Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τα έρημα σκηνικά των ερωτικών ταινιών


Τα πειστήρια του ερωτικού «εγκλήματος».

Όταν η Jo Broughton από το Έσεξ της Βρετανίας, σπούδαζε στο Royal College of Art, έπιασε δουλειά ως φροντιστής σε στούντιο όπου γυρίζονταν ταινίες πορνό. Μια ασχολία που τη βοηθούσε να χρηματοδοτεί τις σπουδές της. Εκεί λοιπόν, της γεννήθηκε η ιδέα της καταγραφής σκηνικών τέτοιων ταινιών, χωρίς όμως να την απασχολεί η «δράση». Η βρετανίδα φωτογράφος, εστίασε κυρίως στα σκηνικά ροζ ταινιών, που έμεναν έρημα μετά τη χρήση τους από τους ηθοποιούς.

«Ως φροντιστής, είδα ένα σκηνικό στο ψυχρό φως της ημέρας και άρχισα να συμμαζεύω την ακαταστασία που έμοιαζε σαν σκηνή εγκλήματος», λέει η ίδια. Οι φωτογραφίες της, δίνουν μια εικόνα για τον κόσμο της πορνογραφίας, από μια σπάνια οπτική. Εκείνη, έχει φωτογραφίσει τα σκηνικά όπως τα άφησαν οι πρωταγωνιστές – με ρούχα και εσώρουχα αλλά και με διάφορα «αξεσουάρ» σκόρπια στο πάτωμα.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πεζοναύτες αεροπλανοφόρων κάνουν μπάνιο στις καλύτερες «πισίνες» του κόσμου


Βουτιές με φόντο πολεμικά πλοία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Τι στιγμή που αρκετός κόσμος δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα, ναύτες, πεζοναύτες και λοιπό προσωπικό ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου, περνούν ξέγνοιαστες στιγμές -όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις- στις καλύτερες «πισίνες» του κόσμου.

Οι στιγμές διασκέδασης, μακριά από τα καθήκοντα, γίνεται με επίβλεψη για τυχόν επισκέψεις από καρχαρίες...

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα μπάνια ενός διαφορετικού... λαού...













































Διαβάστε περισσότερα...

Το κινητό που φορτίζει από το 0% στο 100% στα 15 λεπτά


Τι υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο χρόνος ταχύτητας φόρτισης ενός τηλεφώνου δεν είναι από τα πρώτα θέματα που εξετάζουν στον ανταγωνισμό οι εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο μια εταιρεία από την Κίνα δύσκολα θα βρει ανταγωνιστή που θα «σπάσει» το ρεκόρ της.

Η εταιρεία λέγεται Oppo και ανακοίνωσε τη δική της τεχνολογία φόρτισης μπαταρίας κινητού που απέχει πολύ από τις άλλες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε στο Mobile World Congress, η Oppo υποστηρίζει ότι αυτή η νέα σούπερ τεχνολογία φόρτισης μπορεί να επαναφορτίσει ένα smartphone από το 0% σε μια πλήρη φόρτιση σε μόλις 15 λεπτά!

Επιπλέον, η ίδια εταιρεία υποστηρίζει ότι στα κινητά τηλέφωνα που θα έχουν την Super VOOC τεχνολογία θα χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους για να διατηρεί χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη φόρτιση σε τόσο υψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με το mashable ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για την Super VOOC. Ο χρόνος γρήγορης φόρτισης θα ισχύει μόνο για τα τηλέφωνα με μπαταρία 2500 mAh. Αυτό σημαίνει ότι τα κινητά με μεγαλύτερες μπαταρίες (που χρησιμοποιούνται πολύ πλέον) δεν θα επαναφορτίζονται τόσο γρήγορα. Δεύτερον και πιο σημαντικό, η τεχνολογία θα χρησιμοποιείται μόνο για τα Oppo τηλέφωνα. Μπορεί η Oppo μπορεί να πούλησε 50 εκατομμύρια smartphones πέρυσι, αλλά τα τηλέφωνα της δεν έχουν την ίδια απήχηση παγκοσμίως με τα iPhone ή τα Galaxy της Samsung.

