Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Άνθρωποι που «χάνονται» μέσα στο τοπίο που τους περιβάλλει


Bodypainter τους έκανε... αόρατους! - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το γύρο των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε η ταλαντούχα bodypainter Natalie Fletcher για χάρη του έργου της με τίτλο «100 Bodies Across America», στο πλαίσιο του οποίου φιλοτεχνούσε έναν διαφορετικό «καμβά» σε κάθε πολιτεία.

Το πρότζεκτ διήρκεσε 200 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η 29χρονη καλλιτέχνιδα διένυσε σχεδόν 50.000 χιλιόμετρα και ζωγράφισε 140 διαφορετικά «μοντέλα».

Η Fletcher ζωγραφίζει τα μοντέλα της με τρόπο που να ενσωματώνονται στο τοπίο σε τέτοιο βαθμό που μερικές φορές χρειάζεται να ψάξεις για να τα βρεις.

Το πρότζεκτ άρχισε στις 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 24 Αυγούστου.

«Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει. Ξέχασα πώς είναι να κοιμάμαι στο κρεβάτι μου, να έχω μια ελεύθερη μέρα χωρίς δουλειά, να φροντίζω τον εαυτό μου όποτε θέλω. Κάποιες φορές έφτανα σε μία πολιτεία χωρίς να ξέρω κανέναν και απλώς ήλπιζα να βρω κάποιον και ένα μέρος να ζωγραφίσω», εξηγεί στη Daily Mail.

Εννιά στους δέκα ανθρώπους που έκαναν τα «μοντέλα» της 29χρονης δεν είχαν ξανακάνει bodypainting ποτέ.

Συνολικά έκανε 101 διαφορετικά έργα τα οποία σκοπεύει αργότερα να κάνει βιβλίο, έκθεση και ταινία.

Η ιδέα της γεννήθηκε πριν από 3,5 χρόνια αλλά οι οικονομικές δυσκολίες δεν της επέτρεψαν να οργανώσει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως δεν στεναχωριέμαι που τελείωσε», λέει, «όταν έβγαλα την τελευταία φωτογραφία από τον τελευταίο μου ‘πίνακα’ ξέσπασα σε κλάματα- τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, ανακούφιση, εξάντληση, ευγνωμοσύνη, υπερηφάνεια. Δούλεψα με χιόνι, ανέμους, υγρασία, βροχή, αστυνομικούς και πολλά άλλα που κάνουν αυτή τη δουλειά τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Αν έχει αρκετή επιτυχία σκοπεύω να το συνεχίσω σε όλο τον κόσμο, με πρώτο σταθμό την Ευρώπη».
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Apple TV 4 έρχεται τον Οκτώβριο


Αναμένεται με τιμή κάτω από 200 ευρώ.

Με την επίσημη ανακοίνωση της επόμενης γενιάς Apple TV να είναι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, έγκυρες πηγές έχουν αρχίσει να διαρρέουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τιμή, την διαθεσιμότητα καθώς και το συνολικό πλάνο της εταιρείας.

Η 4ης γενιάς Apple TV λοιπόν θα έχει μια κοστολόγηση κάτω από 200 ευρώ και το πλάνο της Apple είναι να την κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple ολοκληρώνουν τις συζητήσεις για την τελική τιμή της συσκευής με τις δύο πιο πιθανές τιμές να είναι είτε 149 ευρώ είτε ευρώ 199 και οι δύο φυσικά τιμές είναι πιο υψηλές από την κοστολόγηση του τωρινού Apple TV 3.

Η τιμή αυτή θα κάνει το Apple TV να είναι πιο ακριβό από τον ανταγωνισμό και τις αντίστοιχες συσκευές της Roku, Google και Amazon και έτσι για αυτό τον λόγο η Apple θα κρατήσει και το Apple TV 3 στην αγορά ως το βασικό μοντέλο με την τωρινή τιμή του δηλαδή τα %69.

Το Apple TV 4 σύμφωνα με τις πηγές θα μοιάζει εξωτερικά αρκετά με το παλαιότερο μοντέλο αλλά θα είναι λίγο πιο παχύ και πλατύ.

Η ίδια η συσκευή θα προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που θα την κάνουν να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε παλαιότερο μοντέλο και έτσι θα έχουμε ενσωμάτωση της Siri, ένα νέο χειριστήριο, ένα Apple Store ανοιχτό στους προγραμματιστές και τέλος μια νέα διεπαφή για τον χρήστη.

