Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Παντελίδη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η οικογένεια Παντελίδη υποστηρίζει πως δεν οδηγούσε εκείνος το τζιπ

Ο διάλογος λίγο πριν το δυστύχημα - Νέος δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση.

Θέση δικαστικής μάχης παίρνουν οι εμπλεκόμενες πλευρές στην υπόθεση του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη.

Η οικογένεια Παντελίδη υποστηρίζει πως δεν οδηγούσε εκείνος το τζιπ

Πληροφορίες της Real News αναφέρουν πως η πλευρά της οικογένειας του δημοφιλούς τραγουδιστή έχει δώσει εντολή στον νέο της δικηγόρο, που ανέλαβε την εκπροσώπησή της μετά την παραίτηση του Πέτρου Καϊμακάμη, να πράξει τα δέοντα προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να φωτιστούν οι συνθήκες της τραγωδίας.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα, ο Χαράλαμπος Λυκούδης, που εκπροσωπεί τους γονείς του Παντελή Παντελίδη, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όσα κακόβουλα εντέχνως διαχέονται έχουν στόχο να πλήξουν τη μνήμη του Παντελή και να θίξουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειας. Κάνουμε έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να παραμερίσουν τυχόν σκοπιμότητες και να συνδράμουν στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Πηγές από την πλευρά της οικογένειας Παντελίδη κάνουν λόγο για την ύπαρξη μαρτυρίας, σύμφωνα με την οποία, μία ώρα πριν από το μοιραίο δυστύχημα και ενώ ο ερμηνευτής και στιχουργός βρισκόταν μαζί με τα δύο κορίτσια στη χαρτοπαικτική λέσχη, έγινε συζήτηση για το αν μπορεί να οδηγήσει εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχε πιεί. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο τραγουδιστής ζήτησε να του φτιάξουν καφέ για να συνέλθει πριν πιάσει το τιμόνι. Το σημείο όμως που στέκονται οι συγγενείς του είναι ο διάλογος που η συγκεκριμένη μαρτυρία αποδίδει στα δύο κορίτσια, τη Φρόσω Κυριακού και τη Μίνα Αρναούτη, ενώ ο Παντελίδης έπινε φραπέ για να συνέλθει.

Φέρεται η Αρναούτη να λέει στην Κυριακού: «Δεν πρόκειται να οδηγήσει ο Παντελής Φρόσω. Καλό είναι να πάρεις εσύ το αμάξι». Οι στενοί συγγενείς του Παντελίδη είναι πεπεισμένοι πως αυτό έγινε και στις 07:30 το πρωί αναχώρησαν από τη λέσχη με την 21χρονη κοπέλα στο τιμόνι.

Όμως η Φρόσω Κυριακού, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της, δήλωσε δημόσια ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε ο Παντελίδης και η ίδια καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

----------------

"Φρόσω και Μίνα είχαν πιεί σχεδόν όσο ο Παντελίδης" αναφέρουν πληροφορίες


Μια νέα παράμετρος στην υπόθεση του δυστυχήματος όπου έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, έρχεται στο φως.

Φρόσω και Μίνα είχαν πιεί σχεδόν όσο ο Παντελίδης αναφέρουν πληροφορίες

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υψηλής περιεκτικότητας αλκοόλ βρέθηκε και στα δείγματα αίµατος που ελήφθησαν από τα δύο κορίτσια που επέβαιναν µαζί του στο αυτοκίνητο, τη Φρόσω Κυριακού και την Μίνα Αρναούτη.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η Φρόσω Κυριακού -ο δικηγόρος της οποίας δήλωσε στα µέσα της εβδομάδας στην τηλεόραση ότι η πελάτισσά του δεν οδηγούσε- και η Μίνα Αρναούτη είχαν πιει περίπου όσο και ο τραγουδιστής, αν και η ποσότητα αλκοόλ που ανιχνεύεται διαφέρει από οργανισµό σε οργανισµό.

Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαµπος Λυκούδης, µε µια λιτή δήλωση το βράδυ της Πέµπτης είπε ότι λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο Παντελίδης, ήταν αδύνατον να οδηγούσε αυτός.

Θέση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τα συµπεράσµατα της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα αποτελέσµατα των δειγµάτων DNA που πάρθηκαν, τα οποία «δείχνουν» ως οδηγό τον νεαρό τραγουδιστή.

----------------

"Άλλο ένα ποτό να έπινε ο Παντελίδης και θα πέθαινε"

Σε κατάσταση βαριάς μέθης, οριακά από πλήρη αδρανοποίηση του αναπνευστικού συστήματος, φέρεται ότι ήταν ο Παντελής Παντελίδης, όταν το τζιπ βρισκόταν στη στροφή του θανάτου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις τοξολογικές εξετάσεις, ο άτυχος 32χρονος είχε καταναλώσει πάνω από 11-12 "δυνατά" ποτά, δηλαδή πάνω από ένα μπουκάλι.

Η τιμή των 2,72 γραμμαρίων αλκοόλ ανά λίτρο αίματος (περιλαμβάνει και τις ιστολογικές εξετάσεις, που ήταν 1,5 γρ) θεωρείται από τις υψηλότερες, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα 3 γραμμάρια ανά λίτρο προκαλείται αδρανοποίηση του αναπνευστικού και επέρχεται ο θάνατος.

"Στο αίμα του άτυχου τραγουδιστή βρέθηκε πενταπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το όριο, που είναι 0,5 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Αυτό σημαίνει ότι είχε καταναλώσει πάνω από 11-12 σκληρά ποτά τύπου ουίσκι, βότκα, ρούμι, τεκίλα και ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση" είπε στην "Εspreso" ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας δρ Γρηγόρης Λέων.

Να σημειωθεί, ότι εάν κάποιος έχει ξεκινήσει να πίνει πριν από 12 ώρες, στις τοξικολογικές εξετάσεις έχει εξαφανιστεί το 70% μέσω του μεταβολισμού. "Συνήθως στις τοξικολογικές εξετάσεις (αίμα-ούρα) εξετάζουμε το 30% του αλκοόλ, καθώς το 70% έχει μεταβολιστεί και έχει χαθεί. Το 2,72 λοιπόν αντιστοιχεί σε 11-12 σκληρά ποτά, αλλά μπορεί να είχε καταναλώσει παραπάνω γιατί δεν ξέρουμε τι ώρα ξεκίνησε την κατανάλωση" εξήγησε ο δρ. Λέων. Να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές αλκοόλ στον άνθρωπο προκαλούν απώλεια αντανακλαστικών και αισθήσεων έως και λιποθυμία.

----------------

Τι δήλωσε ο νέος δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη για την υπόθεση

Η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη διόρισε νέο δικηγόρο, τον Χαράλαμπο Λυκούδη, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωση σήμανε ότι αποκλειστικός σκοπός των συγγενών του Παντελή Παντελίδη είναι η αποκάλυψη όλης της αλήθειας σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος:

"Με σοβαρότητα, με ευρέπεια, με ήθος θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή. Όσα κακόβουλα εντέχνως διαχέονται έχουν στόχο να πλήξουν τη μνήμη του Παντελή και να θίξουν την τιμή και την εξιοπρέπεια της οικογένειας. Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, που είναι η αρμόδια για τη συλλογή και την αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων της υπόθεσης. Κάνουμε έκκληση προς τους εμπλεκόμενους να παραμερίσουν τυχόν σκοπιμότητες και να συνδράμουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, όποια κι αν είναι αυτή".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.