Πάντως, οι συσκευές της Oppo είναι δημοφιλείς στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο πιθανό είναι κάποιος που δεν είναι χρήστης των κινητών Oppo να στραφεί στην εταιρεία μόνο για την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Είναι σίγουρο εξάλλου ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες θα βελτιώσουν το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας στο μέλλον, μπορεί όχι στο ίδιο επίπεδο αλλά σε περισσότερο ικανοποιητικό. Προς το παρόν, όποιος χρειάζεται τέτοια ταχύτητα στη φόρτιση της μπαταρίας του μπορεί να στραφεί στην εν λόγω εταιρεία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμετανόητος ο Τούρκος που μήνυσε τη γυναίκα του για… χάρη του Ερντογάν


Ένας Τούρκος που κατέθεσε μήνυση σε βάρος της συζύγου του καθώς εκείνη εξύβρισε τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι λυπάται που ο γάμος του τελείωσε αλλά δε μετανιώνει που υπερασπίστηκε τον ηγέτη, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, μεταμόρφωσε την Τουρκία.

Αμετανόητος ο Τούρκος που μήνυσε τη γυναίκα του για… χάρη του Ερντογάν

Ο Τούρκος οδηγός, Αλί Ντιντζ, από τη Σμύρνη, κατέθεσε τη μήνυση σε βάρος της συζύγου της την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι εκείνη επανειλημμένα προσέβαλε τον Ερντογάν με «ακατανόμαστες βωμολοχίες» όταν τον παρακολουθούσε στα τηλεοπτικά του διαγγέλματα.

Η εξύβριση του επικεφαλής του τουρκικού κράτους είναι έγκλημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 4 ετών.

Οι δικηγόροι του Ταγίπ Ερντογάν έχουν μηνύσει δεκάδες πρόσωπα μεταξύ αυτών γελοιογράφους, μια πρώην Μις Τουρκίας αλλά και εφήβους.

Η περίπτωση του Ντιντζ είναι η πρώτη υπόθεση όπου ένα πρόσωπο είναι αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη καθώς εξύβρισε τον Τούρκο πρόεδρο όχι δημόσια, αλλά εντός της οικίας του.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει την σύζυγο του Ντιντζ για κατάθεση προτού αποδεχθεί την υπόθεση.

Ο οδηγός υποστηρίζει ότι η σύζυγός του, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι μια θερμή οπαδός της αντιπολίτευσης, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου στις αρχές του μήνα κι ότι έκτοτε ο ίδιος διαμένει σε μία οικοδομή και στο φορτηγό του. Αρνείται ωστόσο ότι οι ενέργειές του έγιναν για λόγους εκδίκησης.

«Θα το ξαναέκανα. Την αγάπησα, αλλά δεν την αγαπώ πλέον. Εάν είχε προσβάλει εμένα, θα το είχα αποδεχθεί. Δεν μπορώ να αποδεχθώ τις ύβρεις της εναντίον του Ερντογάν» επέμεινε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Δούρου υπέγραψε "Σύμφωνο Ακεραιότητας"


Μνημόνιο Συνεργασίας για το έργο «Κατασκευής Δικτύου Απορροής Ομβρίων Υδάτων στις Περιοχές Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Μοσχάτου» υπέγραψε σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ως εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς (ΔΔ-Ε), Κώστα Μπακούρη. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται τέτοιους είδους Μνημόνιο με δημόσιο φορέα της χώρας.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήλωσε σχετικά ότι «με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει εμπράκτως το πώς εννοεί την εφαρμογή των αρχών της χρηστής Διοίκησης, της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας: με έργα και όχι λόγια».

