Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Πώς θα λειτουργεί η φοροκάρτα

Σχεδόν έτοιμη είναι η φοροκάρτα που θα μπει στη ζωή μας από την 1η Ιανουαρίου 2011. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να λάβει την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να κλείσει την τελική συμφωνία με τις τράπεζες.

Η φοροκάρτα που πιστοποιήθηκε ήδη από τον ΕΛΟΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα έχει ούτε ΑΦΜ, ούτε όνομα, αλλά μόνο έναν αύξοντα αριθμό, τον οποίο μόνο το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ταυτίσει με πρόσωπο.

Οι πολίτες, χωρίς κόστος, θα προμηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα μέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους και οι αποδείξεις θα «περνάνε» απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Στη μία όψη της κάρτας αποτυπώνεται το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας και ο μοναδικός αριθμός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη υπάρχει μια μαγνητική ταινία.

Ο φορολογούμενος, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, μπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και με τους προσωπικούς του αριθμούς, σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί, ταυτίζει την κάρτα με τον ΑΦΜ του. Οι οικογένειες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν περισσότερες κάρτες ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Οσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο taxisnet, θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ.


Πηγή:
 http://www.imerisia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με ένα κλικ βρείτε που ψηφίζετε!



Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε μία ενότητα στην επίσημη ιστοσελίδα του στην οποία ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να μάθει σε ποιο μέρος ψηφίζει.

Το Μάθε που Ψηφίζεις, δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να πληροφορηθούν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα πάνε να ψηφίσουν στις Δημοτικές Εκλογές, σύμφωνα πάντα με τα δημοτολόγια στα οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Το μόνο που έχει να κάνει ο πολίτης, είναι να συμπληρώσει τη φόρμα με τα στοιχεία του (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας) (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζει.




Τέλος κάνοντας κλικ στην αναζήτηση θα εμφανιστούν οι πληροφορίες για το εκλογικό διαμέρισμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά σχετικά με τις δημοτικές εκλογές μπορείτε να μπείτε εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...