Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σεισμός στον Ισημερινό: Ένας νεκρός και 85 τραυματίες ο έως τώρα απολογισμός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την Τετάρτη τον Ισημερινό, η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ελαφρά 85, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

Σεισμός στον Ισημερινό: Ένας νεκρός και 85 τραυματίες ο έως τώρα απολογισμός

«Θρηνούμε έναν νεκρό, έναν ενήλικο στην Τοσάγκα», μια κοινότητα που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Κίτο, επισήμανε ο επικεφαλής του κράτους του Ισημερινού κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι 85 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στους δύο μετασεισμούς, όπως περιέγραψε, που ακολουθούν τη σεισμική δόνηση της 16ης Απριλίου η οποία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και τον θάνατο σχεδόν 700 ανθρώπων.

Οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφθηκαν είχαν μέγεθος 6,7 και 6,8 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

Υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες παράκτιες περιοχές και πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού γνωστοποίησε ότι το επίκεντρο του πρώτου σεισμού που σημειώθηκε τη νύχτα ήταν το χωριό Μομπίτσε στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση έπληξε την χώρα λίγο πριν από το μεσημέρι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

«Τρομάξαμε, βγήκαμε από το κτίριο καθώς άρχισε να σείεται» δήλωσε ο 39χρονος Πιλάρ, δημοτικός υπάλληλος στο Κίτο και πρόσθεσε: «Ανησύχησα για την κόρη μου διότι δεν μπορούσαμε να τηλεφωνήσουμε. Βρισκόμασταν σε ένταση και ανησυχούσαμε πολύ για την κατάσταση».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.