Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Άστεγος βρήκε 41.900 δολάρια


Τα παρέδωσε στην αστυνομία χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ένας άστεγος άντρας από τη Βοστόνη των ΗΠΑ, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, βρήκε και παρέδωσε στις αρχές μία τσάντα η οποία περιείχε συνολικά 41.900 δολάρια!

Μέσα στην τσάντα υπήρχαν, όπως αναφέρει η Boston Herald, 2.400 δολάρια σε μετρητά και άλλες 39.500 δολάρια σε ταξιδιωτικές επιταγές American Express, καθώς επίσης διαβατήρια και άλλα προσωπικά έγγραφα.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο άντρας έδωσε το όνομά του και τη διεύθυνση ενός κέντρου αστέγων, στο οποίο φιλοξενείται προσωρινά.

Ο ιδιοκτήτης της τσάντας βρέθηκε και οι αστυνομικοί τού την παρέδωσαν, αφού επιβεβαίωσαν ότι του ανήκε.



Διαβάστε περισσότερα...

Έφτιαξαν υλικό που επισκευάζεται μόνο του


Το ονόμασαν... Terminator - Δείτε το βίντεο.

Ένα υλικό που θυμίζει το ρομπότ T-1000 από την ταινία «Terminator 2» του 1991- αυτό που αυτό-επισκευαζόταν- έφτιαξαν Ισπανοί επιστήμονες. Είκοσι χρόνια μετά την ταινία, οι Ισπανοί ερευνητές έφτιαξαν ένα πολυμερές που μπορεί να κοπεί και από μόνο του να «επουλώσει» το κόψιμο- εξ ου και το όνομά του: «Terminator».

Οι δημιουργοί του λένε πως μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της διάρκειας ζωής και της ασφάλειας των πλαστικών τμημάτων σε οτιδήποτε, από ηλεκτρικά εξαρτήματα μέχρι ολόκληρα σπίτια.

Το υλικό- η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε στο περιοδικό της Royal Society of Chemistry «Materials Horizons», χαρακτηρίστηκε το πρώτο πολυμερές που αποκαθίσταται χωρίς εξωγενή παρέμβαση.

Οι ερευνητές από το Centre for Electrochemical Technologies στο San Sebastian ανακοίνωσαν πως αφού κοπεί στα δύο, αν αυτά τα δύο κομμάτια του υλικού τοποθετηθούν δίπλα δίπλα, σε ποσοστό 97% επανενώνονται έπειτα από δύο ώρες.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σεξ εν ώρα υπηρεσίας για αστυνομικό στην Ουαλία


Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ήταν σαν να... έπινε τσάι στο διάλειμμά του.

Δεν απολύθηκε ο αστυνομικός, που παράτησε το συνάδελφό του στο περιπολικό για να... κάνει σεξ, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη ότι ήταν σαν να... έκανε ένα διάλειμμα για να πιει τσάι!

Ο 36χρονος Shaun Jenkins από το Caerphilly της Νότιας Ουαλίας βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας, όταν αποφάσισε να αφήσει για περίπου 40 λεπτά το συνάδελφό του να περιμένει έξω από το σπίτι του προκειμένου να... κάνει σεξ με την ερωμένη του!

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2010 και σήμερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline το δικαστήριο αποφάνθηκε για τη συγκεκριμένη απόφαση. Σύμφωνα με αυτή, η συμπεριφορά του δεν ενείχε κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς θα μπορούσε να επιστρέψει στο καθήκον του –αν παρουσιαζόταν ανάγκη- μέσα σε «ένα ή δύο λεπτά».

«Το ίδιο διάστημα θα μπορούσε να καθυστερήσει κάποιος αξιωματικός αν είχε πάει στην τουαλέτα ή να αγοράσει ένα καφέ ή να πιει ένα τσάι. Επιπλέον, το όπλο του ήταν από τον έλεγχό του, καθώς ήταν μέσα στη θήκη του επάνω στο παντελόνι του, το οποίο δεν... έβγαλε από πάνω του» ανέφερε ακόμη η απόφαση.

