Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

"Αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο" λέει ο προπονητής του 16χρονου


Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος ενός 16χρονου μαθητή στην παραλία του Πλατανιά στην Κρήτη.

Ο 16χρονος μαζί με συμμαθητές του είχε πάει στην παραλία για να κολυμπήσουν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων του, ο άτυχος μαθητής τους είπε πως θα κοιμηθεί στην ξαπλώστρα επειδή αισθάνεται κουρασμένος. Η καρδιά του όμως, επιβαρυμένη από ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε, σταμάτησε να χτυπά.

"Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Παιδί της παρέας, χαμογελαστό και ένα μεγάλο ταλέντο στο ποδόσφαιρο" σημείωσε ο προπονητής του 16χρονου, Στέλιος Κοζανίδης στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

"Όταν το παιδί βρήκε ότι έχει πρόβλημα στην καρδιά, σταμάτησε τις προπονήσεις" συμπλήρωσε ο προπονητής του 16χρονου, ο οποίος τόνισε ότι αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μικρό Λούβρο» χαρακτήρισε το μουσείο Μπενάκη ο Ολιβιέ Ντεκότ


«Στόχος είναι να γίνει ένα διεθνές μουσείο».

«Μικρό Λούβρο» χαρακτήρισε το μουσείο Μπενάκη, ο νέος διευθυντής του Ολιβιέ Ντεκότ, ο οποίος συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Απρόβλεπτες Συναντήσεις», που πραγματοποιούνται στον βιβλιοπωλείο Ιανός.

Η ανάδειξη του Ολιβιέ Ντεκότ στη θέση του διευθυντή τού μουσείου Μπενάκη, αντικαθιστώντας τον 'Αγγελο Δεληβοριά, σήμανε την αρχή μιας νέας εποχής για το μουσείο που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας.

Η συζήτηση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ο κ. Ντεκότ μίλησε για τη ζωή του, με επίκεντρο τα φοιτητικά του χρόνια και την αγάπη του για τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο ανήσυχος Γάλλος αναφέρθηκε στον παππού του, ο οποίος δίδαξε γαλλικά στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και του εμφύσησε την αγάπη για την Ελλάδα. «Μου αρέσει πολύ το 'Αγιο Όρος αν και δεν είμαι ορθόδοξος» είπε και συμπλήρωσε: «αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι τα μικρά μουσεία και θέατρα που κρατούν ζωντανή τη δημιουργία».

Για τα σχέδιά του για το μουσείο Μπενάκη, ο κ. Ντεκότ υπήρξε φειδωλός. «Το όραμά μου το αναπτύσσω στην καθημερινότητα. Το αρχικό μου σχέδιο αναπροσαρμόζεται, καθώς ανακαλύπτω το μουσείο. Στόχος είναι να γίνει ένα διεθνές μουσείο» σημείωσε και πρόσθεσε: «είναι πολύ σημαντικό το δημόσιο και το ιδιωτικό να είναι συνδεδεμένα και να συνεργάζονται στενά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύλο μεταξύ οπαδών της Λίβερπουλ και της Σεβίλλης


Συμπλοκές μεταξύ των οπαδών της Λίβερπουλ και της Σεβίλλης ξέσπασαν στο "St. Jakob-Park" πριν από την έναρξη του τελικού του Europa League. Φίλοι της αγγλικής ομάδας βρέθηκαν στην εξέδρα των Ισπανών με συνέπεια να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα και ρίψη αντικειμένων. Η κατάσταση εκτονώθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία για τις βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Σούδα


Αίτημα η απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων από την Κρήτη.

Παγκρήτια κινητοποίηση στις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, στη Σούδα, διοργανώνουν την Κυριακή 29 Μαΐου οι επιτροπές ειρήνης από όλο το νησί.

Όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές, αίτημα της κινητοποίησης είναι η απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων από την Κρήτη και τη χώρα, καθώς και η απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε στρατιωτική επιχείρηση της Συμμαχίας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της 29ης Μαΐου, με προσυγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκανδαλώδη μεταχείριση των εταιρειών διαδικτυακού τζόγου


Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις Αλεξιάδη αφήνουν στο απυρόβλητο τις εταιρείες online τζόγου οι οποίες γλιτώνουν εκατ. ευρώ, εκτός του ΟΠΑΠ.

Tην κλιμακωτή αύξηση του φόρου επί των μικτών εσόδων των στοιχηματικών εταιρειών διαδικτυακού τζόγου φρόντισε να κρύψει επιμελώς μέσα στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση.

Όταν, πριν λίγες ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης απέσυρε τη διάταξη για αύξηση του φόρου επί των ακαθάριστων εσόδων (GGR) των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών από το 30% σε 35% με την αιτιολογία ότι θα γίνουν «νομοτεχνικές βελτιώσεις», αρκετοί υποστήριξαν ότι οι «βελτιώσεις» αυτές ουσιαστικά θα είναι προς το συμφέρον των 24 εταιρειών που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια μέσω του online τζόγου.

Η επιβεβαίωση των όσων υποστήριζαν ήρθε χθες το βράδυ μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η διάταξη για τα φόρο επί των ακαθάριστων εσόδων των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών προβλέπει τα εξής:

«Αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016, ορίζεται ότι για όλα τα τυχερά παίγνια η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα έσοδα καθορίζεται κλιμακωτά και διαμορφώνεται σε 30% επί μικτού κέρδους μέχρι 100 εκατ. ευρώ, σε 32,5% για το κλιμάκιο κερδών από 100 εκατομμύρια και ένα λεπτό έως 200 εκατ. ευρώ και 35% επί μικτού κέρδους για το υπερβαίνον τμήμα από 200.000.001 ευρώ και πάνω. Τα έσοδα αποδίδονται στο δημόσιο εντός 16 ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα που αφορούν».

Ενώ δηλαδή οι 24 εταιρείες του διαδικτύου με την παλαιά διάταξη θα πλήρωναν 5 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο φόρο, τώρα θα μείνουν στο 30% που αποδίδουν στο κράτος, αφού η κλιμακωτή φορολόγηση δεν τους αγγίζει, γιατί καμιά από αυτές τις εταιρείες δεν έχει πάνω από 100 εκατ. ευρώ ακαθάριστα έσοδα.

