Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

To νέο φίλτρο του Facebook σε μετατρέπει σε ήρωα του Star Wars


Πολλοί άνθρωποι είναι φανατικοί θαυμαστές της κινηματογραφικής σειράς Star Wars και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους και τον ενθουσιασμό τους για την ταινία από το να αλλάξουν τη φωτογραφία προφίλ τους στο Facebook ;

To δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ένα νέο φίλτρο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους θαυμαστές της ταινίας να μετατρέψουν τους εαυτούς τους σε ήρωες που θυμίζουν τους «γαλαξιακούς» χαρακτήρες του Star Wars.



Πώς να προσθέσετε το συγκεκριμένο φίλτρο;
Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Star Wars στο Facebook.
Κάντε κλικ στο 'Try it' που βρίσκεται στο σχετικό post.
Πειραματιστείτε με τη θέση του φίλτρου και αλλάξτε του θέσεις μέχρι να επιλέξετε την καλύτερη για εσάς.
Θέστε μια ημερομηνία λήξης του φίλτρου.
Κάντε την τροποποιημένη φωτογραφία, φωτογραφία προφίλ.

Να σημειωθεί πως η πρεμιέρα της πολυζητημένης κινηματογραφικής σειράς έγινε τη Δευτέρα στο Χόλυγουντ, ενώ στις 17 του μήνα αναμένεται η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας στο Λονδίνο.

Δείτε τις φώτο εδώ:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Λύγισαν" οι πάντες με τον τετράχρονο που ζήτησε ένα θαύμα από τον 'Αι Βασίλη


Ένα μικρό αγοράκι συγκίνησε τους πάντες με την ανιδιοτελή του κίνηση όταν ζήτησε από έναν Άγιο Βασίλη στην Βόρεια Καρολίνα να προσευχηθεί μαζί του για την τύχη ενός άρρωστου μωρού.

Ο τετράχρονος Πρέστιν Μπαρνέττε ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη να κάνει ένα θαύμα για το μωρό, Νοξ Τζόσεφ, το οποίο είναι μόλις δύο μηνών και ζει χάρη στα μηχανήματα υποστήριξης ζωής.

Ο πατέρας του Νοξ, βρήκε το παιδάκι του στην κούνια σε άθλια κατάσταση πριν από δύο εβδομάδες όταν οριακά ανέπνεε.



Να σημειωθεί πως ο Πρέστιν έμαθε για το μωρό μέσω μιας θρησκευτικής οργάνωσης της οποίας είναι μέλος η γιαγιά του στο Facebook.

Δείτε τη φωτογραφία εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με Υπουργική Απόφαση η αντιμισθία των αιρετών της αυτοδιοίκησης


Αποσυνδέεται από το μισθό του υπουργείου.

Αποσυνδέεται από το μισθό του γγ υπουργείου, η αντιμισθία των αιρετών της αυτοδιοίκησης και πλέον θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση. Αυτό προβλέπεται σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο μισθολόγιο (άρθρο 22 παρ. 3 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή).

Σχετική πρόταση είχε υποβάλει στους συναρμόδιους υπουργούς η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΠΕΔΑ), η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης «με την απλούστερη και ξεκάθαρη διαδικασία της Υπουργικής Απόφασης θα αποκατασταθούν οι πλέον κατάφορες αδικίες, μέσα φυσικά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η PETA δωρίζει… γούνες και δερμάτινα στους πρόσφυγες


«Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τα βιζόν, τα κουνέλια, τις αγελάδες, τα σκυλιά και όσα άλλα ζώα που σφαγιάστηκαν...».

Η Οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA στέλνει γούνινα παλτό στους πρόσφυγες από τη Συρία, στον καταυλισμό του Καλαί στη Γαλλία.

Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης, εξηγούν την απροσδόκητη αυτή πράξη τους, λέγοντας ότι τα νεκρά ζώα δεν μπορούν να επανέλθουν στη ζωή οπότε οι γούνες τους μπορούν να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Η ομάδα της PETA στη Βρετανία, έχει ήδη παραλάβει ένα φορτίο που περιείχε πάνω από 100 γούνινα παλτό και δερμάτινα παπούτσια που θα σταλούν σε πρόσφυγες σε Γαλλία και Συρία.

Η PETA λαμβάνει γούνες και δερμάτινα αξεσουάρ από μετανοούντες από όλο τον κόσμο που αποφάσισαν να δώσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα ως ένδειξη αποστροφής, ασπαζόμενοι πλέον τις δράσεις της οργάνωσης.

«Η PETA δεν μπορεί να φέρει πίσω τα βιζόν, τα κουνέλια, τις αγελάδες, τα σκυλιά και όσα άλλα ζώα που σφαγιάστηκαν για το δέρμα τους για να γίνουν αυτά τα ρούχα, αλλά μπορούμε να τα προσφέρουμε σε ανθρώπους που τα χρειάζονται για να επιβιώσουν. Όταν μάθαμε ότι οι πρόσφυγες στο Καλαί της Γαλλίας κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο, αποφασίσαμε να προσφέρουμε ένα φορτίο με γούνες που δώρισαν συμπονετικοί άνθρωποι», αναφέρει η PETA σε ανακοίνωση.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

SOS για τον «επίγειο παράδεισο» της Χίου


Ένας «επίγειος παράδεισος», κατά τους περιηγητές του 18ου αιώνα, το μέρος όπου περιπλανιόταν επί δύο έτη ο Χριστόφορος Κολόμβος μαζεύοντας άνδρες για το ταξίδι του στον Νέο Κόσμο, ο περίφημος Κάμπος της Χίου περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τα 14 πιο απειλούμενα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Ένα μοναδικό για την Ελλάδα αγρο-οικοσύστημα, που συνδυάζει πλούσια περιβόλια με βυζαντινούς πύργους, γενοβέζικα αρχοντικά, εκκλησίες και σπουδαία δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής.

Το ταξίδι στην ιστορία του νησιού που πραγματοποιεί κάποιος διατρέχοντας τον Κάμπο ξεκινά τον 13ο αιώνα, τότε που πρωτοκατοικήθηκε από ευκατάστατους Γενοβέζους εμπόρους. «Η πρώτη οικογένεια εγκαθίσταται εκεί πριν από το 1261, όμως η συστηματική ανάπτυξη της περιοχής συντελείται τον 14ο και φτάνει στο απόγειό της τον 18ο αιώνα.

Την εποχή εκείνη ο Κάμπος αποτελείται από 200 μεγάλα κτήματα των 15 στρεμμάτων το καθένα, οι ιδιοκτήτες των οποίων απολαμβάνουν πλήρη διατροφική αυτάρκεια: Έχουν εσπεριδοειδή, σιτάρι, αμπέλια, πατητήρια για κρασί, ελαιώνα, κήπους με λαχανικά.

Μαζί υπάρχει το αρχοντικό τους και σε άλλα σημεία του κτήματος βρίσκονται τα παράσπιτα των ανεστατών -των επιστατών δηλαδή- και ενδεχομένως των εργατών. Οι οικογένειες των Γενοβέζων αναμειγνύονται στη συνέχεια με τους ντόπιους και δημιουργούν μια άλλη τάξη με μεγάλο δυναμισμό.