Το δικαστήριο ανέτρεψε την αρχική απόφαση της διοίκησης της αστυνομίας του Gwent να απολύσει τον Jenkins, από τον οποίο ωστόσο αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιήματα και μουσική με δωρεάν είσοδο στην πλατεία Κλαυθμώνος


Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Για δεύτερη χρονιά η ιστορική πλατεία Κλαυθμώνος, στην καρδιά της Αθήνας, θα πλημμυρίσει ποιήματα και μουσική, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 19.30, με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών και καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από μια ιδέα των Γιώργου Δουατζή ποιητή και Κώστα Κρεμμύδα ποιητή, εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού “Μανδραγόρας”, οι οποίοι φροντίζουν το ποιητικό μέρος της εκδήλωσης, ενώ το μουσικό μέρος συντονίζει ο Άγγελος Σφακιανάκης.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι καλλιτέχνες: ALDEBARAN, Θάνος Ανεστόπουλος, Ηλίας Βαμβακούσης, Φωτεινή Βελεσιώτη, Χάρης Γιούλης, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Καίτη Κουλλιά, Αφροδίτη Μάνου, Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Μεράντζας, Γιάννης Μήτσης, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Κώστας Παρίσης, Ηρώ Σάϊα, Μόρφω Τσαϊρέλη, Σάκης Τσιλίκης, Γιώργος Τοσικιάν, Κώστας Χαριτάτος, Δημήτρης Ψαριανός

Διαβάζουν (αλφαβητικά) οι ποιητές: Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Νάνος Βαλαωρίτης, Εσμεράλδα Γκέκα, Βερονίκη Δαλακούρα, Γιάννης Δάλλας, Γιώργος Δουατζής, Γιάννης Ζαρκάδης, Αλέξανδρος Ίσαρης, Ξένια Κακάκη, Κώστας Κρεμμύδας, Ελευθερία Κυρίτση, Χάρης Μελιτάς, Χαρά Ναούμ, Χρίστος Ρουμελιωτάκης, Σταύρος Σταμπόγλης, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Κωστής Τριανταφύλλου, Θωμάς Τσαλαπάτης, Νίκος Φωτόπουλος, Νίκη Χαλκιαδάκη, Γιώργος Χουλιάρας, Δήμητρα Χριστοδούλου, Γιώργος Χρονάς

Θεατρικό: Νίκος Γκεσούλης, Ναταλία Στυλιανού, σαξόφωνο Γιάννης Ψειμάδας
Χορευτικό: Στεφανία Αϊβαλάκι, πιάνο Γιούλη Περβολαράκη

Η πρόσβαση για το κοινό είναι ελεύθερη



Διαβάστε περισσότερα...

Μοιράζουν σταφύλια... ανθρωπιάς σε κοινωνικά ιδρύματα


Κίνηση ανθρωπιάς από την Ένωση Ηρακλείου.

Σταφύλια ...ανθρωπιάς, φροντίδας και αγάπης θα μοιράσει η Ένωση Ηρακλείου σε όλα σχεδόν τα ιδρύματα του νομού σε μία προσπάθεια να γλυκάνει τον κόσμο αυτές τις μέρες που τα σταφύλια είναι άφθονα.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, συναισθανόμενη τη δυσκολία των καιρών που ζούμε, ανακοινώνει ότι θα μοιράσει ατομικές μερίδες επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας σουλτανίνας των 500 γραμμαρίων έκαστη, σε σειρά από τοπικά ιδρύματα που αναφέρονται παρακάτω:

1. Στέγη Ανηλίκων Αγοριών (Μασταμπάς)
2. Στέγη Ανηλίκων Κοριτσιών (Πόρος)
3. Αγία Τριάδα
4. ΚΑΠΗ Δειλινών
5. Αγία Σοφία
6. Άγιος Μηνάς (Αρχιεπισκοπή)
7. Γηροκομείο Μάχης Κρήτης
8. Διακονία Αγάπης Αρχιεπισκοπής
9. Άγιος Σπυρίδων
10. Αγία Αικατερίνη
Τα σταφύλια θα παραδοθούν σήμερα στα κατά τόπους ιδρύματα


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση διδάκτρων στα φροντιστήρια κατά 10,92% για το νέο σχολικό έτος


Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε όλες τις τάξεις γυμνασίου και λυκείου.

Σε νέες μειώσεις των διδάκτρων προχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδος «τα μέλη του συλλόγου συναισθανόμενα την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες αποφάσισαν να ρίξουν τις τιμές».

Οι τιμές μειώθηκαν σε όλες τις τάξεις χωρίς όμως να μειωθούν οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας. Τα δίδακτρα πλέον ξεκινούν από τα 1200 ευρώ για την Α τάξη του γυμνασίου και φθάνουν τα 3700 ευρώ για τη θετική κατεύθυνση της γ τάξης του λυκείου.

