Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πού οφείλονται τα συμπτώματα της «ανδρόπαυσης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μελέτη προσπαθεί να ρίξει περισσότερο φως στις ορμονικές μεταβολές.

Τα συμπτώματα της λεγόμενης ανδρόπαυσης, δηλαδή του ανδρικού αντίστοιχου της εμμηνόπαυσης, μπορεί να οφείλονται όχι μόνο στην πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης, αλλά και των οιστρογόνων, των «γυναικείων» ορμονών.

Μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», προσπαθεί να ρίξει περισσότερο φως στις ορμονικές μεταβολές, που διαδραματίζονται στον οργανισμό των ανδρών, καθώς αυτοί μεγαλώνουν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Joel Finkelstein, αναπληρωτή διευθυντή του Κέντρου Οστικής Πυκνότητας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, διαπίστωσαν ότι ενώ η μυική μάζα και δύναμη εξασθενούν όταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης μειωθούν σημαντικά, η λίμπιντο επηρεάζεται αρνητικά ακόμα και με σχετικά μικρές πτώσης της ορμόνης. Επιπλέον, βρήκαν ότι οι λειτουργίες των ανδρών μπορεί να επηρεαστούν και από την απώλεια οιστρογόνων. Πώς εξηγείται αυτό; Μικρή ποσότητα της τεστοστερόνης που παράγουν οι άνδρες μετατρέπεται σε οιστρογόνα, με αποτέλεσμα και τα τελευταία να μειώνονται, καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Μάλιστα, η απώλεια οιστρογόνων, είναι σύμφωνα με την ίδια έρευνα αυτή που κυρίως ευθύνεται και για την αύξηση του σωματικού τους λίπους που παρατηρήθηκε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δρ. Finkelstein, τίποτα από τα παραπάνω δεν απαντά στο ερώτημα εάν τελικά οι θεραπείες υποκατάστασης με τεστοστερόνη είναι απαραίτητες και αποτελεσματικές, γι’ αυτό και συμβουλεύει τους άνδρες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν συντηρητική στάση όσον αφορά τις συγκεκριμένες θεραπείες.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.