Ειδικότερα, για τη χρήση του 2015, οι διαδικτυακοί πάροχοι που έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς, κατά δήλωσή τους στην ΕΕΕΠ (στοιχεία παρείχαν οι 21 από τις 24 εταιρείες του μεταβατικού καθεστώτος) γνωστοποίησαν ότι το το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων τους ήταν αθροιστικά 116 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ με GGR περίπου 1,1 δις.ευρώ πέρσι περνά αυτόματα στην ανώτατη κλίμακα του 35%.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς για σκάνδαλο δεδομένου ότι είναι εμφανής η διακριτική μεταχείριση κατά του ΟΠΑΠ αλλά κυρίως γιατί οι 24 αυτές εταιρείες με έδρα το εξωτερικό δεν αποδίδουν καθόλου φόρο εισοδήματος από τη φορολόγηση των κερδών προ φόρων που καταγράφουν. Είναι ενδεικτικό ότι όλες μαζί είχαν πληρώσει ως φόρο εισοδήματος το 2014 το ποσό των 27.000 ευρώ.

Το 1,1 δισ. ευρώ του ΟΠΑΠ θα φορολογηθεί με συντελεστή 35% και όλες οι 24 εταιρίες διαδικτυακού τζόγου με 30%.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκε ο εικονικός οικιακός βοηθός Google Home


Οι παρουσιάσεις του διαδικτυακού κολοσσού στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2016.

Πληθώρα ανακοινώσεων και παρουσιάσεων έκανε σήμερα η Google κατά τη διάρκεια εκδήλωσης δύο ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών I/O 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Αρχικά η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο συνομιλίας για τον έλεγχο smartphones, smartwatches και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ο λόγος για το Google Assistant το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανεύρεση πληροφοριών, την αναπαραγωγή μουσικού και βίντεο περιεχομένου, καθώς και την εκτέλεση άλλων καθηκόντων, όπως κρατήσεις εισιτηρίων κινηματογράφου, μέσω επικοινωνίας μεταξύ του χρήστη και του λογισμικού.

Η Google ανακοίνωσε επίσης μία συσκευή, τη Google Home, η οποία ενεργοποιείται με τη φωνή μέσω ενσωματωμένου ηχείου, για οικιακή χρήση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι παρουσίασε το Assistant κατά την έναρξη του συνεδρίου λέγοντας ότι μπορεί να συνδεθεί και με άλλες υπηρεσίες όπως το Spotify, το Uber και το Whatsapp.

«Το Assistant θα βοηθήσει την Google να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά το Echo της Amazon, αλλά και άλλα προγράμματα προσωπικών βοηθών όπως το Siri, το Cortana και το Alexa», δήλωσε ο Τζέοφ Μπλάντερ της εταιρείας συμβούλων CSS Insight.

Το Google Assistant θα χρησιμοποιείται παράλληλα και με μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, το Allo, μέσα στο περιβάλλον του οποίου θα κάνει προτάσεις με βάση τις συνομιλίες του χρήστη με τους φίλους του. Εκπρόσωπος της Google παρουσίασε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του νέο αυτό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο πρότεινε ένα εστιατόριο όταν δύο χρήστες συζητούσαν πως επιθυμούν να φάνε ιταλικό φαγητό.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Allo, το οποίο πολλοί χαρακτήρισαν «ασυνήθιστο» είναι ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις για λογαριασμό του χρήστη, ή και ακόμα να κάνει σχόλια σε φωτογραφίες που έχουν σταλεί από άλλους χρήστες, χάρη στη χρήση αλγόριθμων αναγνώρισης εικόνας. Η Google ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις θα βελτιώνονται όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Σε προηγούμενο I/O η Google είχε δώσει μια πρώτη ματιά για την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της Android, ωστόσο φέτος οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει σχετικά με το N ήταν πολλές και αρκετές εβδομάδες πριν από το συνέδριο.

Ωστόσο, υπήρχαν και πολλές νέες πληροφορίες σχετικά με το Daydream, μια νέα λειτουργία εικονικής πραγματικότητας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για το Daydream θα υπάρχει ειδική ενότητα στο app store, ενώ θα διατίθεται και μια μάσκα VR (Virtual Reality), στην οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν πληθώρα smartphones.

Η Google ανακοίνωσε επίσης μια αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα Wear για smartwatches, το οποίο υποστηρίζει πλέον «αυτόνομες» εφαρμογές, κάτι που σημαίνει ότι το λογισμικό θα μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi ή μέσω της δικής του σύνδεσης 3G/4G, αντί να απαιτείται η σύζευξη με smartphone. Παράλληλα, η αναβάθμιση παρέχει τρόπους με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να απαντά σε μηνύματα πέραν της ομιλίας στο μικρόφωνο της συσκευής.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πληθωρικά καλλιστεία της Βραζιλίας


Κορίτσια σε μεγάλα μεγέθη που διεκδικούν έναν τίτλο.

Σε αυτά τα καλλιστεία στη Βραζιλία, τα κιλά προσδίδουν ομορφιά και οι συμμετέχουσες «μάχονται» για το ποια θα κερδίσει με τις καμπύλες της σε έναν- αμφισβητούμενο ωστόσο- εθνικό ανταγωνισμό.

Αυτή την Παρασκευή οι διαγωνιζόμενες που πρέπει να ζυγίζουν τουλάχιστον 80 κιλά για να πάρουν μέρος, συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό ομορφιάς για γυναίκες με περισσότερα κιλά που διοργανώνεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο στόχος του διαγωνισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail είναι να γίνει μια γιορτή υπέρ των παχουλών γυναικών ενάντια στη βιομηχανία που προωθεί την άποψη ότι μόνο τα λεπτά κορίτσια είναι όμορφα. Η διοργανώτρια του διαγωνισμού και επίσης μοντέλο μεγαλύτερου μεγέθους, η 34χρονη Claudia Ferreira αναφέρει ότι τα παραπάνω κιλά μπορεί να ρίξουν την αυτοπεποίθηση κάποιου γιατί ο υπόλοιπος κόσμος νομίζει ότι μπορεί να προσβάλει και να υποτιμήσει κάποιον λόγω του βάρους του. «Αυτός ο διαγωνισμός θέλει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των «μεγάλων» κοριτσιών και να εκτιμήσουν το γενναιόδωρο σχήμα τους, δείχνοντας σε όλους ότι η ομορφιά έρχεται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη» αναφέρει η ίδια.

