Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σάλος με τους σταυρούς σε σχήμα φαλλού


Τα penis pendant necklace είναι σχεδιαστική έμπνευση του Tom Ford.

Φωτιές άναψε ο σχεδιαστής Tom Ford στην χριστιανική κοινότητα με την έμπνευσή του να δημιουργήσει μενταγιόν εμπνευσμένα από το σύμβολο του σταυρού αλλά σε σχήμα φαλλού.

Τα εν λόγω αξεσουάρ, έχουν εγείρει συζητήσεις στα social media ενώ έχουν ξεσηκωθεί δεκάδες χριστιανοί, αποδοκιμάζοντας τον διάσημο άντρα της μόδας, που αν μι τι άλλο ξέρει να προκαλεί.

Τα «penis pendant necklace», όπως ονομάζονται, κυκλοφορούν σε χρυσό ή ασήμι και κοστίζουν 790 δολάρια.




Διαβάστε περισσότερα...

Συρρίκνωση της ελληνικής σημαίας διαπιστώνει η ΠΝΟ


«Δραματική είναι η μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών».

H συνεχιζόμενη συρρίκνωση της ελληνικής σημαίας στα πλοία, με την ταυτόχρονη μείωση των οργανικών συνθέσεων είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών, που αριθμούν πλέον περί τους 15.000, ενώ δραματική είναι και η επιδείνωση των οικονομικών των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Αυτό τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που πραγματοποίησε το Γενικό Ετήσιο Συμβούλιό της και το 29ο έκτακτο Παν-Ναυτικό Συνέδριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Το Γενικό Συμβούλιο της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας των ναυτικών ζήτησε επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών στην προ μνημονίων εποχή, τη ριζική επανεξέταση των αποφάσεων του υπουργείου Ναυτιλίας για τη σύνθεση των πληρωμάτων στα πλοία Ελλάδας- Ιταλίας, την αναστολή της εφαρμογής του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις κατηγορίες πλοίων, που εκκρεμούν.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τα θέματα των ποινικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία επιβατηγού πλοίου «SUPERFERRY II» για τη συμμετοχή του σε απεργία της ΓΣΣΕ και της ΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι στις 18 Μαρτίου 2015 τα 51 μέλη του πληρώματος του «SUPERFERRY II» θα δικαστούν στον Πειραιά μετά από σχετική δίωξη της Εισαγγελίας για παράλειψη εκτέλεσης των υποχρεώσεών τους στις 16 Απριλίου 2013, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη διαταγή πολιτικής επιστράτευσης η οποία άρθηκε στη συνέχεια.

Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε επίσης τη Διοίκηση της ΠΝΟ, με σχετικό ψήφισμα που ενέκρινε, να προωθήσει εντός του επομένου έτους τα μείζονος σημασίας και σπουδαιότητας αιτήματα του κλάδου, όπως αυτά διατυπώνονται στον Προγραμματισμό Δράσης της Ομοσπονδίας.

Ακολούθως, το συνέδριο της ΠΝΟ απέρριψε προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού της ομοσπονδίας που είχαν υποβληθεί από πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Η σύζυγος του Μπιλ Κόσμπι έσπασε τη σιωπή της


Τι λέει για τις κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει ο άνδρας της.

Η σύζυγος του Μπιλ Κόσμπι του διάσημου αμερικανού ηθοποιού που κατηγορείται για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών έσπασε τη σιωπή της τη Δευτέρα για να επιτεθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία όπως είπε δυσφημούν «τον υπέροχο σύζυγό της».



«Ο άνθρωπος που γνώρισα και ερωτεύτηκα ... είναι ο άνθρωπος που γνωρίζετε από τις δουλειές του. Είναι ένας καλός άνθρωπος, γενναιόδωρος, αστείος, ένας υπέροχος σύζυγος, πατέρας και φίλος» είπε η Καμίλε Κόσμπι σε μια δήλωση της προς τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Το πορτρέτο ενός διαφορετικού ανθρώπου απεικονίζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του τελευταίους δύο μήνες. Το πορτρέτο ενός ανθρώπου που εγώ δεν ξέρω» πρόσθεσε η επί 50 χρόνια σύζυγος του Μπιλ Κόσμπι.

Η κα Κόσμπι συνέκρινε την κάλυψη της υπόθεσης του συζύγου της από διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όπως το περιοδικό Rolling Stone με εκείνη του ομαδικού βιασμού στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια που τελικά αποδείχτηκε αναληθής και το περίφημο περιοδικό αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη η μαρτυρία του φερομένου ως θύματος. «Αυτή η ιστορία ήταν συγκλονιστική, αλλά αποδείχτηκε αναληθής» είπε η Καμίλε Κόσμπι για να συμπληρώσει «ότι κανείς δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει ένα θύμα, αλλά το ερώτημα είναι:ποιος είναι το θύμα».

Οι περισσότερες κατηγορίες κατά του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλικές επιθέσεις αφορούν υποθέσεις που έγιναν πριν από αρκετά χρόνια και έρχονται τώρα στην επιφάνεια. Τον πασίγνωστο κωμικό ηθοποιό που βρίσκεται στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης έχουν έως τώρα υπερασπιστεί λίγες προσωπικότητες της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος όπως η αφροαμερικανή τραγουδίστρια Τζιλ Σκοτ και η επίσης αφροαμερικανή ηθοποιός Γούπι Γκούλνμπεργκ.


Διαβάστε περισσότερα...

«Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν, αν όντως υπάρχει θέμα»


Προσοχή συνέστησε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Σάμου.

«Αν υπάρχει όντως θέμα διαφθοράς και παρανομίας θα πρέπει οι ένοχοι να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο», τόνισε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Σάμου Νίκος Κακλαμάνης, αναφερόμενος στην υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής και αδικαιολόγητου πλουτισμού με «πρωταγωνιστές» έξι γιατρούς και πρώην διοικητικό διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου που έχει προκαλέσει αναστάτωση στη μικρή κοινωνία του νησιού.

«Χρειάζεται ωστόσο προσοχή, μιας και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση εκτός από δημοσιεύματα στον Τύπο» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης και ζήτησε από την Πολιτεία «να ξεκαθαρίσει με επίσημο τρόπο τι συμβαίνει, και από την άλλη η υπόθεση να τελεσιδικήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να μην διασύρονται αθώοι».

Την έκπληξή του εξέφρασε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης καταδικάζοντας τις πράξεις εφόσον αυτές αποδειχθούν βάσιμες.

Για την υπόθεση κατηγορούνται έξι ιατροί (ένας γυναικολόγος, δυο αναισθησιολόγοι, δυο ορθοπαιδικοί και ένας παθολόγος) και πρώην διοικητικός διευθυντής του γενικού Νοσοκομείου Σάμου, καθώς κατά τη διάρκεια έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών καταθέσεών τους, που ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, για το χρονικό διάστημα 2005- 2011.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εξετάσθηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, έχουν ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά και η αρμόδια ΔΟΥ για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.



Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαλε 677 φωτογραφίες για την καλύτερη selfie


Η χαριτωμένη σκανταλιά μιας τρίχρονης Βρετανίδας – Δείτε το βίντεο.

Ποιος θα μπορούσε να της κρατήσει κακία; Ή να τη μαλώσει; Το μόλις τριών ετών κοριτσάκι, είναι η νέα γενιά των… selfies και κάνει από τώρα εξάσκηση.

Επιπλέον, το να κάθεσαι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ενώ η μαμά οδηγάει, θέλει υπομονή. Ετσι, το γλυκό κορίτσι, για να ξεγελάσει την… ανία της, πήρε το κινητό της μαμάς της και άρχισε να βγάζει selfies.

Η μαμά Katie Kirk, μόλις διαπίστωσε τι έκανε η κορούλα της, πήρε τι κινητό και βρήκε εντός του περί τις 677 πόζες!

Η μαμά όμως, κατέγραφε σε κάμερα τις προσπάθειες της μικρής: ιδού το αποτέλεσμα:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιλότος απολύθηκε γιατί έφερνε σέξι κορίτσια στο πιλοτήριο


Τις άφησε μέχρι και να οδηγήσουν το αεροπλάνο.

Εκτός… αεροσκάφους βρέθηκε ένας πιλότος από το Μεξικό για την επικίνδυνη έμπνευσή του όχι μόνο να βάλει δυο σέξι κορίτσια στο κόκπιτ, αλλά να τα αφήσει μέχρι και να οδηγήσουν το αεροπλάνο!

Όταν η 23χρονη τραγουδίστρια Esmeralda Ugalde και η ηθοποιός φίλη της Samadhi Zendejas, 19 ετών επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος που εκτελούσε τη πτήση Κανκούν-πόλη του Μεξικό, το προσωπικό δεν ήταν προετοιμασμένο γι αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο πιλότος άνοιξε την πόρτα του κόκπιτ για μια επίσκεψη από τα κορίτσια και τους έδωσε, έστω και για λίγο, να πάρουν τον έλεγχο του αεροπλάνου!

Το θέμα ήρθε στο φως όταν η 23χρονη ανέβασε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πιλοτηρίου στα social media. Όταν οι εικόνες έγιναν viral και έφτασαν μέχρι τους προϊσταμένους του πιλότου, τότε εκείνοι τον απέλυσαν.






Διαβάστε περισσότερα...

«Βουτιά» στις διελεύσεις στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου


Έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση των φέρι.

