Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«Μικρό Λούβρο» χαρακτήρισε το μουσείο Μπενάκη ο Ολιβιέ Ντεκότ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στόχος είναι να γίνει ένα διεθνές μουσείο».

«Μικρό Λούβρο» χαρακτήρισε το μουσείο Μπενάκη, ο νέος διευθυντής του Ολιβιέ Ντεκότ, ο οποίος συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Απρόβλεπτες Συναντήσεις», που πραγματοποιούνται στον βιβλιοπωλείο Ιανός.

Η ανάδειξη του Ολιβιέ Ντεκότ στη θέση του διευθυντή τού μουσείου Μπενάκη, αντικαθιστώντας τον 'Αγγελο Δεληβοριά, σήμανε την αρχή μιας νέας εποχής για το μουσείο που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας.

Η συζήτηση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ο κ. Ντεκότ μίλησε για τη ζωή του, με επίκεντρο τα φοιτητικά του χρόνια και την αγάπη του για τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο ανήσυχος Γάλλος αναφέρθηκε στον παππού του, ο οποίος δίδαξε γαλλικά στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και του εμφύσησε την αγάπη για την Ελλάδα. «Μου αρέσει πολύ το 'Αγιο Όρος αν και δεν είμαι ορθόδοξος» είπε και συμπλήρωσε: «αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι τα μικρά μουσεία και θέατρα που κρατούν ζωντανή τη δημιουργία».

Για τα σχέδιά του για το μουσείο Μπενάκη, ο κ. Ντεκότ υπήρξε φειδωλός. «Το όραμά μου το αναπτύσσω στην καθημερινότητα. Το αρχικό μου σχέδιο αναπροσαρμόζεται, καθώς ανακαλύπτω το μουσείο. Στόχος είναι να γίνει ένα διεθνές μουσείο» σημείωσε και πρόσθεσε: «είναι πολύ σημαντικό το δημόσιο και το ιδιωτικό να είναι συνδεδεμένα και να συνεργάζονται στενά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.