Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Επιβάτης αεροπλάνου καταγράφει έκρηξη ηφαιστείου από το παράθυρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Αυτή είναι η στιγμή όπου ένας επιβάτης αεροπλάνου απαθανατίζει την έκρηξη του ηφαιστείου στην Αλάσκα, ενώ ταξιδεύει στα 20.000 πόδια.

Η φωτογραφία μέσα από το αεροπλάνο τραβήχτηκε από έναν επιβάτη που ταξίδευε με πτήση της Penair στην Αλάσκα το απόγευμα της Κυριακής. Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε ακούσει ότι «ξύπνησε» το ηφαίστειο Παβλόφ στις απομακρυσμένες Αλεούτιες νήσους της Αλάσκας, εκτοξεύοντας στάχτη σε χιλιάδες μέτρα. Σύμφωνα με τον επιβάτη, ο πιλότος πλησίασε το αεροπλάνο σε μια ασφαλή αλλά πιο κοντινή απόσταση για να δουν το σπάνιο θέαμα.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την έκρηξη και ενημέρωσε ότι το ηφαίστειο, το οποίο είναι 600 μίλια νοτιοδυτικά του Anchorage, ξέσπασε στις 16:18, τοπική ώρα και ακολούθησαν δονήσεις στο έδαφος.

Επιπλέον σήμανε «κόκκινος συναγερμός» για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων. Ωστόσο, παρά την έκρηξη δεν υπάρχουν αναφορές για εκκενώσεις περιοχών γύρω από αυτό ή για προβλήματα που δημιουργεί η τέφρα η οποία εκτοξεύεται από το ηφαίστειο. Στο συγκεκριμένο μάλιστα ηφαίστειο έχουν καταγραφεί 40 εκρήξεις και είναι «ένα από τα πιο σταθερά ενεργά ηφαίστεια στο τόξο Aleutian», σύμφωνα με τους επιστήμονες και το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων στην Αλάσκα.

Σε παλιότερη μάλιστα έκρηξη η τέφρα που είχε εκτοξευθεί από το Παβλόφ είχε δημιουργήσει σύννεφα που έφταναν ακόμη και στα 49.000 πόδια. Αποτελεί το δεύτερο πιο ενεργό ηφαίστειο στην περιοχή. Το πρώτο είναι το Shishaldin, στο οποίο έχουν σημειωθεί και καταγραφεί περίπου 55 εκρήξεις. Η κοινότητα που βρίσκεται πιο κοντά στο ηφαίστειο είναι η Cold Bay, η οποία είναι περίπου 37 μίλια νότια δυτικά του.

Πολλοί επιβάτες είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν το μοναδικό φαινόμενο αλλά ο επιβάτης Colt Snapp τράβηξε μια από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Δείτε την καθώς και μερικές άλλες από την έκρηξη και τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν...










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.