Το Μνημόνιο αποτελείται από πέντε άρθρα, τα οποία περιγράφουν αναλυτικά το σκοπό, το πλαίσιο και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η συνεργασία που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διασφάλιση της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια Αττικής, εξασφαλίζεται προς όλους τους αιτούντες και τους υποψήφιους, ότι οι συμμετέχοντες στο έργο, δεσμεύονται να απέχουν και να αποτρέπουν κάθε μορφή επιζήμιας παρατυπίας κατά την ανάθεση και εκτέλεση της διαδικασίας των προσφορών. Οι δύο φορείς θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση Συμφώνου Ακεραιότητας (Integrity Pact) ύστερα από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήδη η πρόταση των δύο φορέων βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τα Σύμφωνα Ακεραιότητας χρηματοδοτούνται πιλοτικά από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ταμείο Συνοχής στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα «Σύμφωνα Ακεραιότητας» αποτελούν εργαλεία για την πρόληψη της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις, υφίστανται από τη δεκαετία του 1990 και έχουν υλοποιηθεί σε περισσότερες από 15 χώρες και σε 300 περιπτώσεις. Συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών και εξασφαλίζουν ότι οι συμβάσεις και τα δημόσια έργα υλοποιούνται αποτελεσματικά, χωρίς φαινόμενα αισχροκέρδειας. Πέρα από τις επιμέρους επιπτώσεις στην αναθέτουσα αρχή, με την εν λόγω διαδικασία, τα «Σύμφωνα Ακεραιότητας» σκοπεύουν επίσης στο να δημιουργήσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο δημόσιο τομέα, ένα πιο φιλόξενο επενδυτικό κλίμα και ένα πλαίσιο υποστήριξης των δημοσίων υπηρεσιών για να υλοποιήσουν τις προμήθειές τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια βίλα που κρέμεται από τα βράχια


Μπορεί να μην κατασκευάζεται ακόμα αλλά ο αρχιτέκτονας Bel kharmoudi Aziz από το Μαρόκο ήδη κέρδισε τις εντυπώσεις και ξεχώρισε με την πρωτότυπη κατοικία που οραματίστηκε να δεσπόζει πάνω στα βράχια και να περιβάλλεται από ένα ξερό τοπίο με λίγους φοίνικες, ενώ μοιάζει να κρέμεται κυριολεκτικά στο κενό…



Ένα minimal βιομηχανικού τύπου σπίτι προσελκύει το ενδιαφέρον με τη θέση του αλλά και με την τεράστια πισίνα στην ταράτσα που καλύπτει σχεδόν όλη την κατοικία… Με βασική φιλοσοφία του την απομόνωση και την ιδιωτικότητα, ο αρχιτέκτονας πετυχαίνει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής…














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κώδικα δεοντολογίας βουλευτών πρότεινε ο Νίκος Βούτσης


Υπηρεσία για την αντιμετώπιση συκοφαντικών δημοσιευμάτων εναντίον βουλευτών ζήτησε ο Τασούλας.

Τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του κοινοβουλίου πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο κώδικα, οι βουλευτές οφείλουν:

  • Να ασκούν τα καθήκοντά τους υπεύθυνα, με ακεραιότητα, ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια.
  • Να ενεργούν αποκλειστικά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και να μην λαμβάνουν, ούτε να επιδιώκουν να λάβουν άμεσα ή έμμεσα οικονομικά οφέλη υπέρ των ιδίων ή υπέρ τρίτων προσώπων.
  • Να απέχουν, κατά την άσκηση του νομοθετικού έργου, από χαριστικές ή άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις σεβόμενοι απόλυτα τις αρχές και τα μέσα καλής νομοθέτησης.
  • Να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας για θέματα για τα οποία έλαβαν γνώση κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τηρουμένης της αρχής του ανοικτού χαρακτήρα και της διαφάνειας που διέπουν τα θεσμικά όργανα και τις διαδικασίες.
  • Να απέχουν από τη χρησιμοποίηση ή την επίκληση της βουλευτικής τους ιδιότητας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, διευκολυνθούν ή ευνοηθούν έναντι άλλων προσώπων ή από τις αρχές και τις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Να προβαίνουν σε ορθή και συνετή χρήση και διαχείριση των μέσων και των παροχών που η Βουλή των Ελλήνων θέτει στη διάθεση τους για την απρόσκοπτη άσκηση του έργου τους, αποκλειστικά για την εκπλήρωση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.
  • Να μην ανέχονται με τη στάση τους, να μην υποκινούν άλλους και να μην υιοθετούν οι ίδιοι βίαιες συμπεριφορές έναντι άλλων προσώπων ή ρητορική μίσους, εντός και εκτός του κοινοβουλίου.
  • Να προάγουν με το λόγο, τις πράξεις και εν γένει το κοινοβουλευτικό έργο τους, την αρχή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της μη διάκρισης λόγω φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Στον προτεινόμενο Κώδικα προβλέπονται επίσης πειθαρχικά μέτρα, όπως η ανάκληση στην τάξη, η μομφή, ο αποκλεισμός από συνεδριάσεις και η περικοπή της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή, τα οποία με απόφαση του προέδρου της Βουλής θα μπορούν να αναρτώνται στο δικτυακό τόπο της Βουλής.

