Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κοινωνικό Τιμολόγιο από την ΔΕΗ

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ρυθμίσεις για διευκόλυνση εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.).

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και τη διευκόλυνση των υποψηφίων για ένταξή τους σ΄αυτό, η ΔΕΗ ΑΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
  •  Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

    1) Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)
    2) Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)
  • Στην περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος:
    -Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ακόμα και εάν αυτή έχει λήξει.
    -Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι (6) ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.
    -Στις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.
  • Μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο ΚΟΤ όλοι οι δικαιούχοι πελάτες, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει, δηλαδή η εφαρμογή απευθύνεται στους πελάτες όλων των Προμηθευτών και όχι μόνο του Προμηθευτή ΔΕΗ.



    Αγαπητοί καταναλωτές,

    Η ΔΕΗ* σας ενημερώνει ότι η Πολιτεία με την υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.10 Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θέσπισε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια ανέργους και ΑΜΕΑ. Το τιμολόγιο αυτό θα παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

    Η εφαρμογή του Κοινωνικού Τιμολογίου για τους δικαιούχους ξεκινά από 1.1.2011, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων των αιτήσεων, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών,ΟΑΕΔ).

Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις

Βασικές Προϋποθέσεις

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου
3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200kWh ανά τετράμηνο
4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1000kWh ή 1200 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Δικαιούχοι

Κοινωνικό Τιμολόγιο Ι: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 20% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.11, στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

  • Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.000kWh
  • Τρίτεκνους: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το αφορολόγητο όριο της κατηγορίας τους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.200kWh

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΙΙ: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 30% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.11 στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

  • Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών την 30/11/10, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.000kWh
  • Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο, όπως αυτό διαμορφώνεται με συνυπολογισμό όλων των ατόμων της οικογένειας με αναπηρία (67% και άνω) και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.200kWh

Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή αίτησης του δικαιούχου

1. Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και ο ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ (Α/Α) ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ οι οποίοι αναγράφονται στο λογαριασμό ρεύματος (2η σελίδα)
2. Πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος
3. Τα στοιχεία διεύθυνσης της κύριας κατοικίας
4. Ο αριθμός ταυτότητας ή του διαβατηρίου
5. Το ΑΦΜ του δικαιούχου και το ΑΦΜ συζύγου δικαιούχου (εφόσον είναι έγγαμος)

Τρόποι Υποβολής της Αίτησης

Για να χορηγηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο από 1.1.2011, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο χρονικό διάστημα από 1.10.2010 έως 31.03.11

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται και μετά το ανωτέρω διάστημα και καθ' όλη τη διάρκεια του 2011. Στις περιπτώσεις αυτές, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Τιμολογίου, αυτό θα εφαρμόζεται για το υπόλοιπο διάστημα του έτους.

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο υποβάλλονται :
- ηλεκτρονικά πατώντας εδώ
- μέσω ΚΕΠ (έναρξη υποβολής αιτήσεων 18.10.10)
- Τηλεφωνικά στο 210-9298000 με αστική χρέωση (μόνο για πελάτες που προμηθευτής τους είναι η ΔΕΗ):
i. Δευτέρα έως Παρασκευή : 7 π.μ.-10 μ.μ.
ii. Σάββατο : 7 π.μ.- 3 μ.μ.

Κατάθεση ΑίτησηςΕνημέρωση Εξέλιξης Αίτησης - Ακύρωση Αίτησης


Χρήσιμες Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο


*υπό την ιδιότητά της ως Διαχειριστής του Δικτύου και Διαχειριστής μη Διασυνδεδεμένων Νησιών


Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων



Δελτίο Τύπου

Διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009)
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώνει ότι, από φέτος, οι υποψήφιοι, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή αλλοδαπής, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ.35 του ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156Α΄/4-9-2009) και εισάγονται σε ποσοστό θέσεων 5%, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στις σχολές και τα τμήματα  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ α λ ο ύ ν τ α ι να υποβάλουν Αίτηση-Μηχανογραφικό Δελτίο όχι στις Γραμματείες των Σχολών, που επιθυμούν να φοιτήσουν, αλλά με κεντρική διαδικασία.
Α. Κατά το πρώτο στάδιο αυτής της διαδικασίας οι υποψήφιοι θα πρέπει να φροντίσουν για την απόκτηση του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησής τους, το οποίο θα εκδοθεί από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές που εδρεύουν στα εξής Νοσοκομεία:
1.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (Π.Γ.Ν.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
2.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  «ΑΧΕΠΑ»
3.Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
4.Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
5.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
6.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΛΑΡΙΣΑΣ
7.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  ΠΑΤΡΩΝ
8.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
9.Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
10.Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
11.Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ»
12.Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
13.Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας  Πειραιά «Ο ΆΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
14.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Οι Επιτροπές αυτές έχουν οριστεί, με απόφαση του ΚΕΣΥ, για διαπίστωση των παθήσεων των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/09 και αποτελούνται από ιατρούς των ακόλουθων ειδικοτήτων : Παθολογίας, Χειρουργικής, Καρδιολογίας, Νευρολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ορθοπεδικής και Οφθαλμολογίας.
Για την έκδοση του πιστοποιητικού διαπίστωσης πάθησης οι υποψήφιοι υποβάλλουν στις παραπάνω Επιτροπές :
α) Αίτηση (υπόδειγμα αίτησης υπάρχει στο τέλος του παρόντος δελτίου και στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜ http://www.minedu.gov.gr, στην επιλογή ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις/Έγγραφα Εξετάσεων Υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις)
β) Ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο, οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα και
γ) φωτοααντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει στην κατοχή του γνωμάτευση ιατρού μέλους ΔΕΠ χωρίς σφραγίδα νοσοκομείου, θα απευθύνεται στο Νοσοκομείο, στο οποίο ανήκει ο ιατρός μέλος ΔΕΠ που έχει χορηγήσει τη βεβαίωση, για τη σφράγισή της, σύμφωνα με τα παραπάνω.
Για διευκόλυνση και αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας  τόσο του ιδίου του υποψηφίου όσο και των Επιτροπών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθύνονται σε ένα και μόνο Νοσοκομείο από τα αναφερόμενα για την έκδοση τόσο των ιατρικών γνωματεύσεων όσο και την τελική διαπίστωση και έκδοση των πιστοποιητικών.
Το χρονικό διάστημα στο οποίο οι υποψήφιοι θα υποβάλουν στις Επιτροπές των ως άνω Νοσοκομείων τα αναφερόμενα δικαιολογητικά ορίζεται για φέτος από 4η Οκτωβρίου μέχρι και 20ή Οκτωβρίου 2010. Τα δικαιολογητικά αυτά μπορεί να υποβληθούν από τον ίδιο τον υποψήφιο ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Επίσης μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.
Β. Μετά την απόκτηση του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5%, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο προτιμήσεων, εντός του μηνός Νοεμβρίου, στα Λύκεια. Η υποβολή των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων θα γίνεται, προς εξυπηρέτηση των υποψηφίων, σε οποιοδήποτε Λύκειο. Στο τέλος Οκτωβρίου, με νεότερη ανακοίνωση, θα γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων καθώς και η ημερομηνία ανάρτησης του εντύπου του μηχανογραφικού δελτίου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι υποψήφιοι οφείλουν κατά την προσέλευσή τους στο Λύκειο κατάθεσης να έχουν ελέγξει ότι φέρουν τα πλήρη δικαιολογητικά, που απαιτούνται και τα οποία είναι:
α) Τίτλος απόλυσης από Λύκειο  ή αντίστοιχο Σχολείο της ημεδαπής ή επικυρωμένο αντίγραφό του ή πρωτότυπος τίτλος απόλυσης Λυκείου της αλλοδαπής.
Για τους τίτλους αλλοδαπής υποβάλλονται επί πλέον:
i) Bεβαίωση της οικείας αρμόδιας διπλωματικής αρχής της χώρας προέλευσης του τίτλου Λυκείου, από την οποία να προκύπτει ότι ο τίτλος Λυκείου, που κατέχει ο υποψήφιος, του παρέχει το δικαίωμα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της χώρας αυτής.
ii) Βεβαίωση πλήρους φοίτησης κατά τις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου στο εξωτερικό από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας προέλευσης του τίτλου.
iii) Βεβαίωση της οικείας ελληνικής διπλωματικής αρχής με την οποία θα βεβαιώνεται η φοίτηση κατά την τελευταία τριετία στο εξωτερικό και η γνησιότητα θεώρησης του τίτλου Λυκείου από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας προέλευσης. Στην ίδια βεβαίωση θα περιλαμβάνεται και η γενική μέση βαθμολογία του τίτλου απόλυσης στην εικοσάβαθμη κλίμακα (0-20). Τα υπό στοιχ. (i) και  (ii) δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα, από τις αρμόδιες αρχές, στην ελληνική γλώσσα.
β) Πιστοποιητικό της αρμόδιας επταμελούς Επιτροπής Νοσοκομείου, που έχει συσταθεί κατόπιν εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, (ΚΕΣΥ), για την πιστοποίηση της πάθησης, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
γ) Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου Τμήματος ή Σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο έχει αποκτηθεί μετά από την εισαγωγή του σε αυτό με την κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.
δ) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Ο έλεγχος των μηχανογραφικών δελτίων και των δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου.
Οι υποψήφιοι, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής, θα ενημερωθούν με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και τα αποτελέσματα επιτυχίας των υποψηφίων θα ανακοινωθούν επίσης τόσο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου όσο και στα Λύκεια κατάθεσης του μηχανογραφικού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ που είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 210-3442100, 3442101, 3442099, 3442702.


Για το Δελτίο Τύπου και την Αίτηση στην Επταμελή Επιτροπή Πιστοποίησης Παθήσεων πατήστε εδώ ή και εδώ.
Η διαδικασία και ο τρόπος διαπίστωσης των σοβαρών παθήσεων από τις επιτροπές στηρίζεται στο






Αριθμ. Φ.151/122732/Β6
Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπί
στωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλος ο νόμος εδώ: 
-------------------------------------------------------------------------------


Διευκρινήσεις για το δελτίου τύπου της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για άτομα με σοβαρές παθήσεις


Ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5%, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων - υποβολή μηχανογραφικού δελτίου



Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις



Παράταση προθεσμίας υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση των εισαγομένων


Διαβάστε περισσότερα...