Είναι ορθόδοξοι, μιλούν Ελληνικά με διάλεκτο -άλλωστε και σήμερα η χιώτικη προφορά μοιάζει με τα Ιταλικά γιατί είναι τραγουδιστή-, φορούν ρούχα δυτικά και είναι κοσμοπολίτες. Είναι αυτοί οι Χιώτες που γίνονται γνωστοί για το εμπορικό τους δαιμόνιο, που τους βρίσκουμε την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όπως το 1566, στην Αλεξάνδρεια, στις Ινδίες, στη Σμύρνη, στην Αγγλία, στη Μασσαλία και αλλού...».

Η επιλογή
Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο «'Εθνος» την ιστορία του Κάμπου της Χίου η κ. Θεανώ Βογιατζή, αρχιτέκτων και πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κάμπου Χίου «Ο Κάμπος», ο οποίος κατέθεσε τον φάκελο για την υποψηφιότητα της περιοχής για τα πλέον απειλούμενα μνημεία της Ευρώπης, συνεπικουρούμενος από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.



Η επιλογή έγινε από διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Europa Nostra, του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργανισμού για την πολιτιστική κληρονομιά, ενώ σε δεύτερη φάση θα καταρτιστεί ο τελικός κατάλογος με τα επτά πιο απειλούμενα μνημεία της Ευρώπης, τα οποία και θα ανακοινωθούν δημοσίως τον Μάρτιο σε ειδική εκδήλωση στη Βενετία.

«Η ιδιαιτερότητα του Κάμπου σε σχέση με τις άλλες υποψηφιότητες είναι ότι πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό», λέει η κ. Βογιατζή. «Κάθε σπίτι έχει μια ιστορία να διηγηθεί. Το δικό μου, που έφτασε σε μένα από τον προπάππου μου, ανήκε στην οικογένεια Ροΐδη, δηλαδή το πούλησε η Κορνηλία Ροΐδη, η μητέρα του Εμμανουήλ, το 1903, έναν χρόνο πριν ο ίδιος πεθάνει, προφανώς επειδή η οικογένεια είχε ανάγκη από χρήματα. Περιλαμβάνει ένα κομμάτι βυζαντινό, ένα γοτθικό και ένα νεοκλασικό. Όλα τα σπίτια είναι ιδιαίτερα. Και δημιουργούν έναν δικό τους αρχιτεκτονικό ρυθμό, τον αποικιακό ρυθμό της Γένοβας, τον μοναδικό στον ελλαδικό χώρο που συνδυάζει κατοικία με παραγωγή».

Στην προσπάθειά τους για τη διαφύλαξη του Κάμπου της Χίου η κ. Βογιατζή και ο Σύνδεσμος των Φίλων του Κάμπου βρήκαν έναν αναπάντεχο συμπαραστάτη: Έναν απόγονο της οικογένειας Τζουστινιάνι, των Γενοβέζων αρχόντων της Χίου που ίδρυσαν την εμπορική εταιρεία Μαώνα στο νησί, ελέγχοντας κάθε οικονομική δραστηριότητα και το μονοπώλιο της μαστίχας.

Αναζητώντας πιθανά φυλαγμένα στοιχεία σχετικά με τη Χίο στα αρχεία της οικογένειας, η κ. Βογιατζή εντόπισε τον απόγονο Τζουστινιάνι στην Ιταλία και εκείνος την αποζημίωσε: Της έστειλε τη φωτογραφική αποτύπωση μιας τοιχογραφίας με το λιμάνι της Χίου, η οποία «αναπαύεται» εδώ και αιώνες στην κεντρική αίθουσα του παλατιού Τζουστινιάνι στο Μπασάνο Ρομάνο ως ενθύμιο του οικογενειακού παρελθόντος. Ένας σπουδαίος τόπος στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης αναζητεί προστασία...



Κ. ΚΑΡΡΑΣ
Η περιοχή χρειάζεται βαθιά ανάλυση των προβλημάτων

Στην υπέρμετρη αστικοποίηση εις βάρος των τεράστιων περιβολιών, στις πλημμύρες και στην αδυναμία των κατοίκων να συντηρήσουν τις ιδιοκτησίες τους, ενέργεια αρκετά κοστοβόρα, για την οποία δεν παρέχονται κίνητρα, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό οι σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζει ο Κάμπος της Χίου.

Στόχος των Φίλων του Κάμπου είναι η καταγραφή των κτισμάτων και των κτημάτων της περιοχής, η αναστήλωση πύργων του 18ου αιώνα και η ανακατασκευή παλαιών κτιρίων, ώστε να αποκατασταθεί η αρχική εικόνα του τόπου αλλά και η ανασύσταση των παραδοσιακών καλλιεργειών, η μελέτη για το ποιες νέες καλλιέργειες θα μπορούσαν να καταστήσουν τον Κάμπο βιώσιμο χωρίς να αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του, η ανακατασκευή των παραδοσιακών μαγγανοπήγαδων -καθώς η ποιότητα του νερού έχει υποβαθμιστεί λόγω υπεράντλησης- και η επικαιροποίηση της σχετικής νομοθεσίας.



Ανασύνθεση
«Δεν μπορεί κανείς να πει ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος για την κατάσταση, η περιοχή χρειάζεται βαθιά ανάλυση των προβλημάτων και ανασύνθεση με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και την πολιτιστική κληρονομιά», λέει ο κ. Κώστας Καρράς, ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και αντιπρόεδρος της Europa Nostra.

«Ως ο αρχαιότερος τη τάξει αντιπρόεδρος της Europa Nostra και μέλος της 11μελούς κριτικής επιτροπής οφείλω να πω ότι οι ψήφοι που πήρε ο Κάμπος δεν εξηγούνται από τον έναν Ελληνα που συμμετείχε στην επιτροπή, αλλά οφείλονται στην ομορφιά του τόπου. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, διαβάζοντας κείμενα και έχοντας επισκεφθεί το μέρος, τα μέλη της επιτροπής μίλησαν για έναν μικρό παράδεισο που πάει να καταστραφεί από αμέλεια. Σε περίπτωση που ο Κάμπος επιλεγεί, θα βοηθηθεί με μελέτες σκοπιμότητας και θα προταθούν τρόποι θεραπείας των προβλημάτων...».

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

1. Αρχαιολογικός χώρος του Ererouyk και οικισμός Ani Pemza, Αρμενία. Σε ένα βραχώδες οροπέδιο κοντά στα τουρκοαρμενικά σύνορα.

2. Δικαστικό Μέγαρο Βρυξελλών, Βέλγιο. Το μεγαλύτερο κτίριο που ανεγέρθηκε στην Ευρώπη το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

3. Θαλάσσιο οχυρό Patarei στο Ταλίν, Εσθονία. (1840) Αποτελεί το μεγαλύτερο αμυντικό συγκρότημα κλασικού ρυθμού στη χώρα.

4. Αεροδρόμιο Malmi στο Ελσίνι, Φινλανδία. (1930). Ενα από τα καλύτερα διατηρημένα εν λειτουργία προπολεμικά αεροδρομικά.

5. Κινητή γέφυρα Colbert στη Dieppe, Νορμανδία, Γαλλία. Η τελευταία κινητή γέφυρα στην Ευρώπη με τον αυθεντικό υδραυλικό μηχανισμό της σε λειτουργία.

