάει παιδικό σταθμό ή σχολείο.

* Κρατήστε το μακριά από ενήλικο ή παιδί που έχει ρινική καταρροή, φτερνίσματα ή βήχα.

* Αποτρέψτε το παιδί σας να παίξει με τα παιχνίδια ενός άρρωστου παιδιού.

*Μάθετε το παιδί σας να καλύπτει το στόμα και τη μύτη του με τα χέρια όταν βήχει ή φτερνίζεται και εν συνεχεία να τα πλένει σχολαστικά. Έτσι δεν θα κινδυνεύσουν να κολλήσουν άλλα παιδάκια που μπορεί να βρίσκονται πλάι του.

* Να πλένετε καλά τα χέρια σας προτού ακουμπήσετε το μωρό σας ή το παιδί σας, καθώς και προτού ακουμπήσετε τα παιχνίδια, τα ρούχα ή το φαγητό του. Μπορεί να του μεταδώσετε μικρόβια που μεταφέρετε. Μάθετε και στο παιδί σας να πλένει συχνά τα χέρια και τη μύτη του.

* Κάθε βράδυ προτού κοιμηθεί να του κάνετε γαργάρες με αλατόνερο. Ένα από τα γιατροσόφια των γιαγιάδων για τον «θάνατο» των μικροβίων.

* Μάθετε στο παιδί σας να τρώει σωστά. Να αποφεύγει το έτοιμο φαγητό και αυτό που μπορεί να βρει στην καντίνα του σχολείου. Εκεί τα τρόφιμα δεν φυλάσσονται σωστά και μπορεί να έχουν σκονιστεί. Το καλύτερο είναι να παίρνει σάντουιτς και φρούτο από το σπίτι. Επίσης να τρώει πολλά λαχανικά, φρέσκα φρούτα, να πίνει φρέσκους χυμούς (όχι του εμπορίου) και 2-3 ποτήρια γάλα την ημέρα.

* Να ντύνετε το παιδί σας σωστά. Ούτε πολύ βαριά όταν δεν είναι απαραίτητο ούτε ελαφρά όταν κάνει κρύο.

* Να ανοίγετε τα παράθυρα του σπιτιού για να αερίζεται ο χώρος


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.