Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Όργιο σπατάλης στα Special Olympics την ώρα που η χώρα χρεοκοπεί!



Ενώ νέοι και νέες δίνουν τον δικό τους αγώνα στους Special Olympics και οι θεατές χειροκροτούν τις προσπάθειες τους, την ίδια ώρα η κοινή γνώμη εξοργίζεται καθώς μέρα με την μέρα βγαίνουν νέα στοιχεία που δείχνουν όργια οικονομικής σπατάλης, σε μία περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αρχικά το 2008, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν εγκρίνει το ποσό των 74, 7 εκατ. ευρώ για τους αγώνες, για να έρθει η σημερινή κυβέρνηση και να το μειώσει στα 68,7 εκατ ευρώ.
 


Από αυτά, τα 26 εκατ. προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα 5 εκατ από χορηγίες (εκ των οποίων τα 4 εκατ. από τον ΟΠΑΠ), ενώ προβλέπεται και η κάλυψη 27 εκατ. ευρώ από χορηγία σε είδος.

Δεδομένης της κρίσης, αν δεν καλυφθεί το ποσό, στο επίσημο εμπιστευτικό κείμενο γράφεται πως “... η κυβέρνηση εγγυάται την τυχόν κάλυψη του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της οργανωτικής επιτροπής”.

Σαν να μην έφτανε το ποσό που προβλέπεται να δαπανήσει το κράτος, η επιτροπή ζητά να ενεργοποιηθεί επιπλέον “μαξιλαράκι” 2,6 εκατ ευρώ για να καλυφθεί η “μαύρη τρύπα”. Κάτι που είναι αμφίβολο αν μπορεί να το αποφύγει το Υπουργείο Υγείας, δεδομένο των υποχρεώσεων που ανακύπτουν από την σχετική σύμβαση.

Η πραγματική δαπάνη όμως θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς με βάση τη σύμβαση παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το κράτος υποχρεωτικά:

- Όλες οι εγκαταστάσεις χωρίς χρέωση ενοικίου, ρεύματος, νερού κτλ
- Αποθήκες εφοδιασμού χωρίς ενοίκιο
- Δημόσιοι υπάλληλοι που αποσπούνται -όπως γράφει η σύμβαση- για να περιοριστούν οι δαπάνες μισθοδοσίας της επιτροπής και υπάλληλοι μερικής απασχόλησης ή έργου
- Ελεύθερες μετακινήσεις όλων των διαπιστευμένων από τα ΜΜΜ
- Τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ

Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ο γιος της Γιάννας Δεσποτοπούλου (προέδρου της διοργανώτριας επιτροπής των Special Olympics) αμείβεται με 93.480 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 8.000 ευρώ μηνιαίο μισθό, για τη θέση του υπεύθυνου στον τομέα τεχνολογίας των αγώνων. Χρήματα τα οποία προέρχονται από τα κονδύλια των αγώνων.

Την ίδια ώρα και όπως έχει αποκαλύψει το “ΈΘΝΟΣ” της Κυριακής, η μόνη εμπειρία του ήταν η κατασκευή ιστοσελίδας και κάποιες υπηρεσίες στην οικογενειακή επιχείρηση.

Τα ερωτηματικά... συνεχίζονται, αφού το κόστος των αγώνων ξεπερνά τα 70 εκατ ευρώ, όταν οι δυο προηγούμενες διοργανώσεις κόστισαν στο Δουβλίνο 30 εκατ. ευρώ και στη Σανγκάη 36 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Πτυχίο ΑΕΙ σε 3 χρόνια!



Στο φως έρχεται σιγά - σιγά ο νομος πλαίσιο για την λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που θα καταθέσει σύντομα στην Βουλή η υπουργός Παιδείας.