6. Κάστρο στο Divitz, Mecklenburg-Vorpommern, Γερμανία. Χτισμένο τον 15ο αιώνα.

7. Λιμνοθάλασσα της Βενετίας, Ιταλία. Ενα από τα σημαντικότερα μεταβατικά οικοσυστήματα στην Ευρώπη.

8. Κάστρο Rijswijk, Ολλανδία. Μια καλοδιατηρημένη έπαυλη του 14ου αιώνα.

9. Κτίριο-Υ, κυβερνητικός τομέας, Οσλο, Νορβηγία. Εμβληματικά έργα του μοντέρνου αρχιτεκτονικού κινήματος της Νορβηγίας (1958 και 1969).

10. Παλάτι και κτήμα Valflores, κοντά στη Λισαβόνα, Πορτογαλία. Σπάνιο δείγμα κατοικίας, με αναγεννησιακά στοιχεία, σε έκταση 45 στρεμμάτων, κοντά στο δέλτα του Τάγου.

11. Μονή Αγίου Αντωνίου της Padua, Εξτρεμαδούρα, Ισπανία. Φραγκισκανική γυναικεία μονή του 15ου αιώνα.

12. Αρχαία πόλη και περιβάλλων χώρος του Hasankeyf, Τουρκία. Οικισμός 12.000 ετών στις όχθες του Τίγρη, με νεολιθικές σπηλιές, ρωμαϊκά ερείπια και μεσαιωνικά μνημεία. Θα κατακλυστεί από τα νερά υπό κατασκευή τεχνητής λίμνης.

13. Κατοικία Mavisbank, κοντά στο Εδιμβούργο, Σκοτία, Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα της Σκοτίας των αρχών του 18ου αιώνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κόβουν τα social media στους 16χρονους οι Βρυξέλλες;


Το σχολικό bullying από τις αίθουσες και το προαύλιο έχει μεταφερθεί μέσω του internet σε υπολογιστές, smartphones και tablet χάρη στην «βοήθεια» από τα social media. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών που παρενοχλούνται και μάλιστα τα πράγματα φτάνουν ακόμη και στα άκρα με παιδιά που δεν αντέχουν την πίεση και προβαίνουν σε απόπειρες αυτοκτονίας.

Επιπλέον, τα παιδιά μοιράζονται πληροφορίες και προσωπικά τους δεδομένα, τα οποία είναι στην διάθεση της κάθε εταιρείας να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει και μάλιστα με την δική τους συναίνεση.

Αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία τους τα social media όπως Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat και Google, έχουν ελάχιστο όριο ηλικίας τα 13 έτη προκειμένου να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς νόμους. Όμως, οι ευρωπαϊκές αρχές σκέφτονται να ανεβάσουν το όριο ηλικίας στα 16 χρόνια.

Η συζήτηση της πρότασης θα ξεκινήσει σήμερα και αν τελικά συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, τότε εκατομμύρια έφηβοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στα social media, να κατεβάσουν apps ή να χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης, χωρίς την γονική συναίνεση.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, όταν ετοιμαστεί το νομοσχέδιο, πρέπει να ψηφιστεί από την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων την Πέμπτη και στη συνέχεια να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τη νέα χρονιά. Η κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ, θα έχει περιθώριο 2 ετών για την εφαρμογή του νόμου. Εταιρείες που δεν θα προσαρμοστούν στη νέα τάξη πραγμάτων, μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με τεράστια πρόστιμα.

Οι προτεινόμενες διατάξεις έρχονται στο πλαίσιο μιας σημαντικής αναθεώρησης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας νομοθεσίας στην ΕΕ. Το νομοσχέδιο είναι στα σκαριά εδώ και 4 χρόνια, θα συζητηθεί σήμερα και θα ψηφιστεί την Πέμπτη.

Φυσικά υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στις προτάσεις της ΕΕ, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η παρουσία των παιδιών στα social media, έχει θετική επίδραση στη ζωή τους. «Το ίντερνετ μπορεί να αποτελέσει μια γραμμή ζωής για τα παιδιά που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις μέσα στο σπίτι τους, βία, ναρκωτικά, αλκοόλ και να έχουν σημαντική υποστήριξη», γράφουν σε ανοιχτή επιστολή τους Ευρωπαϊκοί οργανισμοί την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H οικιακή βοηθός, με τον σύντροφό της και τον κουμπάρο έσφαξαν τον 75χρονο στη Λαμία


Ο ένας τον ακινητοποίησε, ο δεύτερος κρατούσε το στόμα κλειστό και ο τρίτος τον μαχαίρωνε.

Εξιχνιάστηκε το άγριο φονικό που έγινε πριν από λίγες ημέρες στον Καραβόμυλο με θύμα ένα 75χρονο, που είχε βρεθεί άγρια μαχαιρωμένος μέσα στο σπίτι του.

Τελικά ο άτυχος παππούς είχε ανοίξει μόνος του την πόρτα στους δολοφόνους του, αφού ανάμεσά τους ήταν και η Λαμιώτισσα οικιακή βοηθός που τον πρόσεχε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας μετά από την έρευνα που έκαναν κατάφεραν να εξιχνιάσουν το άγριο φονικό στον Καραβόμυλο.

Δράστες είναι η 31χρονη οικιακή βοηθός από τη Λαμία, ο 42χρονος σύντροφός της και ο επίσης 42χρονος φίλος τους και κουμπάρος.

Οι τρεις δολοφόνοι πήγαν αργά το βράδυ στο σπίτι του παππού. Η 31χρονη χτύπησε την πόρτα και ο 75χρονος άνοιξε αφού αναγνώρισε την φωνή της.

Μαζί όμως με την οικιακή βοηθό μπήκαν και οι δυο άντρες. Όπως γράφει το Lamiareport.gr, ο παππούς ο οποίος ήταν και σε ανάρρωση από σοβαρό τροχαίο δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ο ένας τον ακινητοποίησε, ο δεύτερος κρατούσε το στόμα κλειστό και ο τρίτος τον μαχαίρωνε.

Η γυναίκα και ο φίλος της οικογενείας σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ομολογήσει. Ο σύντροφός της όμως αρνείται τα πάντα. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πόσα χρήματα πήραν από το σπίτι του άτυχου παππού, αν και οι ίδιοι κάνουν λόγο για κάτι παραπάνω από 3.000 ευρώ.

Η 31χρονη δεν ήταν παντρεμένη με τον 42χρονο, απλά συζούσαν για χρόνια και είχαν αποκτήσει μαζί και τρία παιδιά, τα οποία είναι 3, 5 και 2 ετών περίπου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 31χρονη έπεσε σε αντιφάσεις και έτσι οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Στην αρχή η 31χρονη Λαμιώτισσα προσπάθησε να τα πάρει όλα πάνω της, στη συνέχεια όμως αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν μαζί και οι δυο άντρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το άγριο φονικό θα δώσει το μεσημέρι η αστυνομία στην επίσημη παρουσίαση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΠΑ: Προγράμματα για μικρές επιχειρήσεις και νέους πτυχιούχους


Μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθεί χρηματοδότηση σε μικρές και πολύ μικρές υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις καθώς και νέους πτυχιούχους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο προγράμματα που χρηματοδοτούν μέχρι 60.000 ευρώ νέους που επιθυμούν να στήσουν μια επιχείρηση αλλά και νέους πτυχιούχους, από γιατρούς και δικηγόρους μέχρι ηθοποιούς και διακοσμητές, προκειμένου να φτιάξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Στόχος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ είναι να υπάρξει «διασπορά» μικρών ή μεσαίων επιδοτήσεων σε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων προκειμένου αυτοί να αξιοποιήσουν ευκαιρίες στις νέες αγορές και να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η καινοτομία δεν περιορίζεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά περιλαμβάνει ακόμα και παραδοσιακά προϊόντα, αγροτικά κ.λπ. εφόσον ενσωματώνουν νέους τρόπους παραγωγής, διάθεσης, παρουσίασης ή μάρκετινγκ.