Στις άλλες δυο κατευθύνσεις της γ τάξης, θεωρητική και τεχνολογική τα δίδακτρα είναι ελαφρά πιο χαμηλά, καθώς διαμορφώνονται στα 3.450 ευρώ, άλλα οι ώρες διδασκαλίας είναι 14 και όχι 15 όπως στην θετική κατεύθυνση.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σημειώθηκε στο γυμνάσιο καθώς σχεδόν σε όλες τις τάξεις τα δίδακτρα είναι μειωμένο σε ποσοστό της τάξης του 15%. Στο λύκειο οι μειώσεις είναι πιο μικρές καθώς για την Α και Β λυκείου τα δίδακτρα μειώθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ενώ για τη Γ λυκείου η μείωση κυμαίνεται στο 7,7 με 8% ανάλογα με την κατεύθυνση. Κατά μέσο όρο η μείωση ανέρχεται στο 10.92%.

Πάντως ένας μαθητής που θα παρακολουθήσει μαθήματα και στις τρεις τάξεις του λυκείου, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι όπως είναι διαμορφωμένα τα δίδακτρα, θα χρειαστεί να δαπανήσουν οι γονείς τους από 8.750 ευρώ έως και 9.460 ευρώ.


Τάξη
2012-2013
2013-14
Μείωση Σε Ευρώ
Ποσοστό Μείωσης
Α γυμνασίου
1410
1200
210
14,89%
Β γυμνασίου
2030
1725
305
15,02%
Γ γυμνασίου
2120
1800
320
15,09%
Α λυκείου
2840
2550
290
10,21%
Β λυκείου-θετική
3565
3210
355
9,96%
Β λυκείου – τεχνολογική
3060
2750
310
10,13%
Β λυκείου – θεωρητική
3060
2750
310
10,13%
Γ λυκείου-θετική
4010
3700
310
7,73%
Γ λυκείου – τεχνολογική
3750
3450
300
8,00%
Γ λυκείου – θεωρητική
3750
3450
300
8,00%

Διαβάστε περισσότερα...

Στο προσκήνιο ξανά η εξαφάνιση 502 παιδιών από το Αγ. Βαρβάρα


Συμπληρωματική ανάκριση διέταξε η Εισαγγελέας.

Μία νέα προσπάθεια ποινικής διερεύνησης των καταγγελιών για εξαφάνιση περίπου 500 παιδιών από το κρατικό ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» καταβάλλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών με εντολή της προϊσταμένης, Παναγιώτας Φάκου, η οποία διέταξε τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης για κακουργηματική κατηγορία.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο για την υπόθεση των αποκαλούμενων «παιδιών των φαναριών» που φιλοξενήθηκαν στο ίδρυμα με σκοπό να βρεθούν οι οικογένειές τους και φαίνεται να έχουν χαθεί τα ίχνη τους, η κ. Φάκου έδωσε εντολή να ανασυρθεί από το αρχείο η σχετική δικογραφία και να διενεργηθεί συμπληρωματική κύρια ανάκριση για την κατηγορία -που ήδη είχε απαγγελθεί- της αρπαγής ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 χρόνια, κατά συρροή.

Πρόκειται για την υπόθεση 502 παιδιών, τα οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν μεταφερθεί στο ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» την περίοδο 1998-2002, με σκοπό να εντοπιστούν οι οικογένειές τους. Στην πλειονότητά τους ήταν παιδιά Ρομά, προερχόμενα κυρίως από την Αλβανία, που είχαν βρεθεί να «εργάζονται» σε φανάρια.

Με το θέμα των «χαμένων παιδιών» ασχολήθηκε πριν ενάμιση χρόνο η Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων του ΟΗΕ, όμως η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη, καθώς καμία αρμόδια κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να απαντήσει για την τύχη τους.

Από την πλευρά της η Δικαιοσύνη, παρά την άσκηση δίωξης κακουργηματικού βαθμού με σκοπό να εντοπίσει κάθε υπαίτιο για την εξαφάνιση των παιδιών αυτών, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την υπόθεση και έτσι η δικογραφία είχε οδηγηθεί στο αρχείο με τη γνωστή ένδειξη «αγνώστων δραστών».

