Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Χρήσιμα βήματα και συμβουλές για να αδειάσει η μνήμη του iPhone

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς να δημιουργήσετε ελεύθερο χώρο.

Πολλοί χρήστες του iPhone έρχονται συχνά αντιμέτωποι με το μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να βγάλουν μια νέα φωτογραφία ή βίντεο. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς που θέλουν να κάνουν αναβάθμιση στο κινητό τους αλλά απαιτείται ελεύθερος χώρος.

Ακολουθήστε μερικά βήματα για να αδειάσετε μνήμη από το κινητό σας...
1. Βρείτε πόσο ελεύθερο χώρο έχετε

Πριν καν σας εμφανιστεί το μήνυμα ότι δεν έχει χώρο αποθήκευσης, βρείτε μόνοι σας τι συμβαίνει με την μνήμη του κινητού σας. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις>Γενικά>Χώρος και χρήση>Διαχείριση χώρου αποθήκευσης. Εκεί θα δείτε μεταξύ άλλων ποιες εφαρμογές καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο σας ενώ το πιθανότερο είναι να εντοπίσετε ότι τη μεγαλύτερη «ζημιά» κάνουν τα άλμπουμ σας.
2. Κάντε backup στις φωτογραφίες σας

Αν χρησιμοποιείτε το iCloud τότε μπορείτε να αποθηκεύετε εκεί τις φωτογραφίες σας και να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στο κινητό σας διαγράφοντας τες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αποθηκεύοντας βέβαια τις φωτογραφίες και στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε βίντεο και φωτογραφίες ένα-ένα ή μαζικά.
3. Αφαιρέστε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε



Οι αχρησιμοποίητες εφαρμογές στο κινητό σας μπορεί να παραμείνουν εκεί για μήνες ή και για χρόνια καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές και διαγράψτε όσες δεν χρησιμοποιείτε ή δεν σας ενδιαφέρουν πια. Στις ρυθμίσεις μπορείτε βέβαια να δείτε ποιες είναι αυτές που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο.
4. Διαχειριστείτε τη μουσική σας

Αν είστε από αυτούς που κάθε εβδομάδα σας αρέσει διαφορετικό τραγούδι, τότε το κινητό σας πιθανόν να έχει γεμίσει με μουσική που δεν ακούτε πια. Διαγράψτε τα ανεπιθύμητα άλμπουμ και εξασφαλίστε χώρο. Εξάλλου θα υπάρχουν πάντα στον υπολογιστή σας για να τα ξανακούσετε.
5. Καθαρίστε τα αρχεία από τις εφαρμογές σας



Αν πάτε στις ρυθμίσεις θα δείτε ότι κάποιες εφαρμογές όπως το WhatsApp καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από την αρχή που τις είχατε «κατεβάσει». Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί έχετε αποθηκευμένα βίντεο και φωτογραφίες που πιθανόν έχετε στείλει και σας έχουν στείλει. Μπείτε στην κάθε εφαρμογή και σβήστε τα και θα δείτε ότι αμέσως απελευθερώνεται χώρος. Για παράδειγμα στο WhatsApp πατήστε πάνω σε μια συνομιλία, στο όνομα της επαφής σας και στη συνέχεια στο «Αρχεία, σύνδεσμοι και έγγραφα» όπου μπορείτε να διαγράψετε ο,τι θέλετε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.