Η οικονομική κρίση είχε σημαντικές επιπτώσεις, πέραν όλων των άλλων, και στις μετακινήσεις μας. «Θύμα» των νέων δεδομένων που δημιουργήθηκαν στη χώρα από το 2010 και μετά έπεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, και η «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το thebest.gr, η μείωση των διελεύσεων από την Γέφυρα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή αφού από το 2009 μέχρι και το 2013 αγγίζει το 35%. Όσο δε για το 2014, μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα επισήμως νούμερα πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι αναμένεται περαιτέρω μείωση εκτιμάται ότι θα προσεγγίζει το 5%.

Στην πορεία των ετών όμως άλλαξε και το προφίλ των οχημάτων που περνούν από τη Γέφυρα αφού μειώθηκε το ποσοστό των ΙΧ. Και αυξήθηκε εκείνο των μηχανών, των φορτηγών και κατ’ ελάχιστο των λεωφορείων.
Αναλυτικά: Το 2009 η μέση ημερήσια κυκλοφορία ήταν στα 13.826 οχήματα δηλαδή ξεπερνούσαν, σε ετήσια βάση, οι διελεύσεις ξεπερνούσαν τα 5εκ.

Ο αριθμός των ημερήσιων διελεύσεων άρχισε να πέφτει σταδιακά.
Το 2010 ο μέσος όρος ήταν 12.064, το 2011 έπεσαν στις 10.980, το 2012 στις 9.289 και το 2013 στις 8.706 ή σε ετήσια βάση κοντά στα 3εκ., ενώ όπως προαναφέρθηκε το 2014 αναμένεται να κλείσει με περαιτέρω μείωση.
Με άλλα λόγια, στα χρόνια του Μνημονίου, η Γέφυρα έχασε περίπου 2εκ. διελεύσεις το χρόνο.

Τώρα όσον αφορά στο προφίλ των οχημάτων που χρησιμοποιούν τη Γέφυρα τα στοιχεία δείχνουν τα εξής:

Το 2009 τα Ι.Χ. αποτελούσαν το 87% της κίνησης ενώ σήμερα έχουν πέσει στο 82,3%.
Τα φορτηγά ήταν στο 6% και σήμερα ανέβηκαν στο 7,7%, οι μοτοσυκλέτες ήταν στο 4,5% και τώρα το 7%, ενώ τα λεωφορεία από το 2% ανέβηκαν στο 3%.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, με το πέρασμα των χρόνων έχει δεκαπλασιαστεί η χρήση του e-pass αφού το 2009 αφορούσε το 1,4% των διελεύσεων ενώ το 2014 έφθασε το 10,4%.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Γέφυρας» Γιάννης Φρέρης η αύξηση των ποσοστών σε φορτηγά και λεωφορεία αποδίδεται στα ειδικά πακέτα προσφορών που υπάρχουν ενώ για το e-pass η άνοδος οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ οικονομικό και το επιλέγουν όσοι χρησιμοποιούν τη Γέφυρα συχνά.

Την ώρα δε που οι οδηγοί των Ι.Χ. δε διαθέτουν τα 13,2 ευρώ για την απλή διέλευση από τη Γέφυρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση στα φέρρυ-μποτ όπου η απλή διέλευση κοστίζει 6,5 ευρώ.

Βέβαια, όπως επισημαίνουν και οι υπεύθυνοι της Γέφυρας, πολλοί από όσους χρησιμοποιούσαν το έργο για να κάνουν τη βόλτα τους πλέον, λόγω της κρίσης, δεν φθάνουν καν μέχρι το βενζινάδικο και αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.



Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματοποίηση επισκέψεων στα Λύκεια από το Σύνδεσμο Ελληνικών Κολεγίων


Θα κατατεθεί την Πέμπτη αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας.

Αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων στα Λύκεια θα καταθέσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το newsbeast.gr από τον πρόεδρο του Συνδέσμου τον κ. Δασκαλάκη.

Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας μετά και από τη θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχώρησε στην έγκριση επισκέψεων στα Λύκεια για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (DEREE).

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο:

α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά,Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.),

β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και

γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται η διανομή διαφημιστικού υλικού ενώ με νέο έγγραφό του, στις 12 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι η πραγματοποίηση επισκέψεων από φορείς, όπως το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιείται μόνο ύστερα από πρόσκληση των ΚΕΣΥΠ, των συμβούλων ΣΕΠ και των παιδαγωγικών ομάδων των Λυκείων που υλοποιούν προγράμματα στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Σταδιοδρομίας (Α.Σ.), εφόσον οι δραστηριότητες που προσφέρονται από τους φορείς εμπίπτουν θεματικά και υποστηρίζουν ουσιαστικά τις δραστηριότητες που υλοποιούνται από τους ανωτέρω.

O κ. Δασκαλάκης δήλωσε στο newsbeast.gr ότι συμφωνεί με την πραγματοποίηση των επισκέψεων στα Λύκεια για αυτό άλλωστε και ο Σύνδεσμος προχωρά στην κατάθεση αιτήματος αρκεί το δικαίωμα αυτό να δίνεται σε όλα τα Κολέγια.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητείται λύση για τους καθηγητές της Δραματικής Τέχνης


Προσπάθεια αντιμετώπισης των νομικών και τεχνικών προβλημάτων.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν και ευελπιστούμε ότι θα καταστεί δυνατό να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα πιο πάνω αναφέρονται σε απάντηση της υφυπουργού κα Γκερέκου σε ερώτημα για τον κλάδο των εκπαιδευτικών ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης και συγκεκριμένα για τους αποφοίτους του 2005 και έπειτα, όπως αναφέρουν οι ερωτώντες Βουλευτές, που δεν μπορούν να ενταχθούν στους κλάδους αναπληρωτών και ωρομισθίων καθώς απαιτείται ισοτιμία των πτυχίων Δραματικής Τέχνης από φορέα που έχει καταργηθεί.

Η κα Γκερέκου γνωστοποιεί ότι το αρμόδιο όργανο για την ισοτιμία , το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σταμάτησε να χορηγεί τις εν λόγω ισοτιμίες πριν από την κατάργησή του .

Η εκτίμηση του υπουργείου Πολιτισμού είναι ότι πράγματι γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των αποφοίτων με τα ίδια ουσιαστικά προσόντα και ότι το ερώτημα των Βουλευτών είναι εύλογο.

«Εκτιμούμε ότι και το Υπουργείο Παιδείας μοιράζεται τον ίδιο προβληματισμό καθώς το εν λόγω ζήτημα έχει τεθεί στις επαφές που γίνονται μεταξύ των στελεχών των δυο Υπουργείων» τόνισε η κα Γκερέκου.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μην χρησιμοποιείτε παιδιά στην προεκλογική εκστρατεία»


Συστάσεις από τη Συνήγορο του Παιδιού στους υποψήφιους των προεδρικών εκλογών στην Κροατία.

Η Συνήγορος του Παιδιού στην Κροατία, Ίβανα Μίλας Κλάριτς κάλεσε τους υποψήφιους στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και τους διοργανωτές πολιτικών συγκεντρώσεων να λαμβάνουν υπόψη την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των παιδιών και να μην εκμεταλλεύονται τα παιδιά στην προεκλογική εκστρατεία.

«Την περίοδο εκλογικών δραστηριοτήτων και συχνά και με άλλες ευκαιρίες, στο γραφείο της Συνηγόρου του Παιδιού φθάνουν καταγγελίες ότι παιδιά με διαφορετικούς τρόπους συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επίτευξη πολιτικών στόχων ενηλίκων. Γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουμε λάβει καταγγελίες ότι παιδικές χορωδίες, μικρής ηλικίας μαζορέτες, παιδιά από νηπιαγωγεία ή σχολεία συμμετέχουν σε κομματικά χρωματισμένες εκδηλώσεις και προεκλογικές συγκεντρώσεις» αναφέρει η Συνήγορος του Παιδιού σε μήνυμα που απέστειλε στους υποψήφιους με την ευκαιρία των προεδρικών εκλογών στις 28 Δεκεμβρίου.

Η κ. Μίλας Κλάριτς τονίζει ότι πολιτικοί εκμεταλλεύονται παιδιά για να “ομορφύνουν” τις φωτογραφίες τους και κόμματα για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Για τους σκοπούς αυτούς, συχνά ξυπνά ξαφνικά η «ευαισθησία» ορισμένων πολιτικών για τις ανάγκες των παιδιών, οι οποίοι επισκέπτονται παιδιά σε διάφορα ιδρύματα και τους προσφέρουν δώρα στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας, υπογραμμίζει και προσθέτει: «Φυσικά και δεν έχουμε καμία αντίρρηση στην ειλικρινή προσφορά, στόχος της οποίας δεν είναι η δημοσιοποίηση από τα ΜΜΕ. Οι πολίτες, πολύ συχνά, ξέρουν πώς να αναγνωρίζουν πόσο ειλικρινείς είναι τέτοιες κινήσεις. Ελπίζουμε ότι θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο κατά πόσον οι υποψήφιοι θυμούνται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών στα εκλογικά τους προγράμματα και στην ευημερία και προοπτική που προσφέρουν στα παιδιά».