Με την εντολή της κ. Φάκου επιχειρείται εκ νέου η αξιολόγηση της υπόθεσης και η συλλογή κάθε νέου στοιχείου που θα μπορούσε να φωτίσει το θέμα της τύχης των παιδιών αυτών, και κυρίως να απαντηθεί εάν τα παιδιά είναι πράγματι θύματα αρπαγής ώστε να εντοπιστούν οι δράστες του εγκλήματος και οι συνεργοί τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι δεξαμενές για το νέο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων


Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου για το νέο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους βρίσκεται το προσωπικό στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), σε δήμους, υγειονομικές μονάδες και ασφαλιστικά ταμεία.

Η έγκριση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, όπου κλείδωσαν οι πρώτοι 12.500 εργαζόμενοι υπηρεσιών των υπουργείων που κρίνονται πλεονάζοντες -με μόνη εκκρεμότητα το υπουργείο Παιδείας και τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται ωστόσο, έτοιμη να προσέλθει στις επικείμενες διαπραγματεύσεις προς το τέλος του μήνα με τους επικεφαλής της τρόικας και με προτάσεις ως προς το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

«Θα τεθούν στην τρόικα συγκεκριμένες κατηγορίες φορέων και προσωπικού, που εκτιμάται πως θα καλύψουν και τον επόμενο μνημονιακό στόχο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνεται, η ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει να κατοχυρωθεί από την πλευρά της τρόικας η εικόνα ενός αξιόπιστου συνομιλητή ώστε να υπάρξει περιθώριο διαπραγμάτευσης για ορισμένες άλλες παραμέτρους που αφορούν το Δημόσιο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα Νέα, το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να θέσει σειρά ζητημάτων που αφορούν το πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας αλλά και τη μνημονιακή δέσμευση για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 -εκ των οποίων οι 4.000 εντός του έτους.

Έτσι το υπουργείο θα θέσει το ενδεχόμενο να μην είναι απαιτούμενη η προηγούμενη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που πρόκειται να μεταφερθούν σε υπηρεσίες με ελλείψεις.

Ως επιχείρημα θα αναφέρουν την περίπτωση 5.000 εκπαιδευτικών που μετακινήθηκαν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Επισημαίνεται επίσης πως στις περιπτώσεις αυτές όπου υπάρχουν διαπιστωμένες κενές θέσεις, στις οποίες θα μπορούσαν να μεταφερθούν πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θα ήταν απαραίτητο να προβλέπεται μείωση των αποδοχών τους στο 75%.

Κλειδί θεωρούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την αποδοχή από την τρόικα να περιληφθούν στις απολύσεις και όσοι υπηρετούν με προσωρινές διαταγές και των οποίων οι υποθέσεις θα εκδικαστούν κατά προτεραιότητα έως το τέλος του έτους.

Ανάλογη παρέμβαση θα υπάρξει για ορισμένους προς ιδιωτικοποίηση φορείς, όπως η ΕΑΣ, ώστε το προσωπικό τους να συνυπολογιστεί ως μείωση του προσωπικού στη Δημόσιο.


Διαβάστε περισσότερα...

Έγινε bodybuilder στα 40 της


Με μύες και… αυτοπεποίθηση η Rachel Turner- Δείτε τις φωτογραφίες.

Βλέποντάς τη σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως η Rachel Turner ήταν κάποτε «αφράτη» και με προβλήματα αυτοπεποίθησης. Ωστόσο η 42χρονη, μητέρα τριών παιδιών από το Southend-on-Sea της Βρετανίας μεταμόρφωσε μέσα σε δύο χρόνια το σώμα αλλά και την εικόνα που είχε για τον εαυτό της, αρχίζοντας bodybuilding.

Ορόσημο ήταν για τη Rachel η ηλικία των 40, όταν συνειδητοποίησε πως ο υποθυρεοειδισμός της, η κακή διατροφή και η μητρότητα της πρόσθεσαν πολλά κιλά.

«Μου ήταν δύσκολο να ελέγξω το βάρος μου και δεν ακολουθούσα ακριβώς υγιεινή διατροφή, για να είμαι ειλικρινής. Παράτησα τη δουλειά μου κι έγινα full time μαμά κι έτρωγα πολύ. Έτρωγα σοκολάτες όση ώρα μαγείρευα το φαγητό για την οικογένειά μου, έτρωγα ολόκληρα πακέτα μπισκότα βλέποντας τηλεόραση στη διάρκεια της ημέρας κι έπινα αμέτρητους cappuccino. Πάντα είχα κι επιδόρπιο μετά το φαγητό, ήμουν εκτός ελέγχου», δήλωσε στη Daily Mail.