Καθώς προετοιμάζονται για τη μεγάλη βραδιά, όλες οι υποψήφιες έχουν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες για το διαγωνισμό όπως επίσης συμβουλές για να έχουν θάρρος καθώς πάνω στην πασαρέλα δεν μπορεί να κρυφτεί η κυτταρίτιδα ή οι ραγάδες τους. Πρόκειται εξάλλου για μια διοργάνωση για παχουλά σώματα και όχι μόνο καμπύλες και πλούσιο στήθος. Όλες οι συμμετέχουσες θα κάνουν πασαρέλα, επίσης, φορώντας μαγιό ενώ θα κριθούν και εκτελώντας μια χορογραφία. Όπως αναφέρει η διοργανώτρια, πρόκειται για μια διαδικασία για γερά νεύρα όπου όλα τα κορίτσια πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους αλλά και την αμηχανία της επίδειξης του σώματός τους. Εξάλλου η ίδια δεν κρύβει τη χαρά της όταν αναφέρονται στα κιλά της γιατί, όπως λέει, σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν οι πληθωρικές γυναίκες.

Παράλληλα «τρέχει» ένας ηλεκτρονικός διαγωνισμός όπου οι συμμετέχουσες, οι οποίες δεν έχουν το θάρρος να συμμετάσχουν στις ζωντανές εμφανίσεις, μπορούν να στείλουν φωτογραφία τους στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Το κοινό θα ψηφίσει αργότερα online την αγαπημένη του η οποία θα κερδίσει τον διαδικτυακό τίτλο.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Reunion δεκατριών μωρών που γεννήθηκαν την ίδια μέρα στο ίδιο νοσοκομείο


Γιόρτασαν όλα μαζί τα πρώτα τους γενέθλια.

Οι μαίες στην κλινική Joondalup στην Αυστραλία λένε πως την 18η Μαΐου του 2015 είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν δεκατρία βρέφη, επτά αγόρια κι έξι κορίτσια, αντίκρισαν για πρώτη φορά τον κόσμο στο Joondalup Health Campus βόρεια του Περθ.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τα δεκατρία μωρά συναντήθηκαν ξανά για να γιορτάσουν μαζί τα πρώτα τους γενέθλια, βγάζοντας όλα μαζί μια φωτογραφία σαν εκείνη που είχαν βγάλει την ίδια μέρα πέρσι.



«Αρχικά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολλοί άνθρωποι ήταν στην κλινική εκείνη την ημέρα», λέει η Leanne Munds. Ο γιος της Hudson ήταν από τα πρώτα νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο σαν σήμερα πέρσι, στο εν λόγω νοσοκομείο. «Ο Hudson γεννήθηκε πολύ νωρίς το πρωί και μετά όλη την ημέρα συνεχίζονταν οι γεννήσεις!», περιγράφει.

Με τα πρώτα γενέθλια των 13 να πλησιάζουν η Hayley Stevens, μητέρα της Sienna, ήρθε σε επαφή και με τους υπόλοιπους γονείς μέσω social media. «Ανέβασα τη φωτογραφία που είναι και τα 13 μωρά σε ηλικία τριών ημερών και μέσα σε 24 ώρες είχα βρει όλους τους γονείς», λέει.

Έτσι διοργανώθηκαν τα ομαδικά γενέθλια- reunion των 13 μωρών, που κατέχουν πλέον το ρεκόρ για τις περισσότερες γεννήσεις μέσα σε μία μέρα στο Joondalup Health Campus.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών θέλει ο Μπαλτάς


«Βασική προτεραιότητα η δημιουργία ενός σχετικού φορέα».

Βασική προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί η δημιουργία φορέα που θα προσελκύει και θα υποστηρίζει ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9», ο αρμόδιος υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας ότι στις αρχές του ερχόμενου μήνα θα παρουσιαστεί η μελέτη γι' αυτόν τον νέο φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, στην εκπομπή «Δύο στις 12», ο νέος φορέας (Film Commission) θα δημιουργηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων κινηματογραφικών οργανισμών χωρών του εξωτερικού και θα αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας και τεχνικό σύμβουλο για τους ξένους παραγωγούς, οι οποίοι θα επιλέξουν κάποιες περιοχές της Ελλάδας για τα γυρίσματα. «Θα φροντίζει να έχει τα δεδομένα, τις δυνατότητες και τις ευθύνες που χρειάζεται μία παραγωγή για να γυριστεί στην Ελλάδα με ευκολίες, από τα φορολογικά μέχρι τα τεχνικά. Το έχουν όλες οι χώρες, το φτιάχνουμε κι εμείς», ανέφερε ο υπουργός και τόνισε ότι μέχρι τώρα οι ξένοι κινηματογραφικοί παραγωγοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με γραφειοκρατικά κυρίως προβλήματα, απογοητεύονταν και τελικά επέλεγαν άλλη χώρα για τα γυρίσματα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε ότι θα διατηρηθούν και θα αναδειχθούν οι αρχαιότητες στο τμήμα της αρχαίας οδού Εγνατία, που αποκαλύφθηκε στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς το ως αρχαιολογικό πλούτο και πόλο έλξης για επισκέπτες. «Είναι ένα ολόκληρο κομμάτι της Εγνατίας οδού, όρθιο, στημένο με τον πεζόδρομο που είχαν την εποχή εκείνη και τα καταστήματα», κατέληξε ο κ. Μπαλτάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι αστυνομικοί της Ροδόπης


Αφορά στην υγιεινή και την ασφάλειά τους στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, για τις παραβιάσεις των διατάξεων του ΠΔ 45/2008 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, «διατάσσεται η απόσπαση αστυνομικών υπαλλήλων στην Ειδομένη, στη Λέσβο και στη Σάμο για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα, όπως είναι οι προηγούμενοι εμβολιασμοί, η χορήγηση υγειονομικού υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς».