Η Συνήγορος του Παιδιού καλεί τους πολιτικούς και τους διοργανωτές πολιτικών συγκεντρώσεων να μην εντάσσουν τα παιδιά στη δική τους προσωπική πολιτική προβολή και τους διευθυντές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών να προστατεύουν τα παιδιά από τέτοιου είδους εκμετάλλευση.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι στολίδι σε πολιτικές συγκεντρώσεις, ούτε σε εκλογικές αφίσες πολιτικών και οι πολιτικοί δεν πρέπει να τα ξεχνούν στα προγράμματά τους», σημειώνει η Συνήγορος του Παιδιού με αφορμή τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαφθορά και φοροδιαφυγή γιατρών έδειξε η έρευνα


Τα δηλωθέντα εισοδήματα δεν δικαιολογούν τις τραπεζικές καταθέσεις.

Έρευνα, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού, από έξι ιατρούς και πρώην διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου Σάμου, ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα παραπάνω επτά φυσικά πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο από το έτος 2005 έως και το έτος 2011.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των επτά φυσικών προσώπων, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις, που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Πιο αναλυτικά, η αναντιστοιχία, όπως προέκυψε, ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι απέκρυψαν εισοδήματα διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα Έγκαιρης Παρέμβασης Παιδικής Βαρηκοΐας και Κώφωσης


Είναι δωρεάν και αφορά παιδιά ηλικίας έως 6 ετών.

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι λειτουργεί πρόγραμμα Έγκαιρης Παρέμβασης, που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με προβλήματα ακοής ηλικίας 0 – 6 ετών, καθώς το ηλικιακό αυτό στάδιο είναι καθοριστικό για τη μετέπειτα ψυχολογική, κοινωνική και εκπαιδευτική εξέλιξη του παιδιού.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή του παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη κ. Ποικιλίδη ο οποίος και μας ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι δωρεάν και εκτός από τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται σε Αθήνα και Πάτρα.

Ο κ. Ποικιλίδης μάς ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει έλεγχο στα νεογνά σε δυο νοσοκομεία σε Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου όπου και ανιχνεύεται εάν το νεογνό έχει στοιχεία βαρηκοΐας.

Ακολουθεί δεύτερος έλεγχος προκειμένου να γίνει επαλήθευση της πρώτης διάγνωσης και εάν όντως το νεογνό έχει πρόβλημα ακολουθεί η ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας και η κατεύθυνση των γονέων ως προς τις λύσεις που έχουν αλλά και ενημέρωση για τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Διευθυντής του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης δήλωσε στο news.gr ότι παρέχεται υποστήριξη και στους γονείς με μεγαλύτερα παιδιά καθώς και αυτοί χρειάζονται βοήθεια και ενημέρωση, ενώ δεν παρέλειψε να μας δηλώσει ότι πολλοί γονείς ανακαλύπτουν ότι τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα στην ηλικία των 2-3 ετών.

Στο ερώτημά μας για το πόσοι γονείς απευθύνονται στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης ο κ. Ποικιλίδης δε μπόρεσε να μας δώσει στατιστικά στοιχεία καθώς το πρόγραμμα έχει 20 μέρες που έχει ξεκινήσει, μας ανέφερε όμως ότι στα 1000 νεογνά τα 3 παρουσιάζουν πρόβλημα.

Ο κ. Ποικιλίδης τόνισε μεταξύ των άλλων τη σπουδαιότητα της παρέμβασης από την παιδική ηλικία στην οποία άλλωστε αποσκοπεί το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης η Έγκαιρη Παρέμβαση υιοθετεί το oικογενειοκεντρικό μοντέλο προσέγγισης των αναγκών που προκύπτουν τόσο για το παιδί όσο και για την οικογένειά του και παρέχει υπηρεσίες που στοχεύουν να παρέμβουν και να επιδράσουν σε όλο το σύστημα της οικογένειας.

Έτσι, αντιμετωπίζεται η κατάσταση που προκύπτει μετά την διάγνωση της βαρηκοΐας με έναν τρόπο ολιστικό, που συμπεριλαμβάνει όλους τους τομείς της ανάπτυξης. Στόχος του προγράμματος είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της οικογένειας που έχει πληγεί και απορυθμιστεί.

Η διάγνωση της βαρηκοΐας/κώφωσης είναι τραυματική για όλο το οικογενειακό σύστημα. Την ίδια εποχή, και ενώ οι γονείς βρίσκονται σε σοκ, πρέπει να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις σε σοβαρά θέματα όπως κοχλιακό εμφύτευμα, επιλογή τρόπου επικοινωνίας κλπ, να κατανοήσουν όλες τις προεκτάσεις της βαρηκοΐας, να πλοηγηθούν σε ένα πολύπλοκο σύστημα κοινωνικών παροχών, να αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα μέλη (αδέλφια, παππούδες κλπ) αλλά και το στενό κοινωνικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμά στοχεύει στο να στηρίξει και να διευκολύνει τις οικογένειες σε όλη την πολυπλοκότητα της δύσκολης αυτής περιόδου αλλά και να φροντίσει να μην προκληθούν δευτερογενείς αρνητικές επιπτώσεις σε κανέναν τομέα της ανάπτυξης του παιδιού – ή της ισορροπίας μεταξύ των άλλων μελών.

Οι προτεραιότητές προκύπτουν από τις ανάγκες των οικογενειών όπως τις βιώνουν και τις εκφράζουν. Υποχρέωσή των υπευθύνων του προγράμματος είναι να στηρίξουν τους γονείς και να τους πληροφορήσουν αντικειμενικά ώστε να αξιολογήσουν τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους σε σχέση με την άμεση και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του παιδιού τους – και κατόπιν να χρησιμοποιήσουν την επιστημονική τους κατάρτιση και την εμπειρία τους προς την κατεύθυνση της υλοποίησης αυτών των επιλογών.

Η ομάδα περιλαμβάνει Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή και Ωτορινολαρυγγολόγο.

Το Πρόγραμμα της Έγκαιρης Παρέμβασης λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2310343079 και στο 2310343288 (ώρες επικοινωνίας 09:00-15:00) ή ηλεκτρονικά στο egkairiparemvasithess@gmail.com.



Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη «βιονική» ποπ σταρ


Η πανέμορφη 26χρονη που έχασε το αριστερό της πόδι και αποτελεί έμπνευση.

Η Viktoria Modesta προκάλεσε αίσθηση όταν εμφανίστηκε στον τελικό του βρετανικού talent show, X Factor. To Channel 4 πλήρωσε 200.000 λίρες για τη δημιουργία του κλιπ της «Prototype», το οποίο αποτελεί γροθιά στο στομάχι για εκείνους που πιστεύουν ότι μια αναπηρία μπορεί να σε κρατήσει πίσω.

Η 26χρονη τραγουδίστρια, συνθέτρια και μοντέλο από τη Λετονία έχασε το αριστερό της πόδι όταν ήταν 20 ετών εξαιτίας ιατρικών λαθών και παραλείψεων από τη πρώτη στιγμή που γεννήθηκε.

Η νεαρή, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της εντός άχαρων νοσοκομείων με αποκορύφωμα την απώλεια του αριστερού άκρου της. Αυτό ωστόσο δεν την εμπόδισε στο να ακολουθήσει τα όνειρά της ενώ χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία Alt. Limb Company-κατασκευάζει προσθετικά μέλη-επιλέγει να μη φορά «οδυνηρά και βαρετά» μέλη.

«Η εποχή των βαρετών ηθικών συζητήσεων γύρω από την αναπηρία έφτασε στο τέλος. Μόνο μέσα από αισθήματα θαυμασμού, φιλοδοξίας, και περιέργειας μπορούμε να κινηθούμε προς τα εμπρός», αναφέρει η ίδια που στη Βρετανία όπου ζει την αποκαλούν η «βιονική» ποπ σταρ.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξωθούσε ανήλικους στην επαιτεία


Ο 38χρονος τους παρείχε στέγη και τροφή, παρακρατώντας τις εισπράξεις.

Για εξώθηση ανηλίκων σε επαιτεία συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένη Παρασκευής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 38χρονος Ρουμάνος.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, προσήχθησαν από αστυνομικούς του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Θησέας», στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, τέσσερις ανήλικοι, ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας 14-16 ετών, οι οποίοι επαιτούσαν, ζητώντας χρήματα από διερχόμενους οδηγούς, στη διασταύρωση της Λ. Βουλιαγμένης με την οδό Αρδηττού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, ο 38χρονος, τους τελευταίους δύο μήνες, παρείχε στέγη και τροφή στους παραπάνω ανήλικους τους οποίους εξωθούσε σε επαιτεία, παρακρατώντας τις εισπράξεις.

Οι ανήλικοι τέθηκαν υπό προστατευτική φύλαξη και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπολειτουργεί η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα


Σήμα κινδύνου στέλνουν οι εργαζόμενοι.

Υπολειτουργούν οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ, καθώς οι ελλείψεις σε υλικά, αντιδραστήρια, φάρμακα πρώτης ανάγκης αποτελούν καθημερινό πρόβλημα, ενώ αυξάνονται τα κενά σε παθολόγους και νοσηλευτές.