Όσο το βάρος της αυξανόταν, αντιστρόφως ανάλογη ήταν η πορεία της αυτοπεποίθησής της και της σχέσης της με τον σύζυγό της.

«Όσο έπαιρνα κιλά, τόσο δεν ενδιαφερόμουν πια για τον εαυτό μου, τα ρούχα μου και τα κιλά μου όλο μεγάλωναν. Έπειθα τον εαυτό μου πως ήμουν παχουλή κι ευτυχισμένη. Μια μέρα με είδα προσεκτικά σε ένα δοκιμαστήριο και σοκαρίστηκα. Είχα κυτταρίτιδα μέχρι και στα μπράτσα μου. Ήμουν τόσο απασχολημένη να κρύβω το σώμα μου που δεν έβλεπα καν τι ακριβώς έκρυβα. Η εικόνα μου για το σώμα μου επηρέαζε τα πάντα, η σχέση μου με τον άνδρα μου δεν ήταν καλή. Δεν ήθελα ούτε καν να με βλέπει, πόσο μάλλον να με αγγίζει. Έπεφτα στο κρεβάτι ντυμένη από την κορφή ως τα νύχια», αφηγείται.

Πριν κάνει παιδιά, η Rachel παρέδιδε μαθήματα αερόβιας γυμναστικής, είχε κάνει σπουδές στη διατροφή και απολάμβανε την άσκηση. Έτσι, ήταν πραγματικά δυστυχής με την αύξηση του βάρους της και την κακή φυσική της κατάσταση.

«Τα είχα με όλους, ήμουν θυμωμένη που έφτασα σε αυτή την κατάσταση», είπε.

Και τότε, στα 40α γενέθλιά της, αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να τα αλλάξει όλα.

«Πολλοί λένε πως η ζωή αρχίζει στα σαράντα αλλά εγώ ένιωθα η ζωή μου να φθίνει, όχι να αρχίζει. Αποφάσισα πως κάτι έπρεπε να κάνω και μάλιστα γρήγορα», τόνισε. Στράφηκε στην πιο υγιεινή διατροφή, σταμάτησε να τρώει γλυκά και λιπαρά φαγητά και αντικατέστησε τον cappuccino με σκέτο καφέ. Άρχισε γυμναστήριο και τρέξιμο.

Το βάρος της άρχισε να πέφτει κι εκείνη ήταν χαρούμενη με την αλλαγή στο σώμα της.

Την αλλαγή πρόσεξε φυσικά και ο σύζυγός της που της πρότεινε να τρέξει μαραθώνιο. Αλλά εκείνη το απέρριψε επειδή, όπως είπε, ο καθένας τρέχει μαραθώνιο.

«Ήθελα να κάνω κάτι ασυνήθιστο», πρόσθεσε.

Κι έτσι έγινε επαγγελματίας bodybuilder, κερδίζοντας τίτλους για το σώμα της και με στόχο να περάσει στο διαγωνισμό της Miss Universe.

Στιγμή- κλειδί στην αλλαγή αυτή ήταν όταν είδε στην τηλεόραση τη Jodie Marsh, πρώην μοντέλο που έγινε επίσης bodybuilder.

Η Rachel επικοινώνησε με τον προπονητή της Jodie κι εκείνος της έδωσε ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.
«Τον έβλεπα μία φορά την εβδομάδα και μου έδινε πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής αλλά και συμπληρώματα όπως πρωτεϊνούχα ποτά, γλουταμίνη, κρεατίνη και άλλα», λέει.

Ακολουθώντας το πρόγραμμά του, η Rachel έχασε λίπος και «έβαλε» μυϊκό ιστό και ήταν έτοιμη για τον πρώτο της διαγωνισμό bodybuilding.

Ήταν μία πορεία χωρίς γυρισμό.

Το σώμα που έκρυβε σε φαρδιά ρούχα δύο χρόνια πριν είναι σήμερα αυτό που την κάνει περήφανη.

«Μου αρέσει να επιδεικνύω το σώμα μου. Δεν φοράω ολόσωμο μαγιό αλλά μπικίνι, όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο», κατέληξε.









Διαβάστε περισσότερα...

Συμφώνησαν να κακοποιούν το παιδί τους πριν καν γεννηθεί!


Απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μια απίστευτης σκληρότητας ιστορίας είδε το φως της δημοσιότητας μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει ένοχους ένα πρώην ζευγάρι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που κατά συρροή κακοποιούσαν σεξουαλικά την κόρη τους!

Οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης προκάλεσαν σοκ, μιας και όπως φαίνεται το ζευγάρι είχε συμφωνήσει για τα όσα θα επακολουθούσαν πριν καν το παιδί γεννηθεί! Ο Jonathan Adleta είχε μιλήσει στη μέλλουσα σύζυγό του για το διεστραμμένο πάθος του.

Όταν η Sarah Adleta έμεινε έγκυος, ο Jonathan είπε πως θα την παντρεύονταν μόνο εάν συμφωνούσε να του ικανοποιήσει τις φρικώδεις ορέξεις του! Η γυναίκα συμφώνησε και τελικά παντρεύτηκαν, το 2010.

Το πρώτο παιδί ήταν ένα κορίτσι που ο 25χρονος βίαζε και κακοποιούσε, με τη συναίνεση της μητέρας. Μάλιστα, η 29χρονη Sarah προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη της, εξήγησε πως το έκανε γιατί φοβόταν ότι διαφορετικά θα έχανε το ενδιαφέρον του συζύγου της. Δήλωσε ότι τον αγαπούσε, χρειάζονταν την οικονομική ασφάλεια που της προσέφερε και πως θα έκανε τα πάντα για να μην τον χάσει.

Λίγο καιρό μετά τη γέννηση της κόρης, το ζευγάρι απέκτησε και ένα γιο. Ωστόσο, στα τέλη του 2011, ο Jonathan υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Ο Jonathan Adleta ήταν πεζοναύτης και την εποχή εκείνη υπηρετούσε στο Αφγανιστάν.

Την άνοιξη του 2012, ο Jonathan βρήκε μια νέα σύντροφο η οποία επίσης δέχτηκε να του επιτρέψει την κακοποίηση της δίκη της κόρη, με την ίδια να παρακολουθεί, όπως ομολόγησε στο δικαστήριο.

Η δράση του παιδόφιλου τερματίστηκε όταν η Sarah ξεκίνησε να επικοινωνεί με έναν άλλο άντρα από τη Βόρεια Καρολίνα. Όπως ομολόγησε, παρακολουθούσε τη γυναίκα να κακοποιεί σεξουαλικά την κόρη της μέσω του Skype!

Το FBI ειδοποιήθηκε για τη δράση μιας γυναίκας που έστελνε γυμνές φωτογραφίες με την ίδια και ένα παιδί. Έτσι βρέθηκε στα χνάρια της Sarah και η φρικτή ιστορία ξετυλίχθηκε.

Τόσο η Sarah, όσο και ο Jonathan κρίθηκαν ένοχοι και αναμένεται να τους ανακοινωθεί η ποινή τους. Η γυναίκα αντιμετωπίζει φυλάκιση 15 με 30 χρόνια για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, ενώ ο Jonathan ισόβια κάθειρξη.





Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντική η βαθμολογία στις τρεις τάξεις του Λυκείου για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Καθοριστική η επίδοση στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο πέρα από τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα φέρνει και ένα «νέο σύστημα εισαγωγής» στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πολλοί είναι οι μαθητές της α΄ τάξης του λυκείου που ακόμα δε γνωρίζουν ότι από εδώ και πέρα οι βαθμολογικές τους επιδόσεις σε κάθε τάξη θα προσμετρούνται για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικά οι μαθητές που στοχεύουν σε σχολές που παραδοσιακά διατηρούν υψηλές βάσεις εισαγωγής όπως Ιατρική, Νομική, Ψυχολογία, Οδοντιατρική κ.α. οφείλουν από το τρέχον έτος να στοχεύουν σε υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις για να αυξήσουν τις πιθανότητες εισαγωγής.

Πλέον εκτός τους βαθμούς των 4 πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων θα προσμετράται και ο βαθμός προαγωγής των 3 τάξεων του λυκείου γνωστός ως Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης (ΒΠΑ) που θα αποτελεί στην ουσία τον 5ο βαθμό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν γονείς και μαθητές τη βαρύτητα κάθε τάξης στη διαμόρφωση του ΒΠΑ και γι αυτό το λόγο δίνονται παραδείγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία κάθε τάξης έχει το δικό της συντελεστή που είναι 0,4 στην Α΄, 0,7 στη Β΄ και 0,9 στη Γ΄. Με βάση λοιπόν τους συντελεστές η βαρύτητα κάθε τάξης στη διαμόρφωση του ΒΠΑ είναι 20% για την Α΄ τάξη, 35% για τη Β΄ τάξη και 45% για τη Γ΄ τάξη, αν ο μαθητής έχει τους ίδιους βαθμούς και στις 3 τάξεις.