Με την μηνυτήρια αναφορά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης αιτείται τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτά της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας σωματικής βλάβης τελουμένης διά παραλείψεως.

«Ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών μας συνεχίζεται ακούραστα και αδιάλειπτα, με κάθε πρόσφορο μέσο» ανέφερε, σε δηλώσεις της, η κ. Τζατζανά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία συνεργασίας του υπ. Δικαιοσύνης με τον Συνήγορο του Πολίτη για τις φυλακές


Στόχος η ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου στις φυλακές.

Συμφωνία συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου στις φυλακές υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ανάμεσα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Συνήγορο του Πολίτη, κ. Βασίλη Καρύδη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά την υπογραφή υπογράμμισε ότι «η διαφάνεια στις φυλακές δεν αποτελεί μόνο εργαλείο για τον έλεγχο της διαφθοράς αλλά και βασική συνθήκη για την καταπολέμηση φαινομένων βίας και αυθαιρεσίας».

Η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής περιλαμβάνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την εφαρμογή πιλοτικών δράσεων σε συγκεκριμένες φυλακές, την επιμόρφωση του προσωπικού, τη δυνατότητα προδιαβούλευσης επί σχεδίων νόμων, την έκδοση εκπαιδευτικού ή ενημερωτικού υλικού, την από κοινού συμμετοχή σε συναντήσεις με διεθνή όργανα καθώς και την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Με τη συμφωνία αυτή επιδιώκεται η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και η προστασία των δικαιωμάτων τους καθώς και η διασφάλιση της διαφάνειας και της λογοδοσίας των φυλακών, στη βάση της τήρησης των αρχών του κράτους δικαίου και της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει τη συγκεκριμένη συμφωνία σε ένα πλέγμα δράσεων για την ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου στις φυλακές, με σκοπό αφενός την τήρηση της νομιμότητας, αφετέρου την προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Ήδη θεσμοθετήθηκε ο οικονομικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, προγραμματίζεται η συστηματική επιθεώρηση από Ελεγκτικά Σώματα, ενώ έχει αναπτυχθεί ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων (CPT).

Η υπογραφή της συμφωνίας συνοδεύτηκε από επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Φυλακές, δικαιώματα, διαφάνεια και λογοδοσία - ο ρόλος των εποπτικών μηχανισμών”.

Στην εισήγησή του, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης μίλησε για «διαφάνεια και λογοδοσία παντού, σε κάθε κελί και κάθε γραφείο».

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κ. Βασιλική Κατριβάνου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής του σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γονείς δένουν το παιδί τους για 9 ώρες και το αφήνουν κάτω από τον καυτό ήλιο


Η τραγική καθημερινότητα ενός νηπίου την ώρα που οι γονείς του δουλεύουν στα εργοτάξια.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες ενός νηπίου, οι γονείς του οποίου το δένουν σε μια πέτρα για όση ώρα εργάζονται, προκειμένου όπως λένε να μην βγει στο δρόμο και το χτυπήσουν αυτοκίνητα.

Η 15 μηνών Shivani φωτογραφήθηκε έξω από ένα εργοτάξιο στη δυτική Ινδία, με το πόδι της να είναι τυλιγμένο γύρω από μια πλαστική ταινία που καταλήγει σε μια πέτρα.

Ξυπόλυτη και καλυμμένη στη σκόνη, κάθεται σε αυτό το σημείο για 9 ώρες κάθε μέρα, υπό θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η μητέρα της, η Sarta Kalara, δικαιολογεί την πράξη της, λέγοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Εκείνη και ο σύζυγός της, σκάβουν για να περαστούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης Ahmedabad - μια εργασία που αποφέρει στον καθένα 250 ρουπίες (περίπου 3,8 δολάρια την ημέρα).

«Τη δένω για να μη βγαίνει στο δρόμο. Ο γιος μου είναι τριάμισι ετών, οπότε δε μπορεί να την προσέχει», λέει η 23χρονη στο Reuters. «Σε αυτό το σημείο έχει πολύ κίνηση, οπότε δεν έχω άλλη επιλογή. Το κάνω για λόγους ασφάλειας», δικαιολογείται, και προχωρά στην κίνηση αυτή παρά τα κλάματα της μικρής.

Στην Ινδία εργάζονται πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι στον κατασκευαστικό κλάδο, με τουλάχιστον το 1/5 να είναι γυναίκες και η πλειοψηφία φτωχοί μετανάστες οι οποίοι μετακινούνται από μέρος σε μέρος.

Οπότε, όπως αναφέρει το Reuters, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να συναντήσει κανείς παιδιά, βουτηγμένα στην άμμο και τη λάσπη, την ώρα που γονείς μεταφέρουν τούβλα ή σκάβουν για νέους δρόμου ή πολυτελή κατοικίες...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν αύριο εργασίες συντήρησης στην νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς


Τα έργα θα γίνονται και στις δυο κατευθύνσεις.

Ξεκινούν αύριο εργασίες συντήρησης στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς για την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα στο τμήμα από τη διασταύρωση με τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών (κόμβος Λητής) έως τα όρια του Νομού Κιλκίς.

Τα έργα θα γίνονται και στις δυο κατευθύνσεις ενώ προβλέπονται επίσης εργασίες καθαρισμού, κοπής χόρτων και κλαδεμάτων και σήμανσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το έργο θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό λόγω απομάκρυνσης των παιδαγωγών


Η καταγγελία σε βάρος τους και οι αντιδράσεις για την αντικατάσταση «στα μέσα της χρονιάς».

Αναστατωμένοι είναι οι γονείς που στέλνουν κάθε πρωί τα παιδιά τους στον 2o παιδικό σταθμό Καματερού, λόγω της απομάκρυνσης των παιδαγωγών λίγο μετά το Πάσχα και της αντικατάστασής τους από καινούργια πρόσωπα, με τα οποία τα μικρά παιδιά τους δεν είναι καθόλου εξοικειωμένα.