Υπηρεσία για την αντιμετώπιση συκοφαντικών δημοσιευμάτων εναντίον βουλευτών πρότεινε ο Τασούλας

Στο περιστατικό της σύλληψης ανθρώπων του Τύπου για εκβιασμό, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο κ. Τασούλας, είπε ότι «οι συλληφθέντες για εκβίαση είναι εκείνοι που πριν δυο χρόνια παρουσίασαν μια πλαστή λίστα, με ονόματα 174 βουλευτών υποστηρίζοντας ψευδώς ότι είχαν βγάλει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό. Τόνισε ότι, η συκοφαντία είναι πράξη εξ' ίσου ντροπιαστική με τη διαφθορά, και ζήτησε, παράλληλα με τον κώδικα δεοντολογίας να δημιουργηθεί υπηρεσία της Βουλής, με καθήκον την απαξίωση και την ανασκευή δημοσιευμάτων κατά βουλευτών «που αποδεικνύονται συκοφαντικά».

Επιφυλάξεις για τον Κώδικα Δεοντολογίας από Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ

«Αόριστο γενικόλογο και ατελή», χαρακτήρισε τον κώδικα ο εισηγητής του Λαϊκού Συνδέσμου, Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς, και υποστήριξε ότι ορισμένες διατυπώσεις μπορούν να οδηγήσουν στον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών μελών του Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Γεώργιος Λαμπρούλης, διατύπωσε την άποψη, ότι οι περισσότερες από τις προβλέψεις του προτεινόμενου κώδικα δεοντολογίας, ρυθμίζονται από τους ισχύοντες νόμους ή τον κανονισμό της Βουλής και ότι ο κανονισμός είναι «ευχολόγιο που δεν λύνει ζητήματα».

Υπέρ της θεσμοθέτησης κώδικα δεοντολογίας τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Συρίγος, και τόνισε ότι πρόκειται περισσότερο για τρόπο συνεννόησης και συμπεριφοράς, ενώ ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, είπε ότι «ένας κώδικας δεοντολογίας, είναι κώδικας αυτοδέσμευσης και δεν χρειάζονται ούτε ποινικές ούτε και διοικητικούς τύπου προεκτάσεις»

«Πρέπει να δούμε πως συνδέεται ο κώδικας με το "πόθεν έσχες" και άλλα θέματα που ελέγχονται μέσω εσωτερικών διαδικασιών της Βουλής, ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη», υποστήριξε ο εισηγητής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

Η Επιτροπή αποφάσισε, μετά από εισήγηση του προέδρου η συζήτηση για τον κώδικα δεοντολογίας, να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 5.00 το απόγευμα, σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, με την Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, όπου και θα κατατεθούν αναλυτικά οι απόψεις των κομμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι συνδεδεμένα σε δίκτυα κινητής το 2020


Αυξανόμενη βαίνει η συμμετοχή της παγκόσμιας βιομηχανίας του mobile στο τελικό οικονομικό προϊόν που παράγει ο πλανήτης. Το 2015 ο κλάδος συμμετείχε με $ 3,1 τρις. στο παγκόσμιο ΑΕΠ, με τη συνδρομή να μεταφράζεται ποσοστιαία σε 4,2%, ενώ, έως το 2020, η οικονομική συνδρομή της κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ανέλθει σε $ 3,7 τρις.

Σύμφωνα με νέα μελέτη της διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (Groupe Speciale Mobile Association-GSMA), σχεδόν τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι συνδεδεμένα σε κάποιο δίκτυο κινητής έως το 2020. Εντός της προσεχούς τετραετίας εκτιμάται ότι θα προστεθούν ένα δισεκατομμύριο νέοι συνδρομητές κινητής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 5,6 δις., που ισοδυναμεί με το 72% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το 2016 το οικοσύστημα του mobile αναμένεται να διευρύνει έτι περαιτέρω τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο οικονομικό προϊόν, με το 4G/LTE να είναι η τεχνολογία, η οποία καθοδηγεί αυτή την ανοδική πορεία. Σύμφωνα με την έρευνα, ήδη η παγκόσμια αγορά του 4G κατάφερε να διπλασιαστεί σε μέγεθος το 2015, με τις σχετικές συνδέσεις να υπερβαίνουν το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου.