Βέβαια αν ένας μαθητής τα πάει πολύ καλά στην Α΄ τάξη και χειρότερα στη Β΄ και στη Γ΄ όπου και αυξάνεται και η δυσκολία των μαθημάτων το ποσοστό συνεισφοράς μεταβάλλεται όπως φαίνεται στον πίνακα 2.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και αν τα πάει πολύ καλά στη Γ΄ και στη Β΄ συγκριτικά με την Α΄ όπως φαίνεται στον πίνακα 3.

Ο βαθμός όμως που θα αλλάξει άρδην το σκηνικό της επίδοσης στις τρεις τάξεις του λυκείου είναι ο μέσος όρος των 4 μαθημάτων στα οποία εξετάστηκε πανελλαδικά.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο βαθμός κάθε τάξης αναπροσαρμόζεται ανάλογα με το πώς τα πήγε ο υποψήφιος στις πανελλήνιες, όπως φαίνεται από τον πίνακα 5.

Αν για παράδειγμα κάποιος γράψει 15 και έχει στην Α΄ 18 το 18 θα γίνει 16. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι μπορεί οι βαθμοί στις τρεις τάξεις να συνδράμουν στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ άλλα καθοριστικότατη είναι η επίδοση στα 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα όπου 1 εξ αυτών θα έχει συντελεστή βαρύτητας.

Αν ένας μαθητής έχει υψηλούς βαθμούς προαγωγής και απόλυσης και δεν τα καταφέρει στις πανελλήνιες θα καταστρέψει ό,τι πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά μαθητές που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος θα πρέπει από την Α΄ τάξη να βάλλουν τα δυνατά τους.


Πίνακας 1

Τάξη
Βαθμός
Συντελεστής
Βαθμός Μετά Τους Συντελεστές
Ποσοστό Συνεισφοράς Στο ΒΠΑ
Α
16
0,4
6,4
20%
Β
16
0,7
11,2
35%
Γ
16
0,9
14,4
45%

ΒΠΑ
16

Πίνακας 2
Τάξη
Βαθμός
Συντελεστής
Βαθμός Μετά Τους Συντελεστές
Ποσοστό Συνεισφοράς Στο ΒΠΑ
Α
18
0,4
7,2
22,57%
Β
16
0,7
11,2
35,1%
Γ
15
0,9
13,5
42,32%

ΒΠΑ
15,95

Πίνακας 3
Τάξη
Βαθμός
Συντελεστής
Βαθμός Μετά Τους Συντελεστές
Ποσοστό Συνεισφοράς Στο ΒΠΑ
Α
14
0,4
5,6
17,44%
Β
16
0,7
11,2
34,9%
Γ
17
0,9
15,3
47,66%

ΒΠΑ
16,05

Πίνακας 4

Τάξη
Βαθμός
Συντελεστής
Βαθμός Μετά Τους Συντελεστές
Ποσοστό Συνεισφοράς Στο ΒΠΑ
Μ.Ο Πανελληνίων:
14
Ποσοστό
Α
14
0,4
5,6
17,44%
14
18,93%
Β
16
0,7
11,2
34,9%
15
35,47%
Γ
17
0,9
15,3
47,66%
15
45,6%

ΒΠΑ-μετά πανελλήνιες

ΒΠΑ
16,05
14,8

Πίνακας 5:  Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης 
Αν ΒΠΑ Μεγαλύτερος Από Το Μ.Ο Πανελληνίων Μέχρι  1 Μονάδα
Δεν Αναπροσαρμόζεται
Μ.Ο Πανελλήνιες

15
ΒΠΑ


16



Αν ΒΠΑ μεγαλύτερος από το Μ.Ο πανελληνίων περισσότερο από 1 μονάδα
Αναπροσαρμόζεται ώστε να απέχει 1 μονάδα
15
17

16
18

16



Αν ΒΠΑ μικρότερος από το Μ.Ο πανελληνίων κατά μία μονάδα
Αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω κατά μια 1 το πολύ μονάδα
15
14

15
14,5

15
11

12

Διαβάστε περισσότερα...