Η Apple επίσης με την αρχή του νέου έτους προσανατολίζεται να λανσάρει και την νέα streaming υπηρεσία τηλεόρασης της που θα είναι διαθέσιμη και για το Apple TV 3. Βέβαια όπως αναμενόταν το Apple TV 3 δεν θα δεχτεί μια σημαντική αναβάθμιση έτσι ώστε να έχει ένα δικό του App Store και ούτε θα μπορεί να συνεργάζεται με την Siri.


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο σε χειμερινό θέρετρο


Αξέχαστη διαμονή... σαν άλμα στο σκι.

Για τους λάτρεις του σκι και των χειμερινών αθλημάτων στο χιόνι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να ξυπνάνε το πρωί και… με ένα βήμα να βρίσκονται στην πίστα, περιτριγυρισμένοι από κατάλευκες βουνοκορφές και φρέσκο χιόνι.

Δύο υπερτυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτό ακριβώς… στον υπέρτατο βαθμό, με μια διαμονή στην κορυφή της παγκοσμίου φήμης πλατφόρμας για άλματα στο σκι Holmenkollen, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Το… ρετιρέ στην άκρη της πλατφόρμας θα μεταμορφωθεί σε ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα, έτσι ώστε οι επισκέπτες του να απολαύσουν δύο αξέχαστες βραδιές με μια απίθανη πανοραμική θέα του Όσλο, κάτω από το Βόρειο Σέλας.

Το τμήμα αυτό της βάσης αλμάτων χρησιμοποιείται συνήθως από τους αθλητές πριν από την εκτέλεση των αλμάτων, όπως πρόκειται να συμβεί και στις 14-15 Μαρτίου στο πλαίσιο του FIS Ski Jumping World Cup, που διοργανώνεται στο Holmenkollen.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκαν οι πληρωμές για έργα του ΕΣΠΑ


Η συνολική χρηματοδότηση για τον Αύγουστο θα ανέλθει στα 350 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση πληρωμών για έργα του ΕΣΠΑ αποτελεί βασικό στόχο της γενικής γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Σε σημερινή της ανακοίνωση η γενική γραμματεία υπογραμμίζει ότι συνεχίζει την προσπάθεια πλήρους αποκατάστασης της κανονικότητας στη ροή πληρωμών και ότι «σε συντονισμό με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επιτεύχθηκε σημαντική αύξηση των πληρωμών έργων του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα η συνολική χρηματοδότηση για τον μήνα Αύγουστο να ανέλθει στα 350 εκατ. ευρώ».

Καθημερινά, συνεχίζει η ανακοίνωση, σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, γίνεται ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των πληρωμών των έργων, με βάση την σκοπιμότητα και την ωριμότητά τους. "Διαδικασία που θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό κατά το επόμενο διάστημα" καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο απίστευτα καταφύγια για το τέλος του κόσμου


Από το κάστρο για την ημέρα της κρίσης μέχρι τον σωλήνα που «θάβεται» μέσα στη γη!

Ήρθε το τέλος! Έρχεται, πλησιάζει απειλητικό. Για εκείνους που πιστεύουν (και προνοούν) σε μια επικείμενη καταστροφή του πλανήτη όπου ζούμε, τα καταφύγια είναι η μοναδική σωτήρια λύση για την μετέπειτα επιβίωση. Εξάλλου, δεν είναι δα και απίθανη μια πυρηνική καταστροφή ή η εισβολή ακόμα και εξωγήινων ή οποιαδήποτε άλλο απειλεί την ανθρώπινη ύπαρξη.

Για πολλούς πάντως, οι υπόγειες κατασκευές, τα απόρθητα καταφύγια που είτε είναι ταπεινά ή σφύζουν από πολυτέλεια, είναι συνυφασμένα με απόρρητα μυστικά, με ιστορίες που ακροβατούν μεταξύ μύθου και πραγματικότητας και με το κλίμα φόβου του Ψυχρού Πολέμου. Για εκείνους όμως που τα κατασκευάζουν, αποτελούν απαραίτητα στοιχεία ενός αναγκαίου συστήματος θωράκισης από την οποιαδήποτε απειλή.

Τα καταφύγια, είναι πλήρως εξοπλισμένα προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν σε συνθήκες πυρηνικού και βιοχημικού πολέμου. Πρόκειται για μικρές πολιτείες, που διαθέτουν σχεδόν τα πάντα: από κέντρα ελέγχου, μέχρι πισίνες και γυμναστήρια. Δείτε μερικές από τα καταφύγια που ίσως εξυπηρετούν στην αναχαίτηση του ανθρώπινου φόβου.


Το καταφύγιο που διαθέτει πισίνα!














