Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ποιες γυναίκες θεωρούνταν σέξι το 1900

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε εικόνες με τα πρότυπα της εποχής σε διάφορες χώρες.

Τα πρότυπα ομορφιάς, αλλά και η εμφάνιση των γυναικών έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από το 1900.

Σήμερα η εικόνα μιας γυναίκας με μπικίνι που καλύπτει μετά βίας τα απαραίτητα είναι πολύ συνηθισμένη, ενώ κάποτε ακόμη και μια κοντή φούστα ήταν άκρως προκλητική. Βέβαια αυτό εξαρτιόταν και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χώρα και την περιοχή που ζούσε η κάθε γυναίκα, καθώς τα πρότυπα διαφέρουν.

Η Daily Mail παρουσίασε μια σειρά από καρτ ποστάλ από τις αρχές του 1900, οι οποίες δημοσιεύτηκαν αρχικά στο Flickr, με γυναίκες από όλον τον κόσμο, δίνοντάς μας μια ιδέα για τι θεωρούταν σέξι και τι προκλητικό, αλλά και το πώς άλλαξε αυτό ανά τις δεκαετίες.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν τα πρότυπα ομορφιάς, αλλά και τα ιδανικά της εποχής, με όμορφες γυναίκες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες να ποζάρουν στο φακό άλλοτε με νάζι κι άλλοτε με συστολή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εικόνες δείχνουν την εξέλιξη του σεξαπίλ το οποίο σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό στο μυαλό μας σήμερα.

Αριστερά είναι μια γυναίκα κατά το έτος 1909 και αριστερά μια Γιαπωνέζα το 1920. Και οι δύο αποδεικνύουν πόσο έχουν αλλάξει τα πρότυπα ομορφιάς.

Η αγγλίδα ηθοποιός Gertrude Millar απεικονίζεται αριστερά κοντά στο 1919 με ένα μακρύ φόρεμα και μεγάλο καπέλο, ενώ στα δεξιά μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες απαθανατίζεται γύρω στο 1909 με μια μακριά μπλούζα και ανέμελα μαλλιά.

Αυτή η γυναίκα από το Νεπάλ απεικονίζεται περίπου το 1905, ξεχωρίζοντας από τις γυναίκες άλλων χωρών φορώντας τα έντονα κοσμήματά της ακόμη και στη μύτη.

Αριστερά μία γυναίκα που αναφέρεται ως γκέισα το 1909 και δεξιά μία γυναίκα από την Ιαπωνία το 1913.

Η αμερικανίδα ηθοποιός Maude Fealy (φωτογραφία του 1908), που αντιπροσωπεύει την εμφάνιση και το στυλ των γυναικών στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή έχοντας κατσαρά μαλλιά και μια ομπρέλα.

Μια γυναίκα από την Καμπότζη που απεικονίζεται γύρω στο 1906 ξυπόλητη φορώντας φούστα και στράπλες τοπ.

Η Carolina Otéro στα αριστερά, μια ισπανίδα χορεύτρια και ηθοποιός φωτογραφημένη κοντά στο 1907, ενώ στα δεξιά μια γυναίκα με ένα αρκετά προκλητικό φόρεμα για το 1913, οπότε και τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Αυτή η γυναίκα από το Βιετνάμ απεικονίζεται σε μια καρτ ποστάλ κοντά στο 1908.

Η εικόνα αυτή από το 1907 δείχνει δύο κορίτσια από τη Μανίλα και αποδεικνύει τις διαφορετικές αντιλήψεις για το γυμνό σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η φωτογραφία τραβηγμένη κάπου στο 1920 χαρακτηριζόταν ως ερωτική.

Μια εικόνα που χαρακτηριζόταν ως πάρα πολύ σέξι όπως και άλλες παρόμοιες της εποχής. Είναι τραβηγμένη το 1919.

Το να φαίνεται ο μηρός πάνω από τις κάλτσες ήταν επίσης αρκετά τολμηρό.

Αυτή η vintage ερωτική καρτ ποστάλ από το 1919 ανήκε στις πολύ αποκαλυπτικές.

Φωτογραφίες, όπως αυτή από το 1913, δείχνουν πόσο πολύ τα πρότυπα ομορφιάς και τα στερεότυπα για το ιδανικό σώμα έχουν αλλάξει σήμερα καθώς οι καμπύλες «κέρδιζαν» τις πιο αδύνατες γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.