Το πακέτο αναμένεται να φτάσει συνολικά τα 350 εκατ. ευρώ και αφορά επιδοτήσεις που μπορούν να φτάνουν από 15.000 έως 200.000 ευρώ και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από δαπάνες για απόκτηση παγίων και κτιριακών εγκαταστάσεων μέχρι αντίστοιχες για προβολή ή λειτουργικές, όπως μισθοδοσία, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις για ένταξη στα προγράμματα αυτά θα αρχίσει το επόμενο διάστημα.

Τα δύο προαναφερθέντα προγράμματα αφορούν κλάδους στους οποίους δίνεται προτεραιότητα, οι οποίοι είναι:

■ Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων

■ Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)

■ Υλικά / Κατασκευές

■ Εφοδιαστική Αλυσίδα

■ Ενέργεια

■ Περιβάλλον

■ Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

■ Υγεία

Αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων

Στο πρώτο πρόγραμμα χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια 15.000 έως 200.000 ευρώ, με επιδότηση έως 40%, η οποία μπορεί να φτάσει το 50% εάν προσληφθεί νέο προσωπικό. Εξαιρούνται οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τουρισμό, λιανικό εμπόριο και εστίαση.

Οι επενδύσεις μπορούν να αφορούν τον εκσυγχρονισμό κτιριακών και άλλων υποδομών, αυτοματοποίηση λειτουργιών μέσω χρήσης νέων ψηφιακών τεχνολογιών ή επανασχεδιασμό και πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ανδιάρθρωσης, design κ.λπ., αλλά και συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια και αμοιβές τρίτων.

Νεοφυής επιχειρηματικότητα

Το δεύτερο πρόγραμμα που αφορά στους οκτώ κλάδους προτεραιότητας απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις με χρηματοδότηση επενδύσεων για τη δημιουργία τους μέχρι το ποσό των 60.000 ευρώ κατά 100%.

Οι ακριβείς κατηγορίες δραστηριότητας (όπως προσδιορίζονται από τον κωδικό δραστηριότητας) θα ανακοινωθούν μαζί με την πρόσκληση ενδιαφέροντος - θα εξαιρούνται το λιανικό εμπόριο και η εστίαση.

Δικαιούχοι θα είναι πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν από το 1991 και είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι ή αν ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας (δηλαδή μπορούν να εργάζονται με μπλοκάκι).

Δικαιούχοι είναι και ενώσεις προσώπων εφόσον καλύπτουν όλοι τις προϋποθέσεις. Χρηματοδοτούνται η απόκτηση παραγωγικού εξοπλισμού (για την κατηγορία αυτή μέχρι 40%), τα λειτουργικά έξοδα (όπως ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητή τηλεφωνία), έξοδα φιλοξενίας σε «θερμοκοιτίδες» (παρέχουν γραμματειακή υποστήριξη, συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.λπ.), δαπάνες προβολής και δικτύωσης, το κόστος ενός μισθωτού υπαλλήλου για έναν χρόνο, γενικό εξοπλισμό κ.λπ.

Ενίσχυση απασχόλησης πτυχιούχων

To πρόγραμμα αυτό αφορά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν το 1991 και είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι ή εργάζονται χωρίς να είναι μισθωτοί.

Χρηματοδοτεί την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας με την οργάνωση επαγγελματικού χώρου και απευθύνεται σε ευρύτατο κύκλο ειδικοτήτων, όπως γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφοι, ξεναγοί, χημικοί, ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, αναλυτές προγραμματιστές, λογιστές, κοινωνιολόγοι και πολλοί άλλοι.

Εξαιρούνται οι δραστηριότητες εστίασης και το λιανικό εμπόριο (εκτός εάν εντάσσεται στη βασική δραστηριότητα, όπως η πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων για κτηνιάτρους). Χρηματοδοτούνται κατά 100% δαπάνες από 5.000 έως 25.000 ευρώ για επενδύσεις παραγωγικού εξοπλισμού (ειδικά για την κατηγορία αυτή μέχρι 40%), λειτουργικές δαπάνες (ενοίκια, εισφορές, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.), δαπάνες προβολής και δικτύωσης, κόστος ενός υπαλλήλου για έναν χρόνο, γενικός εξοπλισμός.

Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων

Το πρόγραμμα αυτό αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην ελληνική και διεθνή αγορά. Χρηματοδοτούνται δαπάνες από 15.000 έως 150.000 ευρώ, μέχρι 40%, για εκσυγχρονισμό κτιριακών και λοιπών υποδομών, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος, πιστοποιήσεις, προβολή και προώθηση προϊόντων κ.λπ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις - Οι δικαιούχοι


Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιδότησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2015-2016 σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Οργανισμός ενώ η προθεσμία καθορίζεται από τις 18-12-2015 έως τις 16-02-2016.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως την 29η Φεβρουαρίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν σχετική αίτηση στον ΟΑΕΔ, ο οποίος ανάλογα με την περιοχή όπου λειτουργούν, τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν, την κατηγορία στην οποία υπάγονται και άλλα συναφή κριτήρια, καταρτίζει πίνακα των επιχειρήσεων που σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κρίνει ότι πρέπει να επιδοτηθούν.

Με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εκδίδονται μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ καθορίζονται οι επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν, οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή των επιδοτήσεων, το ύψος της επιδότησης και κάθε άλλη λεπτομέρεια. Το ύψος της επιδότησης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τα ποσά των επιδομάτων ανεργίας που θα κατέβαλλε ο ΟΑΕΔ στους εργαζομένους στην επιχείρηση αν έπαυαν να απασχολούνται κατά τη διάρκεια του περιορισμού ή της αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησης». Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις και θα βαρύνει τον ΚΑΕ 2493. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 600.000,00 ευρώ.

Οι ενισχύσεις που προβλέπονται χορηγούνται βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1407/2013 της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση βάσει της παρούσας ΚΥΑ, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση (Καν.1998/2006) έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Το συνολικό ποσό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγείται σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των οδικών μεταφορών δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Ως ημερομηνία λήψης της συνολικής ενίσχυσης νοείται η ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.

Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση που η ενδιαφερόμενη επιχείρηση η οποία υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα είναι «ενιαία» τότε στον ως άνω έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι ενιαίες με την αιτούσα επιχειρήσεις. Στην «ενιαία επιχείρηση» περιλαμβάνονται, όλες οι επιχειρήσεις που έχουν τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες σχέσεις μεταξύ τους: α) μια επιχείρηση κατέχει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου των μετόχων ή των εταίρων άλλης επιχείρησης, β) μια επιχείρηση έχει το δικαίωμα να διορίζει ή να παύει την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού, διαχειριστικού ή εποπτικού οργάνου του καταστατικού της τελευταίας, γ) μια επιχείρηση έχει το δικαίωμα να ασκήσει κυριαρχική επιρροή σε άλλη επιχείρηση βάσει σύμβασης που έχει συνάψει με αυτήν ή δυνάμει ρήτρας του καταστατικού της αυτής της τελευταίας και δ) μια επιχείρηση που είναι μέτοχος ή εταίρος άλλης επιχείρησης ελέγχει μόνη της, βάσει συμφωνίας που έχει συνάψει με άλλους μετόχους ή εταίρους της εν λόγω επιχείρησης, την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου των μετόχων ή των εταίρων αυτής της επιχείρησης.

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Στο πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές μονάδες μπορούν να υπαχθούν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: Α) Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή/και ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και λειτουργούν εκτός της περιφέρειας της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, Β) έχουν άδεια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. σε ισχύ, και Γ) Είναι εποχικές, είχαν διακόψει τη συνεχόμενη λειτουργία τους τουλάχιστον για δύο έτη, κατά την προηγούμενη πενταετία (2010-2014), και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου μέχρι 29η Φεβρουαρίου, εκτός εάν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο ή είναι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (άρχισαν δηλαδή να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά), οπότε θα πρέπει να διέκοψαν την συνεχόμενη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος (2014) πριν την 1η Νοεμβρίου. Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 2014 και μετά, δεν επιχορηγούνται. Δ) Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τους οποίους θα ζητήσουν να επιχορηγηθούν, να δικαιούνται επίδομα τακτικής ανεργίας κατά την έναρξη του χρονικού διαστήματος της επιμήκυνσης.

Δεν υπάγονται : - Στο πρόγραμμα δεν μπορεί να επιχορηγηθεί ξενοδοχειακή επιχείρηση ή/και ξενοδοχειακή μονάδα για το προσωπικό της, το οποίο πριν την 1η Νοεμβρίου 2015 είχε συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην ίδια ή/ και σε άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση. - Εξωχώριες εταιρείες όπως και επιχειρήσεις, που στην εταιρική τους σύνθεση συμμετέχουν εξωχώριες εταιρείες. - Επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων. Είναι δυνατή η υπαγωγή των επιχειρήσεων για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση διακοπής με αναζήτηση αναλογούντος ποσού ή απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης εφόσον προσκομίσουν ταμειακό παραστατικό πληρωμής δικαιούχου, από το οποίο προκύπτει ότι έχουν εξοφλήσει ή εξακολουθούν και καταβάλλουν τις τυχόν δόσεις.

Διαδικασία υπαγωγής δικαιούχων: Η ενδιαφερόμενη ξενοδοχειακή επιχείρηση ή ξενοδοχειακή μονάδα οφείλει να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει, εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr).


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένοπλος βρίσκεται μέσα σε πανεπιστημιούπολη στην Ιντιανάπολις


Έκκληση στους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Ένα πρόσωπο το οποίο οπλοφορεί αναφέρθηκε ότι τρέχει μέσα στα όρια της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Ιντιάνα-Πανεπιστημίου Περντιού στην Ιντιανάπολις και σε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του εκπαιδευτικού ιδρύματος απευθύνεται έκκληση στους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Στην ανακοίνωση αυτή, οι σπουδαστές και το διδακτικό προσωπικό προτρέπονται να βρουν ασφαλές καταφύγιο και να κλειδώσουν τις πόρτες εάν έχουν τη δυνατότητα, παραμένοντας εκεί μέχρι νεωτέρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 15χρονο που σκότωσε 17χρονο στην Κάτω Αχαΐα


Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών από δικαστήριο ανηλίκων.

Ένοχος κρίθηκε σήμερα από δικαστήριο ανηλίκων της Πάτρας, ο 15χρονος ο οποίος κατηγορείτο για τον φόνο του 17χρονου Γ.Α., που είχε γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 15χρονο, ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 15χρονου, η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο είναι η ανώτατη χρονική διάρκεια εγκλεισμού σε φυλακές, που προβλέπεται για τους ανήλικους.

Ο 15χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 15χρονος στις 13 Σεπτεμβρίου πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 17χρονο στον προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Κάτω Αχαΐας, ενώ προηγουμένως οι δύο ανήλικοι είχαν διαπληκτιστεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου


Τι προβλέπουν οι διατάξεις που προωθεί το υπ. Εσωτερικών.

«Ξεπάγωμα» των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, διεύρυνση των δικαιούχων μειωμένων ή μηδενικών δημοτικών τελών, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες υπαλλήλων, αύξηση ωρών απασχόλησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ και μείωση του ωραρίου του προσωπικού των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού στους δήμους, εξαιρούνται της αναστολής προσλήψεων οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων, καθώς και των κλάδων ΔΕ χειριστών μηχανημάτων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα κ.λπ.). Αίρεται επίσης, η αναστολή στις προσλήψεις σε νησιωτικούς δήμους όλων των κλάδων των ειδικοτήτων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ.

Επίσης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου παρέχεται η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών ή η πλήρη απαλλαγή για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια ανέργους. Οι ευπαθείς ομάδες μπορούν να πληρώνουν ειδικό τιμολόγιο με μειωμένα ή και μηδενικά τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.

Χορηγείται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ύψους 150 ευρώ μηνιαίως στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των δήμων και των περιφερειών και των ΝΠΔΔ που απασχολούνται στην αξιοποίηση και διάθεση στερεών αποβλήτων.

Αυξάνεται το ωράριο εργασίας (αντίστοιχα και οι αποδοχές) των υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των δήμων μειωμένου ωραρίου μέχρι το ανώτατο όριο πλήρους απασχόλησης. Ταυτόχρονα, μειώνονται κατά δύο ώρες ημερησίως το ωράριο απασχόλησης των βρεφονηπιοκόμων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και έτσι επανέρχεται η 6ωρη απασχόληση. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, από την εν λόγω ρύθμιση «δεν θίγεται η ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών».

Επιχειρείται ακόμα να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία εργαζομένων των δήμων, οι οποίοι αν και έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια, με αποφάσεις που διατάσσουν την παραμονή ή την επάνοδό τους στην εργασία τους ή αναγνωρίζουν τις σχέσεις εργασίας τους σε αορίστου χρόνου οι δήμοι δεν μπορούν να επανορθώσουν εξαιτίας της απόλυτης απαγόρευσης παραίτησης από ένδικα μέσα σε δίκες με μισθολογικό περιεχόμενο. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα παραίτησης από ένδικα μέσα κατά σχετικών πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων, εφ’όσον υπάρχει θετική γνωμοδότηση δικηγόρου και σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας.

Πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι μετατάχθηκαν υποχρεωτικά σε σωφρονιστικά καταστήματα και η υπηρεσία δημοτικής αστυνομίας στην οποία υπηρετούσαν δεν έχει επανασυσταθεί μπορούν να μεταταχθούν σε προσωποπαγείς θέσεις του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του υπουργού.