Με τη διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας να ενισχύεται τόσο στις αναδυόμενες όσο και στις αναπτυγμένες αγορές του πλανήτη, οι εκτιμήσεις για τις συνδέσεις επόμενης γενιάς παραμένουν κάτι παραπάνω από θετικές. Συγκεκριμένα, αναμένεται ότι εντός της προσεχούς τετραετίας οι συνδέσεις 4G/LTE θα αντιστοιχούν στο ένα τρίτο όλων των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, οι οποίες υπολογίζονται σε 9 δις. έως το 2020.

“Η επιταχυνόμενη στροφή σε τεχνολογίες 3G και κυρίως 4G τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές τροφοδοτεί την ψηφιακή καινοτομία, επιταχύνει την υιοθέτηση των smartphone και την αύξηση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας” αναφέρει σχετικά η μελέτη.

Συνδέσεις 4G

Η έρευνα παραθέτει μια σειρά από στοιχεία, τα οποία συνηγορούν υπέρ του δυναμισμού της παγκόσμιας αγοράς κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με αυτά, οι συνδέσεις 4G/LTE το 2015 ανήλθαν σε 1 δις. από τα 7,3 δις. των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας. Στα τέλη του 2015, υπήρχαν διαθέσιμα 451 δίκτυα 4G/LTE σε 151 χώρες παγκοσμίως, με σχεδόν το ήμισυ αυτών να φιλοξενείται στις αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη. Οι συνδέσεις 3G και 4G αντιστοιχούσαν το 2015 στο 50% των συνολικών συνδέσεων, ποσοστό που αναμένεται να διαμορφωθεί σε 70% έως το 2020.

Η αυξανόμενη διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας, σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία υιοθέτησης των smartphone, ευθύνεται, άλλωστε, για τη διεύρυνση της χρήσης mobile data παγκοσμίως. Τα smartphone ευθύνονταν για το 45% των παγκόσμιων συνδέσεων mobile το 2015 (από μόλις 8% το 2010), ενώ άλλες 2,6 δις. συνδέσεις smartphone αναμένεται να προστεθούν έως το 2020. Συνολικά, έως το 2020 αναμένεται να υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά 5,8 δις. smartphones από 2,6 δις. στα τέλη του 2015.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκληρό παζάρι ΥΠΟΙΚ - τρόικας για μόλις 2 μήνες παράταση στην απόσυρση ΙΧ!


Αρνητική εμφανίζεται η τρόικα στην συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ και το 2016 αλλά το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί έστω και την ύστατη στιγμή να τους αλλάξει την άποψη και να πατραταθεί το μέτρο έστω και για δύο μήνες.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Enikonomia στελέχη του οικονομικού επιτελείου σχετικά με την παράταση του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ μέχρι τα τέλη Ιουνίου: «Υπάρχει μια αρνητικότητα την οποία προσπαθούμε να ανατρέψουμε».

Να υπενθυμίσουμε πως το Enikonomia στις 26/1 είχε αναφέρει για την εμπλοκή που είχε διαπιστωθεί σχετικά με την παράταση του μέτρου της απόσυρσης...

Το παρασκήνιο της παράτασης για την απόσυρση ΙΧ

Το μέτρο της απόσυρσης ισχύει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η τρόικα να εκτιμά πως δεν λειτουργεί πλέον προς όφελος του εμπορικού ισοζυγίου.

Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε στην τρόικα τα αναλυτικά στοιχεία των εσόδων που προέρχονται από τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τα οποία τους τελευταίους δύο μήνες σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 80% και προσπαθούσαν να τους πείσουν να παραταθεί το μέτρο και το 2016.

Η τρόικα ωστόσο ανέδρασε στην διάρκεια της παράταση του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ καθώς αρχικά είχε προταθεί να ισχύσει μέχρι τον Απρίλιο, στη συνέχεια προτάθηκε να ισχύσει μέχρι τέλος του έτους και κατόπιν μέχρι τον Ιούνιο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η τρόικα να σκληρύνει περαιτέρω τη στάση της και να απορρίπτει εντελώς την παράταση του μέτρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση πετυχαίνοντας παράταση του μέτρου της απόσυρσης τουλάχιστον για δύο μήνες, δηλαδή Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ είναι πολύ πιθανό να παραταθεί για επιπλέον ένα με δύο μήνες δηλαδή Μάιο και Ιούνιο.

