Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κόντρα για το "Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους" της περιφέρειας Αττικής - Πως μπορείς να ενταχθείς σ' αυτό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κόντρα Καραμέρου - Ρήγα για τη δωρεάν επανασύνδεση του ρεύματος

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στον "αέρα" της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 μεταξύ του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα και του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Καραμέρου, με αφορμή το πρόγραμμα που εξήγγειλε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με τη δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Ρήγας ανέβασε τους τόνους, κάνοντας λόγο για λαϊκίστικο μέτρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμέρος είπε, μεταξύ άλλων: «Λαϊκίστικο μέτρο; Χρήματα είναι, τα οποία αντί να πηγαίνουν σε πεζοδρόμια, σε πλατείες και εργολάβους, που τα δίνατε τόσα χρόνια, θα πάνε στους πολίτες που έχουν ανάγκη».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




------------

Περιφέρεια Αττικής: Αν σου έκοψαν το ρεύμα δες τι πρέπει να κάνεις για την επανασύνδεση


Πρόγραμμα επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά όπου λόγω αδυναμίας η ΔΕΗ έκοψε την παροχή εξήγγειλε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το πρόγραμμα λέγεται «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» και έχει στόχο να μη μείνει κανένας καταναλωτής στο σκοτάδι εν μέσω εορτών. Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει στο πρόγραμμα αυτό αναλαμβάνοντας εκείνη να πληρώσει από το δικό της ταμείο τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ύψος της οφειλής που αναλαμβάνει να καλύψει η Περιφέρεια ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί είναι 360 ευρώ. Ποσό που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο, αρχής γενομένης από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Το κόστος του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» συμπεριλήφθηκε στον αναβαθμισμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε από τη νέα περιφερειακή Αρχή και τη Ρένα Δούρου, στον οποίο προβλέπεται εξαπλασιασμός των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μάλιστα, για να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα και να καλύψει περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αναμένεται να συνδεθεί και με τους δήμους. Σημειώνεται πάντως ότι το πρόγραμμα αφορά ανθρώπους που δεν έχουν ενταχθεί –για οποιονδήποτε λόγο- στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου εξαιρούνται εξ ορισμού από την αποκοπή του ηλεκτρικού.

Τα δικαιολογητικά

Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1.Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

2.Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

3.Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή.

4.Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.


------------

ΥΠΕΚΑ Vs Περιφέρεια Αττικής για το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»


Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΚΑ στην δράση της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους».

Όπως επισημαίνεται, με αποφάσεις του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, η ΔΕΗ παρέχει Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση.

Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερες από 600.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες δεν διακόπτεται το ρεύμα ακόμη και σε περίπτωση οφειλών.

Επιπλέον, εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν σε όλη τη χώρα Επιτροπές με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων που εξετάζουν και τις εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, λόγω ιδιαίτερων κοινωνικών χαρακτηριστικών με στόχο την αδιάλειπτη και συνεχή ηλεκτροδότησή τους.

Μέχρι σήμερα, στις ειδικές αυτές κατηγορίες έχουν ενταχθεί 8.000 νοικοκυριά. Υπενθυμίζεται ότι στο ΚΟΤ εντάσσονται μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και (εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια) γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, άτομα με αναπηρία και άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ή έχουν προστατευόμενα μέλη των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ιατρικών συσκευών.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν ήδη ενταχθεί μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση στη ΔΕΗ, προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΤ, να επωφεληθούν από τις ελαφρύνσεις και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση τους. Αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ http://www.deddie.gr/ και τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση τις καθημερινές 7 π.μ.-7 μ.μ.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.