Το νομοσχέδιο, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να λειτουργούν αποτεφρωτήρια νεκρών όχι μόνο σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους, αλλά και σε εκτάσεις που τους έχουν παραχωρηθεί, ενώ κέντρα αποτέφρωσης μπορεί να λειτουργεί και ο ΕΔΣΝΑ. Επίσης, κάθε πρόσωπο θα μπορεί με δήλωσή του σε συμβολαιογράφο να ορίσει τον τόπο και τη μέθοδο ταφής του.

Παρατείνεται για άλλα 8 χρόνια η προθεσμία που έχουν άστεγοι και οικονομικά αδύναμοι δημότες να ανεγείρουν κατοικία σε δημοτικά οικόπεδα που τους παραχωρήθηκαν με τον νόμο 3463/2006.

Ρυθμίζεται νομοθετικά το επί χρόνια εκκρεμές ζήτημα των επιτυχόντων του 8/1997 γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οι οποίοι πλέον κατατάσσονται μετά από αίτησή τους σε νέο πίνακα διοριστέων εκτός κι αν έχουν διοριστεί στο Δημόσιο ως δημόσιοι υπάλληλοι ή ως υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή ως διοριστέοι δεν είχαν αποδεχτεί τον διορισμό τους.

Συστήνονται, τέλος, στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ειδική επιτροπή που θα προτείνει τη ριζική αναμόρφωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης ληξιαρχείων - δημοτολογίων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα πατάξει τη γραφειοκρατία και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία των πολιτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 250 ευρώ παραμένει το επίδομα θέσης των νοσηλευτών


Δεν θα υπάρξει μείωση, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

Το επίδομα θέσης για τους προϊστάμενους των Τμημάτων της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων παραμένει στα 250 ευρώ, στις διατάξεις του νέου Ενιαίου Μισθολογίου, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας και το ίδιο επανέλαβε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ), στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα οι νοσηλευτές έξω από το υπουργείο.

«Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι να μην υπάρξει καμία διάκριση, και το επίδομα να παραμείνει στο ύψος των 250 ευρώ για όλους τους Προϊσταμένους Τμημάτων στον δημόσιο τομέα, είτε είναι νοσηλευτές είτε όχι», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, επαναλαμβάνοντας όμως την πρόταση της ομοσπονδίας «να παραμείνει το επίδομα στα 290 ευρώ για όλους όπως αρχικώς είχε προβλεφθεί». Σε δεύτερο χρόνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση της αδικίας στο θέμα των υπερωριών και αργιών, καθώς και άλλων εργασιακών θεμάτων των νοσηλευτών.

«Την απόσυρση του Μισθολογίου, την ανάκτηση των μνημονιακών μισθολογικών απωλειών και την σωτηρία του ΕΣΥ» ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 έως 12 εκατ. ευρώ


«Προχωρά ο έλεγχος της λίστας που μας έδωσαν οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας».

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ανέφερε απόψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες». Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Απαντώντας, στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για διάλυση του ΣΔΟΕ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το ΣΔΟΕ δεν διαλύεται και πως αντίθετα ενισχύεται και υποστηρίζεται, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας.

«Θα έπρεπε να συγχαρείτε την κυβέρνηση που κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα των προηγουμένων κυβερνήσεων», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθεροι οι νεαροί που κατηγορούνται ότι πέταξαν στην λίμνη έγκυο γυναίκα


Τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι 3 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 31χρονης εγκύου, η οποία υποστήριξε ότι, δια της βίας την έριξαν στην Λίμνη και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο από κοινού.

Οι δύο από τους τρεις, έχουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ ο 3ος κατηγορούμενος, ο φερόμενος και ως πρώην σύντροφος της, πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων κάθε μήνα. Για την υπόθεση αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Χάρης Λαζάνης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως πελάτες του υποστήριξαν ότι , είχαν άλλοθι , δεν βρέθηκαν ποτέ στην Λίμνη την χρονική στιγμή που αναφέρει η καταγγέλλουσα και πως πρόκειται για σκευωρία της 31χρονης εις βάρος τους. Επίσης ,ζήτησαν της διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το βάθος της Λίμνης στο σημείο που υπέδειξε ,άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών και άρση προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας, ώστε να χρησιμοποιηθούν από την υπεράσπιση σε βάρος της και να στηριχθεί η αθωότητα τους.

Η απολογία των κατηγορουμένων στον ανακριτή ήταν πολύωρη ,ξεκίνησε στις 11 το πρωί και τελείωσε στις 5 το απόγευμα.

Οι νεαροί συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, μετά από καταγγελία της νεαρής γυναίκας ότι, δια της βίας την πέταξαν στην Λίμνη, προκειμένου να αποβάλλει το έμβρυο που κυοφορεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φονική κακοκαιρία στην Πορτογαλία


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν.

Καταστροφικές βροχές και πλημμύρες σάρωσαν το αρχιπέλαγος των Αζορών στην Πορτογαλία και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ελαφρά άλλοι τρεις, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, πρόκειται για έναν άνδρα 51 ετών, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι αφού τον παρέσυρε ένα κύμα. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Οι πορτογαλικές αρχές είχαν κηρύξει «κόκκινο» συναγερμό σε 7 από τα 9 συνολικά νησιά που αριθμεί το αρχιπέλαγος, δύο εξ αυτών από την Κυριακή το βράδυ.

Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν χθες το βράδυ και το επίπεδο συναγερμού μειώθηκε στο «κίτρινο».

Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία που βρίσκονται στις περιοχές που απειλούνται από την κακοκαιρία όπως επίσης και πολλά δημόσια κτίρια δε λειτουργούν.

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν χθες και δρόμοι κόπηκαν στα δύο στις νήσους Σάο Μιγκέλ και Τερσέιρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό κατάληψη η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Φοιτητές διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ.

Για δεύτερη ημέρα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τελεί υπό κατάληψη από φοιτητές που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε. Αυτό που ζητούν οι φοιτητές είναι, μεταξύ άλλων, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα, καθώς και ανέγερση εστιών σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη.

Ειδικότερα, αργά χθες το μεσημέρι μια ομάδα φοιτητών προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου Καρυωτάκη, επί της Ερυθρού Σταυρού στην Τρίπολη, όπου στεγάζεται η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχουν αναρτήσει πανό που γράφει: «ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ». Συνοντιστικο κατάληψης πρυτανίας ΠαΠελ

Σε ηλεκτρονικό τους μήνυμα το «Συνοντιστικό κατάληψης πρυτανίας ΠαΠελ» σημειώνει ότι «στον δρόμο τον οποίο χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπερψηφίζοντας προϋπολογισμούς οι οποίοι υπεράσπιζαν τα συμφέροντα των λίγων, κατακρεουργώντας τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, βαδίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη συγκάλυψη του υπόλοιπου μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ)». Προσθέτουν ότι, «για το πανεπιστήμιο στον νέο προϋπολογισμό δεν προβλέπονται κονδύλια για θέρμανση, νερό, τηλέφωνο και ρεύμα. Αυτό κάνει πασιφανές το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει αλλάξει στρατόπεδο και επιλέγει να θυσιάσει στο βωμό του χρέους θεμελιακά δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού», και υπογραμμίζουν:

«Απαιτούμε, άρση του νέου προϋπολογισμού. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα. Ανέγερση εστιών σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Καμία έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία. Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο».