Αιτία, μια καταγγελία που έγινε σε βάρος των τριών παιδαγωγών από μια άλλη υπάλληλο του παιδικού σταθμού για άσκηση ψυχολογικής βίας στα παιδιά. Αυτό που κάνει τη διαφορά όμως στην υπόθεση είναι ότι αρκετοί γονείς δηλώνουν πως εμπιστεύονται τις παιδαγωγούς και δεν επιθυμούν την απομάκρυνσή τους. Προχώρησαν μάλιστα στη συλλογή υπογραφών –συγκέντρωσαν 21 σε σύνολο 37 παιδιών που φιλοξενούνται στον σταθμό-, ενώ ο ένας από αυτούς προχώρησε σε γραπτή καταγγελία για την υπόθεση.

Γονέας που διαφωνεί με την απομάκρυνση «στα μέσα της χρονιάς», όπως σημειώνει, επικοινώνησε με το newsbeast.gr προκειμένου να καταγγείλει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Δηλώνει πως ο ίδιος και οι άλλοι γονείς είναι ικανοποιημένοι από τις παιδαγωγούς και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αλλαγή και την επίδραση που αυτή θα έχει στα παιδιά τους.

Η καταγγελία σε βάρος των τριών παιδαγωγών -δύο μόνιμες και μία συμβασιούχος- έγινε, όπως αναφέρουν, από μία συμβασιούχο τραπεζοκόμο, επίσης εργαζόμενη στον σταθμό, η οποία πλέον δεν εργάζεται σε αυτό. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ήδη δύο νέες παιδαγωγοί έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στον σταθμό και την επόμενη Δευτέρα αναμένεται και η αντικατάσταση της τρίτης.



Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον δήμο Αγίων Αναργύρων και την αρμόδια αντιδήμαρχο, Μαρία Παπαναγιωτάκη, η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα που δημιουργείται στα παιδιά. «Το προσωπικό όμως είναι καταρτισμένο και η διαπαιδαγώγηση συνεχίζεται», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Όντως είναι ένα πρόβλημα, αλλά κάνουμε με ταχύτατες διαδικασίες την ΕΔΕ προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα».

Σύμφωνα με την κ. Παπαναγιωτάκη, «οι κοπέλες δεν είναι εγκαλούμενες. Εκ του νόμου, το σωστό είναι να απομακρύνονται από τη θέση τους για διαδικαστικούς καθαρά λόγους και προσωρινά απομακρύνθηκαν. Δεν έχουν κριθεί από κάποιο θεσμοθετημένο όργανο. Εφόσον δικαιωθούν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους».

Οι παιδαγωγοί σε βάρος των οποίων έγινε η καταγγελία μεταφέρθηκαν σε άλλον παιδικό σταθμό. Απαντώντας στο επιχείρημα των γονέων ότι, αν «μία στις χίλιες ισχύει η καταγγελία» τότε δεν διασφαλίζονται τα νέα παιδιά απέναντί τους, η αντιδήμαρχος σημειώνει πως η μεταφορά έγινε «για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να σκεφτεί κάποιος ότι έχουμε μια ειδική αντιμετώπιση. Για εμάς στο προσωπικό είναι όλοι ίδιοι και τα βλέπουμε με αποστασιοποίηση, ειδικά όσον αφορά παιδιά. Και για να εξασφαλιστεί και το αδιάβλητο της ΕΔΕ. Ο νόμος προέχει όλων».

Γεγονός, πάντως, παραμένει πως τα παιδιά καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα κατάσταση και να εξοικειωθούν και πάλι με τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν πλέον τη φροντίδα τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας η Ηλεία αθλητικογράφος Χριστίνα Καρακασίδου


Σοκ προκαλεί ο τραυματισμός από ρίψη φωτοβολίδας στην Ηλεία αθλητικογράφο -κατάγεται από τη Ζαχάρω- Χριστίνα Καρακασίδου. Το συμβάν έγινε το βράδυ της Τρίτης όταν η αθλητικογράφος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο της -πίσω από το λεωφορείο της αποστολής της ΑΕΚ- επί της Λεωφόρου Δεκελείας στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στην περιοχή υπήρχε πανηγυρικό κλίμα -όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη επιτυχία της ομάδας της ΑΕΚ- αφού λίγο νωρίτερα η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό εναντίον του Ολυμπιακού. Φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε -από άγνωστο έως τώρα άτομο- τραυμάτισε την Χριστίνα Καρακασίδου γεγονός που θα μπορούσε να σταθεί μοιραίο για τη ζωή της...

Το συμβάν δεν έγινε γνωστό στα ΜΜΕ, όπως καταγγέλουν τα αδέλφια της αθλητικογράφου, μέσω του facebook... οι ίδιοι, χωρίς να αποκλείουν οποιαδήποτε πιθανότητα σχετικά με το γεγονός, ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο σχετικά με το γεγονός να τους ενημερώσει... δείτε παρακάτω τις σχετικές αναρτήσεις...






Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Κατατέθηκε σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες


Τσιρώνης: Τολμήσαμε να αντιμετωπίσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Σχέδιο νόμου για την επίσπευση διαδικασιών κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των δασικών χαρτών και λοιπές διατάξεις, κατατέθηκε προς ψήφιση από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη.

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Μαΐου, «αποσκοπεί στην επίσπευση των διαδικασιών κατάρτισης, ελέγχου, θεώρησης, ανάρτησης και τελικής κύρωσης των δασικών χαρτών, ούτως ώστε να εναρμονιστούν χρονικά με τις προθεσμίες ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η προβολή και προάσπιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και μέσω αυτού η αξιοπιστία των στοιχείων της κτηματογράφησης, η προστασία του πολίτη και η ασφάλεια των συναλλαγών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δασικοί χάρτες αποτελούν τη βάση σύνταξης του δασολογίου, κατ’ επιταγή του Συντάγματος, όπως επίσης προϋπόθεση για την αποτελεσματική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων (δασών, δασικών εκτάσεων, χορτολιβαδικών κ.λ.π.). Τα ανωτέρω επιτυγχάνονται με την βέλτιστη αξιοποίηση όλων των διοικητικών, οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, χάρη και στην επανενεργοποίηση της Δασικής Υπηρεσίας σε όλα τα στάδια κατάρτισης έως την κύρωση των δασικών χαρτών σε συνεργασία με την ΕΚΧΑ Α.Ε. και τις δομές της.

