Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης των προσώπων με αναπηρία στη δικαιοσύνη ζητεί ο Επίτροπος Μούιζνιεκς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να διασφαλίζεται το δικαίωμα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην δικαιοσύνη ζήτησε σήμερα, με παρέμβαση του σε δημόσια ακρόαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Επίτροπος Νίλς Μούιζνιεκς.

Ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Μούιζνιεκς παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, η οποία εξετάζει την υπόθεση ενός 18χρονου Ρομά ο οποίος έπασχε από μαθησιακές δυσκολίες, ήταν φορέας του Έιτζ και πέθανε στην ψυχιατρική κλινική Πογιάνα Μάρε της Ρουμανίας.

Ο Επίτροπος χαρακτήρισε την επικείμενη απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αυτήν την υπόθεση "ορόσημο", υπογραμμίζοντας ότι μέσω αυτής θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα προσώπων με αναπηρία να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, είτε αυτοπροσώπως ή μέσω εκπροσώπων τους.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, διευκρίνισε ο Μούιζνιεκς, την δυνατότητα προσφυγής για λογαριασμό ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ή για πρόσωπα με διανοητικά και ψυχολογικά προβλήματα στα δικαστήρια θα πρέπει να μπορούν να έχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.