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι παρά την κατάληψη της πρυτανείας, κανονικά λειτουργούν και πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα τμήματα και τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποίηση στο Κιλκίς για το επίδομα παραμεθόριων περιοχών


Επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών 21ης Ιουνίου και Αθηνών πραγματοποίησαν δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ του νομού Κιλκίς.

Οι υπάλληλοι ζητούσαν να μην εξαιρεθεί ο νομός Κιλκίς από την κατηγορία των παραμεθόριων περιοχών (άρθρο 19) που θα είχε ως αποτέλεσμα την άρση ευνοϊκών διατάξεων για τους δημοσίους υπαλλήλους (μεταθέσεις, μετατάξεις, μοριοδότηση για διορισμό, άδεια, μηνιαίο επίδομα των 100 ευρώ) και διαμαρτυρόμενοι επίσης για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα (κόκκινα δάνεια, μισθολόγιο).

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία ως το δημαρχείο του Κιλκίς και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Επίσης, δημόσιοι υπάλληλοι από το δήμο Παιονίας μετέβησαν στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και έκλεισαν συμβολικά για είκοσι λεπτά την είσοδο και για άλλα είκοσι λεπτά την έξοδο του σταθμού.

«Ενημερωθήκαμε ότι την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε το σχετικό άρθρο για την απένταξη του νομού από τις παραμεθόριες περιοχές, όπως επίσης και για τους άλλους τρεις νομούς (Πέλλα, Σέρρες, Δράμα), αλλά μόνο για ένα τρίμηνο, οπότε εμείς θα είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Κιλκίς Αχιλλέας Καλεμκερίδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μπλόκο» στο καζίνο Ρόδου για απόλυση 20 εργαζομένων


Απέρριψε το αίτημα το υπουργείο Εργασίας.

Απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε μέσω υπομνήματος η εταιρεία Καζίνο Ρόδου Α.Ε. στο υπουργείο Εργασίας να γίνει δεκτή η μαζική απόλυση 20 εργαζομένων. Στο υπόμνημα αναφέρεται ως αφορμή πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία από το υπουργείο Οικονομικών ύψους 8,5 εκ. ευρώ.

«Το υπουργείο επισημαίνει με αυστηρότητα πως η όποια επιβολή προστίμου δεν μπορεί με κανένα τρόπο να οδηγήσει στην επιβολή μαζικών απολύσεων. Η εταιρεία πρέπει να αναζητήσει άλλες βιώσιμες λύσεις», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκεντρώθηκαν 270.000 ευρώ στον τηλεμαραθώνιο της UNICEF


Τα χρήματα θα δοθούν στα παιδιά πρόσφυγες.

Ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα ο τηλεμαραθώνιος αγάπης της UNICEF που φιλοξένησε η ΕΡΤ2 και ήταν αφιερωμένος στα παιδιά-πρόσφυγες με το ποσό που συγκεντρώθηκε να αγγίζει τις 270.000 ευρώ. Το τηλεφωνικό κέντρο της UNICEF δέχθηκε περισσότερες από 3.000 κλήσεις από όλη τη χώρα ενώ τα sms προσφοράς που έστειλε το κοινό ξεπέρασαν τα 70.000.

Τον τηλεμαραθώνιο παρουσίασαν η Μαριλένα Κατσίμη, ο Σεραφείμ Σίλας, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Κώστας Φραγκολιάς, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Τζένη Μπαλατσινού που φιλοξένησαν πλήθος διάσημους καλλιτέχνες και καλεσμένους που προσήλθαν για να υποστηρίξουν την εκστρατεία.

Μηνύματα συμπαράστασης απηύθυναν μέσα από την εκπομπή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η Βουλή των Ελλήνων δια του Πρόεδρου της Νίκου Βούτση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Μήνυμα έστειλε και η παρουσιάστρια της εκπομπής «Με Αγάπη» του ΑΝΤ-1 και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρί Κυριακού. Επίσης, το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στους Έλληνες τηλεθεατές του Τηλεμαραθώνιου απηύθυνε και ο Σερ Ρότζερ Μουρ για να στηρίξουν και να εμπιστευτούν το έργο της οργάνωσης που υπηρετεί σχεδόν 25 χρόνια ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφερε φανέλες και μπάλες με υπογραφές των παικτών που δημοπρατήθηκαν, οι παίκτες του Παναθηναϊκού Στάθης Ταυλαρίδης και Κώστας Τριανταφυλλόπουλος προσέφεραν επίσης μπάλα και φανέλες με υπογραφές των παικτών, οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου Εδουάρδο Πρίτο και Σωκράτης Φυτανίδης επίσης προσέφεραν μπάλα και φανέλα της ομάδας τους για τον ίδιο σκοπό. Επίσης οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μάντζαρης και Ντάνιελ Χάκετ προσέφεραν αντίστοιχα μπάλα της ομάδας τους για τους σκοπούς του Τηλεμαραθώνιου και ο ιατρός και πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου προσέφερε φανέλα με υπογραφές των παλαίμαχων παικτών της ομάδας.

Μεταξύ των σημαντικών δωρητών ξεχώρισαν, η Βουλή των Ελλήνων, η ΚΕΔΕ, η ΓΕΣΕΒΕ, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, ο Σύλλογος Ολυμπιονικών, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, πλήθος φορέων και Συλλόγων από όλη τη χώρα και δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων που έσπασαν τους κουμπαράδες τους για να ενισχύσουν το έργο της UNICEF. Ιδιαίτερα γενναιόδωρες προσφορές έκαναν η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και οι εταιρείες BETA CAE SYSTEMS και ALPHA BANK. Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή δεκάδων δήμων από όλη τη χώρα που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και έφτιαξαν κουμπαράδες για να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Από τους περισσότερους από 921.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν ως σήμερα μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015 πάνω από ο 1 στους 5 είναι παιδί.

Η UNICEF θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την υποστήριξη των αναγκών των παιδιών και των γυναικών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που θα ενισχυθούν σημαντικά από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στον τηλεμαραθώνιο που συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες:

Δωρεές με SMS: Στείλτε μήνυμα με τη λέξη ΠΑΙΔΙ ή PAIDI στο 19059,

ισχύει έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, αυτόματη χρέωση 1,23 ευρώ (με το ΦΠΑ).

Καλώντας το 24ωρο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345 στο οποίο απαντά εκπρόσωπος της UNICEF για να δεχθεί τις προσφορές του κοινού, μόνο από σταθερό τηλέφωνο.

Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr

Επίσης από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 αυτόματη χρέωση 3,68 ευρώ (με το ΦΠΑ) ανά κλήση.

Δωρεές στα ταμεία των υποκαταστημάτων των ΤΡΑΠΕΖΩΝ:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169 / 480020-64 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011

ALPHA BANK: 115 00 2002 017649 EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998

ATTICA BANK: 069 / 54799691 HSBC: 002-066694-130

Για δωρεές μέσω διαδικτύου - Internet Banking - από την ιστοσελίδα της κάθε τράπεζας στο μενού πληρωμών/συναλλαγών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες από το Οικονομικό Επιμελητήριο


Παροχή βοήθειας σε άτομα και ομάδες που βιώνουν συνθήκες φτώχειας.

