Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Οδηγίες για ένα ασφαλές γυναικείο ξύρισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρατήστε μακριά τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Μπορεί το καλοκαίρι επισήμως να έχει τελειώσει, αλλά η περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής είναι μια δραστηριότητα που οι (περισσότερες) γυναίκες κάνουν όλο τον χρόνο. Η πιο δημοφιλής μάλιστα μέθοδος για την αφαίρεση της τρίχας, δεν είναι άλλη από το ξύρισμα.

Στην πραγματικότητα μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσε ότι το 77% των γυναικών ξυρίζουν την περιοχή του μπικίνι με ξυραφάκι και όχι με ταινίες ή διάφορες κρέμες αποτρίχωσης που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ερυθρότητα και κνησμός στην περιοχή. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να ξυρίζεστε χωρίς αυτές τις ενοχλητικές παρενέργειες; Ναι, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Επενδύστε σε ένα καλό ξυραφάκι

Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιείτε τα καλύτερα προϊόντα για να διατηρείτε το δέρμα του προσώπου σας λαμπερό. Γιατί λοιπόν να μην περιποιείστε και το δέρμα στην κάτω περιοχή με την ίδια αγάπη;

Η επιλογή στο σωστό ξυραφάκι είναι το πρώτο βήμα για να παραμείνει η γραμμή του μπικίνι σε άριστη κατάσταση. Εάν υπάρχουν περισσότερες λεπίδες, θα απελευθερώσουν περισσότερη πίεση, επιτρέποντας σε κάθε λεπίδα να κόψει με λιγότερη δύναμη, αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα απλό ξυραφάκι είναι μια καλή επιλογή μόνο για ένα ταξίδι, άλλωστε γι’ αυτό φέρουν και την ένδειξη «μιας χρήσης». Δεν είναι γραφτό να χρησιμοποιούνται για ένα μήνα. Αν το κάνετε αυτό, θα δείτε τεράστια διαφορά.

Προετοιμάστε την περιοχή

Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ξυριστήκατε (δεν θα σας κρίνουμε!); Αν ναι, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κόψετε με ψαλιδάκι την τρίχα της περιοχής περίπου κατά το ένα τέταρτο. Στη συνέχεια, καθαρίστε την περιοχή με ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά.

Αυτό διότι το ζεστό νερό θα βοηθήσει να μαλακώσει και το πιο ακραίο στρώμα της επιδερμίδας σας, καθιστώντας ευκολότερη την απομάκρυνση των τριχών. Μόλις η γραμμή του μπικίνι σας καθαριστεί, μια ελαφριά απολέπιση μπορεί να βοηθήσει και να απελευθερώσει την περιοχή από τα ανεπιθύμητα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Εφαρμόστε αφρό ξυρίσματος

Μπορείτε να πιστεύετε ότι οι αφροί ξυρίσματός δίνουν απλά ένα αίσθημα φρεσκάδας αλλά είναι πολλά περισσότερο από αυτό. Όταν ξυρίζεστε, ξυρίζετε το δέρμα σας. Αν λοιπόν δεν χρησιμοποιείτε αρκετό αφρό ξυρίσματος ώστε η περιοχή να γίνει ολισθηρή, τότε είναι πολύ πιθανό να αφήσετε το δέρμα σας ερεθισμένο. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μιας καλής ποιότητας τζελ ξυρίσματος με πολλά ενυδατικά στοιχεία όπως είναι το βούτυρο καριτέ, το λάδι ελιάς και το λάδι καρύδας.

Ξεπλύνετε αμέσως μετά το ξύρισμα

Ξεπλύνετε την περιοχή αμέσως μόλις βάλετε κάτω το ξυραφάκι σας και εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα για περίπου 10 λεπτά ώστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο (κατά προτίμηση χωρίς άρωμα) το οποίο θα καταπραΰνει το δέρμα και θα μειώσει περαιτέρω τις πιθανότητές ερεθισμού. Μια καλή επιλογή είναι το έλαιο πράσινου τσαγιού. Σε κάθε περίπτωση αν έχετε πραγματικό πρόβλημα ερεθισμού, κρέμες όπως τοπικά στεροειδή, μπορεί να συνταγογραφηθούν ώστε να μειωθεί η ερυθρότητα, το πρήξιμο και ο πόνος.

Συνέχεια με μια ενυδατική κρέμα

Για τη βέλτιστη υγεία του δέρματος, είναι σημαντικό να ενυδατώνεται η περιοχή μετά το ξύρισμα. Απλώστε μια άοσμη και χωρίς αλκοόλ κρέμα και στις δύο πλευρές της γραμμής του μπικίνι για να «κλειδώσετε» την υγρασία και να αποφευχθεί η υπερβολική ξήρανση της περιοχής η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω ερεθισμό. Ψάξτε για προϊόντα που περιέχουν αλόη βέρα και έλαιο λεβάντας.

Καθαρίστε το ξυραφάκι σας

Μετά από κάθε ξύρισμα, φροντίστε να αποστειρώνετε τις λεπίδες με οινόπνευμα και ζεστό ή καυτό νερό. Αν το ξυραφάκι σας φαίνεται σκουριασμένο, πετάξτε το. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η υπερβολική αύξηση των βακτηριδίων, στα οποία είναι ήδη εκτεθειμένες οι λεπίδες όσο κάθονται «άπραγες» στο ντους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.