Το σχέδιο νόμου είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και «δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και σε ενεργούς πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η κατάρτιση των δασικών χαρτών, θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης, από την στιγμή που θα οριοθετηθούν οι περιοχές όπου κάποιος θα μπορεί να επενδύσει χωρίς τον φόβο κάποτε να κριθεί παράνομος».

«Το νέο σχέδιο νόμου απαντά σε όλες τις παθογένειες του παρελθόντος. Το παλιό θεσμικό πλαίσιο προκαλούσε αδυναμία συνεργασίας μεταξύ ιδιωτών μελετητών και δασικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην εκπόνηση και θεώρηση των δασικών χαρτών. Επίσης μειώνει χρονικά τη διαδικασία των επιτροπών αντιρρήσεων και ξεμπλοκάρει τις περιοχές εκείνες για τις οποίες δεν υπήρχαν αντιρρήσεις. Ξεκινάει μια νέα εποχή γιατί τολμήσαμε να αντιμετωπίσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα που οι περισσότερες κυβερνήσεις του παρελθόντος έκρυβαν κάτω από το χαλί, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος», δήλωσε ο κ. Τσιρώνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τη μεταποίηση


Αναμένεται να προκηρυχθούν το φθινόπωρο.

Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, ειδικά σχεδιασμένα για την ενίσχυση της μεταποίησης και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα εγκρίθηκαν, ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για τη Βιομηχανία Θεοδώρας Τζάκρη και αναμένεται να προκηρυχθούν το φθινόπωρο.

Πρόκειται για τα προγράμματα «Σύγχρονη Μεταποίηση» που απευθύνεται σε υφιστάμενες ή υπό σύσταση μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, «Ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Βιομηχανίας» που αποσκοπεί στη δημιουργία περιβαλλοντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και υλοποιείται για πρώτη φορά και «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για την Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα», που αφορά τη δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων για επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταποίησης. Δηλαδή επενδύσεις του κράτους σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών, Επιχειρηματικών Πάρκων και υποδομών Logistics.

Σε δηλώσεις της για το θέμα η κ. Τζάκρη επισημαίνει:

«Εργαζόμαστε με σχέδιο, ισχυρή βούληση και χρονοδιάγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Μετά από πολύ καιρό σχεδιάζονται προγράμματα ΕΣΠΑ ειδικά για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Τα τρία αυτά προγράμματα, προϋπολογισμού 170 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνονται αποκλειστικά στον τομέα της μεταποίησης. Ενισχύουμε επιχειρηματικά σχέδια και υποδομές που στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή, ώστε να πετύχουμε τη γρήγορη επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας, προκειμένου να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων και να δημιουργήσουμε σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην μεταποίηση. Σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα νέο πλέγμα δράσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Οι δράσεις εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο οποίο εντάσσονται. Η προετοιμασία των προσκλήσεων προς τους δικαιούχους και η οριστικοποίηση των οδηγών εφαρμογής αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επομένου τριμήνου ώστε να ακολουθήσει η προκήρυξη.

Περισσότερα στοιχεία για τα νέα προγράμματα, προϋποθέσεις συμμετοχής και ποσοστά ενισχύσεων περιλαμβάνονται εδώ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μία επιπλέον άδεια για τηλεοπτικό σταθμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη ζητούν πέντε επιχειρηματίες


Δηλώνουν έτοιμοι να τη διεκδικήσουν.

Τη θεσμοθέτηση μιας επιπλέον άδειας για τη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ζητούν από την κυβέρνηση πέντε επιχειρηματίες, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να τη διεκδικήσουν.

Ένας εξαυτών, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Euro Channel TV Ρήγας Φερραίος παρουσίασε την πρόταση τους σε συνέντευξη Τύπου και είπε πως η εν λόγω ομάδα επιχειρηματιών διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα για να προχωρήσει στη λειτουργία του καναλιού. Σημείωσε παράλληλα ότι η Θεσσαλονίκη δικαιούται να έχει την έδρα τους τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της συμμετοχής της ευρύτερης περιοχής στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Με το αίτημα των επιχειρηματιών συμφώνησαν ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών που έδωσαν το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου. Παραβρέθηκε, επίσης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Φερραίος διατύπωσε και την πρόταση, όταν θα έρθει η ώρα για τη χορήγηση αδειών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών να προβλεφθεί από την κυβέρνηση και μια άδεια περιφερειακού καναλιού για τη Βόρεια Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 15.846 τα θύματα trafficking μέσα σε ένα χρόνο


Φόβοι Αβραμόπουλου ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στην ΕΕ καταγράφει 15.846 γυναίκες και άνδρες, κορίτσια και αγόρια, που έπεσαν θύματα trafficking την περίοδο 2013-2014.

Όμως, παρουσιάζοντας τα στοιχεία σήμερα στις Βρυξέλλες , ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχθηκε πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος από αυτόν που έχει καταγραφεί από τις εθνικές αρχές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση εξακολουθεί να αποτελεί την πλέον διαδεδομένη μορφή (το 67% των καταγεγραμμένων θυμάτων), ακολουθούμενη από την εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση (21% των καταγεγραμμένων θυμάτων).

Πάνω από τα τρία τέταρτα των καταγεγραμμένων θυμάτων είναι γυναίκες (76%), ενώ τουλάχιστον το 15% είναι παιδιά. Επιπλέον, το 65% των θυμάτων προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

«Είναι ηθικά και νομικά απαράδεκτο και ασυγχώρητο το γεγονός ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 21ου αιώνα υπάρχουν ανθρώπινα όντα που αγοράζονται, πωλούνται και αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης σαν να ήταν εμπορεύματα. Είναι χρέος όλων μας, συλλογικά και ατομικά, αλλά και εκ του νόμου υποχρέωσή μας να βάλουμε τέλος σ' αυτή την κατάσταση. Προς τον σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε ένα ισχυρό και ελπιδοφόρο νομοθετικό πλαίσιο», υπογράμμισε ο Δ. Αβραμόπουλος καλώντας όλα τα κράτη-μέλη να διασφαλίσουν «την πλήρη εφαρμογή του, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι να διώκονται και τα θύματα να λαμβάνουν κάθε προστασία και βοήθεια».