Το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στο Raven’s Ridge, κατασκευάστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σιλό πυραύλων στο Κάνσας των ΗΠΑ, που στοίχισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τους χώρους ξεκούρασης και σίτισης, διαθέτει πισίνα, αίθουσα κινηματογράφου και βιβλιοθήκη-με εγγύηση επιβίωσης σε περίπτωση καταστροφής, από πανδημία μέχρι τρομοκρατικό χτύπημα.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις αγοραστές έχουν ρίξει συνολικά το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καταφύγουν εδώ όταν πλησιάσει το τέλος… Το όλο δημιούργημα, ανήκει στον Larry Hall ο οποίος ανακατασκευάζει άλλα τρία τέτοια σιλό του Ψυχρού Πολέμου, όταν το συγκεκριμένο γεμίσει με ενοίκους. Χτισμένο για να αντέχει μια πυρηνική έκρηξη, θα βρείτε την άνεση ανάμεσα σε τσιμεντένιους τοίχους, έτσι όπως «απλώνεται» στα 53 μέτρα μέσα στη γη.

Σπίτι αλά… μυστικές υπηρεσίες



Η κατοικία του Al Corbi στους λόφους του Χόλιγουντ, διαθέτει λευκούς τοίχους που καλύπτονται από έργα τέχνης και παράθυρα που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες. Ωστόσο, το σπίτι αυτό έχει περισσότερα κοινά με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, από ό, τι με τα άλλα σύγχρονα σπίτια της γειτονιάς.

Η οικογένεια Corbi δεν χρειάζεται κλειδιά (χάρη στο βιομετρικό λογισμικό αναγνώρισης), δεν φοβάται τους σεισμούς (χάρη στο οπλισμένο σκυρόδεμα) και μπορεί να αισθανθεί σιγουριά μέσα σε ένα σπίτι 232 τετραγωνικών μέτρων που αποτελεί ένα άρτιο καταφύγιο. Ο Al Corbi είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας SAFE και η κατοικία του χρησιμεύει ως μια επίδειξη για τους υποψήφιους πελάτες.

Το κάστρο για την ημέρα της κρίσης!



Αυτή η οικογένεια Αμερικανών, έχτισε ένα κάστρο για την ημέρα της κρίσης! Ο Brent Bruns πιστεύει ότι η Αποκάλυψη θα πυροδοτήσει ισχυρούς ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς (EMP), που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση ολόκληρου του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και θα βυθίσει την ανθρωπότητα πίσω στο Μεσαίωνα.

Έτσι, για να προστατευτεί από το αναπόφευκτο, όπως δηλώνει, ο ίδιος και η οικογένειά του δημιούργησαν ένα οχυρωμένο κάστρο στις πρόποδες ενός δάσους, στη Νότια Καρολίνα με κινητή γέφυρα, σιδεριές και ένα υπόγειο καταφύγιο. Ο απόστρατος αξιωματικός, πεπεισμένος για το χάος και το τέλος του πολιτισμού όπως το ξέρουμε, ήθελε να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικογένειάς του…



Ο σωλήνας που «θάβεται» μέσα στη γη



Αν δε διαθέτετε 2 εκατομμύρια δολάρια για το παραπάνω καταφύγιο του Κάνσας, τότε με μόλις 60.000 το Atlas Survival Shelter, υπόσχεται να σας εξασφαλίσει ασφάλεια από τυφώνες, ή άλλες καταστροφές. Η εταιρεία Altamonte Springs στη Φλόριντα των ΗΠΑ, εξασφάλισε από τον αμερικανικό στρατό, αυτόν τον κυματοειδή σωλήνα που «θάβεται» γύρω στα 7 μέτρα μέσα στη γη. Όπως μάλιστα λέει και ο υποδιευθυντής της εταιρείας, Jeremy Ross, αυτό το καταφύγιο είναι για «εκείνους που είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα». Διαθέτει κουκέτες, καταπακτή διαφυγής, δωμάτια που κλειδώνουν, πάγκους, κουζίνα με νεροχύτη, χαμηλής τάσης ηλεκτρικά φώτα και τουαλέτα.

Η σύγχρονη Κιβωτός του Νώε



Το Svalbard Global Seed Vault βρίσκεται απομονωμένο στο αρχιπέλαγος του αρκτικού κύκλου στη Νορβηγία, μόλις 810 μίλια μακριά από τον Βόρειο Πόλο. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σαν την Κιβωτό του Νώε, μόνο που αντί για ζώα, εδώ φυλάσσονται σπόροι από μια μεγάλη ποικιλία φυτών, όταν αυτά θα εξαφανιστούν μετά από μια φυσική ή άλλου είδους καταστροφή.