To πιο εντυπωσιακό μέχρι στιγμής είναι οτι, όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, μία από τις διατάξεις του νέου νόμου θα δίνει τη δυνατότητα σε όσα πανεπιστήμια ή ΤΕΙ το επιθυμούν να οργανώσουν και «γρήγορα» προγράμματα σπουδών διάρκειας τριών ετών, αντί τεσσάρων που είναι σήμερα, σε επιστήμες στις οποίες τα ιδρύματα κρίνουν ότι επαρκούν τα τρία έτη για την απόκτηση του πτυχίου.

Προκειμένου να γίνει εφικτό, οι πανεπιστημιακές σπουδές θα αποτιμώνται με πιστωτικές μονάδες στο πρότυπο του ευρωπαϊκού συστήματος ECTS και όποιος φοιτητής συγκεντρώνει 180 μονάδες (αντιστοιχούν σε τρία έτη) θα λαμβάνει πτυχίο σε συγκεκριμένες επιστήμες. Αναμένεται ότι κατ' αρχάς αρκετά ΤΕΙ θα ενδιαφερθούν να εφαρμόσουν το νέο σύστημα καθώς θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χορηγώντας «γρήγορα πτυχία», εφόσον θα είναι ισότιμα με αυτά της 4ετούς διάρκειας.

Τι είναι το ECTS

Οι ακαδημαϊκές μονάδες ECTS (European Credit Transfer System) είναι μία αριθμητική τιμή (μεταξύ 1 και 60) η οποία αποδίδεται σε κάθε πανεπιστημιακό μάθημα για να περιγραφεί ο φόρτος εργασίας που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του.
Αντικατοπτρίζουν δηλαδή την ποσότητα εργασίας που απαιτεί κάθε μάθημα σε σχέση με τη συνολική απαιτούμενη ποσότητα εργασίας για την ολοκλήρωση ενός πλήρους ακαδημαϊκού έτους σπουδών (παρακολούθηση παραδόσεων, πρακτική άσκηση, σεμινάρια, φροντιστήρια, εργαστήρια, μελέτη στη βιβλιοθήκη και κατ' οίκον, εξετάσεις ή άλλες δραστηριότητες αξιολόγησης).
Το σύστημα αναπτύχθηκε αρχικά στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με σκοπό να διευκολύνει τις διαδικασίες ακαδημαϊκής αναγνώρισης των σπουδών στο εξωτερικό (μεταφορά διδακτικών μονάδων) μεταξύ των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων.
Στο ECTS, 60 μονάδες αντιπροσωπεύουν τον φόρτο εργασίας ενός ακαδημαϊκού έτους σπουδών. Συνεπώς οι 180 μονάδες αντιπροσωπεύουν σπουδές διάρκειας τριών ετών και η εφαρμογή του συστήματος εναρμονίζει το ελληνικό σύστημα σπουδών με τις προβλέψεις της Συνθήκης της Μπολόνιας για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στο νομο πλαίσιο θα υπάρχει επίσης αξιολόγηση καθηγητών, ενω θα προβλέπεται οτι στα συμβούλια διοίκησης που θα συγκροτηθούν θα συμμετέχουν εξωπανεπιστημιακοί.


Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Στα 28 δισ. ευρώ ανέρχονται οι παρεμβάσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για το 2011 και όλα τα χρόνια εώς το 2015. Προβλέπονται μείωση δημοσίων υπαλλήλων, μείωση εξοπλιστικών δαπανών, διετής αναστολή "πόθεν έσχες". Με εφαρμοστικό νόμο θα εισαχθεί η έκτακτη εισφορά 3-7%

Ολόκληρο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα


Το "πράσινο φως" άναψε το υπουργικό συμβούλιο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση με πλήρη σύνθεση, ενώ, ήδη, κατατέθηκε στη Βουλή, ως σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Το Πρόγραμμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 28 Ιουνίου.

Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να επιβληθεί επί των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Όπως διευκρίνιζαν μέλη του οικονομικού επιτελείου, η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο και αφού προηγηθεί διαβούλευση τόσο για τον συντελεστή -που σχεδιάζεται να κυμανθεί από 3% ως 7% - όσο και για το ύψος του εισοδήματος που θα υπολογίζεται -στον κατ΄αρχήν σχεδιασμό που υπάρχει, λέγεται ότι θα αφορά εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ- καθώς για την έκταση της χρονικής εφαρμογής του.
Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων, προβλέπει παρεμβάσεις ύψους 28 δισ. ευρώ για το 2011 και όλα τα χρόνια έως το 2015.


Το ποσό αυτό θα προέλθει κυρίως από τον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης, τις μειώσεις των λειτουργικών δαπανών, τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσιου, την αναδιοργάνωση των ΔΕΚΟ, τη μείωση των αμυντικών δαπανών, τον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας και της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, τη μείωση κοινωνικών δαπανών, την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και άλλα μέτρα.

Τα μέτρα για τον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης κατανέμονται σε 800 εκατ. ευρώ το 2011, σε 660 εκατ. ευρώ το 2012, σε 398 εκατ. ευρώ το 2013, σε 246 εκατ. ευρώ το 2014 και σε 71 εκατ. ευρώ το 2015.
Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό των προσλήψεων με την εφαρμογή του κανόνα 1:10 φέτος και 1:5 το 2015, την αναστολή της χορήγησης μισθολογικής ωρίμανσης, την αύξηση των ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες, τη μείωση της δαπάνης για υπερωρίες, την περαιτέρω μείωση των αμοιβών για επιτροπές, τη μείωση των συμβασιούχων (κατά 50% το 2011 και κατά 10% κάθε επόμενο έτος), καθώς και την εφαρμογήπρογραμμάτων εθελουσίας μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο και άδειας άνευ αποδοχών.

Οι λειτουργικές δαπάνες θα μειωθούν με την παρακράτηση 7% στις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, την εφαρμογή πλατφόρμας ηλεκτρονικών προμηθειών, κ.λπ.

Η μείωση των επιχορηγήσεων σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης αφορά μόνον το 2011 (291 εκατ. ευρώ). Αντίθετα, από την κατάργηση και τη συγχώνευση των φορέων του Δημοσίου προβλέπονται 200 εκατ. ευρώ φέτος, 89 εκατ. ευρώ το 2012, 102 εκατ. ευρώ το 2013, 70 εκατ. ευρώ το 2014 και 19 εκατ. ευρώ το 2015.

Η αναδιοργάνωση των ΔΕΚΟ περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των εσόδων των συγκοινωνιακών φορέων και άλλων ΔΕΚΟ, την αναδιάρθρωσή τους, την πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων, τη μείωση σε δαπάνες προσωπικού, την περικοπή του μισθολογικού κόστους, την πώληση παγίων και τη μείωση σε λειτουργικές δαπάνες και τις εξοικονομήσεις από καταργήσεις ή συγχωνεύσεις.

Στις αμυντικές δαπάνες, προβλέπονται εξοικονομήσεις από το εξοπλιστικό πρόγραμμα κατά 800 εκατ. ευρώ και πλέον, την περίοδο 2010-2015.

Στον τομέα της υγείας, αναμένεται να επιβληθεί ειδικό τέλος σε επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τον αντικαπνιστικό νόμο (40 εκατ. ευρώ εφέτος).


Θα αυξηθούν τα έσοδα των νοσοκομείων με (α) ειδική συμφωνία για παροχή υπηρεσιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, (β) τη χρέωση των αλλοδαπών και (γ) τον περιορισμό των υπηρεσιών για ανασφάλιστους. Θα εφαρμοστεί νέος χάρτης υγείας. Θα λειτουργήσει κεντρικό σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία και θα γίνεται τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων. Θα λειτουργήσει ο Εθνικός Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Για τον εξορθολογισμό της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, προβλέπονται η επέκταση της λίστας φαρμάκων που δεν απαιτούν συνταγογράφηση, η νέα τιμολογιακή πολιτική για το φάρμακο, η εισαγωγή ασφαλιστικής λίστας στα φάρμακα και η επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τον έλεγχο των χειρόγραφων συνταγών.