Είναι ενδεικτικό ότι οι εξυπηρετούμενοι των μονάδων δεν έχουν υποβληθεί τους τελευταίους έξι μήνες σε εξετάσεις για HIV ή ηπατίτιδα. Επιπλέον, τα τελευταία δύο χρόνια δεν γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, ούτε καν στους οροθετικούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού καταγγέλλει ότι «από το 2010 και μετά ο ΟΚΑΝΑ διαρκώς υποχρηματοδοτείται ενώ

ο συνολικός αριθμός των εξαρτημένων αυξάνεται στη χώρα μας,
η χρήση ουσιών αποκτά χαρακτηριστικά όλο και πιο προβληματικά και επικίνδυνα και
η συρρίκνωση των υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση ακόμη μεγαλύτερο αριθμό εξαρτημένων ατόμωνΟι κατά καιρούς Πρόεδροι του ΟΚΑΝΑ υπερηφανεύονται ότι «κατόρθωσαν» το ακατόρθωτο: χωρίς νέες προσλήψεις χωρίς παραπάνω λεφτά αύξησαν τον αριθμό των εξυπηρετούμενων. Αποκρύπτουν συνειδητά την πραγματικότητα: οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ λειτουργούν σε καθεστώς έλλειψης των απαραίτητων υλικών και οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να δουλεύουν πολλές φορές ακόμη και αντίθετα στην επιστημονική τους δεοντολογία. Συγκεκριμένα:

Τα τελευταία δυο χρόνια δεν γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. Δεν έγιναν αντιγριπικά εμβόλια ούτε καν στα οροθετικά άτομα, τα οποία πηγαίνουν από τον Άννα στον Καϊάφα για να εμβολιαστούν, καθώς ούτε και οι Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων διαθέτουν εμβόλια.
Εδώ και 6 μήνες δεν γίνονται ιολογικοί έλεγχοι με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε αν κάποιος έχει ή όχι HIV ή ηπατίτιδα.
Εδώ και πολύ καιρό λείπουν γιατροί (κυρίως παθολόγοι) και νοσηλευτές. Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αρνείται να συμμορφωθεί ακόμη και με σχετικά πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας.Την ίδια στιγμή η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ "βρίσκει" 40.000 ευρώ για να διαφημίσει το έργο της.

Ο μόνος λόγος που ο ΟΚΑΝΑ συνεχίζει να παρέχει έργο είναι οι εργαζόμενοι του. Και αυτοί οι εργαζόμενοι αντί να αυξάνονται, όπως επιβάλλει η αντιμετώπιση του όλο και πιο πολύπλοκου προβλήματος της εξάρτησης, μειώνονται: ο ΟΚΑΝΑ αντί να προσλαμβάνει, δεν ανανεώνει τις συμβάσεις εργαζομένων και κλείνει ή λειτουργεί υποτυπωδώς προγράμματα καινοτόμα και εξαιρετικά απαραίτητα, όπως τα προγράμματα street work, τα εναλλακτικά της φυλάκισης, το πρόγραμμα "Οδυσσέας", καθώς και τα προγράμματα Υποκατάστασης στις φυλακές Κορυδαλλού και "Αγίου Στεφάνου" Πατρών.

Πριν ένα μήνα έχασαν την δουλειά τους οι πρώτοι συνάδελφοι μας που στελέχωναν, μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, δομές στη Θεσσαλονίκη στη Πάτρα και στην Αθήνα. Αμέσως μετά τις γιορτές θα χάσουν την δουλειά τους και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που εργάζονται στις δράσεις μέσω ΕΣΠΑ. Παράλληλα η Διοίκηση του Οργανισμού υπόσχεται πως θα συνεχίσει όλες τις δράσεις που λήγουν, μετακινώντας προσωπικό από τις ήδη υποστελεχομένες μονάδες του, και σε αριθμό μικρότερο από ότι χρειάζεται για να μπορούν αυτές οι δομές να λειτουργήσουν».

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, «θεωρούμε υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή όλους τους Υπουργούς και υφυπουργούς, καθώς και όλες τις Διοικήσεις του Οργανισμού της αντίστοιχης περιόδου, οι οποίοι συμβιβάστηκαν με τις επιταγές των κυβερνήσεων και της τρόικας και διαχειρίσθηκαν την ακραία υποχρηματοδότηση του Οργανισμού. Στον προϋπολογισμό του 2015 ο ΟΚΑΝΑ θα χρηματοδοτηθεί με 21 εκατομμύρια ευρώ. Ένας ακόμη εφιαλτικός χρόνος αρχίζει.

Απαιτούμε απ’ την τωρινή κι απ’ την επόμενη κυβέρνηση προσλήψεις άμεσα και κάλυψη όλων των αναγκών των προγραμμάτων σε υλικά».



Διαβάστε περισσότερα...

Σταθεροποιείται η κατάσταση στον Έβρο


Παραμένει αυξημένη η ετοιμότητα του μηχανισμού της Περιφέρειας.

Έπεσε στα 5,80 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα, η στάση των υδάτων του ποταμού Έβρου, με το πλημμυρικό φαινόμενο να σταθεροποιείται.

Οι παροχετεύσεις από το Σβίλεγκραντ στη Βουλγαρία έχουν, επίσης, μειωθεί στα 620 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, έναντι περίπου 1.100 κυβικών τις προηγούμενες μέρες.

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στο ύψος της Αδριανούπολης (Τουρκία), όπου οι παροχετεύσεις διαμορφώνονται στα 1.190 κυβικά μέτρα, σε σχέση με 1.400 τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η επιφυλακή και η ετοιμότητα όλου του μηχανισμού της Περιφέρειας παραμένει αυξημένη, διότι, «υψηλά σταθερά παραμένουν οι παροχές στην περιοχή του Πετάλου, όπου η στάθμη του ποταμού είναι στα 7 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 6 μέτρα), και οι παροχές αγγίζουν τα 2045 κυβικά το δευτερόλεπτο».

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κ. Πέτροβιτς, για παροχές που προέρχονται από τον Έβρο αφού «κατεβάζει» όλο τον υδάτινο όγκο του προς τον νότο (όπου και εκβάλει ο ποταμός στην κάθοδό του προς το Δέλτα), συγκεντρώνοντας, επίσης, ύδατα και από τους παραποτάμους του- Ερυθροπόταμο, Εργίνη, Τούντζα και Άρδα.

Οι αρχές παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή των εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων και διενεργούν ελέγχους, ούτως ώστε να αποφευχθούν ρήγματα στα αναχώματα που εδώ και δώδεκα μέρες έχουν «καταπονηθεί», αφού ο ποταμός «δοκιμάζει» τις αντοχές τους στον μέγιστο βαθμό.

Στο μεταξύ, η ρήξη αναχώματος, χθες, στον οικισμό Πέταλο φαίνεται -όπως είπε ο κ. Πέτροβιτς- ότι αποσυμφόρησε το φαινόμενο, αφού εκτόνωσε μεγάλο όγκο των υδάτων που στράφηκε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ δεν υπήρξε κίνδυνος να πλημμυρίσουν σπίτια στον οικισμό Πόρο.

Την ίδια ώρα, συνεργεία του ΕΛΓΑ, με τη συνδρομή γεωπόνων της Περιφέρειας κάνουν καταγραφή των ζημιών, στις πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις (περίπου 110.000 στρέμματα βάσει των αρχικών εκτιμήσεων).

Επίσης, όπως είπε ο κ. Πέτροβιτς, στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ) που διενεργεί αυτοψίες για τις πλημμυρισμένες κατοικίες.

Το κλιμάκιο, σε συνεργασία με τους Δήμους, επισκέπτεται τα σημεία όπου κατοικίες επλήγησαν από νερά, κατά μήκος του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων, σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά τα ρομπότ θα σε αντικαταστήσουν τα επόμενα χρόνια


Ποιες είναι οι δουλειές που θα «κληθούν» να κάνουν.
Ο φουτουριστικός κόσμος που παρουσιάζεται από το Χόλιγουντ, γίνεται πραγματικότητα. Τα ρομπότ σιγά-σιγά ενσωματώνονται στην καθημερινή ζωή.

Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ένα ρομπότ κινείται με άνεση στο σπίτι και επικοινωνεί θαυμάσια με τα παιδιά, ή οι άνθρωποι μεταφέρονται με μη επανδρωμένα οχήματα. Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή, υπάρχει ήδη και χρησιμοποιείται.

Οι παρακάτω είναι επτά θέσεις εργασίας μπορούν δυνητικά να αντικατασταθούν από καινοτόμα ρομπότ:

1. Υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων



2. Ρεσεψιονίστ



3. Φύλακες



4. Δάσκαλοι



5. Πιλότοι/οδηγοί



6. Bartenders



7. Ποπ είδωλα




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων σε κυκλώματα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας


Δελτίο Τύπου 16.12.2014

Αρ. Πρωτ.: 4880

Να μην γίνει άλλοθι για περαιτέρω συκοφάντηση των ατόμων με αναπηρία

Για την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά για τη χορήγηση αναπηρικών επιδομάτων, που είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα έχει ξεκαθαρίζει ότι έχει μέτωπο ενάντια σε οποιανδήποτε έκνομη συμπεριφορά πολιτών, γιατρών, δημόσιων λειτουργών και πολιτικών υπευθύνων, οι οποίοι είτε εκούσια είτε ακούσια έχουν δημιουργήσει το θλιβερό φαινόμενο των λεγόμενων «αναπήρων - μαϊμού», που κατασυκοφαντεί τα άτομα με αναπηρία και αυξάνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και ρατσισμό. Το αναπηρικό κίνημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη ληστρική εκμετάλλευση της αναπηρίας.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως αυτό το γεγονός να γίνει το άλλοθι ώστε να μην προχωρήσει η ριζική αναμόρφωση των ΚΕΠΑ. Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για γνωματεύσεις αναπηρίας και αποφάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ που δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες βάσει ιατρικών στοιχείων. Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες των εξεταζόμενων, που αναφέρονται σε πλημμελή γνώση των ιατρών επί των ιατρικών δικαιολογητικών που είχαν καταθέσει στο στάδιο προελέγχου. Επιπλέον, και σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ χωρίς καμία αιτιολόγηση προχωρούν στην αναγραφή νέων ορολογιών στις Γνωματεύσεις Αναπηρίας, που δεν συμπίπτουν με τις ιατρικές εκθέσεις θεραπόντων ιατρών ακόμα και εξειδικευμένων Κέντρων Δημοσίων Νοσοκομείων, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα στη διακοπή οικονομικών και κοινωνικών παροχών. Χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια ταλαιπωρία και μηδενικό εισόδημα λόγω της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ, που έχουν μετατραπεί σε δημοσιονομικό εργαλείο μείωσης των κοινωνικών δαπανών.

