Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Φοιτητές έδιωξαν αξιολογητές από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατάληψη από ομάδα περίπου 40 ατόμων που αντιδρά στη διαδικασία.

Η ηγεσία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναγκάστηκε να φυγαδεύσει χθες σε ξενοδοχείο πέντε διεθνείς αξιολογητές, ώστε να αποφύγουν 40 φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που έκαναν κατάληψη του χώρου με στόχο να διακόψουν τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ορισμένοι από τους φοιτητές ακολούθησαν τα πρυτανικά αυτοκίνητα με στόχο να μάθουν τον προορισμό τους. Σημειώνεται πως αντίστοιχες εικόνες είχαμε δει και στις αρχές Νοεμβρίου στο ΕΚΠΑ.

Για χθες, αναφέρει το δημοσίευμα, είχε ορισθεί η έναρξη της διεθνούς αξιολόγησης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την πενταμελή επιτροπή των πανεπιστημιακών. Στην επιτροπή μετέχουν ο Κώστας Ηλιόπουλος (πρόεδρος) του King's College του Λονδίνου, η Μαίρη Καλατζή από το University of Illinois, o Διονύσης Κλάδης ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Βαρβάρα Παπαδοπούλου από το Πανεπιστήμιο Laval του Κεμπέκ και ο Δημοσθένης Τρίμης από το Τεχνολογικό Ινστιτούτου της Καρλσρούης.

Η έναρξη της αξιολόγησης είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με συζήτηση στην οποία θα μετείχαν οι αξιολογητές με τις πρυτανικές αρχές, τους κοσμήτορες των σχολών και τους προέδρους των τμημάτων των ΑΕΙ.

Ωστόσο οι αντιδρώντες φοιτητές έκαναν κατάληψη του χώρου, φώναξαν συνθήματα κατά της αξιολόγησης και απαίτησαν από το μέλη της επιτροπής να αποχωρήσουν.

Τελικά η ηγεσία του ΑΕΙ αποφάσισε να σταματήσει τη διαδικασία και η συζήτηση να συνεχιστεί σε άλλο χώρο. Ωστόσο η ομάδα των φοιτητών θέλοντας συμβολικά να εμποδίσει τους αξιολογητές να χρησιμοποιήσουν κάποιον άλλο χώρο του πανεπιστημίου τους εμπόδισε να επιβιβαστούν στα βαν. Οι αξιολογητές κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο Ιωαννίνων όπου και τελικά συνεχίστηκε η συζήτηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.