Από την πλευρά της, η συντονίστρια της δράσης της ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων Μύρια Βασιλειάδου ανέφερε πως μια από τις εντονότερα αυξανόμενες τάσεις αφορά το ποσοστό των παιδιών που πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για 2.500 παιδιά που έπεσαν θύματα trafficking τη διετία 2013-2014 με απώτερο σκοπό να χρησιμοποιηθούν από κυκλώματα για επαιτεία ή έγκλημα, για υιοθεσία ή για αφαίρεση οργάνων.

Επίσης, η κα Βασιλειάδου ανέφερε πως η εμπορία ανθρώπων συνδέεται και με την εκμετάλλευση των πλέον ευάλωτων στο πλαίσιο της σημερινής μεταναστευτικής κρίσης, ενώ παρατηρείται αυξημένη χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών για την εξαπάτηση των θυμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα κενά που εντοπίζει η έκθεση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει πως είναι αναγκαίο να θεσπιστούν κατάλληλοι μηχανισμοί για την έγκαιρη ταυτοποίηση και προστασία των θυμάτων και να ενισχυθούν τα μέτρα για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων.

Όπως προαναγγέλει η Επιτροπή, μέχρι το τέλος του 2016, θα δημοσιεύσει δύο εκθέσεις για τη συμμόρφωση και την ποινικοποίηση, καθώς και την μετά το 2016 στρατηγική για την εμπορία ανθρώπων, στη μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου που δίνει ιδιαίτερη προσοχή και στους ασυνόδευτους ανηλίκους – οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι έναντι των διακινητών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς χρέωση οι συναλλαγές στα ΕΛΤΑ με χρήση κάρτας


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «επιβαρύνονται το κόστος εκκαθάρισης».

Τη δυνατότητα συναλλαγών χωρίς χρέωση με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα Visa ή MasterCard όλων των τραπεζών, προσφέρουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ΕΛΤΑ «επιβαρύνονται το κόστος εκκαθάρισης των συναλλαγών με χρήση χρεωστικής-πιστωτικής κάρτας και προσφέρουν στον πολίτη συναλλαγές με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΜΙΔΑ: Τα θύματα του νέου ΕΝΦΙΑ


Επιβάρυνση 25% και στα κενά διαμερίσματα.

«Οι ιδιοκτήτες απρόσοδων ακινήτων (ξενοίκιαστων και οικοπέδων), δηλαδή οι ήδη πλέον οικονομικά «καθημαγμένοι» φορολογούμενοι, είναι τα τραγικά θύματα της νέας έκδοσης του ληστρικού ΕΝΦΙΑ+ που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή», υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της. Όπως γράφει:

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ. Η επιβολή του από τα 200.000 ευρώ, αντί για την πλήρη κατάργησή του, ρίχνει ολόκληρη την «μεσαία τάξη» στο «δόκανο» μιάς ανάλγητης διπλής φορολόγησης χωρίς όριο, και βάζει «ταφόπλακα» στην οικοδομή, την κτηματαγορά και ολόκληρη την οικονομία.

2. ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ. Με το άρθρο 50 του σν αυξάνονται κατά ποσοστό 23-25% οι συντελεστές φόρου όλων των αστικών οικοπέδων της χώρας, ανεξάρτητα αν μειώθηκε ή όχι η αντικειμενική τους αξία. Αυτό σημαίνει ότι σε όσες περιοχές δεν μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες, ή μειώθηκαν συμβολικά, η αύξηση του φορολογικού βάρους είναι διπλή, και από την αύξηση του συντελεστή οικοπέδου, αλλά και από την αύξηση της κλίμακας του συμπληρωματικού φόρου.

3. ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 25 % ΣΤΑ ΚΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. Εκκωφαντικά απουσιάζει από τις νέες ρυθμίσεις η μέχρι σήμερα ισχύουσα διάταξη για μείωση του φόρου των κενών και μη ρευματοδοτούμενων (ξενοίκιαστων) ακινήτων κατά 20%, που αποτελούσε μια ελάχιστη «ανάσα» σε φορολογούμενους με απρόσοδα ακίνητα, που επί ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ απαλλάσσονταν πλήρως, και η οποία τους δημιουργεί επιβάρυνση κατά 25% στα ποσά που θα πληρώσουν για τέτοια ακίνητα.

4. ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. Η αλύπητη φορολογία των απρόσοδων ακινήτων είναι η πλέον αντικοινωνική και εξοργιστική πλευρά του νέου ΕΝΦΙΑ καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες θα έλθουν αντιμέτωποι με φουσκωμένα εκκαθαριστικά που θα αποσταλούν σε λίγες εβδομάδες, τα δε νοικοκυριά με ιδιοκτησία θα οδηγηθούν σε πλήρες αδιέξοδο, απίστευτη υπερχρέωση (χωρίς να έχουν πάρει δάνειο και χωρίς καμιά προστασία πρώτης κατοικίας κλπ.!), κατασχέσεις λογαριασμών, πλειστηριασμούς και βαρύτατες ποινικές διώξεις, ακόμη και για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Παρασκευή πιστώνεται το επίδομα ενοικίου


Την Τρίτη, 24 Μαΐου, θα «φορτιστεί» η κάρτα σίτισης.

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, θα γίνει η 9η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

Το ποσό των 2.814.382,82 ευρώ θα πιστωθεί στους 21.364 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων που μισθώνουν τα ακίνητά τους σε δικαιούχους του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση –με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

Την Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 θα πιστωθεί το ποσόν των συνολικά 16.653.430 ευρώ στις κάρτες αλληλεγγύης των 148.053 δικαιούχων του ίδιου προγράμματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ικανοποίηση ζυθοποιών για την κατάργηση του φόρου 3%


Η ανακοίνωση του Σύνδεσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος.

Την ικανοποίησή του εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος, για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον φόρο 3% επί του ζύθου, «καθώς δίνεται επιτέλους λύση σ’ ένα από τα χρόνια αιτήματα του κλάδου μας».