Σχετικά με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, ο στόχος είναι εισπράξεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ να εισπραχθούν έως το τέλος του 2012.

Ηδη, έχουν επιλεγεί σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για ΔΕΠΑ ΕΑΣ, ΔΑΑ ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ Κοίτασμα Αερίου "Νότια Καβάλα", Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ Καζίνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια.

Ακόμα, δημιουργείται ειδικός φορέας, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στον οποίο θα ενταχθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.



(Ολόκληρος ο εφαρμοστικός νόμος σε μορφή pdf εδώ και με σχόλια εδώ για το κείμενο με τα σχόλια πηγή είναι το http://olympia.gr).

(Επίσης το μεσοπρόθεσμο σχέδιο σε μορφή pdf εδώ και η αιτιολογική του έκθεση σε μορφή pdf εδώ).

Επιστολή στήριξης από Λοβέρδο


Σημειώνεται ότι επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία δηλώνει ότι συμφωνεί πλήρως με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έστειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εκπροσωπεί την χώρα στην παγκόσμια διάσκεψη υψηλού επιπέδου για το AIDS.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, η απουσία του αυτή δεν θα ήθελε να του αποκλείσει τη δυνατότητα συμμετοχής στη λήψη τ
ης απόφασης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.




Πηγή: http://www.ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η κομματική πειθαρχία στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής»



Η δήλωση του Π. Κουρουμπλή μετά την καταψήφιση.

Στο πνεύμα της ομιλίας του που προηγήθηκε της ονομαστικής ψηφοφορίας, κινείται και η δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή αφού πλέον είχε «μαυρίσει» το μεσοπρόθεσμο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε δηλώσει ότι «πάνω από όλους μας είναι η πατρίδα και η κοινωνία και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Κουρουμπλή:

«Πατριωτισμός κατά την αντίληψή μου είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης.

Η απαξίωση των βουλευτών στη συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής, της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής.

Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στον τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».


Διαβάστε περισσότερα...

Kάθε μέρα κερδίζει και έναν διαγωνισμό



Δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη της η 51χρονη Liz.

Εκατοντάδες δώρα έχει κερδίσει από τον Οκτώβριο η 51χρονη Liz Denial από το Nottingham, η οποία συμμετέχει σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς και βλέπει κάθε φορά το όνομά της στη λίστα των νικητών!

Η Liz πάσχει από ινομυαλγία, μια μυϊκή ασθένεια που την αναγκάζει να μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να σταματήσει να δουλεύει ως υπάλληλος τράπεζας. «Η επιβίωσή μου στηρίζεται στους διαγωνισμούς γιατί πλέον δεν μπορώ να δουλεύω και το αμαξίδιο είναι πολύ ακριβό για να το συντηρώ» λέει η 51χρονη.

Η Liz έχει κερδίσει από τηλεοράσεις LCD, X-boxes, ipods και εκατοντάδες καλλυντικά και καθαριστικά για το σπίτι, μέχρι διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κένυα. Κατάφερε επίσης να κερδίσει 16.500 λίρες στο τηλεπαιχνίδι «Deal or No Deal».

«Κάποιες φορές τσιμπάω τον εαυτό μου για να δω αν είναι αλήθεια. Ίσως είναι κάρμα γιατί εξαιτίας της κατάστασής μου, περνάω περιόδους με πολύ πόνο» λέει στην Daily Mail η Liz.


Διαβάστε περισσότερα...

Πράξη ανθρωπιάς από τον Κ. Μαργαρίτη



Εθελοντής στους Παγκόσμιους Αγώνες ΄΄ SPECIAL OLYMPICS΄΄, που θα γίνουν στην Αθήνα δήλωσε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ο οποίος τόνισε πως οι αγώνες αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στο κόσμο, στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας, ένα αληθινά ξεχωριστό και πολλαπλά ωφέλιμο γεγονός για την Ελλάδα.

