Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί είναι ιστορική αυτή η φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 89χρονη κατακτά τα πρωτεία της μοναρχίας στη χώρα της.

Αυτή την επίσημη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ έδωσε στη δημοσιότητα το Μπάκινγχαμ. Η 89χρονη έγινε πλέον η μονάρχης με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην εξουσία στη βρετανική ιστορία.

Καθισμένη στο γραφείο της στο Μπάκινγχαμ και εν ώρα εργασίας η βασίλισσα πόζαρε χαμογελαστή στο φακό της φωτογράφου Mary McCartney.

Σήμερα η Ελισάβετ σπάει το ρεκόρ της προ-προγιαγιάς της βασίλισσας Βικτωρία, που βασίλεψε για 63 χρόνια και 216 ημέρες από το 1837 έως το 1902.

Η ακριβής στιγμή που η βασίλισσα Ελισάβετ θα πάρει τα πρωτεία από τη Βικτωρία δεν είναι γνωστή γιατί δεν είναι γνωστή και η ακριβής ώρα θανάτου του πατέρα της Γεωργίου του VI που πέθανε το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 1952.

Εκτιμάται ωστόσο πως περίπου στις 5:30 το απόγευμα η βασίλισσα θα γράφει ιστορία καθώς, με υπολογισμούς του Μπάκινγχαμ, θα κλείσει 23.226 ημέρες 16 ώρες και 30 λεπτά στα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου.



Η ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ στις 2 Ιουνίου 1953

Η φωτογράφος που τράβηξε την εν λόγω φωτογραφία είναι η κόρη του πρώην «Σκαθαριού» Sir Paul McCartney.

«Έχοντας μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Ελισάβετ ΙΙ ήταν για μένα υπέροχο να τη συναντήσω και μεγάλο προνόμιο να τη φωτογραφίσω σε αυτή την ιστορική στιγμή», δήλωσε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.