Η εν λόγω κατασκευή, χτίστηκε με την αρωγή της νορβηγικής κυβέρνησης, και των Nordic Genetic Resource Center και Global Crop Diversity Trust. Επιπλέον, για τις ανάγκες της κατασκευής και της συντήρησης δόθηκαν περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια από Ιδρύματα, όπως το The Bill and Melinda Gates Foundation και από χώρες όπως οι: Βραζιλία, Ινδία, Σουηδία, Κολομβία, Βρετανία ακόμα και Αιθιοπία.



Το καταφύγιο που είναι προσβάσιμο μόνο με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο



Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές του 1960, όταν ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν σε πλήρη δράση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχτισε εκατοντάδες σιλό βλημάτων για να προετοιμάσει τη χώρα για μια επίθεση, που όμως δεν ήρθε ποτέ. Σήμερα, τα περισσότερα από αυτά, είναι εγκαταλελειμμένα και αποτελούν μνημεία μιας άλλης εποχής.

Όμως, δυο επιχειρηματίες, τα ξαδέλφια Bruce Francisco και Gregory Gibbons, έδωσαν ζωή σε ένα από αυτά τα σιλό που βρίσκεται στο Adirondack State Park κοντά στην λίμνη Placid, στη Νέα Υόρκη. Σημειωτέων, αυτό το καταφύγιο είναι προσβάσιμο μόνο με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο.

Πάνω από το έδαφος, το Silohome διαθέτει ένα υπόστεγο και έναν ευρύχωρο ενιαίο χώρο που λειτουργεί ως καθιστικό με τζάκι και βεράντα. Κάτω από το έδαφος, υπάρχει ένα κέντρο ελέγχου –σε δυο επίπεδα-, βρίσκονται τρεις κρεβατοκάμαρες, 2 μπάνια, ένα ανοιχτό καθιστικό και μια κουζίνα που εφάπτεται με μια σπειροειδή σκάλα. Επιπλέον, σε αυτή την 1114 τ.μ. έκταση, υπάρχει και χώρος όπου φυλάσσονται πύραυλοι.

Με την συνταγή του Ψυχρού Πολέμου



Στα βουνά της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η κυβέρνηση κατασκεύασε ένα top secret καταφύγιο, φυσικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Κατασκευασμένο κάτω από την πολυτελή κατοικία που βλέπετε, οι εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν για να λειτουργήσουν ως ένα καταφύγιο για τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και για τον Γερουσιαστή, σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Το καταφύγιο, πλέον, είναι ανοιχτό για το κοινό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το πρόσωπο της πιο επικίνδυνης φυλακής του Ελ Σαλβαδόρ


«Ανήκει» ολόκληρη στα διαβόητα μέλη της συμμορίας Mara Salvatrucha - Δείτε φωτογραφίες.

Τα τατουάζ στο πρόσωπο και το σώμα τους αφηγούνται τις ιστορίες των εγκλημάτων τους και προς τιμήν ποιου τα διέπραξαν. Είναι έμποροι ναρκωτικών, εκτελεστές, έμποροι όπλων, όλοι μέλη της συμμορίας Mara Salvatrucha (MS-13) του Ελ Σαλβαδόρ. Είναι τόσο διαβόητη η συμμορία αυτή που έχει μια… ολόκληρη φυλακή δική της!

Στη φυλακή Penas Ciudad Barrios, η Mara Salvatrucha ελέγχει τη δική της μικρογραφία της κοινωνίας που αποτελείται από 2.500 κρατούμενους. Η μικορκοινωνία της φυλακής διαθέτει το δικό της φούρνο, εργαστήρια, νοσοκομείο και κέντρο αποκατάστασης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο στρατός, σύμφωνα με τη Daily Mail, φρουρούν τη φυλακή απ’ έξω και διασφαλίζουν πως οι κρατούμενοι παραμένουν κρατούμενοι αλλά δεν ανακατεύονται στα θέματα μεταξύ κρατουμένων και σε ό,τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες της φυλακής.

Η φυλακή Penas Ciudad Barrios βρίσκεται στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, είναι υψίστης ασφαλείας και «φιλοξενεί» αποκλειστικά μέλη της συμμορίας Mara Salvatrucha.

Το 2013, ο φωτογράφος Adam Hinton από το Λονδίνο, πήρε την άδεια να μπει στη φυλακή των διαβόητων κακοποιών- που είχε χτιστεί για να χωρά 800 κρατούμενους αλλά σήμερα έχει περίπου 2.500 κρατούμενους, όλοι μέλη της Mara Salvatrucha- ενώ στην περιοχή ζουν οι οικογένειές τους: Las Victorias.