Ο αγώνας για να αξιολογηθεί το σύστημα λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και επιτέλους να αναμορφωθεί ριζικά, ώστε να διασφαλίσει την αντικειμενική απόδοση ποσοστών αναπηρίας με απόλυτο σεβασμό στο άτομο με αναπηρία και την οικογένειά του, συνεχίζεται! Η θωράκιση του θεσμού των ΚΕΠΑ, θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο επιστημονικά όσο και αδιάβλητα αποτελέσματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε έξαρση η χρήση κάνναβης στους μαθητές στην Πάτρα


Οι περισσότεροι γονείς εκτιμούν πως πρόκειται για περιστασιακό γεγονός.

Δυσοίωνα αλλά και επικίνδυνα είναι τα στοιχεία που καταγράφει στην Πάτρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή το ΚΕΘΕΑ, που διαπιστώνει έξαρση στην χρήση των «ελαφρών» ναρκωτικών ουσιών στις εφηβικές ηλικίες, με παράλληλη αποχή των γονέων, οι οποίοι εγκλωβισμένοι στον αγώνα της κάλυψης των εξόδων της καθημερινότητας και της ανεύρεσης χρημάτων ακόμα και για το ημερήσιο φαγητό, δεν δίνουν την πρέπουσα βαρύτητα, χαρακτηρίζοντας ως περιστασιακό και ακίνδυνο το γεγονός της χρήσης κάνναβης από τα παιδιά τους πιστεύοντας ότι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν αυτή η κακή συνήθεια.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο ρόδινα, αφού, όπως δήλωσε στο patrastimes.gr η αναπληρώτρια υπεύθυνη του «ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο», Ελευθερία Παπά, όταν αντιλαμβάνονται οι γονείς τον κίνδυνο είναι πλέον αργά γιατί τα παιδιά τους έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο χρήσης και τότε στο ΚΕΘΕΑ, εκτός από τα απιδιά ξεκινούν και εκπαίδευση ενεργοποίησης των γονιών, για το πώς πρέπει να διαχειριστούν έστω και με καθυστέρηση το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα η κ. Παπά τονίζει: « Υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη τάση των χρηστών άνω των 18, που είτε εισέρχονται λόγω της κρίσης στον κόσμο των ναρκωτικών έχοντας σταματήσει κάθε προσπάθεια επιβίωσης, είτε βλέποντας τι επικρατεί έξω οι υπάρχοντες χρήστες απογοητευμένοι αρνούνται να απεξαρτηθούν, γιατί δεν έχουν πια ελπίδα για κάτι καλύτερο».

Στο ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο, που λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και του χρόνου επιστημονικό προσωπικό και εθελοντές επισκέπτονται τους χώρους συγκέντρωσης των χρηστών, ακόμα και στις πιάτσες διακίνησης, ώστε να τους ενημερώσουν, ότι «αν το θέλουν, μπορούν αν επιστρέψουν στη ζωή χωρίς εξαρτήσεις, η οποία παρά τα προβλήματα που έχει είναι πολύ καλύτερη από αυτό που βιώνουν», σχολίασε η αναπληρώτρια υπεύθυνη.

Μάλιστα σκιαγραφώντας το προφίλ των χρηστών της σημερινής εποχής, τονίζει πως είναι, «Ενήλικες, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την βασική τους εκπαίδευση, άνεργοι, με ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα, πρώην κρατούμενοι ή άτομα που έχουν παραβατική συμπεριφορά και με πολλά προβλήματα υγείας».



Διαβάστε περισσότερα...

Εικοσιεννιάχρονη εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικες


Συνελήφθη στο Κιλκίς.

Μία 29χρονη από την ΠΓΔΜ συνελήφθη τα ξημερώματα σε χωριό του Κιλκίς, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ της πατρίδας της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές της ΠΓΔΜ τη συνδέουν με αδικήματα που αφορούν τη σεξουαλική εκμετάλλευση δύο ανηλίκων κοριτσιών.

Οι πράξεις που αποδίδονται στην 29χρονη τελέστηκαν το Νοέμβριο του 2010, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο. Επίσης, όπως προέκυψε, εναντίον της συλληφθείσας εκκρεμεί απόφαση του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.



Διαβάστε περισσότερα...

Μια ψόφια γάτα... αναστάτωσε το «Γ. Γεννηματάς»


Γενική απολύμανση στο νοσοκομείο.

Αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας ψόφιας γάτας σε ψευδοροφή σε χώρο του εστιατορίου των γιατρών.

Η ύπαρξη της νεκρής γάτας έγινε αντιληπτή όταν μία τραπεζοκόμος βρήκε ένα σκουλήκι στον χώρο. Ακολούθησε έρευνα και το ψόφιο ζώο εντοπίστηκε στην ψευδοροφή της αίθουσας.

Εκείνη την ώρα στο εστιατόριο, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου κ. Χρήστου Τσάμη στο newsbeast.gr, δεν βρισκόταν κανένας γιατρός. Άμεσα έγινε απολύμανση του χώρου και πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση της ψευδοροφής.

Η γάτα, όπως ανέφερε ο κ. Τσάμης, μπήκε από κάποια από τις τρύπες που υπάρχουν στο νοσοκομείο, εγκλωβίστηκε στην ψευδοροφή και βρήκε τον θάνατο. Σύμφωνα με τον διοικητή του «Γ. Γεννηματάς», γίνονται ήδη εργασίες προκειμένου να κλείσουν όλες οι τρύπες και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα πληρώσουν οι νέοι φοιτητές τα δίδακτρα στο ΕΑΠ


Αναλυτικά οι τρόποι καταβολής των χρημάτων.

Τα βήματα στα οποία πρέπει να προχωρήσουν οι ανήκοντες στις κατηγορίες Α και Β του ΕΑΠ παρουσιάζει το newsbeast.gr.

Όπως γράψαμε στην κατηγορία Α εντάσσονται όσοι έχουν επιλεχθεί και στην κατηγορία Β οι επιλαχόντες.

Δικαιολογητικά στο ΕΑΠ αποστέλλουν όσοι ανήκουν και στους δυο πίνακες Α και Β. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι ανήκοντες στον πίνακα Α καταβάλλουν και την οικονομική συμμετοχή στις δαπάνες των σπουδών σε αντίθεση με τους ανήκοντες στον πίνακα Β που στέλνουν μόνο τα δικαιολογητικά τους.

Η συμμετοχή αυτή αντιστοιχεί σε 700 ευρώ ανά θεματική ενότητα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, με εξαίρεση τις υποενότητες της Θ.Ε ΔΙΠ40 (ΔΙΠ40 και ΔΙΠ 40Α) του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ΔΙΠ, όπου η οικονομική συμμετοχή για κάθε θεματική ενότητα αντιστοιχεί σε 350 ευρώ.

Την οικονομική τους συμμετοχή θα καταβάλουν και όσοι ανήκουν στους πίνακες Α των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Η συμμετοχή αυτή αντιστοιχεί σε 550 ευρώ για κάθε Θεματική Ενότητα.

Και για τους προτπυχιακούς και για τους μετατπυχιακούς του πίνακα Α το ποσό που θα καταβληθεί εξαρτάται από τον αριθμό των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν. Αν για παράδειγμα κάποιος επιθυμεί να επιλέξει δυο Θ.Ε σε προπτυχιακό πρόγραμμα θα πρέπει να καταθέσεις 1.100 ευρώ (2Χ 550).

Τρόποι καταβολής των διδάκτρων

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για την καταβολή των διδάκτρων. Η πρώτη είναι με κατάθεση των χρημάτων σε λογαριασμό που αντιστοιχεί σε κάθε πρόγραμμα στην Εθνική Τράπεζα. Στο έντυπο κατάθεσης της Τράπεζας πρέπει απαραίτητα να είναι συμπληρωμένα ευκρινώς με κεφαλαία το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, το ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ και οι ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΩΝ Θ.Ε.

Όσοι επιλέξουν κατάθεση μέσω τραπέζης θα πρέπει να φυλάξουν το έντυπο και να στείλουν στο ΕΑΠ αντίγραφο αυτού μαζί με τα δικαιολογητικά τους. Η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνει αποκλειστικά έως και τις 16 Ιανουαρίου.

Άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας

Όσοι διαθέτουν πιστωτική κάρτα Visa ή Μastercard που έχει εκδοθεί στην Ελλάδα μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρά τους μέσω αυτής εφάπαξ ή από 2 έως και 5 άτοκες δόσεις. Όσοι επιλέξουν αυτή τη μέθοδο θα πρέπει να επισκεφτούν το σύνδεσμο http://payments.eap.gr/.

Στην περίπτωση των δόσεων, όταν οι ενδιαφερόμενοι εισέλθουν στην εφαρμογή , αρχικά βάζουν όλο το ποσό και, ακολούθως, στο επόμενο βήμα της εφαρμογής επιλέγουν τον αριθμό των δόσεων.