«Είμαι ένας αγανακτισμένος πολίτης και ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στο αναπηρικό κίνημα. Να πούμε όχι στην εσωστρέφεια, να φωνάξουμε ναι στην ίση συμμετοχή».

Ο Κ. Μαργαρίτης σημειώνει πως οι πολιτικοί της πατρίδας μας οφείλουν να γίνουν πιο άμεσοι και να πρωταγωνιστούν στα μεγάλα γεγονότα της χώρας.

«Η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και οι συνεργάτες της, δίνουμε έναν ωραίο αγώνα για να προωθήσουμε το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανθρώπινο πρόσωπο της Ελλάδας μας, υπογραμμίζει ο γνωστός δημοσιογράφος.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο κ. Μαργαρίτης θα ασχολείται τον τομέα των Διεθνείς Σχέσεις των Special Olympics και θα έχει υπό την ευθύνη του τους Προέδρους και τους VIP των αποστολών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

«Είναι μια ευχάριστη πρόκληση για μένα και θα ήθελα να προσκαλέσω και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας να συστρατευθεί εθελοντικά όπου αυτό αισθάνεται καλά. Να μην φοβηθούν τη δράση και τη συμμετοχή. Δημιουργικά και συνθετικά θα αλλάξουμε τη χώρα».

Ο Κ. Μαργαρίτης κατά την περίοδο που διοικούσε τον ΟΕΕΚ, είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο αναπηρικό κίνημα.

«Να δούμε κατάματα τους ανάπηρους και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν τις πόλεις και τα στάδια ευκολοπροσβάσιμα.
Η ιδέα του παγκόσμιου αθλητισμού είναι μοναδική».

Στην ερώτηση αν η οικονομική κρίση θα επηρεάσει τους αγώνες ο κ. Μαργαρίτης ξεκαθαρίζει πως με λίγα χρήματα και πολύ μεράκι, μπορούν να διοργανωθούν πολύ καλοί αγώνες, σημειώνοντας πως καθοριστικό ρόλο στην άρτια διοργάνωση θα παίξουν οι εθελοντές.

«Ας ξεχάσουμε παλιές λογικές που δαπανούσαμε εκατοντάδες εκατομμυρίων για μεγάλα διεθνή γεγονότα. Προέχει η σωτηρία και η υστεροφημία της χώρας. Οι δημιουργικές δυνάμεις από τις πλατείες ας έρθουν κοντά μας στα Special Olympics.
Νοιώθω ήδη πρωταθλητής με τους πρωταθλητές».

Η Οργανωτική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics με επιστολή της ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη για τη στήριξη των ξεχωριστών αγώνων, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας, ένα αληθινά ξεχωριστό και πολλαπλό ωφέλιμο γεγονός για τις χώρες που τους φιλοξενούν.
«Η πολιτιστική και ανθρωπιστική διάσταση των ειδικών εκδηλώσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, προσδίδουν στη διοργάνωση πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα, το ρόλο ενός αποτελεσματικού καταλύτη για κοινωνική αλλαγή με στόχο την κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία, αλλά και κάθε τι του διαφορετικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Ο Κωνσταντίνος Μαργαίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης- ΗΠΑ. Είναι δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία σε ομογενειακά μέσα και σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδος. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ το 2007 και έχει διοικήσει με επιτυχία μεγάλους κρατικούς οργανισμούς.Είναι Επίτιμος Δημότης των πόλεων Austin και Travis County των Η.Π.Α.

Επίσης είναι ο Συγγραφέας του πολιτικού – τεχνοκρατικού βιβλίου «Με άλλη Ματιά…» από τον εκδοτικό οίκο «Εξάντας»

Είναι ο πρώτος πολιτικός που θα είναι εθελοντής στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics – Αθήνα 2011.


Διαβάστε περισσότερα...