Τις δωρεάν υπηρεσίες των λογιστών - φοροτεχνικών, που είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θα μπορούν να έχουν οι κάτοχοι του κοινωνικού δελτίου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφηκε μεταξύ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου Β', και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Οι λογιστές αυτοί θα προκύψουν μετά από εθελοντική τους δήλωση, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, που θα κάνει το Ο.Ε.Ε.

Η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που βιώνει σήμερα η χώρα μας, αποφάσισε να συνδράμει στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την παροχή βοήθειας σε άτομα και ομάδες, που βιώνουν συνθήκες φτώχειας, οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο, το ΟΕΕ και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών συμφωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης, που περιλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο bodybuilder, τα αναβολικά και ο θάνατος από καρκίνο στο ήπαρ


Κατανάλωνε 10.000 θερμίδες και έπινε 8 ενεργειακά ποτά την ημέρα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Άφθονο junk food έτρωγε ο bodybuilder Dean Wharmby, πίνοντας παράλληλα οκτώ κουτάκια ενεργειακών ποτών την ημέρα για να πάρει βάρος. Στα 39 του πέθανε από καρκίνο στο συκώτι που αποδίδεται στην πολυετή χρήση στεροειδών.

Ο άνδρας, από τη Βρετανία πέθανε τον Ιούλιο ύστερα από μάχη 5μιση ετών με την ασθένειά του.

Έχοντας εμμονή με το να «χτίσει όγκο» για να αποκτήσει το τέλειο σώμα bodybuilder, ακολουθούσε δίαιτα 10.000 θερμίδων την ημέρα τρώγοντας μπέρκγερ, πίτσες και αλλαντικά, τα οποία συνόδευε με 7-8 ενεργειακά ποτά.

Παράλληλα έπαιρνε αναβολικά στεροειδή για να ενισχύσει την ενέργειά του και να σμιλεύσει τους μύες του- αυτό σύμφωνα με την ιατροδικαστή ήταν η άμεση αιτία του θανάτου του. Η Lisa Hashmi τόνισε πως η απώλεια του Wharmby θα πρέπει να είναι μια θλιβερή υπενθύμιση για το πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση τους.

«Κρίνω βάσει πιθανοτήτων πως για έναν τόσο fit, επικεντρωμένο σε θέματα υγείας νεαρό άνδρα, η πιθανότερη αιτία της εμφάνισης όγκων στο συκώτι είναι η κατάχρηση αναβολικών», τόνισε, «για μένα υπάρχει ευθεία σχέση αιτίας-αποτελέσματος στην περίπτωση του θανάτου του Dean».

Στα τέλη της ζωής του ο 39χρονος είχε στραφεί σε πιο φυσικές ιατρικές μεθόδους, κάνοντας πνευματική θεραπεία και ρέικι ενώ κάποια στιγμή έπαιρνε 200 φυτικά χαπάκια την ημέρα.

Η σύντροφός του Charlotte Rigby λέει πως όταν τον είχε πρωτογνωρίσει, οκτώ χρόνια πριν, είχε υποψίες πως έπαιρνε στεροειδή λόγω του όγκου των μυών του αλλά όταν έγιναν ζευγάρι το 2010, προσπαθούσε να σταματήσει να τα παίρνει.

Ο Dean και η Charlotte αφηγήθηκαν τη μάχη του άνδρα με τον καρκίνο σε μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Dean's Journey» την οποία ακολουθούσαν περίπου 10.000 χρήστες.

Ο Wharmby ασχολείτο με το bodybuilding για 20 χρόνια πριν αρρωστήσει. Αρχικά, έπαιρνε στεροειδή για έναν χρόνο προκειμένου να «χτίσει» τον όγκο του κι επειδή αυτό έκαναν όλοι.

Σύντομα ωστόσο τους γύρισε την πλάτη και ταυτόχρονα άρχισε να εργάζεται ο ίδιος ως προπονητής bodybuilding. Τότε ήταν που χειροτέρεψε πολύ η διατροφή του.

«Πολλές φορές είχα επτά πελάτες την ημέρα κι έπρεπε να έχω αρκετή ενέργεια για να προπονηθώ και ο ίδιος, ήμουν συνέχεια στο τρέξιμο», εξηγεί.

Έτσι άρχισε να τρώει κάθε δύο ώρες και να πίνει πολλά ενεργειακά ποτά. Ένα μέρος της δίαιτάς του ήταν αυτά που συνήθως τρώνε όσοι γυμνάζονται: πρωτεϊνικά ροφήματα, αυτά, κοτόπουλο. Έτρωγε όμως και πολλά ασυνήθιστα, φαστ φουντ και πίτσες. Έφτασε τα 127 κιλά.

Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του προτάθηκε να κάνει χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση ήπατος. Εκείνος όμως τα απέρριψε επιλέγοντας πιο φυσικές λύσεις.

«Τα απέρριψα γιατί ήθελα να κάνω κάτι φυσικό και όχι τεχνητό. Ήθελα να ζήσω. Όχι να πεθάνω», είχε πει ο ίδιος. Παράλληλα άλλαξε εντελώς τη δίαιτά του και για ένα χρόνο είδε τον όγκο του να εξαφανίζεται.

«Αλλά κύλησα πάλι», περιέγραφε, «ο παλιός τρόπος ζωής μου επέστρεψε».

Το 2013 κατέρρευσε έξω από το γυμναστήριο όπου εργαζόταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επέστρεψε στον φυσικό τρόπο ζωής αλλά μετά τα προβλήματα του χτύπησαν και πάλι την πόρτα: χώρισε με τη φίλη του, έμεινε άστεγος.

Τον Νοέμβριο νοσηλευόταν και οι γιατροί του έδιναν τρεις εβδομάδες ζωής. Ο όγκος του είχε μεγαλώσει πολύ και δεν μπορούσε να χειρουργηθεί και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά.

«η καρδιά μου έχει ραγίσει αλλά ήταν τόσο μεγάλη λύτρωση, ένιωσα πως δεν ήταν πια στο δωμάτιο. Ξέρω πως εκεί που είναι τώρα είναι ελεύθερος, έχει απαλλαγεί από όλη την αρρώστια και τον πόνο, είναι αγνός και τέλειος και θα ζήσει για πάντα», έγραψε η σύντροφός του στο Facebook λίγο μετά το θάνατό του.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκίνηση και αποθέωση για τον Κυζερίδη


Στιγμές συγκίνησης στην επιστροφή του Νίκου Κυζερίδη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τη φανέλα του Άρη. Ο πρώην αρχηγός των "κιτρίνων" έδωσε το "παρών" στον φιλικό αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων του Άρη και της ΑΕΛ για την οικονομική ενίσχυσή του λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, και γνώρισε την αποθέωση. Μάλιστα, ο Κυζερίδης αγωνίστηκε με το αγαπημένο του "7" και σκόραρε από το σημείο του πέναλτι.

Εξάλλου, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί φιλική αναμέτρηση μεταξύ των "κίτρινων" και του Αγροτικού Αστέρα και τα έσοδα θα δοθούν στον Κυζερίδη.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...