Εφόσον ολοκληρώσουν με επιτυχία τη χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας θα πρέπει να αποστείλουν την ηλεκτρονική αναφορά επιτυχούς συναλλαγής μέσω πιστωτικής κάρτας, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αποκλειστικά έως τις 16 Ιανουαρίου.

Καταβολή με πιστωτική κάρτα με προσωπική παρουσία στα γραφεία του Τμήματος Μητρώου Φοιτητών

Σε περίπτωση που κάποιοι επιθυμούν η χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας να πραγματοποιηθεί δια της παρουσίας τους από ειδικό μηχάνημα χρέωσης πιστωτικής κάρτας θα πρέπει να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Πάτρα, στο Τμήμα Μητρώου Φοιτητών, στη διεύθυνση Πάροδος Αριστοτέλους 18 26 335 Περιβόλα Πατρών. Σε περίπτωση που η κάρτα δεν ανήκει στον υποψήφιο φοιτητή θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζεται σχετική επικυρωμένη εξουσιοδότηση από Δημόσια Αρχή.

Καταβολή με πιστωτική παράλληλα με κατάθεση σε λογαριασμό

Άλλη μια δυνατότητα είναι συνδυαστική καταβολή διδάκτρων με λογαριασμό και πιστωτική. Όσοι επιλέξουν τον εν λόγω τρόπο θα πρέπει:

1ον) να επιλέξουν το σύνδεσμο http://payments.eap.gr ( για την καταβολή με πιστωτική κάρτα) και

2ον) να καταβάλει το υπόλοιπο της οικονομικής συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του προγράμματος σπουδών.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν οι υποψήφιοι το αντίγραφο του εντύπου κατάθεσης της τράπεζας αφού συμπληρώσουν ευκρινώς και με κεφαλαία το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, το ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ και τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ Θ.Ε καθώς επίσης και την ηλεκτρονική αναφορά επιτυχούς συναλλαγής μέσω πιστωτικής κάρτας μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αποκλειστικά έως τις 16/1/2015.

Χρεωστική, προ-πληρωμένη κάρτα

Για συναλλαγή μέσω χρεωστικής κάρτας ή μέσω προ-πληρωμένης κάρτας δεν παρέχεται η δυνατότητα δόσεων, παρά μόνο εφάπαξ καταβολής.

Σημαντικές ημερομηνίες

Να αναφέρουμε ότι υπάρχουν προθεσμίες που οριοθετούν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της εγγραφής.

Η πρώτη εξ αυτών αφορά την αποστολή των δικαιολογητικών συνοδευόμενη από το αποδεικτικό κατάθεσης της οικονομικής συμμετοχής για τους υποψηφίους της κατηγορίας Α. Όλα αυτά θα πρέπει να σταλούν μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου για τους υποψηφίους του πίνακα Α και του πίνακα Β.

Όσοι στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι απαραίτητο να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ μέχρι και τις 6 Μαρτίου προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των δικαιολογητικών τους.

Στις 6 Μαρτίου του 2015 θα επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ και οι ανήκοντες στην κατηγορία Β για να δουν τους πίνακες των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις του ΕΑΠ και με αυστηρή σειρά προτεραιότητας καλύπτουν τα κενά στην κατηγορία Α. Οι εν λόγω θα πρέπει καταθέσουν την οικονομική τους δαπάνη και να στείλουν τα δικαιολογητικά της πληρωμής μέχρι και τις 13 Μαρτίου.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι του πίνακα Β που τα ονόματά τους δεν εμφανίζονται στον πίνακα Β είναι αναγκαίο να επισκεφτούν εκ νέου την ιστοσελίδα του ΕΑΠ στις 20 Μαρτίου ώστε να ενημερωθούν για την οικονομική τους καταβολή σε περίπτωση που υπάρχουν κενές θέσεις.

Πληροφορίες για προπτυχιακούς

Πίνακας Α

Πίνακας Β


Πληροφορίες για μεταπτυχιακούς

Πίνακας Α

Πίνακας Β


Διαβάστε περισσότερα...

Ελέφαντας πετάει σκουπίδια σε κάδο!


Τα μαζεύει από το έδαφος και τα ρίχνει εκεί που πρέπει.

Αφού μπορεί να το κάνει ένας… δυσκίνητος ελέφαντας τότε μπορεί και ο οποιοσδήποτε!

Στο παρακάτω βίντεο, θα παρακολουθήσετε έναν ελέφαντα που ζει σε πάρκο στη Νότια Αφρική, να μαζεύει από το έδαφος σκουπίδια και με ευλαβικές, αργές κινήσεις να τα πετάει σε κάδο σκουπιδιών.

Αυτό κάνει κάθε άνθρωπο που ρυπαίνει χωρίς ντροπή, να αισθάνεται ένοχα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε τηλεπερσόνα


Άγνωστος της επιτέθηκε και την χτύπησε στο πρόσωπο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Με αίματα στο πηγούνι και στα πόδια της απαθανατίστηκε η Maria Fowler στην πόλη Derby της Αγγλίας κατά τη διάρκεια νυχτερινής της εξόδου.

Η ίδια κατήγγειλε στην αστυνομία ότι αποχωρώντας από ένα event στην περιοχή έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από άγνωστο που την χτύπησε στο πρόσωπο. Εκπρόσωπό της είπε στη «MailOnline» ότι είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ και δεν θα ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό. Αργότερα η ίδια ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι αισθάνεται καλύτερα με τους διαδικτυακούς της φίλους να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και εκείνη να τους ευχαριστεί.

Η 28χρονη, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «TOWIE», δεν είναι η πρώτη φορά που έχει δεχτεί τέτοια επίθεση. Τότε είχε δηλώσει: Νομίζω έφτασε η ώρα να κρεμάσω τα Louboutin μου και να κόψω το αλκοόλ. Τη νέα επίθεση εναντίον της ερευνά η αστυνομία.

Δείτε τις φωτογραφίες







Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομικές μετακινήσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τις γιορτές


Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια μέσω web και με προκράτηση για Αθήνα-Θεσσαλονίκη
.
Οικονομικά μπορούν να ταξιδέψουν ενόψει εορτών όσοι επιλέξουν το τρένο για τις μετακινήσεις τους.

Ενδεικτικά, στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη διατίθενται οι προσφορές μέσω web των 9 ευρώ, 19 ευρώ, 29 ευρώ Β΄Θέση ή 39 ευρώ Α΄Θέση.

Επίσης ισχύουν οι εξής τιμές για την έκδοση εισιτηρίων προκράτησης 72 ώρες πριν την αναχώρηση για τις βραδινές αμαξοστοιχίες (600/601), που είναι:

• Κανονικό μετ΄ επιστροφής Β΄ θέση: 34,10 ευρώ

• Φοιτητικό μετ΄ επιστροφής Β΄ θέση: 28,80 ευρώ

• Φοιτητικό Πολύτεκνο μετ΄ επιστροφής: 18,80 ευρώ

• Οικογενειακό (4 άτομα / 2 ενήλικες 2 παιδιά) μετ΄ επιστροφής: 95,20 ευρώ.

Στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες (I/C) η έκδοση εισιτηρίων με επιστροφή και προκράτηση 72 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας ισχύουν οι εξής τιμές:

• Κανονικό μετ΄ επιστροφής Β΄ θέση: 61,80 ευρώ

• Φοιτητικό μετ΄ επιστροφής Β΄ θέση: 52,00 ευρώ

•Οικογενειακό (4 άτομα / 2 ενήλικες 2 παιδιά) μετ΄ επιστροφής: 159,80 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις τιμές των εισιτηρίων της, δεν υπάρχουν έξτρα τέλη, φόροι ή κρυφές χρεώσεις. Περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινόμπορεί να βρει στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξήντα έξι νεκρούς μετρά ο Τύπος παγκοσμίως το 2014


Αυξάνονται οι απαγωγές δημοσιογράφων
.
Εξήντα έξι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2014 -οι δύο αποκεφαλίσθηκαν σε μία μακάβρια σκηνοθεσία του Ισλαμικού Κράτους- λιγότεροι από το 2013, όμως οι απαγωγές αυξήθηκαν με 119 περιστατικά, την ώρα που 40 δημοσιογράφοι παραμένουν όμηροι σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Εβδομήντα ένας δημοσιογράφοι είχαν σκοτωθεί το 2013 και 87 απήχθησαν, σύμφωνα με την έκθεση.
Το 2014, η οργάνωση διαπιστώνει «μεταβολή της βίας, με την όλο και μεγαλύτερη χειραγώγηση των ακροτήτων κατά των δημοσιογράφων (αποκεφαλισμοί, σκηνοθεσίες, απειλές)».

«Σπανίως ο θάνατος δημοσιογράφων συνοδεύεται από μία τόσο βάρβαρη χειραγώγηση της προπαγάνδας», αναφέρεται στην έκθεση της οργάνωσης σε μία αναφορά στα βίντεο του αποκεφαλισμού των αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.

Τα δύο τρίτα των δολοφονιών διαπράχθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες: στη Συρία, που παραμένει η πλέον επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους, με 15 δολοφονίες, στα παλαιστινιακά εδάφη, κυρίως στη Γάζα (7 νεκροί), στην ανατολική Ουκρανία (6), στο Ιράκ (4) και στη Λιβύη (4).