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε προς διαβούλευση στις 18.5.2016, ο ΣΜΑΖΕ επισημαίνει ότι «σχετικά με τις αυξήσεις των συντελεστών ΕΦΚ που επίσης προβλέπονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου, αντιλαμβανόμαστε ότι οι κρίσιμες στιγμές που περνά η πατρίδα μας επιβάλλουν την υιοθέτηση μέτρων που αυξάνουν τα φορολογικά βάρη σ’ ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και δραστηριοτήτων».

«Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η αύξηση του συντελεστή ΕΦΚ στα προϊόντα ζύθου με παράλληλη διατήρηση της έκπτωσης 50% για όλους ανεξαιρέτως του ανεξάρτητους Έλληνες μικροζυθοποιούς, επιμερίζει κατά τρόπο αναλογικό και δίκαιο τα πρόσθετα φορολογικά βάρη στα οποία καλείται να ανταποκριθεί ο κλάδος μας. Με την εν λόγω ρύθμιση, οι δύο πολυεθνικές ζυθοποιίες που ελέγχουν άνω του 85% της ελληνικής αγοράς μπύρας θα κληθούν να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος της νέας επιβάρυνσης, σε απόλυτη αναλογία με τις υψηλές κερδοφορίες που πραγματοποιούν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες» επισημαίνει ο ΣΜΑΖΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταξη στα 50 με 25ετή υπηρεσία για άντρες με ανήλικο παιδί


Τι προβλέπει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το δικαίωμα σε πατέρα ανηλίκου που είχε συμπληρώσει την απαραίτητη για θεμελίωση 25ετία πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010 να λάβει πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας του αναγνωρίζει με απόφαση της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανατρέποντας τα δεδομένα συνταξιοδότησης των ανδρών ασφαλισμένων στο Δημόσιο.

Με την συγκεκριμένη απόφαση εναρμονίζεται η ελληνική νομική πραγματικότητα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που είχε ξεκαθαρίσει πως πρέπει να αρθεί η διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών γονέων στο Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που η 25ετία του υπαλλήλου συμπληρώνεται το 2011 και υπάρχει ανήλικο τέκνο μπορεί να φύγει από την υπηρεσία στα 52, ενώ το 2012 στα 55 (από το 2013 δεν υπάρχει ειδικό καθεστώς για γονείς ανηλίκων).

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την επίμαχη απόφασή τους για λόγους συνταγματικής ισότητας (ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων) επέκτειναν το δικαίωμα αυτό των γυναικών και στους άνδρες.

Στην επίμαχη απόφαση επισημαίνεται πως το άρθρο 56 του Συνταξιοδοτικού Κώδικα που θεσπίζει το 50ο έτος της ηλικίας για σύνταξη των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων που είναι μητέρες με ανήλικα τέκνα ή ανίκανα παιδιά κατά ποσοστό 50% και άνω ή ανίκανο σύζυγο κατά ποσοστό 67%, εφόσον έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010, πρέπει για λόγους αποκατάστασης της ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων να τύχει εφαρμογής και στους άνδρες υπαλλήλους που είναι στην ίδια κατάσταση, που έχουν δηλαδή ανήλικο τέκνο εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010.

Μάλιστα, με την έκδοση της απόφασης η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την κυβέρνηση να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να γίνει νόμος τους κράτους. Αναφέρει χαρακτηριστικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών:

«Σας κοινοποιούμε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δικαιώνει εν δυνάμει άνδρα συνταξιούχο (βρίσκεται σε αναστολή σύνταξης) που εργαζόταν στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» με πρόσληψη από 1.1.1983 έως 31.12.1992, για χορήγηση Σύνταξης 50 ετών με ανήλικο παιδί, αν και συμπληρώνει 25 έτη Ασφάλισης το έτος 2010 (Διαδοχική Ασφάλιση).

Για λόγους αποκατάστασης της ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων, όπως ρητά αποφασίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην υπ’ αριθμ. 790/2016 απόφαση είστε υποχρεωμένος με τροπολογία σε Νόμο ή Υπουργική Απόφαση να επεκτείνεται το δικαίωμα και στους άνδρες. Η εν λόγω κατάφορη αδικία μπορεί να στοιχίζει στην κατηγορία αυτή των Ανδρών 17 έτη επιπλέον παραμονής στην εργασία, λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας με τους Ν.4336/2015, Ν.4337/2016 (όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στο μεταβατικό στάδιο 2015 – 2021).

Επίσης πολλοί ασφαλισμένοι για να κάνουν χρήση των εν λόγω διατάξεων (θεμελίωση μετά την 1.1.2011), αναγκάζονται να αποποιηθούν πολλά έτη Διαδοχικής Ασφάλισης, αν και έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μειώνονται περαιτέρω οι ούτως ή άλλως πενιχρές συντάξεις, λόγω των Μνημονιακών πολιτικών που ασκείται».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των αεροδρομίων στη Στοκχόλμη


Η βλάβη που σημειώθηκε στο δίκτυο επικοινωνιών στα αεροδρόμια της Στοκχόλμης επηρεάζοντας τις πτήσεις αποκαταστάθηκε, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (LFV).

«Το πρόβλημα επικοινωνιών που επηρέασε την κυκλοφορία των αεροσκαφών έχει επιλυθεί και εργαζόμαστε για να επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η LFV.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, ο οποίος αναχωρούσε για το Κίεβο, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στο Twitter: «Καμία απογείωση για Κίεβο προς το παρόν. Το σύστημα ελέγχου αεροπορικής κυκλοφορίας στη Στοκχόλμη μοιάζει εκτός λειτουργίας. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία του υπ. Εργασίας για την επιστροφή του ΕΚΑΣ


Τροπολογία για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων που καλούνται να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση, στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» θεσπίζεται, ως αντισταθμιστικό μέτρο της σταδιακής κατάργησης του Ε.Κ.Α.Σ, η διατήρηση του δικαιώματος για μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στη φαρμακευτική περίθαλψη και σε όσους παύουν να είναι δικαιούχοι του».

Παράλληλα το υπουργείο αναφέρει ότι «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωση υπέρμετρης οικονομικής επιβάρυνσης όσων έχουν ήδη εισπράξει τη σχετική παροχή, προβλέπεται ο συμψηφισμός των καταβληθέντων ποσών σε μηνιαίες δόσεις που να μην ξεπερνούν τα 30 ευρώ».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...