Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Κινητοποίηση στο Κιλκίς για το επίδομα παραμεθόριων περιοχών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών 21ης Ιουνίου και Αθηνών πραγματοποίησαν δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ του νομού Κιλκίς.

Οι υπάλληλοι ζητούσαν να μην εξαιρεθεί ο νομός Κιλκίς από την κατηγορία των παραμεθόριων περιοχών (άρθρο 19) που θα είχε ως αποτέλεσμα την άρση ευνοϊκών διατάξεων για τους δημοσίους υπαλλήλους (μεταθέσεις, μετατάξεις, μοριοδότηση για διορισμό, άδεια, μηνιαίο επίδομα των 100 ευρώ) και διαμαρτυρόμενοι επίσης για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα (κόκκινα δάνεια, μισθολόγιο).

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία ως το δημαρχείο του Κιλκίς και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Επίσης, δημόσιοι υπάλληλοι από το δήμο Παιονίας μετέβησαν στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και έκλεισαν συμβολικά για είκοσι λεπτά την είσοδο και για άλλα είκοσι λεπτά την έξοδο του σταθμού.

«Ενημερωθήκαμε ότι την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε το σχετικό άρθρο για την απένταξη του νομού από τις παραμεθόριες περιοχές, όπως επίσης και για τους άλλους τρεις νομούς (Πέλλα, Σέρρες, Δράμα), αλλά μόνο για ένα τρίμηνο, οπότε εμείς θα είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Κιλκίς Αχιλλέας Καλεμκερίδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.