Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Απεβίωσε ο μεγαλύτερος αδελφός των Κάστρο, Ραμόν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βοήθησε στον εφοδιασμό του αντάρτικου, αλλά δεν συμμετείχε στον ένοπλο αγώνα.

Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Ραμόν Κάστρο, ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και του σημερινού προέδρου της χώρας Ραούλ Κάστρο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κούβας.

Απεβίωσε ο μεγαλύτερος αδελφός των Κάστρο, Ραμόν

Ο Ραμόν Κάστρο θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες του θα μεταφερθούν στη γενέτειρα των αδελφών Κάστρο, το Μπιράν, ένα χωριό στα ανατολικά της Κούβας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Cubadebate.

Βοήθησε στον εφοδιασμό του αντάρτικου, του οποίου ηγήθηκαν τα δύο αδέλφια του και κατέλαβε την εξουσία το 1959, αλλά δεν συμμετείχε στον ένοπλο αγώνα. Μετά τη νίκη της επανάστασης υπηρέτησε ως κυβερνητικός σύμβουλος στο πεδίο της γεωργίας. Δεν ανέλαβε ποτέ περισσότερα καθήκοντα, όπως ο 89χρονος αδελφός του Φιντέλ ή ο 84χρονος Ραούλ. Ο Ραμόν Κάστρο, το ψευδώνυμο του οποίου ήταν Μόνχο, είχε φυλακιστεί από το καθεστώς του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα το 1953.

Όπως και τα δύο αδέλφια του ο Ραμόν είχε φυλακιστεί από το καθεστώς του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα το 1953, χρόνια πριν ο Φιντέλ τεθεί επικεφαλής της επανάστασης, η οποία ανέτρεψε τον Μπατίστα την 1η Ιανουαρίου 1959 και είχε οργανώσει πολλά από τα δίκτυα ανεφοδιασμού των ανταρτών.

Κατά τη διάρκεια του αντάρτικου βοηθούσε επίσης τους γονείς του να διαχειρίζονται τα μεγάλα κτήματά τους στο Μπιράν. Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους επαναστάτες και την εθνικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας, ο Ραμόν Κάστρο εργάστηκε σε βιομηχανίες ζάχαρης αλλά και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Γεννημένος την 14η Οκτωβρίου 1924 ο Ραμόν Κάστρο είχε σπουδάσει γεωργική μηχανική στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Ήταν παντρεμένος με την Αουρόρα Καστίγιο, με την οποία είχαν πέντε παιδιά. Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε ένα αγρόκτημα κοντά στην Αβάνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.