Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Φεγκ σούι: Πώς να φέρετε θετική ενέργεια και τύχη στο σπίτι σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απλοί κανόνες φενγκ σούι για θετική ενέργεια στο σπίτι σας

Ίσως να έχετε ακούσει από φίλες σας να διακοσμούν το σπίτι τους με βάση το φενγκ σούι. Τι είναι όμως αυτή η τάση και πώς μπορείτε κι εσείς να την ακολουθήσετε; Το φενγκ σούι που σημαίνει άνεμος και νερό, σχετίζεται με την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή και θετική ενέργεια.

Οι οπαδοί του φενγκ σούι θεωρούν πως κάθε χώρος του σπιτιού σχετίζεται με ένα ξεχωριστό στοιχείο. Το σαλόνι, για παράδειγμα, συνδέεται με την φωτιά, καθώς είναι ο χώρος κοινωνικοποίησης, αλλά και ξεκούρασης. Χαλαρώνεις βλέποντας τηλεόραση, ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή μπορείς να υποδεχτείς φίλους και συγγενείς. Για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητο να νιώθετε άνετα στο σαλόνι σας και γεμάτοι θετική ενέργεια. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Ακολουθώντας ορισμένους απλούς κανόνες, χωρίς να χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τα στρογγυλά τραπέζια ενισχύουν την διάθεση για επικοινωνία.



Προτιμήστε φωτεινά χρώματα στον χώρο του σαλονιού σας, καθρέφτες και χαμηλά έπιπλα, ώστε να φαίνεται το ταβάνι ψηλότερο.



Αν επιμένετε στα φυτά εσωτερικού χώρου, τότε αποφύγετε την τοποθέτηση κοφτερών ή αγκαθωτών φύλλων δίπλα σε καναπέδες, πολυθρόνες και καρέκλες.




Αποφύγετε τα αποξηραμένα λουλούδια και φυτά. Η νεκρή φύση προκαλεί αρνητική ενέργεια στο χώρο

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ο χώρος σας πρέπει να μένει πάντοτε καθαρός, φωτεινός και με φρέσκο αέρα ώστε να κρατάτε μακριά την αρνητική ενέργεια. Ανανεώστε τον ανοίγοντας συχνά τα παράθυρά σας



Προτιμήστε κουρτίνες σε απαλά χρώματα, για να ενισχύεται το θετικό τσι του σπιτιού.



Ο καναπές, προσέξτε να βρίσκεται μακριά από πόρτα ή παράθυρο και να μην έχει μεγάλη απόσταση από τον τοίχο, αφού ο τοίχος ενισχύει την αίσθηση της ασφάλειας.

Συμβουλές για την κρεβατοκάμαρα

Η σωστή θέση του κρεβατιού

-Πίσω από το κρεβάτι πρέπει να υπάρχει σταθερός τοίχος. Να αποφεύγετε να το τοποθετείτε μπροστά από παράθυρο.
Να αποφεύγετε κρεβάτι όπου στην ευθεία με τα πόδια υπάρχει πόρτα. Το κρεβάτι δε θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε δυο πόρτες, δεν πρέπει να βρίσκεστε ανάμεσα σε δυο ρεύματα αέρα.
Φροντίστε να μην υπάρχουν πολλά αντικείμενα όπως βιβλία που προκαλούν αναστάτωση και θεωρούνται ότι προκαολούν προβλήματα στον ύπνο.
Αν υπάρχει καθρέφτης δε θα πρέπει να βλέπετε το σώμα σας την ώρα που κοιμάστε.
Να υπάρχει ελεύθερος χώρος και στις δυο πλευρές του κρεβατιού. Μην τοποθετείτε το κρεβάτι σε γωνία.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.