Όσον αφορά στην αναδρομική ισχύ η τρόικα εμφανίζεται αδιάλλακτη και δεν συζητά καθόλου την αναδρομικότητα του μέτρου!

Πάντως και στην αναδρομική ισχύ του μέτρου από την 1/1/2016 το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να αλλάξει την άποψη της τρόικας καθώς έχουν ήδη χαθεί δύο μήνες και αν δεν έχει αναδρομική ισχύ το μέτρο τότε όσοι έχουν οδηγήσει στα Κέντρα Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ τα οχήματά τους δεν πρόκειται να αποκτήσουν κανένα όφελος απόσυρσης οι οποίοι να επισημάνουμε πως ανέρχονται σε περίπου 2.000 ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι είναι οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα


Τι δείχνει έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Το 94% των σύρων προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο πραγματοποίησαν το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι τους προκειμένου να διαφύγουν από τις συγκρούσεις στη χώρα τους, όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Karin de Gruijl σε συνέντευξη Τύπου στο Palais des Nations στη Γενεύη. Επίσης το 71% των Αφγανών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε τη βία και τις συγκρούσεις ως τον κύριο λόγο που εγκατέλειψε τη χώρα του.

Η Ύπατη Αρμοστεία δίνει στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ερευνών της για τους Αφγανούς και τους Σύρους πρόσφυγες που έφθασαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2016. Τα ευρήματα αυτά αποτελούν τμήμα μιας εν εξελίξει έρευνας, που έχει στόχο να διαπιστώσει ποιοι είναι αυτοί οι πρόσφυγες, από πού προέρχονται, γιατί διαφεύγουν και ποιες είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες προστασίας τους, έτσι ώστε οι ελληνικές αρχές, η Αρμοστεία και άλλες συνεργαζόμενες οργανώσεις να μπορέσουν να τους υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ιδίως όσους έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, όπως οι οικογένειες με επικεφαλής γυναίκες, τα ασυνόδευτα ή τα χωρισμένα από την οικογένειά τους παιδιά.

Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα 15-31 Ιανουαρίου 2016 μέσω συνεντεύξεων με ένα τυχαίο δείγμα πάνω από 400 προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που έφτασαν στη Χίο, τη Λέρο, τη Λέσβο και τη Σάμο εκείνο το μήνα.

Η έρευνα θα επαναληφθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών, προσφέροντας έτσι ευρύτερες και πιο ολοκληρωμένες ομάδες δεδομένων για την προσφυγική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη.

Μερικά ακόμα από τα βασικά πορίσματα της έρευνας είναι τα εξής:


  • Το 85% των Σύρων που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας τους πριν από το ταξίδι τους στην Ελλάδα και το 87% ταξίδευαν μαζί με μέλη της οικογένειάς τους.
  • Το 65% των Αφγανών και το 47% όσων διέμειναν σε άλλη χώρα για περισσότερους από 6 μήνες ανέφεραν ότι δεν είχαν τις νόμιμες διατυπώσεις.
  • Η έλλειψη πρόσβασης σε θέσεις εργασίας που συμβαδίζουν με τις ικανότητές τους, η κάλυψη των εξόδων διαβίωσης και η αποφυγή της εκμετάλλευσης αποτελούν τον κύριο λόγο (41%) για τον οποίο οι Σύροι εγκατέλειψαν τον τελευταίο τόπο διαμονής τους. Ο δεύτερος λόγος (16%) είναι οι διακρίσεις.
  • Οι οικογένειες με επικεφαλής γυναίκες αποτελούν το 20% των οικογενειών από τη Συρία που συμμετείχαν στην έρευνα.
  • Το 79% των Σύρων και το 44% των Αφγανών που ρωτήθηκαν είχαν πτυχίο δευτεροβάθμιας ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
  • Οι γυναίκες και τα παιδιά αντιπροσώπευαν το 51% των Σύρων και το 40% των Αφγανών που συμμετείχαν στην έρευνα.
  • Η πλειοψηφία (41%) των Σύρων ανέφεραν την οικογενειακή επανένωση ως κύριο λόγο επιλογής της χώρας προορισμού τους. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 20% από αυτούς είναι γυναίκες επικεφαλής οικογενειών που ταξιδεύουν, ενισχύει την απελπιστική ανάγκη για ενισχυμένες διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...