Οι δράστες των βιαιοτήτων κατά των δημοσιογράφων θέλουν "να εμποδίσουν την ανεξάρτητη πληροφόρηση και να αποτρέψουν τα ξένα βλέμματα. Οι εκφοβισμοί είναι τόσο διαδεδομένοι που διπλάσιοι δημοσιογράφοι πήραν το 2014 τον δρόμο της εξορίας" σε σχέση με το 2013.

Οι απαγωγές αυξήθηκαν κατά 37% σε σχέση με το 2013, και οι περισσότερες εντοπίζονται στην Ουκρανία (33), στη Λιβύη (29) και στη Συρία (27), καθώς και στο Ιράκ (20).

Μέχρι σήμερα, 40 δημοσιογράφοι και τρεις μπλόγκερς παραμένουν όμηροι ανά τον κόσμο. Πρόκειται στο 90% των περιπτώσεων για τοπικούς δημοσιογράφους: στη Συρία μεταξύ των 22 ομήρων ενόπλων ομάδων, οι 16 είναι Σύροι, ενώ στο Ιράκ και οι 8 όμηροι δημοσιογράφοι είναι Ιρακινοί.

Σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις, δύο χώρες βρίσκονται επικεφαλής της κατάταξης: η Ουκρανία, όπου 47 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν, είτε από τους αυτονομιστές αντάρτες είτε από τις αρχές, και η Αίγυπτος , όπου 46 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν υπό το πρόσχημα των διασυνδέσεών τους με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την κατηγορία της "επίθεσης κατά της εθνικής ενότητας". Ακολουθούν το Ιράν (45 συλλήψεις), το Νεπάλ (45) και η Βενεζουέλα (34).

Η Ουκρανία έχει το ρεκόρ των επιθέσεων κατά δημοσιογράφων (215), κυρίως στοχευμένων αστυνομικών επιθέσεων κατά τις διαδηλώσεις στην Πλατεία Μαϊντάν. Ακολουθούν η Βενεζουέλα (134), η Τουρκία (117), η Λιβύη (97) και η Κίνα (84).

Στην Τουρκία, έναν χρόνο μετά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί, η ατιμωρησία των αστυνομικών βιαιοτήτων αποτελεί ενθάρρυνση για τη συνέχισή τους. Οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία πληρώνουν βαρύ τίμημα της υπερβάλλουσας αστυνομικής βίας.

Η Κίνα βρίσκεται επίσης ψηλά στην κατάταξη: το Πεκίνο είναι υπεύθυνο για το 17% των περιπτώσεων φυλάκισης επαγγελματιών δημοσιογράφων και για το 44% των περιπτώσεων φυλάκισης μπλόγκερς. Η Ερυθραία, το Ιράν, η Συρία και η Αίγυπτος βρίσκονται επίσης στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αποτελώντας, όπως και το 2013, τις μεγαλύτερες φυλακές δημοσιογράφων παγκοσμίως. Μεγάλος αριθμός μπλόγκερς βρίσκεται επίσης στις φυλακές του Βιετνάμ.

Η οργάνωση διαπιστώνει μείωση των δολοφονιών δημοσιογράφων σε χώρες που βρίσκονται σε ειρήνη, όπως το Μεξικό, η Ινδία και οι Φιλιππίνες. Αντίθετα διαπιστώνεται ο διπλασιασμός των δολοφονιών γυναικών δημοσιογράφων (6 έναντι 3), στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο Ιράκ, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν και τις Φιλιππίνες.

Συνολικά 720 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από το 2005. Το 2014, παρά τους αποκεφαλισμούς που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο, ήταν μεταξύ των λιγότερο αιματηρών ετών εδώ και δέκα χρόνια.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης οι Έλληνες


Καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την εργασία, τα οικονομικά τους οι 4 στους 10.

Καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και με το περιβάλλον διαβίωσής τους δηλώνουν οι 4 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και του ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύουν «Τα Νέα»:

  • Καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση δηλώνει το 31,7% του συνόλου και το 56,4% του φτωχού πληθυσμού.
  • Δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό καθεστώς το 45% του συνόλου και το 50,6% των ανέργων.
  • Σχεδόν 1 στους 2 πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.
  • Το 7,8% των φτωχών δήλωσαν ότι κατά τον τελευταίο μήνα αισθάνονται απογοητευμένοι, μελαγχολικοί ή ένιωθαν κατάθλιψη.
  • Περισσότεροι από 7 στους 10 θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή.
  • Το 82% του συνολικού πληθυσμού αισθάνεται μεγάλη πίεση.
«Εξετάζοντας προσεκτικότερα τα στοιχεία διαπιστώνεται αύξηση της ακραίας και απόλυτης φτώχειας, αύξηση της σώρευσής της σε παραδοσιακά ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες, περισσότεροι μη φτωχοί θα έρθουν κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ παραδοσιακά μεσαία στρώματα –νέοι φτωχοί- θα περάσουν το κατώφλι της. Έχουμε την εμφάνιση ενός νέου πληθυσμού φτωχών, ο οποίος περιπλέκεται με τις νέες αστικές μορφές φτώχειας, που καθορίζονται από μια αλληλουχία παραγόντων, όπως είναι η απώλεια εργασίας, η απώλεια κατοικίας, η υπερχρέωση, η κρίση στην οικογένεια», δηλώνει στην εφημερίδα ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), Διονύσης Μπαλούρδος.


Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων


Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται αύριο και μεθαύριο 17 και 18 Δεκεμβρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ αύριο στις 13:00 θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ διοργανώνουν, παράλληλα, συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, όπου θα συμμετάσχουν, επίσης, μέλη ΔΕΠ και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα της διαθεσιμότητας θα παραχωρήσουν αύριο στις 12:30, στο πολιτιστικό κέντρο «Κωστής Παλαμάς» και οι πρυτανικές Αρχές των πανεπιστημίων Αθηνών και Πειραιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις γιορτινές αγορές


Η αντίστροφη μέτρηση για τις ημέρες των γιορτών έχει ξεκινήσει, γι΄ αυτό και η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε έναν χρήσιμο οδηγό που απευθύνεται προς τους καταναλωτές και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέχουν στις γιορτινές αγορές τους.

Αυτό που προέχει, λοιπόν, είναι η σωστή επιλογή των τροφίμων, αλλά και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τους καταναλωτές (μαγείρεμα, συντήρηση, κλπ), που βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής, αλλά και στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντά τους. Παράλληλα, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και στις αγορές παιδικών παιχνιδιών σε σχέση τόσο με την ασφάλεια των παιδιών τους όσο και με το χαρακτήρα τους.

Γι' αυτούς τους λόγους, η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές, πριν αγοράσουν:

Να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους, κάνοντας λίστα των απαραίτητων αγορών.

Πριν αγοράσουν, να κάνουν επισταμένη σύγκριση τιμών και ποιότητας σε ομοειδή προϊόντα.

Να μην αγοράζουν δύο προϊόντα προσφερόμενα στην τιμή του ενός, χωρίς να σκέφτονται, αν μόνο το ένα τους είναι χρήσιμο.

Να ελέγχουν την ημερομηνία λήξης των προϊόντων και να διαβάζουν προσεκτικά τις ετικέτες τους (πλήρη στοιχεία παραγωγού, προέλευση, συστατικά, κ.α.).

Να επιλέγουν τα προϊόντα που βρίσκονται στις προθήκες – ψυγεία κι όχι αυτά που είναι εκτεθειμένα στα τσιγκέλια, στους πάγκους, τα οποία δεν συντηρούνται στη σωστή θερμοκρασία.

Να ελέγχουν την καθαριότητα του καταστήματος και του προσωπικού, που ασχολείται με ευπαθή προϊόντα (π.χ. ζωικά τρόφιμα, γλυκίσματα, κ.α.).

Να επιλέγουν τις οικονομικότερες προσφορές των super markets, γιατί είναι οι πλέον συμφέρουσες.

Να προσέχουν και να υπολογίζουν τις ημερομηνίες παραγωγής και διάρκειας συντήρησης τυποποιημένων προϊόντων.

Να μην αγοράζουν φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής.

Να αποφεύγουν τις πιστωτικές κάρτες και τα εορτοδάνεια, γιατί το «πλαστικό» χρήμα αυξάνει το κόστος της αγοράς.

Σε περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώσουν ότι έπεσαν θύματα κάποιων επιτήδειων, η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας τους προτρέπει να προχωρήσουν σε μία καταγγελία, επικοινωνώντας με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520, τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ): 11717, καθώς και με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας: 210-4111080.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τη γαλοπούλα

Ενώ υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα μεταξύ φρέσκιας και κατεψυγμένης γαλοπούλας.

Το έθιμο της γαλοπούλας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καλό είναι που παραμένει, διατηρώντας την παράδοση, όμως θα πρέπει οι καταναλωτές να προσέχουν από την αγορά μέχρι και την κατανάλωσή της, ώστε να μην αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, που θα μπορούσε να τους δημιουργήσει συνέπειες στην υγεία τους.

Έτσι λοιπόν, από την επιστημονική επιτροπή της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας δίνονται μερικές χρήσιμες οδηγίες για ένα «ασφαλές» χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με κύριο φαγητό την παραδοσιακή γαλοπούλα:

Μεταξύ άλλων, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα μεταξύ φρέσκιας και κατεψυγμένης γαλοπούλας.

Πρέπει να ελέγχουν την ημερομηνία που αναγράφεται για την κατανάλωση του προϊόντος.