«Η πλειονότητα των κρατούμενων προέρχεται από τις παραγκουπόλεις. Στο Ελ Σαλβαδόρ αυτό είναι ένα μέρος χωρίς ελπίδα και ευκαιρίες κι έτσι η συμμορία είναι η μοναδική επιλογή. Αν οι Αρχές πιάσουν κάποιον εδώ θα τον ‘πετάξουν’ και θα τον ξεχάσουν- σε κάθε κρατούμενο καλλιεργείται αυτή η εντύπωση», λέει ο φωτογράφος.

Η βία μεταξύ συμμοριών στη χώρα κλιμακώνεται και τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ οι περισσότεροι φόνοι από τότε που τελείωσε ο 12ετής εμφύλιος το 1992.

Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία καταγράφηκαν 911 ανθρωποκτονίες τον Αύγουστο ενώ 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στις 23 του μήνα!

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο καταγράφηκαν 4.246 ανθρωποκτονίες- περίπου 17,5 την ημέρα κατά μέσο όρο!- δηλαδή 67% περισσότερες από την ίδια περίοδο πέρσι.

Η βία κλιμακώνεται στο Ελ Σαλβαδόρ από το 2012, όταν η εκεχειρία ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες συμμορίες της χώρας, τη Mara Salvatrucha και τη Barrio 18, άρχισε να καταρρέει. Η «ανακωχή» είχε συμβάλει στον περιορισμό του αριθμού των δολοφονιών στα μέσα του 2013 σε περίπου πέντε την ημέρα- χαμηλό 10ετίας.

Η αστυνομία της χώρας εκτιμά πως το 80% των φόνων σχετίζεται με εκκαθαρίσεις μεταξύ των συμμοριών.

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι μεταξύ των χωρών με την περισσότερη βία στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ: Το 2012 είχε αναλογία 41,2 φόνων ανά 100.000 κατοίκους.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ζωή μετά από την απόπειρα αυτοκτονίας


Πώς είναι η ζωή μέσα σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα.

Μια απόπειρα αυτοκτονίας είναι θέμα ταμπού- μια εκκωφαντική σιωπή που ακολουθεί όλους εκείνους τους ανθρώπους που αποφάσισαν να τερματίσουν τη ζωή τους. Η φοιτήτρια φωτογραφίας από την Ολλανδία, Laura Hospes, αποφάσισε να δώσει στο κοινό μια «γεύση», για το πώς είναι η ζωή μετά από μια τέτοια εμπειρία, μέσα από μια σειρά από πορτραίτα λίγους μήνες μετά τη δική της απόπειρα αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια εγκλεισμού της σε ψυχιατρική κλινική.

«Ήμουν 20 χρονών, σπούδαζα φωτογραφία και, όπως λένε, ζούσα τη ζωή στο έπακρο. Αλλά αυτός δεν ήταν ο αληθινός μου εαυτός. Στην πραγματικότητα, προσπαθούσα να βάλω τέλος στη ζωή μου, να σταματήσω τον πόλεμο μέσα στο κεφάλι μου. Έπασχα από διατροφικές διαταραχές για μερικά χρόνια», γράφει στο blog της αναφορικά με το πρότζεκτ της που τιτλοφορείται UCP-UMCG, που είναι το όνομα του ψυχιατρείου της.

Η νεαρή συνεχίζει τη περιγραφή της, τονίζοντας: «Μετά από εντατική θεραπεία, έγινα καλά και μπορούσα να επιστρέψω στις σπουδές μου. Ένα χρόνο μετά, ωστόσο, έπρεπε να αποδεχθώ πως η νοητική μου υγεία ήταν ακόμα σε τραγική κατάσταση και έψαξα για άλλον ψυχοθεραπευτή. Με αυτόν τον γιατρό, που νόμιζε πως ακόμα πάσχω από διατροφικές διαταραχές, επιβίωσα μαζί με την κλονισμένη μου υγεία για περίπου ένα χρόνο», γράφει και συνεχίζει:

«Ένα πρωινό, λοιπόν, αποφάσισα να πω αντίο στη γάτα μου και έπεσα να ‘κοιμηθώ’για τα καλά. Αυτό τουλάχιστον ευχόμουν. Ωστόσο, ξύπνησα στο νοσοκομείο και παραδέχτηκα τι έκανα σε μια συνεδρία μετά από την ανάρρωσή μου».

Η ίδια θέλει να δείξει με τα έργα της, πώς είναι η κατάσταση εντός των ψυχιατρείων: «Οι άνθρωποι στα ψυχιατρικά ιδρύματα δεν είναι τρελοί, αλλά πιστεύουν πως θα τρελαθούν. Και αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα, που είχα ποτέ», καταλήγει.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...