Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Γονείς δένουν το παιδί τους για 9 ώρες και το αφήνουν κάτω από τον καυτό ήλιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τραγική καθημερινότητα ενός νηπίου την ώρα που οι γονείς του δουλεύουν στα εργοτάξια.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες ενός νηπίου, οι γονείς του οποίου το δένουν σε μια πέτρα για όση ώρα εργάζονται, προκειμένου όπως λένε να μην βγει στο δρόμο και το χτυπήσουν αυτοκίνητα.

Η 15 μηνών Shivani φωτογραφήθηκε έξω από ένα εργοτάξιο στη δυτική Ινδία, με το πόδι της να είναι τυλιγμένο γύρω από μια πλαστική ταινία που καταλήγει σε μια πέτρα.

Ξυπόλυτη και καλυμμένη στη σκόνη, κάθεται σε αυτό το σημείο για 9 ώρες κάθε μέρα, υπό θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η μητέρα της, η Sarta Kalara, δικαιολογεί την πράξη της, λέγοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Εκείνη και ο σύζυγός της, σκάβουν για να περαστούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης Ahmedabad - μια εργασία που αποφέρει στον καθένα 250 ρουπίες (περίπου 3,8 δολάρια την ημέρα).

«Τη δένω για να μη βγαίνει στο δρόμο. Ο γιος μου είναι τριάμισι ετών, οπότε δε μπορεί να την προσέχει», λέει η 23χρονη στο Reuters. «Σε αυτό το σημείο έχει πολύ κίνηση, οπότε δεν έχω άλλη επιλογή. Το κάνω για λόγους ασφάλειας», δικαιολογείται, και προχωρά στην κίνηση αυτή παρά τα κλάματα της μικρής.

Στην Ινδία εργάζονται πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι στον κατασκευαστικό κλάδο, με τουλάχιστον το 1/5 να είναι γυναίκες και η πλειοψηφία φτωχοί μετανάστες οι οποίοι μετακινούνται από μέρος σε μέρος.

Οπότε, όπως αναφέρει το Reuters, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να συναντήσει κανείς παιδιά, βουτηγμένα στην άμμο και τη λάσπη, την ώρα που γονείς μεταφέρουν τούβλα ή σκάβουν για νέους δρόμου ή πολυτελή κατοικίες...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.