Μίας καλής ποιότητας γαλοπούλα πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα και δεν πρέπει να έχει υπολείμματα φτερών, μώλωπες, κοψίματα και σπασμένα κόκκαλα.

Στην περίπτωση φρέσκιας γαλοπούλας, οι καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν, εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής από το κατάστημα πώλησης. Ο πωλητής πρέπει να φοράει γάντια και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλο ωμό κρέας, πριν πιάσει τη γαλοπούλα, γιατί υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης. Εάν χρειαστεί να τεμαχιστεί η γαλοπούλα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η επιφάνεια εργασίας που πιθανόν να τεμαχίζονται και άλλα κρέατα.

Προσοχή στις σφραγίδες των κρεάτων

Χρήσιμο είναι, επίσης, οι καταναλωτές να γνωρίζουν και τις σφραγίδες, οι οποίες είναι πάνω στα κρέατα, ώστε να γνωρίζουν τι ψωνίζουν. Έτσι, λοιπόν, σε όλα τα σφάγια υπάρχουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τη χώρα γέννησης κάθε ζώου.

Αναλυτικά, ισχύουν τα εξής:

Ζώα που γεννήθηκαν και εσφάγησαν στην Ελλάδα φέρουν σφραγίδες χρώματος τυρκουάζ και η μία σφραγίδα αναγράφει τη λέξη «ΕΛΛΑΣ».

Σε ζώα που γεννήθηκαν σε τρίτες χώρες (δηλαδή εκτός Ε.Ε.) και εσφάγησαν στην Ελλάδα, όλες οι σφραγίδες είναι χρώματος τυρκουάζ και μία σφραγίδα χρώματος καστανού με το όνομα της χώρας γέννησης.

Σε ζώα που γεννήθηκαν στην Ε.Ε. και εσφάγησαν σε ελληνικό σφαγείο, όλες οι σφραγίδες είναι χρώματος τυρκουάζ και μία σφραγίδα ιδίου χρώματος με το όνομα της χώρας γέννησης.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για κρέατα εισαγωγής που έχουν σφραγιστεί στη χώρα προέλευσης.

Προσοχή στα παιχνίδια

Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας εφιστά την προσοχή στους γονείς, ενόψει των εορτών, στις αγορές παιχνιδιών. Τα παιδιά που μαθαίνουν τη ζωή είναι οι περισσότερο ευάλωτοι καταναλωτές. Γι’ αυτό το λόγο, αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής από τους ενήλικες.

Προσοχή λοιπόν στις διαφημίσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους θα πρέπει να επιδείξουν επισταμένο έλεγχο στα συγκεκριμένα είδη (παιχνίδια), ώστε να διασφαλίσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν ότι τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι «ασφαλή» και δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μικρών παιδιών. Επίσης, θα πρέπει να πραγματοποιούν συνεχώς δειγματοληπτικούς ελέγχους στα παιχνίδια που διατίθενται προς πώληση.

Τα παιδιά δεν διαθέτουν επαρκή κριτήρια και επηρεάζονται ευκολότερα από τους ενήλικες. Το κάθε παιχνίδι προορίζεται για συγκεκριμένη ηλικία, χαρακτήρα και ωριμότητα του παιδιού.

Τα παιχνίδια που θα αγοράσουν οι καταναλωτές, πρέπει να έχουν την ένδειξη «CE», που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής τηρεί τις προδιαγραφές ασφάλειας που έχει θεσπίσει η Ε.Ε.

Δεν πρέπει να αγοράσουν ποτέ μεταχειρισμένα παιχνίδια (ανοιχτές συσκευασίες).

Το παιχνίδι πρέπει να εναρμονίζεται με την ηλικία του παιδιού (αναγραφή ηλικιών στη συσκευασία).

Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν τα παιχνίδια που έχουν αιχμηρές μύτες, βελόνες και διάφορα άλλα αποσπώμενα εξαρτήματα, που μπορούν να τραυματίσουν ή να προκαλέσουν ατυχήματα.

Τα παιχνίδια δεν πρέπει να μοιάζουν με τρόφιμα ούτε να μυρίζουν σαν αυτά, γιατί το παιδί μπορεί να τα καταπιεί.

Οι καταναλωτές πρέπει να προτιμούν παιχνίδια από σοβαρά και εξειδικευμένα εργοστάσια.

Να μην αγοράζουν παιχνίδια από τους διάφορους πλανόδιους «εμπόρους», τα περισσότερα είναι άγνωστης προέλευσης και κατασκευής, γι’ αυτό είναι και φθηνότερα.

Να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τις προειδοποιήσεις.

Δεν πρέπει να είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά και επικίνδυνες πλαστικές ουσίες, που συνήθως είναι καρκινογόνες. Καλό είναι να έχουν την ένδειξη «non toxic».

Τέλος, τα παιχνίδια που θα αγοράσουν, δεν πρέπει να επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση των παιδιών, την ψυχική τους ισορροπία και να διαταράσσουν τις σχέσεις τους με το οικογενειακό περιβάλλον.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 29χρονη που έγινε γιαγιά μιλά για την 11χρονη κόρη της


Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο και αφορά την 11χρονη που έγινε μητέρα το απόγευμα της Κυριακής.

Η 29χρονη γιαγιά "έσπασε" σήμερα την σιωπή της και μιλάει για ό,τι έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια με την ιστορία της 11χρονης κόρης της που έφερε στον κόσμο ένα παιδί.



17χρονος ο πατέρας

Ένας 17χρονος τελικά είναι ο πατέρας του μωρού που γέννησε την περασμένη Κυριακή η 11χρονη.

"Ο 17χρονος κατάγεται επίσης από την Ρουμανία και είχε έρθει στην Κρήτη για κάποιο χρονικό διάστημα. Εμείς τον φιλοξενήσαμε για αρκετές μέρες χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει" επεσήμανε η 29χρονη πλέον γιαγιά ενώ τόνισε παράλληλα ότι η ίδια έγινε μάρτυρας της σχέσης που είχαν.

"Μία μέρα που έβρεχε έφυγα νωρίς από την δουλειά κι επέστρεψα στο σπίτι. Ανοίγω την πόρτα και τους πιάνω στα πράσα. Αμέσως φώναξα την αστυνομία ενώ εκείνος εξαφανίστηκε. Εγώ από την πλευρά μου έκανα μήνυση σε βάρος του στην αστυνομία", τόνισε η 29χρονη γιαγιά η οποία παράλληλα ανέφερε ότι από τότε και μετά έχει χάσει τα ίχνη του θεωρώντας ότι επέστρεψε στην Ρουμανία με την αστυνομία να τον αναζητά.



"Εγώ θέλω να βρεθεί ο 17χρονος, που τον φιλοξενήσαμε και σπίτι μας, και θέλω να τιμωρηθεί", τόνισε η 29χρονη.

Η εγκυμοσύνη

Για αρκετό καιρό δεν είχε αντιληφθεί κανένας το γεγονός ότι το 11χρονο κοριτσάκι ήταν έγκυος.

"Την έβλεπα ότι έτρωγε περισσότερο απ' ότι συνήθιζε και παραπονιόταν για πόνους στο στομάχι. Πριν από 7 μήνες περίπου πήγαμε σ' έναν γιατρό κι εκείνος έκανε εξετάσεις και διέγνωσε ότι η κόρη μου ήταν έγκυος. Δεν το περιμέναμε, μας ήρθε πολύ ξαφνικό", ανέφερε σχετικά η 29χρονη γιαγιά η οποία αμέσως μετά την διάγνωση του γιατρού πήρε την οικογένειά της και έφυγε από το χωριό που έμενε.

Άλλες εξετάσεις δεν μπορούσαν να κάνουν καθώς δεν υπήρχαν τα χρήματα με αποτέλεσμα ο επόμενος γιατρός που την είδε ήταν στο ΠΑΓΝΗ το απόγευμα της Κυριακής όταν έφτασε στα επείγοντα το 11χρονο κορίτσι έτοιμο να γεννήσει.

Η γέννα

Η γέννα ήταν πολύ δύσκολη σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, κ. Ρελάκη ο οποίος μιλώντας στο cretapost ανέφερε ότι το γεγονός ότι η κυοφορούσα ήταν 11 μόλις ετών δυσκόλευε πολύ τα πράγματα.

"Στην καριέρα μου δεν έχω δει τέτοια περίπτωση, είναι πολύ σπάνια ακόμα και σε παγκόσμια κλίμακα. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Δεν μπορούσε να γίνει φυσιολογικός τοκετός και κάναμε καισαρική. Ευτυχώς τόσο η 11χρονη όσο και κοριτσάκι που γέννησε χαίρουν αυτή τη στιγμή άκρας υγείας", επεσήμανε ο κ. Ρελάκης.

Δείτε το βίντεο



Η 11χρονη θα παραμείνει στο νοσοκομείο

Με εισαγγελική εντολή η 11χρονη πλέον μητέρα αλλά και το κοριτσάκι που έφερε στην ζωή θα παραμείνει στο νοσοκομείο και μετά το τέλος της νοσηλείας της από την καισαρική.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στο περιβάλλον της οικογένειας και πιο συγκεκριμένα να ελεγχθεί η οικονομική αλλά και η ψυχολογική κατάσταση της 29χρονης για να διαπιστωθεί αν όντως μπορεί εκείνη να μεγαλώσει το παιδί, όπως εκείνη ήδη έχει εκφράσει ότι επιθυμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 29χρονη έχει συνολικά τρία παιδιά και τώρα συζεί σε διαφορετικό χωριό με έναν Έλληνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...