Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Λουκέτο στην ένωση αιμοδοτών λόγω του χαρατσιού των 800 ευρώ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λουκέτο αναγκάστηκε να βάλει η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, λόγω της επιβολής τέλους επιτηδεύματος στην ένωση για το 2013 (της τάξης των 333 ευρώ) και για το 2014 (800 ευρώ).

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Ο πρόεδρος της ένωσης Αντώνης Καραγιαννίδης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις τους παρόντες στην έκτακτη γενική συνέλευση, τονίζοντας ότι η οφειλή των 800 ευρώ είναι δυσβάσταχτη για την ένωση και ότι από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η αποπληρωμή της-ακόμα και μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα-αποφασίστηκε η διάλυση της ένωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, αν και όταν ιδρύθηκε η ένωση, πήραν τη διαβεβαίωση από την εφορία ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση, στη συνέχεια ήρθε η τροπολογία που επιβάλλει το τέλος επιτηδεύματος και στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Όταν ζήτησαν να εξαιρεθούν, το υπουργείο Οικονομικών τους απάντησε: «Οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι συνάρτηση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, της ανάπτυξης της οικονομίας και της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.